You are not connected. Please login or register

mari menjimatkan duit...cara memasang turbo timer jenis PEN

Go to page : Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 3 of 3]

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
-RaStA- wrote:
cap_ayam wrote:
-RaStA- wrote:

sye paham br0...tp benda timer controller tu kt mane? klu xjumpe benda tu cam ne nk psg tt..... Very Happy

ko ni tak faham lagi ni. timer controller tu 1 set dgn pen/display timer tu. slalu ko tgk turbo timer besar kotak dunhill, timer controller dgn display dalam 1 kotak. tp timer jenis pen ni contoh apexi turbo timer ni kecik cam sebatang pen je, pecah 2 display kat macam pen tu, timer controller kotak lagi 1 tu. timer controller tu bleh la sorok2 dalam dashboard jadinye pen tu ko bleh taruk kat mane2 yg ko suke dan tak gune ruang yg byk


ok noted....bru sye paham....sorry for the inconvenience caused...... Very Happy

hahaha tadehal. ilmu kongsi sama2. nasib ko faham dah. hehehe

-RaStA-


cap_ayam wrote:
-RaStA- wrote:
cap_ayam wrote:
-RaStA- wrote:

sye paham br0...tp benda timer controller tu kt mane? klu xjumpe benda tu cam ne nk psg tt..... Very Happy

ko ni tak faham lagi ni. timer controller tu 1 set dgn pen/display timer tu. slalu ko tgk turbo timer besar kotak dunhill, timer controller dgn display dalam 1 kotak. tp timer jenis pen ni contoh apexi turbo timer ni kecik cam sebatang pen je, pecah 2 display kat macam pen tu, timer controller kotak lagi 1 tu. timer controller tu bleh la sorok2 dalam dashboard jadinye pen tu ko bleh taruk kat mane2 yg ko suke dan tak gune ruang yg byk



ok noted....bru sye paham....sorry for the inconvenience caused...... Very Happy

hahaha tadehal. ilmu kongsi sama2. nasib ko faham dah. hehehe


huhuhu..... Very Happy

AraMyiEz


sy ada soklan gak,klu wat wiring cmtu je bleh ke kt display tu reading AF ng O2??klu smbung cam brader tsunami ckp tu utk running timer je xle readingkan..maaf mencela nk amik tau gak

RaffaelKMC


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
waja tsunami wrote:
jerung16 wrote:
waja tsunami wrote:
dpablo™ wrote:ak baru je pasang timer macam nie...
cheers cheers
but good info bro


he..he..he..banyak gie nie yg nak di masukkan ke dalam ruangan DIY nie......ada sesapa yg kenal dgn geng2 saga ......


SIC ko...

SIC..HE..HE..kalau diaorg tau nick name aku ..abis aku kena hamtam ha..ha..ha..bekas SIC n SCM..ha..ha
ermm kalu budak SIC tuh ada la kawe kenal dulu.. sb dorg sellalu jgk main lepak umah kawe..kalu org lamo la.. mcm unker don.. arm.. slayer ..TV4414 tuh selalu dok g umah kawe dulu... apa2 pon good info.. tp keta kawe mmg kena pki timer nih hihihihihi Very Happy

soned


AraMyiEz wrote:sy ada soklan gak,klu wat wiring cmtu je bleh ke kt display tu reading AF ng O2??klu smbung cam brader tsunami ckp tu utk running timer je xle readingkan..maaf mencela nk amik tau gak

reading AF xsilap ada wayo lain yang kena kena tap kat ecu/o2 sensor. Lagipun menurut kata ramai pengguna pen timer apekseksi imi/cap ayam... reading untuk AF xleh baca.. Wallahu'alam.

diagram tu rasanya lebih kepada wiring utk basic timer jer. Utk timer yang multi function selalunya ada wire2 tambahan.

AraMyiEz


soned wrote:
AraMyiEz wrote:sy ada soklan gak,klu wat wiring cmtu je bleh ke kt display tu reading AF ng O2??klu smbung cam brader tsunami ckp tu utk running timer je xle readingkan..maaf mencela nk amik tau gak

reading AF xsilap ada wayo lain yang kena kena tap kat ecu/o2 sensor. Lagipun menurut kata ramai pengguna pen timer apekseksi imi/cap ayam... reading untuk AF xleh baca.. Wallahu'alam.

diagram tu rasanya lebih kepada wiring utk basic timer jer. Utk timer yang multi function selalunya ada wire2 tambahan.

btul tu bro soned,klu cap ayam mmg xle baca.yg ori je kne tap 1 wyar g kt ecu utk reading.dan function handbrake tu klu x silap masa kte tarik h/brake kte mati kunci timer akan jln.sekiranya owner trunkan h/brake enjin akan trus mati wlaupon timer xbis g.ini utk safety klu x org len leh la bwk lari.klu x tarik h/brake pon kte mati kunci timer stil function.

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
AraMyiEz wrote:
soned wrote:
AraMyiEz wrote:sy ada soklan gak,klu wat wiring cmtu je bleh ke kt display tu reading AF ng O2??klu smbung cam brader tsunami ckp tu utk running timer je xle readingkan..maaf mencela nk amik tau gak

reading AF xsilap ada wayo lain yang kena kena tap kat ecu/o2 sensor. Lagipun menurut kata ramai pengguna pen timer apekseksi imi/cap ayam... reading untuk AF xleh baca.. Wallahu'alam.

diagram tu rasanya lebih kepada wiring utk basic timer jer. Utk timer yang multi function selalunya ada wire2 tambahan.

btul tu bro soned,klu cap ayam mmg xle baca.yg ori je kne tap 1 wyar g kt ecu utk reading.dan function handbrake tu klu x silap masa kte tarik h/brake kte mati kunci timer akan jln.sekiranya owner trunkan h/brake enjin akan trus mati wlaupon timer xbis g.ini utk safety klu x org len leh la bwk lari.klu x tarik h/brake pon kte mati kunci timer stil function.

mie...tolong wat wiring reading air flow kat timer kawe....tak function lar...ahahaha

RaffaelKMC


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
AraMyiEz wrote:
soned wrote:
AraMyiEz wrote:sy ada soklan gak,klu wat wiring cmtu je bleh ke kt display tu reading AF ng O2??klu smbung cam brader tsunami ckp tu utk running timer je xle readingkan..maaf mencela nk amik tau gak

reading AF xsilap ada wayo lain yang kena kena tap kat ecu/o2 sensor. Lagipun menurut kata ramai pengguna pen timer apekseksi imi/cap ayam... reading untuk AF xleh baca.. Wallahu'alam.

diagram tu rasanya lebih kepada wiring utk basic timer jer. Utk timer yang multi function selalunya ada wire2 tambahan.

btul tu bro soned,klu cap ayam mmg xle baca.yg ori je kne tap 1 wyar g kt ecu utk reading.dan function handbrake tu klu x silap masa kte tarik h/brake kte mati kunci timer akan jln.sekiranya owner trunkan h/brake enjin akan trus mati wlaupon timer xbis g.ini utk safety klu x org len leh la bwk lari.klu x tarik h/brake pon kte mati kunci timer stil function.
kawe nak jgk mie huhuhuhuhuhu TOLONG DAKU....

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
RaffaelKMC wrote:
AraMyiEz wrote:
soned wrote:
AraMyiEz wrote:sy ada soklan gak,klu wat wiring cmtu je bleh ke kt display tu reading AF ng O2??klu smbung cam brader tsunami ckp tu utk running timer je xle readingkan..maaf mencela nk amik tau gak

reading AF xsilap ada wayo lain yang kena kena tap kat ecu/o2 sensor. Lagipun menurut kata ramai pengguna pen timer apekseksi imi/cap ayam... reading untuk AF xleh baca.. Wallahu'alam.

diagram tu rasanya lebih kepada wiring utk basic timer jer. Utk timer yang multi function selalunya ada wire2 tambahan.

btul tu bro soned,klu cap ayam mmg xle baca.yg ori je kne tap 1 wyar g kt ecu utk reading.dan function handbrake tu klu x silap masa kte tarik h/brake kte mati kunci timer akan jln.sekiranya owner trunkan h/brake enjin akan trus mati wlaupon timer xbis g.ini utk safety klu x org len leh la bwk lari.klu x tarik h/brake pon kte mati kunci timer stil function.
kawe nak jgk mie huhuhuhuhuhu TOLONG DAKU....

demo keno cari apexi pen jgk la mir....ahahaha

RaffaelKMC


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
alossss x jadi la kalu g2.. bajet x dam huhuhuhu Laughing Razz

AraMyiEz


Fadzil wrote:
AraMyiEz wrote:
soned wrote:
AraMyiEz wrote:sy ada soklan gak,klu wat wiring cmtu je bleh ke kt display tu reading AF ng O2??klu smbung cam brader tsunami ckp tu utk running timer je xle readingkan..maaf mencela nk amik tau gak

reading AF xsilap ada wayo lain yang kena kena tap kat ecu/o2 sensor. Lagipun menurut kata ramai pengguna pen timer apekseksi imi/cap ayam... reading untuk AF xleh baca.. Wallahu'alam.

diagram tu rasanya lebih kepada wiring utk basic timer jer. Utk timer yang multi function selalunya ada wire2 tambahan.

btul tu bro soned,klu cap ayam mmg xle baca.yg ori je kne tap 1 wyar g kt ecu utk reading.dan function handbrake tu klu x silap masa kte tarik h/brake kte mati kunci timer akan jln.sekiranya owner trunkan h/brake enjin akan trus mati wlaupon timer xbis g.ini utk safety klu x org len leh la bwk lari.klu x tarik h/brake pon kte mati kunci timer stil function.

mie...tolong wat wiring reading air flow kat timer kawe....tak function lar...ahahaha

dil kawe pkai pen timer apexi..baru ni tcabut so xde reading AF.td bru smbung blik tap pd o2 sensor wyar putih d ecu bru ada blik..heheh kete xsesori mu power2 kawe xreti Razz Razz

AraMyiEz


kwn2,klu nk tau lebih lanjut cuba tgok link ni.arap2 membantu la ye..http://tacra.blogspot.com/2010/12/apexi-auto-timer-pen-type-installation.html
(lokasi o2 sensor bgantung pd kedudukan ecu masing2)

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 3 of 3]

Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum