You are not connected. Please login or register

[WTS] CHEAP EXHAUST & ETC MODIFICATIONS FOR CAMPRO/4G18

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 4 of 10]

mfa_145


kau nak warranty berape tahun? 5 tahun?
aku boleh bg 5 tahun warranty klu harga header tu rm2800.
header tu rm280 siap psg.
tp cuma aku boleh ckp, selama aku pki AL 2 tahun xbocor, x crack.

ape2 pun, klu ada ape2 mslh, trus dtg bengkel kepong, tunjuk receipt.
xde hal. cuma mcm aku kata la, benda ni mmg tahan lama.
xmcm chrome. xde ape nak risau. sbb klu cpt sgt brmslh, aku x recommend dan aku pun xnak jual.
tp jgn risau la. ada mslh dtg je. tp klu dah 3-4 tahun tu xpyh la kot. bendanya rm300 xsmpi. xkan nak expect tahan brtahun2. cuma AL lg lasak dr chrome la. tu semestinya.

fazleysyam


emmm...bukan apa bro..cuma takut2 kalo ada factory defect or takut2 kalo kena installer yg hampas..

rm280 skali pasang ok la kot kalo dapat pegi kat bengkel ko sebab senang nak nego kan..tapi kalo cam aku, mungkin akan ke wei heng kat setapak nu...so kalo bwk barang sendiri..n ada masalah plak nanti..sure main tuding2 jari..

takpe bro..apa2 hal aku konteki ko..extractor tu short list dalam senarai aku..

mfa_145


xde. aku xde workshop.
aku meniaga online.
workshop tu panel workshop aku tu.
kat wai heng kepong.
kau cash & carry boleh, tp kau nak psg tmpt lain nnt kena charge mahal plak.
baik kau psg kat kepong sbb aku mmg dah byk antar kete customer aku kat sana.
jd ada special price la. setapak dgn kepong duit myk pg blik baru berape nak dibandingkan dgn perbezaan kos upah psg yg ketara.

fazleysyam


ok bro..lagi satu pasal ni..

hayden atf cooler *package includes : 1x hydraulic/pressure hoses, 4x mounting/stopper, 1x cooler, 4x clamps
- big = rm300 (677)

kita kena pakai yg big kan..installation mcm mana..waranty mcm mana ??

mfa_145


tu harga lama tu. skrg dah mahal. aku malas nak update price sbb byk thread aku.
yg kecik pun rm300. besar lg mhl.
sbb harga brg naik, foreign exchange pun dah naik.
yelah brg dr australia kan.
dgn tax lg.

pki kecik dah la.
kete kau 1.6 kan.
yg kecik tu boleh support smpi 1.8. 2.0 pun boleh lg.

warranty 3 bulan.
installation, pg kat workshop mana2 je.
yg ni aku xde workshop panel.
kau kena g tmpt yg kau dah biasa.
dlm puluh2 la psg.
xsmpi rm100.

mfa_145


for CAMPRO, i have setups for both auto and manual derived from drag race.

mfa_145


BUMP
i have good setups derived from drag race for both auto and manual.

and also setups for average use that produces better fuel consumption as well.

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
bro,dah ada ke belum?

mfa_145


utk 4g93t atau 4g63?

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
4g93t terbalik...

mfa_145


zaeidos wrote:4g93t terbalik...
rm1100

mkmystar


mfa_145 wrote:for CAMPRO, i have setups for both auto and manual derived from drag race.

maksud awak? setup mcm mana? kalu campro manual setup ape yang cantik utk sistem ekzos ni?
Twisted Evil

mfa_145


mkmystar wrote:
mfa_145 wrote:for CAMPRO, i have setups for both auto and manual derived from drag race.

maksud awak? setup mcm mana? kalu campro manual setup ape yang cantik utk sistem ekzos ni?
Twisted Evil
mksdnye,ada ukuran tertentu antara header dan flexi pipe, antara midbox dan flexi pipe, antara bullet dan midbox. ukuran ni yg penting supaya pick up dpt dioptimumkan.


klu manual,
4-2-1 header > 15 inch long bullet = rm500 siap psg.

*muffler, terpulang nak pki original atau tukar baru. klu nak tukar, pki s-flow senyap sket. harga rm450. klu nak sporty sket pki straight flow yg xbising sgt. harga rm300.

mfa_145


B
U
M
P

mfa_145


Today's gallery
Satria Neo CPS
















mfa_145


Bring
Up
My
Post

mfa_145


Today's gallery

Satria Neo CAMPRO












mfa_145


Another one

Satria Neo CPS












mfa_145


Today's gallery

Satria Neo Campro













mfa_145


Today's gallery

Waja 4G18 manual










mfa_145


Today's gallery

Myvi Auto






mfa_145


quote from CamProClub member

[quote author=CPS kick my ass link=topic=223.msg3901#msg3901 date=1283093152]
Sy nk bg feedback cket.. ;D
Antara setup exzos tbaik utk campro..
Pick up,save minyak.. Wink
So jgn ragu2 lagi..Anda ptt mencubanya..
Cheap and best setup..must try..

mfa_145


Came back from Raya Holiday.
Today's latest pictures.

Satria Neo CPS







mfa_145


[quote=lanuncyber,Sep 20 2010, 11:49 PM]
thank god i met with mfa_145!

with limited budget, i planned to replace my stock exhaust system with a better one. i don't expect magic to happen to my car with a mere small amount of money, but mfa_145's setup did improvise my ride acceleration and fuel consumption!

Ride: Satria Neo CPS
Modification: 4-2-1 extractor + bullet
Fuel consumption: Before = 6.8L/100km and now remains competitive around 6.6L ~ 6.7L/100km.
Acceleration: No numerical datas, but i can feel that the engine breathes better, the pick-up pull is stronger, which translate to higher torque produced.

mr mfa_145 did give me a lot of advices, besides sharing his knowledge and experience. now i'm looking to change my straight flow muffler to an s-flow, which is believed to be a better match to a 4-2-1 extractor, giving more torque at low-to-mid rpm.

and i'm kinda feel that my 1.6 block can compete better to my dad's 1.8 civic, compared to before. don't expect magical things by installing exhaust system, but do expect that good things not necessarily come with high price. ask mr mfa_145 to do the setup, let he does the job, and u enjoy it urself. thanks bro mfa_145! =)

xXxBoYzZz


bro,enjin standart gaban (4G18)...
tp,klu paling molek nk uat piping,leh tolong suggestkan x,
ape barang patut aku pakai?? TQ..
klu ko bleh list kan price lg molek...COD area mane ni??
siap pasang kt kepong tu la yg ko maksud tue kan2?? TQ bro...
sng aku nk buat kira2... Laughing

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 4 of 10]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum