You are not connected. Please login or register

[WTS] CHEAP EXHAUST & ETC MODIFICATIONS FOR CAMPRO/4G18

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 5 of 10]

danny_imperials


bro..saya gune Proton Waja 4G18 Automatic..
nak tnye setup yg plg bgs bab performance and bunyi nak sedap(kuat) Smile
and COD kat mne??

danny_imperials


oh ya walaupon aku nye Auto en...
nak tau setup utk maen drag eh Smile
thx in advance bro

mfa_145


danny, check pm.

danny_imperials


mfa, check PM Smile

WJW7132


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
danny_imperials wrote:oh ya walaupon aku nye Auto en...
nak tau setup utk maen drag eh Smile
thx in advance bro

me too..pm me also bro?

http://www.faiz7132@gmail.com

hairul gsr wc025


2.0 TURBO
2.0 TURBO
WJW7132 wrote:
danny_imperials wrote:oh ya walaupon aku nye Auto en...
nak tau setup utk maen drag eh Smile
thx in advance bro

me too..pm me also bro?

NANTI DEN PM KO ALEX...EKZOS BULUH YANG MANO SATU ENGKO NAK GUNA SUWOH DEN SULER ENGKO...WAKAKAKAKA..CABUUIIKKKKKKKKK

mfa_145


WJW7132 wrote:
danny_imperials wrote:oh ya walaupon aku nye Auto en...
nak tau setup utk maen drag eh Smile
thx in advance bro

me too..pm me also bro?
check ur inbox

mfa_145


Today's gallery
Myvi 1.3 Auto















mfa_145


Today's gallery
Satria Neo Manual Transmission





mfa_145


Today's gallery
Satria Neo Manual








danny_imperials


k bro..
aku igt rege yg ko kasi tuh..
jgn ko plak yg lpe..jgn ilang lak nmbo aku..ekekeke
lps SPM insyaallah gua dtg..

mfa_145


danny_imperials wrote:k bro..
aku igt rege yg ko kasi tuh..
jgn ko plak yg lpe..jgn ilang lak nmbo aku..ekekeke
lps SPM insyaallah gua dtg..
aku igt keje aku. aku xpenah lupa. kau xperlu remind 2-3x. tp kau kena igt, ari ni aku bg rm1000, xbermakna lps ni aku bg rm1000. sbb aku ikut harga raw material.

aku bkn hanya jual exhaust, aku bkn hanya tau psl setup exhaust, tp sbg full time construction cost consultant, aku sgt aware psl fluctuation of prices utk raw materials for construction.
mgkn kau xfhm sbb sekolah bkn kau x abis lg. mari aku cerita secara detail pengalaman aku yg xseberapa.

1. pd tahun 2008, harga raw material utk steel naik. harga sebelum adalah rm3500/tonne. dan harga pd 2008 adalah rm5000++/tonne. building biasanya akan pakai beratus tonne steel utk reinforcement. jd kau rasa berapa owner/client kena tambah budget utk harga contract yg baru? bkn sikit. tp beratus ribu. wlupun original contract sum dah dipersetujui, tp disebabkan economic factor, price for raw material dah naik. supplier naikkan harga. contractor? xkan nak maintain harga lama. mesti dia adjust blik. klu x, xde untung la. baik xpyh meniaga. jd cost consultant ni (quantity surveyor) akan remeasure quantity baru utk dptkan contract sum baru. client/owner nak x nak kena tambha la budget dia. klu x, abandon jelah project klu xde duit. ape susah.

2. jd drpd cerita ni, kau buatlah conclusion kau sendiri. kau 10 tahun lg muda dr aku, 10 tahun otak lg fresh dr aku. aku ni dah tua, mgkn otak lembab sket. byk kau perlu tau psl economic factor yg affect raw materials prices. bkn ari ni rm1, esk lusa pun rm1. harga mesti berubah. harga xsama. klu nasib kau baik, ok lah, harga maintain la rm1000.

3. aku tau psl keje aku. jd kau xperlu remind aku dan xperlu risau.

mfa_145


[quote=aizad02,Oct 3 2010, 10:21 PM]
i see, that's my car. He's a good seller indeed. i'm glad to give you a five star rating. I'll contact u soon, or maybe next month for the bullet. Btw, some review. I see that i'm using a 4-2-1 setup for the header and i can feel there's some increase for pickup. for fuel consumption... hurmm.. after changing, never been driving light footed all the way, yet. maybe need some time to test.

danny_imperials


haha ok lek2 note taken...
no more reminding Smile

mfa_145


[quote=m.z.i,Oct 13 2010, 05:24 AM]
thanks bro....

so far the performance is very good+save petrol....

my FC frm 9.4 and now 8.4 town drive

long distance drive...the best is 7.1

keep up the good work bro....

see u again....

mfa_145


Today's gallery

Satria Neo 1.3 MT









mfa_145


Today's job. (no actual pictures)

Mid-section for Saga BLM Auto

Similar like this :



*distance between the two bullets is xinch. (but from the picture, they are not welded yet), distance between flexible pipe and first bullet is xxinch.

mfa_145


[quote author=karmicsaga board=epb thread=2487 post=95733 time=1288599105]its my car that did that modification Smile !! so far pick up very puas compared to my previous set up , but now stock muffler cannot take it must change soon when got budget ! thanks mfa 145 !!

119 nak cari leather seat waja 1.8 on Wed Nov 03, 2010 6:58 am

duang


salam semue,

saye sedang mencari leather seat waja 1.8.sebab seat sekarang ni keras sangat...kalu ade sesiapa ade info tolobg bgtau.

ataupun kalu ade cadangan tentang nak tukar seat tu...

mfa_145


duang wrote:salam semue,

saye sedang mencari leather seat waja 1.8.sebab seat sekarang ni keras sangat...kalu ade sesiapa ade info tolobg bgtau.

ataupun kalu ade cadangan tentang nak tukar seat tu...
salam brother.
xboleh ke bukak thread/topic baru?
nampak x thread ni tajuk dia ape?
nampak x thread ni sape TS (thread starter) dia?
bukak lah topic sendiri. xpyh hijack thread aku ni.
semua org yg nak jual brg, bukak thread sndiri. bukak thread masing2.
bkn tumpang thread org lain.
klu ye pun nak tumpang, bgtau la owner thread ni/TS.
itupun klu brg yg nak dijual tu sama mcm topic sediada la.
ni dah lari tajuk jauh sgt ni. exhaust system (engine & performance) & interior. jauh beza x?

mfa_145


Today's gallery

Wira 1.5 Manual







Nissan Sunny 1.3 Manual





mfa_145


Today's gallery

Satria Neo CPS Manual











mfa_145


Today's gallery

Satria Neo CPS Manual













mfa_145


Today's gallery

Satria Neo CPS Manual













mfa_145


Today's Gallery

Saga BLM SE Manual











Together with Redline Drop In Filter (no picture)

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 5 of 10]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum