You are not connected. Please login or register

[WTS] CHEAP EXHAUST & ETC MODIFICATIONS FOR CAMPRO/4G18

Go to page : 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 17]

mfa_145


zenden 4-2-1 extractor = rm200 / rm300 (chrome) *4g18 = rm220 / rm320 (chrome)
zenden 4-1 extractor = rm250 / rm350 (chrome) *4g18 = rm270 / rm370 (chrome)
zenden twister bullet = rm 130
stainless steel bullet = rm150
stainless steel midbox = rm200
stainless steel twin loop muffler = rm400
stainless steel s-flow muffler = rm350 (good quality local made) / rm380 (imported taiwan)
stainless steel straight flow muffler = rm350 (big body, less noise)
stainless steel straight flow muffler = rm250 (small body, noisier)
zenden front strut bar (alloy) = rm150
redline lightweight crank pulley = rm300
redline adjustable cam gear = rm450 (campro)
redline drop in filter = rm150
carbon fibre filter = rm150
hayden atf cooler *package includes : 1x hydraulic/pressure hoses, 4x mounting/stopper, 1x cooler, 4x clamps
- small = rm270 (676)
- big = rm300 (677)

zenden extractor (for campro, refer to gen2 picture)


zenden twister bullet

inside the bullet


stainless steel bullet


stainless steel midbox


stainless steel twin loop muffler



stainless steel straight flow muffler (big)


stainless steel straight flow muffler (small)



turbo manifold




redline drop in filter


redline acg


redline lcp


carbon fibre filter



hayden atf cooler




for more detail :
call me at 0192396439
or email me at mfa_145@yahoo.com

dealing method : full payment 2 days before collecting date(cash&carry)/installation date to secure order
bank details : Maybank, acc no. 15901-269-5235
location : shah alam
installation for exhaust system can be arranged with extra charges in kepong
postage can be arranged with extra charges[img][/img]



Last edited by mfa_145 on Thu Feb 04, 2010 2:11 pm; edited 6 times in total

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
hayden atf cooler is for what bro?

mfa2214


zaeidos wrote:hayden atf cooler is for what bro?

ATF cooler utk kete oto je bro.. Nak kasi minyak gear box sejuk sikit, function mcm intercooler depan kete ko tu.. Hehehe.. Tp nak yg manual pon ada gak.. cuba tnya seller, oil cooler dia ada tak?? sekali ngn tmpat oil filter kalau tak silap...

nick dah sama cam aku tu bounce

http://mineismfa.blogspot.com/

mfa2214


Lupa plk nak tnya, mfa harga siap pasang ke camane??

http://mineismfa.blogspot.com/

mfa_145


zaeidos wrote:hayden atf cooler is for what bro?
utk automatic transmisson.
utk sejukkan atf (automatic transmission fluid). jd boleh prolong jangka hayat transmission. sbb suhu atf yg tinggi boleh mengurangkan jangka hayat gearbox AT ni.
biasanya yg saiz kecik tu utk kete cc 1.6 dan ke bwh dan saiz besar utk cc besar.
tp kdg2 org pki yg kecik utk atf cooler dan yg besar utk engine oil cooler. utk sejukkan engine oil. sbb bila engine oil terlalu panas, boleh kurangkan performance kete.

mfa_145


mfa2214 wrote:Lupa plk nak tnya, mfa harga siap pasang ke camane??
owh xde servis pemasangan. cuma jual brg je Very Happy

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
mfa_145 wrote:
zaeidos wrote:hayden atf cooler is for what bro?
utk automatic transmisson.
utk sejukkan atf (automatic transmission fluid). jd boleh prolong jangka hayat transmission. sbb suhu atf yg tinggi boleh mengurangkan jangka hayat gearbox AT ni.
biasanya yg saiz kecik tu utk kete cc 1.6 dan ke bwh dan saiz besar utk cc besar.
tp kdg2 org pki yg kecik utk atf cooler dan yg besar utk engine oil cooler. utk sejukkan engine oil. sbb bila engine oil terlalu panas, boleh kurangkan performance kete.

engine oil cooler tu bukan sama function ngan radiatior ke?
sorry aku newbies,thats y aku tak tau

mfa_145


zaeidos wrote:
mfa_145 wrote:
zaeidos wrote:hayden atf cooler is for what bro?
utk automatic transmisson.
utk sejukkan atf (automatic transmission fluid). jd boleh prolong jangka hayat transmission. sbb suhu atf yg tinggi boleh mengurangkan jangka hayat gearbox AT ni.
biasanya yg saiz kecik tu utk kete cc 1.6 dan ke bwh dan saiz besar utk cc besar.
tp kdg2 org pki yg kecik utk atf cooler dan yg besar utk engine oil cooler. utk sejukkan engine oil. sbb bila engine oil terlalu panas, boleh kurangkan performance kete.

engine oil cooler tu bukan sama function ngan radiatior ke?
sorry aku newbies,thats y aku tak tau
radiator kan nak sejukkan air. bkn engine oil. kan air duk lalu kat engine bg temperature engine sejuk. klu x nnt, overheated la kan. jd radiator kan sejukkan air tu. kan kita isi air dlm radiator dan tank reservoir tu. mana ada isi minyak engine dlm tu kan. air yg duk pusing2 tu kan di pump oleh water pump. jd fungsi radiator kan sejukkan air. dah kita pun isi air dlm radiator bro..

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
mfa_145 wrote:
zaeidos wrote:
mfa_145 wrote:
zaeidos wrote:hayden atf cooler is for what bro?
utk automatic transmisson.
utk sejukkan atf (automatic transmission fluid). jd boleh prolong jangka hayat transmission. sbb suhu atf yg tinggi boleh mengurangkan jangka hayat gearbox AT ni.
biasanya yg saiz kecik tu utk kete cc 1.6 dan ke bwh dan saiz besar utk cc besar.
tp kdg2 org pki yg kecik utk atf cooler dan yg besar utk engine oil cooler. utk sejukkan engine oil. sbb bila engine oil terlalu panas, boleh kurangkan performance kete.

engine oil cooler tu bukan sama function ngan radiatior ke?
sorry aku newbies,thats y aku tak tau
radiator kan nak sejukkan air. bkn engine oil. kan air duk lalu kat engine bg temperature engine sejuk. klu x nnt, overheated la kan. jd radiator kan sejukkan air tu. kan kita isi air dlm radiator dan tank reservoir tu. mana ada isi minyak engine dlm tu kan. air yg duk pusing2 tu kan di pump oleh water pump. jd fungsi radiator kan sejukkan air. dah kita pun isi air dlm radiator bro..

huhu betol gak tuh..so kiranya kalo nak pakai bende ni nak kene tarik satu/dua paip dari engin nak kasi minyak enjin pusing2 dalam bende ni la ek?

mfa_145


zaeidos wrote:

huhu betol gak tuh..so kiranya kalo nak pakai bende ni nak kene tarik satu/dua paip dari engin nak kasi minyak enjin pusing2 dalam bende ni la ek?
nnt oil filter akan relocate blik la utk memudahkan pemasangan. yg tu mechanic tau la buat tu. aku nak explain cara nak psg pun xreti.
jd nnt ada hose la utk myk kuar masuk dlm cooler ni. pastu sambung ke oil filter.

mfa2214


mfa_145 wrote:
mfa2214 wrote:Lupa plk nak tnya, mfa harga siap pasang ke camane??
owh xde servis pemasangan. cuma jual brg je Very Happy

ok, noted.. apa2 pon kalau jadi nanti aku inform balik... tq bro

http://mineismfa.blogspot.com/

edy_jr


bro.. adjuzble campully nih ade kesan ke kt 4g18 at?

mfa_145


mfa2214 wrote:

ok, noted.. apa2 pon kalau jadi nanti aku inform balik... tq bro
alrite Cool

mfa_145


edy_jr wrote:bro.. adjuzble campully nih ade kesan ke kt 4g18 at?
acg ni alihkan powerband. boleh advance dan boleh retard. tu je.
klu nak torque rasa cpt di rpm rendah, tune advance. klu nak torque di rpm tinggi, tune retard.
klu pki cam biasa, xrasa sgt. tp klu pki hi-cam, acg ni consider sbg 'is a must item'.

Guest


Guest
bro location u kat maner?boleh jumpe tak....nak tau pasal benda ni tanya depan2 lagi paham tu yo... Very Happy

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 17]

Go to page : 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum