You are not connected. Please login or register

[WTS] CHEAP EXHAUST & ETC MODIFICATIONS FOR CAMPRO/4G18

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 10]

mfa_145


Along_AC wrote:

Cool OK...SAYA KAT AMPNG,KALU NAK JUMPA KAT SBN OK GAK NO PROB.RUMAH MAK DEN ADER SANE TU YER KEK ROMBAU.
owh yeke. aku ada di seremban smpi 25hb ni. lps tu aku gerak blik s.alam. tp singgah di ampang dulu 26hb-27hb. klu nak tgk kete boleh xde mslh, boleh tgk brg skali. klu nak pm aku tanya apa2 pun boleh. xde mslh jgk.

mfa2214


mfa_145 wrote:
mfa2214 wrote:

tu tmpat yg tak pernah ko jumpa.. Aku jumpa ada je.. Twisted Evil
owh ye? ada? harga?

Ada, tp aku tak ingat kat kedai mana aku tgk.. kat perak ke selangor??? rega tak perasan pulak, psl aku tak cari pasal tabung tgh tu lagi.. ikut org je cari benda lain

http://mineismfa.blogspot.com/

Guest


Guest
mfa_145 wrote:
Along_AC wrote:

Cool OK...SAYA KAT AMPNG,KALU NAK JUMPA KAT SBN OK GAK NO PROB.RUMAH MAK DEN ADER SANE TU YER KEK ROMBAU.
owh yeke. aku ada di seremban smpi 25hb ni. lps tu aku gerak blik s.alam. tp singgah di ampang dulu 26hb-27hb. klu nak tgk kete boleh xde mslh, boleh tgk brg skali. klu nak pm aku tanya apa2 pun boleh. xde mslh jgk.

ha...jumper kat ampanglah 26,27..umah den kat kosas..kiter lepaklah maner,borak test power keter bro skali. Twisted Evil

mfa_145


Along_AC wrote:
ha...jumper kat ampanglah 26,27..umah den kat kosas..kiter lepaklah maner,borak test power keter bro skali. Twisted Evil
aku g ampang rmh akak sepupu aku tu. kat tmn dagang. kat lrt tu.

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
bro..saya nk beli xtractor zenden tu utk waja 4g18p 4-2-1..bile buley? sy kt bangsar..keje kt shah alam..

tp ape beza biasa dgn yg krom? mn lg elok

PM me best price! What a Face

mfa_145


Kamm Matt wrote:bro..saya nk beli xtractor zenden tu utk waja 4g18p 4-2-1..bile buley? sy kt bangsar..keje kt shah alam..

tp ape beza biasa dgn yg krom? mn lg elok

PM me best price! What a Face
chrome nmpk cantik sket. tu je. dr segi performance, sama je dgn yg biasa. Cool

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
bro pakai 4-1 ni minyak makan kuat ke???

mfa_145


izZat_2635 wrote:bro pakai 4-1 ni minyak makan kuat ke???
klu kegunaan ari2 pki 4-1 boleh tahan jgk. 4-1 utk yg suka hi-revving.
tp kena igt, yg buat myk kuat tu sbnrnye sbb kita asek menekan. Very Happy
mcm 4-2-1 pun sama, klu asek rev je, kuat jgk. klu bwk relax, ok.
aku penah try s.alam-bangi-s.alam rm10 je. bwk 80kmh je. 4-2-1 la.
tp klu laju, myk pun laju. jd xleh ckp jgk 4-2-1 jimat dan 4-1 xjimat.
kena tgk driving style kita mcm mana.

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
4-1 ada org ckp untuk pick up tapi top xde n 4-2-1 ni untuk pick up n top yeke??

mfa_145


izZat_2635 wrote:4-1 ada org ckp untuk pick up tapi top xde n 4-2-1 ni untuk pick up n top yeke??
4-1 ni bila heavily modified baru pki. selalu hi-revving. sbb ada power masa hi-end.
utk pki ari2, 4-2-1 la yg plg sesuai sbb myk ok sket dan low-mid range baik.
powerband utk 4-2-1 lbh luas. 4-1 utk hi-end.

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
thank u bro.. good info..

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
mfa_145 wrote:
Kamm Matt wrote:bro..saya nk beli xtractor zenden tu utk waja 4g18p 4-2-1..bile buley? sy kt bangsar..keje kt shah alam..

tp ape beza biasa dgn yg krom? mn lg elok

PM me best price! What a Face
chrome nmpk cantik sket. tu je. dr segi performance, sama je dgn yg biasa. Cool

ic..so sy nk yg bese jela..xyah la krom..byk beza tu serat lebe..dh kopak ni..huhu

kalu bole sy prefer COD dr bank in..kalu bro percaya sy la..sy xtipu punye.. Cool better COD area bangsar / KL Town..kalu di shah alam sy bz sikit cuz keje

mfa_145


Kamm Matt wrote:
mfa_145 wrote:
Kamm Matt wrote:bro..saya nk beli xtractor zenden tu utk waja 4g18p 4-2-1..bile buley? sy kt bangsar..keje kt shah alam..

tp ape beza biasa dgn yg krom? mn lg elok

PM me best price! What a Face
chrome nmpk cantik sket. tu je. dr segi performance, sama je dgn yg biasa. Cool

ic..so sy nk yg bese jela..xyah la krom..byk beza tu serat lebe..dh kopak ni..huhu

kalu bole sy prefer COD dr bank in..kalu bro percaya sy la..sy xtipu punye.. Cool better COD area bangsar / KL Town..kalu di shah alam sy bz sikit cuz keje
sorry la. dealing method aku mmg mcm tu.
lain padang lain belalang.
ke kau yg risau.
kau boleh refer thread satrianeoclub dgn gen2club. aku lama kat sana.
xde mslh. customer semua ok.

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
of course sy pun isau..tu harus ade dlm diri stiap org..bkn nk kate tipu..hehe

so bile bole urus niaga?

mfa_145


Kamm Matt wrote:of course sy pun isau..tu harus ade dlm diri stiap org..bkn nk kate tipu..hehe

so bile bole urus niaga?
xde hal. aku fhm. tu biasa.
aku x available. di luar kawasan Very Happy
nnt bila aku blik aku inform.
kau nak extractor saja kan? brg lain xde kan?

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
mfa_145 wrote:
Kamm Matt wrote:of course sy pun isau..tu harus ade dlm diri stiap org..bkn nk kate tipu..hehe

so bile bole urus niaga?
xde hal. aku fhm. tu biasa.
aku x available. di luar kawasan Very Happy
nnt bila aku blik aku inform.
kau nak extractor saja kan? brg lain xde kan?

takdak..nk bende tu je..
ok klu ade area KL roger..
nt aku msk duit..

mfa2214


mfa, nak tnya skit.. ada member aku nak cari extractor utk waja & gen2.. Extractor tu sekali siap ngan tabung nanas ke??

http://mineismfa.blogspot.com/

mfa_145


mfa2214 wrote:mfa, nak tnya skit.. ada member aku nak cari extractor utk waja & gen2.. Extractor tu sekali siap ngan tabung nanas ke??
x. nenas pki yg asal. klu nak tukar pun boleh tp kena tambah duit.
benda boleh pki kita pki. jgn membazir.
ape2 klu nak order, bgtau. sbb aku 26hb ni nak g amik brg2 ekzos. klu nak boleh order skali.
boleh g psg ramai2. sbb nnt ada budak satrianeoclub nak psg jgk di ampang. aku nak g teman dia. so klu dpt kete byk sket, kita boleh mntk murah sket dgn tokei kedai tu Twisted Evil

mfa_145


Kamm Matt wrote:

takdak..nk bende tu je..
ok klu ade area KL roger..
nt aku msk duit..
senyap je kamm. kete xlaju ke dah psg header zenden?

mfa2214


mfa_145 wrote:
mfa2214 wrote:mfa, nak tnya skit.. ada member aku nak cari extractor utk waja & gen2.. Extractor tu sekali siap ngan tabung nanas ke??
x. nenas pki yg asal. klu nak tukar pun boleh tp kena tambah duit.
benda boleh pki kita pki. jgn membazir.
ape2 klu nak order, bgtau. sbb aku 26hb ni nak g amik brg2 ekzos. klu nak boleh order skali.
boleh g psg ramai2. sbb nnt ada budak satrianeoclub nak psg jgk di ampang. aku nak g teman dia. so klu dpt kete byk sket, kita boleh mntk murah sket dgn tokei kedai tu Twisted Evil

orait.. nanti aku inform depa balik.. apa2 aku roger or suh depa call hang terus la.. ok bro, thanks for the info

http://mineismfa.blogspot.com/

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
aku xpsg lg bro..pagi ni br nkg psg kt selayang..ijal ekjoz mtrsport..nt br aku kasi rebiu.. Cool

mfa_145


no need to spend rm1000+++ for full exhaust system to free SOME horses only.
just spend hundred bucks only with zenden exhaust system.
dyno tested. Wink

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
tu aku pening ni..ijal exhaust tu xnk buat kalu aku xbuat fullsystem kt kdai dia..

dia soh aku psg 2' piping full + center bullet + nenas diameter besar sikit rm700..

ke aku harus ignore je cadangan dia ni..just beli center bullet lain je dgn nenas..xsmp pn 500 aku rs..

mfa_145


Kamm Matt wrote:tu aku pening ni..ijal exhaust tu xnk buat kalu aku xbuat fullsystem kt kdai dia..

dia soh aku psg 2' piping full + center bullet + nenas diameter besar sikit rm700..

ke aku harus ignore je cadangan dia ni..just beli center bullet lain je dgn nenas..xsmp pn 500 aku rs..
nenas? watpe tukar? xde kena mengena dgn performance. cuma flexible pipe je supaya xnak bg piping retak akibat engine vibration.
dieorg ni saja je nak jual brg dieorg.
tp bullet mmg perlu pun. mcm ni la, kau beli bullet dieorg, piping maintain standard. nenas pki yg lama. klu dieorg xnak buat, cari kedai lain.

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Yup betul tu...diorang saje nak suh barang diorang jalan jer tu...apela



Last edited by Fadzil on Sun Dec 20, 2009 2:47 pm; edited 1 time in total

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 10]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum