You are not connected. Please login or register

Camner cara nak disable starter bila enjin dah idup?

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

soned


Kalau korang perasan.. kete2 terkini (proton ler), starting system sumer mcm ni ... pulas kunci - starter crank - enjin idup - starter otomatik off crank (walaupun kunci masih kedudukan dipulas)

Berbeza dengan sistem2 kete terdahulu (proton ler) yg mana kalau enjin dah idup pun..selagi xrelease kunci tu..selagi tu la starter dok crank ..

persoalannya... korang ada x idea camner nak wat camtu? Jenuh dah google tapi xjumpa lg cara nak buat (maksud aku wiring nyer).

yg selalu jumpa, starter kill diagram..yg ni biasanya built in sekali dgn sistem alarm keta.

Sila share sapa2 yg ada pendapat camner nak buat mende ni ... biasanyer geng2 kaki letrik/letronik dah paham maksud camner nak buat mende nih..

TQ

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
apesal ko nkwt camtu? moto2 skg ni still camtu lg.. hehe

shahs


try tengok diagram autostart.rsanya leh modyfy ckit kot.

soned


Kamm Matt wrote:apesal ko nkwt camtu? moto2 skg ni still camtu lg.. hehe

enjin2 terbaru..mcm campro dah pakai sistem nih. enjin dah idup, pulas kunci, starter xcrank dah.

sbb enjin aku enjin lama..tu sbb nak wat camni

soned


project done! Idea

8287


soned wrote:project done! Idea

tahniah.. tapi camna nak buat ni...cer citer cer citer

soned


try ikut diagram yg aku wat ni..pasti berjaya

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum