You are not connected. Please login or register

mari menjimatkan duit...cara memasang turbo timer jenis PEN

Go to page : 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 3]

waja tsunami


ermmm..jom kita jimat duit..kepada sesiapa yg ingin memasang turbo timer jenis PEN..aku da la diagram yg simple n mudah untuk kita memasang sendiri benda nie kt waja kita..so jom kita tengok sama ada mampu ke kita menjimatkan duit...


*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
good idea...tp aku dah timer...hehehe

dpablo™


ak baru je pasang timer macam nie...
cheers cheers
but good info bro

waja tsunami


dpablo™ wrote:ak baru je pasang timer macam nie...
cheers cheers
but good info bro


he..he..he..banyak gie nie yg nak di masukkan ke dalam ruangan DIY nie......ada sesapa yg kenal dgn geng2 saga ......

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
waja tsunami wrote:
dpablo™ wrote:ak baru je pasang timer macam nie...
cheers cheers
but good info bro


he..he..he..banyak gie nie yg nak di masukkan ke dalam ruangan DIY nie......ada sesapa yg kenal dgn geng2 saga ......


SIC ko...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
waja tsunami wrote:ermmm..jom kita jimat duit..kepada sesiapa yg ingin memasang turbo timer jenis PEN..aku da la diagram yg simple n mudah untuk kita memasang sendiri benda nie kt waja kita..so jom kita tengok sama ada mampu ke kita menjimatkan duit...



terminal handbrake tu utk aper erk... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

http://www.waja-club.blogspot.com

waja tsunami


jerung16 wrote:
waja tsunami wrote:
dpablo™ wrote:ak baru je pasang timer macam nie...
cheers cheers
but good info bro


he..he..he..banyak gie nie yg nak di masukkan ke dalam ruangan DIY nie......ada sesapa yg kenal dgn geng2 saga ......


SIC ko...

SIC..HE..HE..kalau diaorg tau nick name aku ..abis aku kena hamtam ha..ha..ha..bekas SIC n SCM..ha..ha

waja tsunami


mie_aplus wrote:
waja tsunami wrote:ermmm..jom kita jimat duit..kepada sesiapa yg ingin memasang turbo timer jenis PEN..aku da la diagram yg simple n mudah untuk kita memasang sendiri benda nie kt waja kita..so jom kita tengok sama ada mampu ke kita menjimatkan duit...



terminal handbrake tu utk aper erk... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

untuk hidup kan system timer....so kalau ko x tarik hand brek ..system timer x kan function...so enjin terus mati la bila off switch....tp kalau enjin tgh running ko tarik handbrek n pastu ko off switch n enjin akan hidup mengikut set time pada timer... Laughing

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
klu mcm tu x blh la set timer lama2...sompek lak org bwk lari...siap adjust time...
tapi seb baik la xdo timer yg blh adjust smpi 10 jam...blh smpi sempadan tuu...kui3 lol!


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

waja tsunami


jerung16 wrote:klu mcm tu x blh la set timer lama2...sompek lak org bwk lari...siap adjust time...
tapi seb baik la xdo timer yg blh adjust smpi 10 jam...blh smpi sempadan tuu...kui3 lol!

ha..ha..ha..tp kalau da pun x leh bwa gak..steering kena lock ha..ha..ha

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
waja tsunami wrote:
jerung16 wrote:klu mcm tu x blh la set timer lama2...sompek lak org bwk lari...siap adjust time...
tapi seb baik la xdo timer yg blh adjust smpi 10 jam...blh smpi sempadan tuu...kui3 lol!

ha..ha..ha..tp kalau da pun x leh bwa gak..steering kena lock ha..ha..ha


iyo2...itu yg paling safety eh...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

waja tsunami


jerung16 wrote:
waja tsunami wrote:
jerung16 wrote:klu mcm tu x blh la set timer lama2...sompek lak org bwk lari...siap adjust time...
tapi seb baik la xdo timer yg blh adjust smpi 10 jam...blh smpi sempadan tuu...kui3 lol!

ha..ha..ha..tp kalau da pun x leh bwa gak..steering kena lock ha..ha..ha


iyo2...itu yg paling safety eh...


cabut steering lg senang...ha..ha..ha

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
waja tsunami wrote:
jerung16 wrote:
waja tsunami wrote:
jerung16 wrote:klu mcm tu x blh la set timer lama2...sompek lak org bwk lari...siap adjust time...
tapi seb baik la xdo timer yg blh adjust smpi 10 jam...blh smpi sempadan tuu...kui3 lol!

ha..ha..ha..tp kalau da pun x leh bwa gak..steering kena lock ha..ha..ha


iyo2...itu yg paling safety eh...


cabut steering lg senang...ha..ha..ha


betul gak tu..yg den tau keto jawa samo keto SU stering eh buleh cabut...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

via_valentinik


waja tsunami wrote:ermmm..jom kita jimat duit..kepada sesiapa yg ingin memasang turbo timer jenis PEN..aku da la diagram yg simple n mudah untuk kita memasang sendiri benda nie kt waja kita..so jom kita tengok sama ada mampu ke kita menjimatkan duit...




Gud Info bro.. cheers cheers Memang gatal jiwa jgk nak pasang TT neh.. nak DIY macam tak berani jer.. huhu.. sambungan dia clip jer ke ek..?? ke kene potong n sambung guna tape ker...??

C.BuJa


ade yg dh try ke ikut d/gram ni....dulu aku ade nk pasang timer ni kt kedai acc.....dia ckp kalau waja ngan alarm standed kena pasang 1 jenis alat lain....kalau x dia x jd....timer ni murah je dlm rm35....tp kalau nk pasang kt waja yg alarmnya masih standed upah pasang + 1 alat pe tah + TT=rm70

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
[quote="C.BuJa"]ade yg dh try ke ikut d/gram ni....dulu aku ade nk pasang timer ni kt kedai acc.....dia ckp kalau waja ngan alarm standed kena pasang 1 jenis alat lain....kalau x dia x jd....timer ni murah je dlm rm35....tp kalau nk pasang kt waja yg alarmnya masih standed upah pasang + 1 alat pe tah + TT=rm70[/quote



den ghaso samo yo semuo TT ni...x tau la kot kono pasang bondo lain...eden pnyo timer pon dah x funtion...buek somak yo kek stering...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
[quote="jerung16"]
C.BuJa wrote:ade yg dh try ke ikut d/gram ni....dulu aku ade nk pasang timer ni kt kedai acc.....dia ckp kalau waja ngan alarm standed kena pasang 1 jenis alat lain....kalau x dia x jd....timer ni murah je dlm rm35....tp kalau nk pasang kt waja yg alarmnya masih standed upah pasang + 1 alat pe tah + TT=rm70[/quote



den ghaso samo yo semuo TT ni...x tau la kot kono pasang bondo lain...eden pnyo timer pon dah x funtion...buek somak yo kek stering...

ko kombert la TT ko tuh jd jam loceng hahahaha mesti x semak Razz Razz Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
[quote="mie_aplus"]
jerung16 wrote:
C.BuJa wrote:ade yg dh try ke ikut d/gram ni....dulu aku ade nk pasang timer ni kt kedai acc.....dia ckp kalau waja ngan alarm standed kena pasang 1 jenis alat lain....kalau x dia x jd....timer ni murah je dlm rm35....tp kalau nk pasang kt waja yg alarmnya masih standed upah pasang + 1 alat pe tah + TT=rm70[/quote



den ghaso samo yo semuo TT ni...x tau la kot kono pasang bondo lain...eden pnyo timer pon dah x funtion...buek somak yo kek stering...

ko kombert la TT ko tuh jd jam loceng hahahaha mesti x semak Razz Razz Razz Razz Razz


x payah mie...dlm tiara den ado jam kek sebolah speedo meter bkn rpm tu yo...jam analog lg..wahahahaha


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

waja tsunami


C.BuJa wrote:ade yg dh try ke ikut d/gram ni....dulu aku ade nk pasang timer ni kt kedai acc.....dia ckp kalau waja ngan alarm standed kena pasang 1 jenis alat lain....kalau x dia x jd....timer ni murah je dlm rm35....tp kalau nk pasang kt waja yg alarmnya masih standed upah pasang + 1 alat pe tah + TT=rm70

kurang pasti la plak..ermmmm..sbb semua DIY yg aku masukkan dalam forum wc nie semuanya hasil DIY kat saga sy..ermmm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
waja tsunami wrote:
C.BuJa wrote:ade yg dh try ke ikut d/gram ni....dulu aku ade nk pasang timer ni kt kedai acc.....dia ckp kalau waja ngan alarm standed kena pasang 1 jenis alat lain....kalau x dia x jd....timer ni murah je dlm rm35....tp kalau nk pasang kt waja yg alarmnya masih standed upah pasang + 1 alat pe tah + TT=rm70

kurang pasti la plak..ermmmm..sbb semua DIY yg aku masukkan dalam forum wc nie semuanya hasil DIY kat saga sy..ermmm


saga tu ado laie ko..


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

waja tsunami


jerung16 wrote:
waja tsunami wrote:
C.BuJa wrote:ade yg dh try ke ikut d/gram ni....dulu aku ade nk pasang timer ni kt kedai acc.....dia ckp kalau waja ngan alarm standed kena pasang 1 jenis alat lain....kalau x dia x jd....timer ni murah je dlm rm35....tp kalau nk pasang kt waja yg alarmnya masih standed upah pasang + 1 alat pe tah + TT=rm70

kurang pasti la plak..ermmmm..sbb semua DIY yg aku masukkan dalam forum wc nie semuanya hasil DIY kat saga sy..ermmm


saga tu ado laie ko..
ada lg...ha..ha..ha...saga tu aku bolt on tebo je...ermmmm Very Happy

waja tsunami


jerung16 wrote:
waja tsunami wrote:
C.BuJa wrote:ade yg dh try ke ikut d/gram ni....dulu aku ade nk pasang timer ni kt kedai acc.....dia ckp kalau waja ngan alarm standed kena pasang 1 jenis alat lain....kalau x dia x jd....timer ni murah je dlm rm35....tp kalau nk pasang kt waja yg alarmnya masih standed upah pasang + 1 alat pe tah + TT=rm70

kurang pasti la plak..ermmmm..sbb semua DIY yg aku masukkan dalam forum wc nie semuanya hasil DIY kat saga sy..ermmm


saga tu ado laie ko..

waja tsunami


waja tsunami wrote:
jerung16 wrote:
waja tsunami wrote:
C.BuJa wrote:ade yg dh try ke ikut d/gram ni....dulu aku ade nk pasang timer ni kt kedai acc.....dia ckp kalau waja ngan alarm standed kena pasang 1 jenis alat lain....kalau x dia x jd....timer ni murah je dlm rm35....tp kalau nk pasang kt waja yg alarmnya masih standed upah pasang + 1 alat pe tah + TT=rm70

kurang pasti la plak..ermmmm..sbb semua DIY yg aku masukkan dalam forum wc nie semuanya hasil DIY kat saga sy..ermmm


saga tu ado laie ko..

yup ado laieeee

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
waja tsunami wrote:
waja tsunami wrote:
jerung16 wrote:
waja tsunami wrote:

kurang pasti la plak..ermmmm..sbb semua DIY yg aku masukkan dalam forum wc nie semuanya hasil DIY kat saga sy..ermmm


saga tu ado laie ko..

yup ado laieeee


samo la..den pn syg gak nk jual tiara den...byk jaso eh..


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

waja tsunami


jerung16 wrote:
waja tsunami wrote:
waja tsunami wrote:
jerung16 wrote:


saga tu ado laie ko..

yup ado laieeee


samo la..den pn syg gak nk jual tiara den...byk jaso eh..

aku dh tension ngan penaung kelab saga tu...tu yg malas nak join dh....dulu kami kawan bek....tetapi x ku sangka dlm baik2 tu dia tikam aku dari belakang,,,,,n lg satu dia duk buat cerita ...mengatakan kelab saga ......tut..tut.... ada ROS...padahal masa buat ROS tu bukan nya untuk kelab sekarang,,,,,,buat untuk kelab lain..bila dia ada msalah ngan kelab lama dia ..dia gunakan ROS tu untuk kelab baru....so ..kalu nak diikutkan memang x boleh......skarang kelab baru nie dh jadi huru hara....ermmm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 3]

Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum