You are not connected. Please login or register

[WTS] CHEAP EXHAUST & ETC MODIFICATIONS FOR CAMPRO/4G18

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 8 of 10]

mfa_145


Today's gallery

Proton Savvy (Cat-back Exhaust System)








mfa_145


Stainless steel 4G18 4-2-1 RM4XX


mfa_145


Stainless steel Campro & CPS 4-2-1 RM4XX



Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
banana utk gsr ck xde ker???uhuhuhu Twisted Evil

ISanyM


mfa_145 wrote:Today's gallery

Satria Neo CPS (SS 4-2-1 header)







ni kek puchong nih..reflection blakang tu yg pakai suar jean biru tu cam den yo, hahahah..CPS ni num plate dia byk 9 kan? hehehe

mfa_145


Today's gallery :

Honda Civic SO4 (Header & mid-section)






mfa_145


Today's gallery

Gen2 CPS Auto Full Exhaust System









mfa_145


-SOLD-



Last edited by mfa_145 on Sun Aug 07, 2011 1:52 am; edited 1 time in total

mfa_145


Today's gallery

Gen2 (Al steel header)

enermax87


Hi bro mfa_145, boleh pm sy total cost siap pasang utk waja campro 2007 (non-cps model)?

Mungkin bro boleh rekomen calculation terbaik yg dapat reduce low tork, improve pickup dan bg FC cun.. TQ

mfa_145


*SOLD*



Last edited by mfa_145 on Mon Aug 29, 2011 6:46 am; edited 1 time in total

mfa_145


Today's gallery :

Satria Neo CPS (full exhaust system)









mfa_145


Today's gallery

Gen2 Campro Auto Transmission (Header + mid-section)

mfa_145


Today's gallery

Toyota Wish Full Exhaust System

*2 original Japan halfcut mufflers
*2 twin dummy titanium tips










mfa_145


Today's gallery

Toyota Wish

*Installed an Arospeed Exhaust Valve Controller
*To adjust the exhaust note from sporty note to almost similar to original note vice versa











mfa_145


Today's gallery :

Persona Auto (Cat-back exhaust System)







mfa_145


Today's gallery

Myvi 1.5 SE (Cat-back Exhaust System)






Love-RatŪ


mfa_145 wrote:Today's gallery

Toyota Wish

*Installed an Arospeed Exhaust Valve Controller
*To adjust the exhaust note from sporty note to almost similar to original note vice versa












bro, Arospeed Exhaust Valve Controller ni brpe?

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
buleh kontrol bunyi ker nih....best nih

evo1738


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
mfa_145 wrote:
izZat_2635 wrote:4-1 ada org ckp untuk pick up tapi top xde n 4-2-1 ni untuk pick up n top yeke??
4-1 ni bila heavily modified baru pki. selalu hi-revving. sbb ada power masa hi-end.
utk pki ari2, 4-2-1 la yg plg sesuai sbb myk ok sket dan low-mid range baik.
powerband utk 4-2-1 lbh luas. 4-1 utk hi-end.
Bro nak tanya kalau 4G18 auto elok pakai 4-2-1 atau 4-1....tq

hafima


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
abang..apa setup yang terbaik untuk waja 4g18 auto ya?untuk better respon,jimat minyak dan nak motong lori ais sedap sikit..enjin sekarang lemau la...huhuhuhuhu

mfa_145


evo1738 wrote:
mfa_145 wrote:
izZat_2635 wrote:4-1 ada org ckp untuk pick up tapi top xde n 4-2-1 ni untuk pick up n top yeke??
4-1 ni bila heavily modified baru pki. selalu hi-revving. sbb ada power masa hi-end.
utk pki ari2, 4-2-1 la yg plg sesuai sbb myk ok sket dan low-mid range baik.
powerband utk 4-2-1 lbh luas. 4-1 utk hi-end.
Bro nak tanya kalau 4G18 auto elok pakai 4-2-1 atau 4-1....tq
4-1 ni bila heavily modified baru pki. selalu hi-revving. sbb ada power masa hi-end.
utk pki ari2, 4-2-1 la yg plg sesuai sbb myk ok sket dan low-mid range baik.
powerband utk 4-2-1 lbh luas. 4-1 utk hi-end <--- dekat sini dah diterangkan ttg characteristic antara 4-1 dan 4-2-1. jd xde mslh rasanay nak pilih. sbb benda ni bergantung pd diri kita. ape kita nak. ape kita suka. bkn ape org ckp. lain org lain cara pemanduan. kita sndiri mesti tau kita suka bwk kete mcm mana. jd berdasarkan penerangan di atas, buat keputusan yg mana yg baik utk diri kita. jgn dgr ckp org. kdg2 org berckp je. dia xpenah try pun. dan mgkn pd org yg berckp, dia buat exhaust system salah, dia ckp xbest. xbest bg dia. tp bg org lain mgkn best.

Blackheart


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
mfa_145 wrote:Today's gallery

Toyota Wish

*Installed an Arospeed Exhaust Valve Controller
*To adjust the exhaust note from sporty note to almost similar to original note vice versa












bro..bnda ni kalo exhaust bunyi prang blh adjust kasi senyap ke..dr segi performance ada kaco x



Last edited by Blackheart on Tue Nov 22, 2011 12:49 am; edited 1 time in total

evo1738


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
mfa_145 wrote:
evo1738 wrote:
mfa_145 wrote:
izZat_2635 wrote:4-1 ada org ckp untuk pick up tapi top xde n 4-2-1 ni untuk pick up n top yeke??
4-1 ni bila heavily modified baru pki. selalu hi-revving. sbb ada power masa hi-end.
utk pki ari2, 4-2-1 la yg plg sesuai sbb myk ok sket dan low-mid range baik.
powerband utk 4-2-1 lbh luas. 4-1 utk hi-end.
Bro nak tanya kalau 4G18 auto elok pakai 4-2-1 atau 4-1....tq
4-1 ni bila heavily modified baru pki. selalu hi-revving. sbb ada power masa hi-end.
utk pki ari2, 4-2-1 la yg plg sesuai sbb myk ok sket dan low-mid range baik.
powerband utk 4-2-1 lbh luas. 4-1 utk hi-end <--- dekat sini dah diterangkan ttg characteristic antara 4-1 dan 4-2-1. jd xde mslh rasanay nak pilih. sbb benda ni bergantung pd diri kita. ape kita nak. ape kita suka. bkn ape org ckp. lain org lain cara pemanduan. kita sndiri mesti tau kita suka bwk kete mcm mana. jd berdasarkan penerangan di atas, buat keputusan yg mana yg baik utk diri kita. jgn dgr ckp org. kdg2 org berckp je. dia xpenah try pun. dan mgkn pd org yg berckp, dia buat exhaust system salah, dia ckp xbest. xbest bg dia. tp bg org lain mgkn best.

T.kasih bro...sy tak la bawak keta gila2 sangat cuma kadang2 balik kg nak memotong biar rasa confiden sikit...skrg pakai standerd rasa berat gak nak memotong al maklum lah auto....nak bagi sikit power jadi lah...

mfa_145


Today's gallery :

Satria Neo (straight piping)





Persona (Al steel header + bullet)



Satria 4G92P (Al steel header + bullet)


Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 8 of 10]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum