You are not connected. Please login or register

[WTS] CHEAP EXHAUST & ETC MODIFICATIONS FOR CAMPRO/4G18

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 6 of 10]

xXxBoYzZz


xXxBoYzZz wrote:bro,enjin standart gaban (4G18)...
tp,klu paling molek nk uat piping,leh tolong suggestkan x,
ape barang patut aku pakai?? TQ..
klu ko bleh list kan price lg molek...COD area mane ni??
siap pasang kt kepong tu la yg ko maksud tue kan2?? TQ bro...
sng aku nk buat kira2... Laughing

bro,xbminat nk jawab ker?? Sad Sad

mfa_145


xXxBoYzZz wrote:
xXxBoYzZz wrote:bro,enjin standart gaban (4G18)...
tp,klu paling molek nk uat piping,leh tolong suggestkan x,
ape barang patut aku pakai?? TQ..
klu ko bleh list kan price lg molek...COD area mane ni??
siap pasang kt kepong tu la yg ko maksud tue kan2?? TQ bro...
sng aku nk buat kira2... Laughing

bro,xbminat nk jawab ker?? Sad Sad
aku rasa aku dah jwb dlm pm. x smpi ke? pelik tu.
xpelah, aku ckp kat sini. sbb aku krg syok guna thread utk discuss sbb aku klu blh nak thread ni clean. nak letak gmbr saja, sembang2, tmpt lain.

ok mcm ni ,

1. tolong bgtau aku transmission kau, sbb manual dan auto aku buat lain. harga pun lain.

2. cod xde, trus psg di panel workshop aku di kepong. utk outstation buyer, aku mmg ada buat postage, pg sarawak pun ada dulu hantar full exhaust system dan aku jgk provide quide mcm mana nak psg bullet sbb aku ada ukuran aku sendiri berape jauh bullet dan psg dr flexible pipe etc2.

3. harga yg aku quote mmg dah msuk upah psg. xpyh pening fikir psl tu.

4. piping xperlu tukar, pki standard dah cukup. melainkan piping kau bocor ke patah ke karat ke, ok baru tukar. xperlu bazir duit pd benda yg xperlu. aku pun xnak duit yg mcm tu.

5. lps kau bgtau transmission, bgtau aku,
- kau nak sound yg senyap ke, atau sporty.
- bgtau aku kau lebih utamakan low-end torque atau hi-end power.

6. lps bgtau aku sume tu, aku bg recommendation aku, dan harganya sekali.

mfa_145


*Update

Last Sunday's BLM's Redline drop in filter

xXxBoYzZz


mfa_145 wrote:aku rasa aku dah jwb dlm pm. x smpi ke? pelik tu.
xpelah, aku ckp kat sini. sbb aku krg syok guna thread utk discuss sbb aku klu blh nak thread ni clean. nak letak gmbr saja, sembang2, tmpt lain.

ok mcm ni ,

1. tolong bgtau aku transmission kau, sbb manual dan auto aku buat lain. harga pun lain.

2. cod xde, trus psg di panel workshop aku di kepong. utk outstation buyer, aku mmg ada buat postage, pg sarawak pun ada dulu hantar full exhaust system dan aku jgk provide quide mcm mana nak psg bullet sbb aku ada ukuran aku sendiri berape jauh bullet dan psg dr flexible pipe etc2.

3. harga yg aku quote mmg dah msuk upah psg. xpyh pening fikir psl tu.

4. piping xperlu tukar, pki standard dah cukup. melainkan piping kau bocor ke patah ke karat ke, ok baru tukar. xperlu bazir duit pd benda yg xperlu. aku pun xnak duit yg mcm tu.

5. lps kau bgtau transmission, bgtau aku,
- kau nak sound yg senyap ke, atau sporty.
- bgtau aku kau lebih utamakan low-end torque atau hi-end power.

6. lps bgtau aku sume tu, aku bg recommendation aku, dan harganya sekali.


Oo ye ke...sory bro...tp,srious...dlm pm mmg xde..tue yg aku tnye Very Happy

erm,pasni ikut la nk jwb dlm pm ker ape k...
transmission kete aku 4G18 1.6(A)...(standert gaban)
sound senyap & hi end power...erm,hi-end power ni biase bape leh pg???
ade dyno test ker??

tp,ade byk gak soklan ni...
ade beza x sound senyap ngan sporty??dr segi performance & value??klu ade mane lg better & berbaloi??utk hi-end power...

lg satu soklan...for auto tranmission...u think yg mane lg better??
low-end torque or hi-end low?? FYI..aku gune kete ni biase time cuti jerk...gi keje aku slalu bawak moto...tp,klu u x berkeberatan...leh la bg quotation utk kedua2nye..
low-end torque & hi-end low...hehe Razz

mfa_145


@xxxboyzzz,

check ur inbox.
aku harap msg2 aku smpi la ye.

mfa_145


@xxxboyzzz,

check ur inbox.
aku harap msg2 aku smpi la ye.

mfa_145


Today's gallery

Satria Neo CPS Manual Transmission
Mid-section + end-section









mfa_145


[quote=stanleytps,Nov 27 2010, 08:24 PM]
Great services provided by Mfa_145.

A satisfied customer here after setup helped improved low-mid end power coupled with a solid low bassy and sporty note!
A knowledgeable seller with experiences to back it all up. Thus, recommended to all those looking for an improved system without burning a hole in the pocket.

mfa_145


Today's gallery

1st car, Satria Neo CPS Manual (mid-section)



2nd car, Satria Neo Manual (mid-section)



3rd car, Myvi 1.3 Auto (header + mid-section + muffler tip)







4th car, Satria Neo Auto (full exhaust system)







mfa_145


From Myvi's owner :
[quote=hazardouzz,Dec 6 2010, 01:13 AM]
Hahaha...my car...Thanx bro...NIce seller...Superb explanation...Superb result.
Satisfied with ur setup....Full tank at kepong (RON95)-->Kajang--->putrajaya--->rounding putrajaya---Bangi----Putrajaya---->15min in car with aircond blast+engine idle = Still full tank
My car feels lighter....After install...my car perform better even if with RON95 coz b4 this I'm on RON 97. :thumbs:

mfa_145


From Neo CPS's owner :
[quote='muserella' pid='288764' dateline='1291614104']
Semua orang buat testimonial aku pon nak buat lah..

Sedikit pengubahsuaian kepada sistem ekzos sedia ada telah dijalankan pada 4 Disember lepas.

Result:
Acceleration: improved a lot (comfirm bukan placebo effect)
Top speed: tak try lagi.
Comment: kalau tak pakai silencer lagi berganda-ganda kenikmatannya TETAPI kene pakai earplug lah kalau nak travel jauh. Bernanah telinga beb!

Anyway mfa is a good seller, very friendly guy. Tapi syg hari tu xboleh lama sebab nak kene gi wedding member. But I'm looking forward for the s-flow muffler that we talking about..hehehe.

mfa_145


Today's gallery

Savvy cat-back exhaust system







camproResing


mr mfa...ko jual nie seme wit installation ker...kalu kat area kemaman ko ade mari dop... Very Happy Very Happy

mfa_145


camproResing wrote:mr mfa...ko jual nie seme wit installation ker...kalu kat area kemaman ko ade mari dop... Very Happy Very Happy
yes sekali dgn installation di panel workshop aku di kepong. utk outstation buyers, aku blh pos brg2 dan aku akan ajar mcm mana nak psg i.e. nak letak bullet berape jauh dr nenas etc2.

kemamang? dok mari aa. bukang dekat. jauh.
nnt aku kawin dengang org ganu, aku mari.

mfa_145


Today's gallery

Waja 4G18 manual transmission






mfa_145


From Waja's owner :

[quote=coinstar,Dec 30 2010, 01:49 AM]
lol... my car... performance improved as claimed... good seller...

mfa_145


Today's gallery

Saga BLM Auto (header + mid-section)









Nissan Latio Auto (header + mid-section)




mfa_145


From BLM's owner :

[quote=sagacokelat,Jan 10 2011, 12:52 PM]
my car.... tq bro for u set up, good seller n friendly to.. performance as i just want it :thumbs: , my fc roughly is better than previous :hehe: to all campro just follow mfa recipe it berbaloi2... :clap:

mfa_145


Today's gallery

Satria Neo (header + mid-section)







mfa_145


From Satria Neo's owner :

[quote='jackass' pid='290436' dateline='1295171596']
mmg layan la buat ekzos ngn mfa_145, terbaekkk...terus rasa perbezaan bila tukar...x rugi la kluar duit,bgn pg g kepong..pendek kata berbaloi..FC pun terus menjunam turun, kalao sblm ni 9.7 plg minimum,skang dah cecah 6.* depend pd kaki tekan..pickup pun ada...baru la power...thnks bro mfa_145...

dman6325


bro.. check ur pm

TQ

mfa_145


From Latio's owner :

[QUOTE=Supermarch;1063397829]TQ MFA, Nice Quality product, Im satisfied!

mfa_145


Today's gallery

Saga BLM Manual Transmission




mfa_145


Today's gallery

Gen2 Manual Transmission (cat-back)







Saga BLM Auto Transmission (header + mid-section)





Waja 4G18 Manual transmission (full exhaust system)







Satria Neo Manual transmission (4-1 long primaries header)


mfa_145


From Gen2's owner

[quote=saikoyuri,Jan 30 2011, 07:54 PM]
hehe...thanx for d setup bro...very very friendly...mase install pon tlg2 ngk kn pe yg patut...pickup mmg superb..leh trus rase...bunyi pon seperti yg aku nk...low bassy...pas install trus je aku test nek genting...dulu slalu la gak kne drop gear 2..skang tidak laie...dulu fc 8.3 skang dah jadik 7.9 same driving style...cuma 1 je yg aku x puas hati extractor aku kemik x ingat gara2 lori depan aku jatuhkn batu besor tp naseb baek x bocor..highly recommended seller...

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 6 of 10]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum