You are not connected. Please login or register

mari menjimatkan duit...cara memasang turbo timer jenis PEN

Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 3]

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
waja tsunami wrote:
jerung16 wrote:
waja tsunami wrote:
waja tsunami wrote:

yup ado laieeee


samo la..den pn syg gak nk jual tiara den...byk jaso eh..

aku dh tension ngan penaung kelab saga tu...tu yg malas nak join dh....dulu kami kawan bek....tetapi x ku sangka dlm baik2 tu dia tikam aku dari belakang,,,,,n lg satu dia duk buat cerita ...mengatakan kelab saga ......tut..tut.... ada ROS...padahal masa buat ROS tu bukan nya untuk kelab sekarang,,,,,,buat untuk kelab lain..bila dia ada msalah ngan kelab lama dia ..dia gunakan ROS tu untuk kelab baru....so ..kalu nak diikutkan memang x boleh......skarang kelab baru nie dh jadi huru hara....ermmm


biasa la bro...mana2 pn ado mcm2 masalah ploblem....stakat ni WC ok walaupn ado masalah tapi x memudaratkn hubungan sesama ahli keluarga WC...HIDUP WC..welkang to WC bro...kui3 cheers cheers cheers cheers


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

via_valentinik


C.BuJa wrote:ade yg dh try ke ikut d/gram ni....dulu aku ade nk pasang timer ni kt kedai acc.....dia ckp kalau waja ngan alarm standed kena pasang 1 jenis alat lain....kalau x dia x jd....timer ni murah je dlm rm35....tp kalau nk pasang kt waja yg alarmnya masih standed upah pasang + 1 alat pe tah + TT=rm70
.

Sad ku br pasang HKS TT.. Tp takleh nk lock kreta bila timer counting down.. Adoi.. Serupa cam ku tunggu je kreta ku cool down.. Huhuhu.. Sad

waja tsunami


via_valentinik wrote:
C.BuJa wrote:ade yg dh try ke ikut d/gram ni....dulu aku ade nk pasang timer ni kt kedai acc.....dia ckp kalau waja ngan alarm standed kena pasang 1 jenis alat lain....kalau x dia x jd....timer ni murah je dlm rm35....tp kalau nk pasang kt waja yg alarmnya masih standed upah pasang + 1 alat pe tah + TT=rm70
.

Sad ku br pasang HKS TT.. Tp takleh nk lock kreta bila timer counting down.. Adoi.. Serupa cam ku tunggu je kreta ku cool down.. Huhuhu.. Sad

ko pakai alarm std ke....kalau alam std tu ko kena mode skit...

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
waja tsunami wrote:
via_valentinik wrote:
C.BuJa wrote:ade yg dh try ke ikut d/gram ni....dulu aku ade nk pasang timer ni kt kedai acc.....dia ckp kalau waja ngan alarm standed kena pasang 1 jenis alat lain....kalau x dia x jd....timer ni murah je dlm rm35....tp kalau nk pasang kt waja yg alarmnya masih standed upah pasang + 1 alat pe tah + TT=rm70
.

Sad ku br pasang HKS TT.. Tp takleh nk lock kreta bila timer counting down.. Adoi.. Serupa cam ku tunggu je kreta ku cool down.. Huhuhu.. Sad

ko pakai alarm std ke....kalau alam std tu ko kena mode skit...


wiremen koba kek den klu alarm made in china blh lock walau pn enjin start...cuba ler tukau

den pn nk try alarm den blh lock x klu enjin start...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

waja tsunami


KALAU RAJIN CUBA TRY CARI WAYER SUPLLY UNTUK ALARM TU....CUBA CHECK TENGOK WAYER TU BAGI SUPPLY MASA BILA(KEY ON ATAU ACC)....KALAU X SILAP AKU KEY ON BARU ADA SUPPLY....KALAU BETUL KEY ON ,CUBA KORANG TUKAR BAGI JADI ACC....(UNTUK ALARM STD) Laughing

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
alarm den bkn stendet nyo...bilo tutup suis blh lock keto timer on 30sec.. cheers


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
aku baru pasang sendiri timer ni, razo multi select timer amik kat halfcut. google2, tak jumpe gak circuit diagram utk timer ni. maybe old skool sgt kot timer ni. time tu aku tgh maleh nak test function 1 1 wire tu, ade 6 wire. slalu ada 5 je kan. jadi aku pakai pasang je ikut compare mane2 circuit diagram timer2 yg lebih kurang sama. jadi ade 2 unknown wire, salah satu handbrake, 2 2 aku tak join kan. test function, timer ok n engine mati ikut selected time. ade beberapa masalah sket

1) alarm tak function selagi engine tak mati. oke tu aku tau punca dia. just tak jumpa supply wire alarm tu. alarm standard dok kat mana?
2) timer power on, engine mati, masuk kunci, acc, on, ignition jadi engine hidup, then kunci balik ke on. bile dah balik ke on, timer tu akan start counting time. macam sama kita on timer untuk matikan engine. timer power off atau biar sampai die habis kira time, engine tak mati. maybe tak mati sebab kunci still kat on tp yg macam tak syok nye, timer tu kira masa gak. patutnye dia tak kira kan. aku salah join wire ke?
3) timer power off, engine mati, masuk kunci, acc, timer power on, indicator engine oil handbrake bateri gear auto P mileage menyala, check engine tak menyala. sama macam kunci kat on. memang macam ni ke/normal kalo pakai timer ni? atau ade salah join wire?

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:aku baru pasang sendiri timer ni, razo multi select timer amik kat halfcut. google2, tak jumpe gak circuit diagram utk timer ni. maybe old skool sgt kot timer ni. time tu aku tgh maleh nak test function 1 1 wire tu, ade 6 wire. slalu ada 5 je kan. jadi aku pakai pasang je ikut compare mane2 circuit diagram timer2 yg lebih kurang sama. jadi ade 2 unknown wire, salah satu handbrake, 2 2 aku tak join kan. test function, timer ok n engine mati ikut selected time. ade beberapa masalah sket

1) alarm tak function selagi engine tak mati. oke tu aku tau punca dia. just tak jumpa supply wire alarm tu. alarm standard dok kat mana?
2) timer power on, engine mati, masuk kunci, acc, on, ignition jadi engine hidup, then kunci balik ke on. bile dah balik ke on, timer tu akan start counting time. macam sama kita on timer untuk matikan engine. timer power off atau biar sampai die habis kira time, engine tak mati. maybe tak mati sebab kunci still kat on tp yg macam tak syok nye, timer tu kira masa gak. patutnye dia tak kira kan. aku salah join wire ke?
3) timer power off, engine mati, masuk kunci, acc, timer power on, indicator engine oil handbrake bateri gear auto P mileage menyala, check engine tak menyala. sama macam kunci kat on. memang macam ni ke/normal kalo pakai timer ni? atau ade salah join wire?



poning den baco dil...ko anto kodai yo la..25 hinggit kek tampin....kikikiki


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
jerung16 wrote:
cap_ayam wrote:aku baru pasang sendiri timer ni, razo multi select timer amik kat halfcut. google2, tak jumpe gak circuit diagram utk timer ni. maybe old skool sgt kot timer ni. time tu aku tgh maleh nak test function 1 1 wire tu, ade 6 wire. slalu ada 5 je kan. jadi aku pakai pasang je ikut compare mane2 circuit diagram timer2 yg lebih kurang sama. jadi ade 2 unknown wire, salah satu handbrake, 2 2 aku tak join kan. test function, timer ok n engine mati ikut selected time. ade beberapa masalah sket

1) alarm tak function selagi engine tak mati. oke tu aku tau punca dia. just tak jumpa supply wire alarm tu. alarm standard dok kat mana?
2) timer power on, engine mati, masuk kunci, acc, on, ignition jadi engine hidup, then kunci balik ke on. bile dah balik ke on, timer tu akan start counting time. macam sama kita on timer untuk matikan engine. timer power off atau biar sampai die habis kira time, engine tak mati. maybe tak mati sebab kunci still kat on tp yg macam tak syok nye, timer tu kira masa gak. patutnye dia tak kira kan. aku salah join wire ke?
3) timer power off, engine mati, masuk kunci, acc, timer power on, indicator engine oil handbrake bateri gear auto P mileage menyala, check engine tak menyala. sama macam kunci kat on. memang macam ni ke/normal kalo pakai timer ni? atau ade salah join wire?



poning den baco dil...ko anto kodai yo la..25 hinggit kek tampin....kikikiki

baco la pelan2. tak pun sambil mengejo. hehehe bulih jo nak antar kodai. tp den ni kalo bulih try buek sendiri dulu. agak2 dah poning sgt, baru la den hantar kodai. eh kenduri aly kek gemas ekau poie ko?

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:
cap_ayam wrote:aku baru pasang sendiri timer ni, razo multi select timer amik kat halfcut. google2, tak jumpe gak circuit diagram utk timer ni. maybe old skool sgt kot timer ni. time tu aku tgh maleh nak test function 1 1 wire tu, ade 6 wire. slalu ada 5 je kan. jadi aku pakai pasang je ikut compare mane2 circuit diagram timer2 yg lebih kurang sama. jadi ade 2 unknown wire, salah satu handbrake, 2 2 aku tak join kan. test function, timer ok n engine mati ikut selected time. ade beberapa masalah sket

1) alarm tak function selagi engine tak mati. oke tu aku tau punca dia. just tak jumpa supply wire alarm tu. alarm standard dok kat mana?
2) timer power on, engine mati, masuk kunci, acc, on, ignition jadi engine hidup, then kunci balik ke on. bile dah balik ke on, timer tu akan start counting time. macam sama kita on timer untuk matikan engine. timer power off atau biar sampai die habis kira time, engine tak mati. maybe tak mati sebab kunci still kat on tp yg macam tak syok nye, timer tu kira masa gak. patutnye dia tak kira kan. aku salah join wire ke?
3) timer power off, engine mati, masuk kunci, acc, timer power on, indicator engine oil handbrake bateri gear auto P mileage menyala, check engine tak menyala. sama macam kunci kat on. memang macam ni ke/normal kalo pakai timer ni? atau ade salah join wire?



poning den baco dil...ko anto kodai yo la..25 hinggit kek tampin....kikikiki

baco la pelan2. tak pun sambil mengejo. hehehe bulih jo nak antar kodai. tp den ni kalo bulih try buek sendiri dulu. agak2 dah poning sgt, baru la den hantar kodai. eh kenduri aly kek gemas ekau poie ko?


ko mmg dil...abih semuo ko nk mcgyver kn...hahahaha
xtau lg dil...den klu bulih sumuo den poie...tgk la niago mcmano...klu masyukkk...blh la cuti..


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
jerung16 wrote:


ko mmg dil...abih semuo ko nk mcgyver kn...hahahaha
xtau lg dil...den klu bulih sumuo den poie...tgk la niago mcmano...klu masyukkk...blh la cuti..

den cumo takdo pisau mcgyver je. kalo ado, dah jadi mcgyver den. hahhaha
sajo tanyo, bulih la jumpe ekau kek sano nanti. insyaAllah murah rezeki, masyukk punyo yong tau fu ekau. den dapat info, dak melako escort aly dari melako sampai gemas.

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:


ko mmg dil...abih semuo ko nk mcgyver kn...hahahaha
xtau lg dil...den klu bulih sumuo den poie...tgk la niago mcmano...klu masyukkk...blh la cuti..

den cumo takdo pisau mcgyver je. kalo ado, dah jadi mcgyver den. hahhaha
sajo tanyo, bulih la jumpe ekau kek sano nanti. insyaAllah murah rezeki, masyukk punyo yong tau fu ekau. den dapat info, dak melako escort aly dari melako sampai gemas.


pisau mcgyver rm10 yo skrg kek pasa mlm dil...keh3


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

-RaStA-


salam br0z......
ade x turbo timer yg jenis auto start mase on alarm selain drpd alarm 2way?? Very Happy

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
-RaStA- wrote:salam br0z......
ade x turbo timer yg jenis auto start mase on alarm selain drpd alarm 2way?? Very Happy

Rasenye xde... Xpenah dgr plak ade timer auto start... Biasa alarm 2 way jer... Hehehe Very Happy

-RaStA-


waja tsunami wrote:ermmm..jom kita jimat duit..kepada sesiapa yg ingin memasang turbo timer jenis PEN..aku da la diagram yg simple n mudah untuk kita memasang sendiri benda nie kt waja kita..so jom kita tengok sama ada mampu ke kita menjimatkan duit...




salam br0z....
nk tanye timer controller terletak kt bahagian ne ye??
maklumla sye nie xpandai sgt bab2 keta...pls k0men...
Very Happy Very Happy Very Happy

soned


-RaStA- wrote:salam br0z......
ade x turbo timer yg jenis auto start mase on alarm selain drpd alarm 2way?? Very Happy

yg ada timer autostart (kene set time kul baper nak idup).. xsilap starbo g12 ... rege pasaran apkat dlm 2++ ... problem nyer plak... manual wiring dia mmg payah nak jumpa.

-RaStA-


soned wrote:
-RaStA- wrote:salam br0z......
ade x turbo timer yg jenis auto start mase on alarm selain drpd alarm 2way?? Very Happy

yg ada timer autostart (kene set time kul baper nak idup).. xsilap starbo g12 ... rege pasaran apkat dlm 2++ ... problem nyer plak... manual wiring dia mmg payah nak jumpa.



marvelous br0...xtp yg tt tu blh on mse on alarm x??

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
soned wrote:
-RaStA- wrote:salam br0z......
ade x turbo timer yg jenis auto start mase on alarm selain drpd alarm 2way?? Very Happy

yg ada timer autostart (kene set time kul baper nak idup).. xsilap starbo g12 ... rege pasaran apkat dlm 2++ ... problem nyer plak... manual wiring dia mmg payah nak jumpa.


OIC...Uikks, lain macam jer dashboard tu.....hehehe Laughing Laughing

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
Fadzil wrote:
soned wrote:
-RaStA- wrote:salam br0z......
ade x turbo timer yg jenis auto start mase on alarm selain drpd alarm 2way?? Very Happy

yg ada timer autostart (kene set time kul baper nak idup).. xsilap starbo g12 ... rege pasaran apkat dlm 2++ ... problem nyer plak... manual wiring dia mmg payah nak jumpa.


OIC...Uikks, lain macam jer dashboard tu.....hehehe Laughing Laughing

ala abam fadzil, tau ler dashboard sama dgn kete die. buat2 tanye plak. hahahahaha ni yg takleh tahan dgn dak2 wc ni. racun meracun kuat sungguh Razz Razz Razz Razz

abam soned, cube tgk post sy yg pasal timer kete sy tu. ade solution tak? time kasih.

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
Fadzil wrote:
OIC...Uikks, lain macam jer dashboard tu.....hehehe Laughing Laughing

ala abam fadzil, tau ler dashboard sama dgn kete die. buat2 tanye plak. hahahahaha ni yg takleh tahan dgn dak2 wc ni. racun meracun kuat sungguh Razz Razz Razz Razz

abam soned, cube tgk post sy yg pasal timer kete sy tu. ade solution tak? time kasih.

hehehe... lain skit dil...kawe punyo ado jam jer kat situ.... tp soned punyo ni ado button2 yang felik2.... Laughing Laughing Laughing

-RaStA-


waja tsunami wrote:ermmm..jom kita jimat duit..kepada sesiapa yg ingin memasang turbo timer jenis PEN..aku da la diagram yg simple n mudah untuk kita memasang sendiri benda nie kt waja kita..so jom kita tengok sama ada mampu ke kita menjimatkan duit...



br0 yg timer controller nie alarm ke???
pls k0men br0 sekalian....
Very Happy Very Happy Very Happy

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
Fadzil wrote:

hehehe... lain skit dil...kawe punyo ado jam jer kat situ.... tp soned punyo ni ado button2 yang felik2.... Laughing Laughing Laughing

button dummy je kot. hahahhaahhahaha


-RaStA- wrote:
waja tsunami wrote:ermmm..jom kita jimat duit..kepada sesiapa yg ingin memasang turbo timer jenis PEN..aku da la diagram yg simple n mudah untuk kita memasang sendiri benda nie kt waja kita..so jom kita tengok sama ada mampu ke kita menjimatkan duit...



br0 yg timer controller nie alarm ke???
pls k0men br0 sekalian....
Very Happy Very Happy Very Happy

ni bukan alarm. ni timer. atau byk orang panggil turbo timer. yg kete tak mati lagi lepas kunci di cabut. ni cuma circuit diagram yg disediakan oleh brader waja tsunami ikut kaler wire (hand brake, body, 12V, key on, acc) utk dipasang sendiri kat kete.

-RaStA-


cap_ayam wrote:
Fadzil wrote:

hehehe... lain skit dil...kawe punyo ado jam jer kat situ.... tp soned punyo ni ado button2 yang felik2.... Laughing Laughing Laughing

button dummy je kot. hahahhaahhahaha


-RaStA- wrote:
waja tsunami wrote:ermmm..jom kita jimat duit..kepada sesiapa yg ingin memasang turbo timer jenis PEN..aku da la diagram yg simple n mudah untuk kita memasang sendiri benda nie kt waja kita..so jom kita tengok sama ada mampu ke kita menjimatkan duit...




br0 yg timer controller nie alarm ke???
pls k0men br0 sekalian....
Very Happy Very Happy Very Happy

ni bukan alarm. ni timer. atau byk orang panggil turbo timer. yg kete tak mati lagi lepas kunci di cabut. ni cuma circuit diagram yg disediakan oleh brader waja tsunami ikut kaler wire (hand brake, body, 12V, key on, acc) utk dipasang sendiri kat kete.


sye paham br0...tp benda timer controller tu kt mane? klu xjumpe benda tu cam ne nk psg tt..... Very Happy

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
-RaStA- wrote:

sye paham br0...tp benda timer controller tu kt mane? klu xjumpe benda tu cam ne nk psg tt..... Very Happy

ko ni tak faham lagi ni. timer controller tu 1 set dgn pen/display timer tu. slalu ko tgk turbo timer besar kotak dunhill, timer controller dgn display dalam 1 kotak. tp timer jenis pen ni contoh apexi turbo timer ni kecik cam sebatang pen je, pecah 2 display kat macam pen tu, timer controller kotak lagi 1 tu. timer controller tu bleh la sorok2 dalam dashboard jadinye pen tu ko bleh taruk kat mane2 yg ko suke dan tak gune ruang yg byk

-RaStA-


cap_ayam wrote:
-RaStA- wrote:

sye paham br0...tp benda timer controller tu kt mane? klu xjumpe benda tu cam ne nk psg tt..... Very Happy

ko ni tak faham lagi ni. timer controller tu 1 set dgn pen/display timer tu. slalu ko tgk turbo timer besar kotak dunhill, timer controller dgn display dalam 1 kotak. tp timer jenis pen ni contoh apexi turbo timer ni kecik cam sebatang pen je, pecah 2 display kat macam pen tu, timer controller kotak lagi 1 tu. timer controller tu bleh la sorok2 dalam dashboard jadinye pen tu ko bleh taruk kat mane2 yg ko suke dan tak gune ruang yg byk


ok noted....bru sye paham....sorry for the inconvenience caused...... Very Happy

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 3]

Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum