You are not connected. Please login or register

Fuel Pump

Go to page : Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 3 of 3]

51 Re: Fuel Pump on Tue May 10, 2011 11:36 pm

via_valentinik


cap_ayam wrote:
via_valentinik wrote:

salam Ayam.. (hehe.. kwn sebelah aku kata aku gila bg salam kat ayam.. sapo yg gilo neh..?? hehe.. Razz)

bro.. saya pnya meter pn cam tuh arr.. kene isi banyak (dalam RM50 ke atas) br dia naik.. kalau tak dekat E jo la.. kalau kes macam nih pelampong nya prob yerk..??

sebelum nih dh buat tak tau lagi.. main agak2 jer.. tapi minggu lepas dah tekono dah.. minyak x ckup.. Crying or Very sad nasib depan umah jer.. tgh urgent nk g futsal tournement lak tu.. belari-lari ayam saya gi beli minyak..

Any suggestion bro..?? hm..

samada pelampung punya hal, ataupun circuit detector yg detect paras minyak kat fuel pump tu. rasenye circuit detector tu. bilah hujung dia tak touch circuit satu lagi. cuba cek dulu.

Noted bro.. Thanks for your advise. insyaAllah saya try check (walaupun tak tau mcm mane.. huhu~) hujung minggu neh.. Wink

52 Re: Fuel Pump on Wed May 11, 2011 3:41 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
via_valentinik wrote:
cap_ayam wrote:
via_valentinik wrote:

salam Ayam.. (hehe.. kwn sebelah aku kata aku gila bg salam kat ayam.. sapo yg gilo neh..?? hehe.. Razz)

bro.. saya pnya meter pn cam tuh arr.. kene isi banyak (dalam RM50 ke atas) br dia naik.. kalau tak dekat E jo la.. kalau kes macam nih pelampong nya prob yerk..??

sebelum nih dh buat tak tau lagi.. main agak2 jer.. tapi minggu lepas dah tekono dah.. minyak x ckup.. Crying or Very sad nasib depan umah jer.. tgh urgent nk g futsal tournement lak tu.. belari-lari ayam saya gi beli minyak..

Any suggestion bro..?? hm..

samada pelampung punya hal, ataupun circuit detector yg detect paras minyak kat fuel pump tu. rasenye circuit detector tu. bilah hujung dia tak touch circuit satu lagi. cuba cek dulu.

Noted bro.. Thanks for your advise. insyaAllah saya try check (walaupun tak tau mcm mane.. huhu~) hujung minggu neh.. Wink


yg den tau kek pelampung tu ado mcm wayar yg dililit berjarak...klu wayar tu putus mmg xdo harapan...tapi klu detector tu mgkn x lg touching bahagian depan atau bila myk dlm tank sikit..blh adjust kasik dia touching je...lopeh tu ok la...kecuali detector tu tersangkut mgkn sebab dia dah sumpik sikit...jadik bila isi penuh baru dia naik blk..bila myk dah kurang dia sangkut blk kek situ...
tiara den pn tu gak penyakit eh...den adjust pastikan dia keep touching the lining walaupn dia dah sumpik sebab berkarat...kono tgk sndri la camno nk buek tu...pastikan dia x tersangkut yo...ok la nnt...insyallah


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

53 Re: Fuel Pump on Wed May 11, 2011 5:11 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
jerung16 wrote:


yg den tau kek pelampung tu ado mcm wayar yg dililit berjarak...klu wayar tu putus mmg xdo harapan...tapi klu detector tu mgkn x lg touching bahagian depan atau bila myk dlm tank sikit..blh adjust kasik dia touching je...lopeh tu ok la...kecuali detector tu tersangkut mgkn sebab dia dah sumpik sikit...jadik bila isi penuh baru dia naik blk..bila myk dah kurang dia sangkut blk kek situ...
tiara den pn tu gak penyakit eh...den adjust pastikan dia keep touching the lining walaupn dia dah sumpik sebab berkarat...kono tgk sndri la camno nk buek tu...pastikan dia x tersangkut yo...ok la nnt...insyallah

haa ado pun orang nak cite detail. den nak koba camno pun tak tau. timo kasih abam jerung. wayar yg dililit berjarak tu same konsep dgn rheostat. makin naik, makin tinggi rintangan/ohm.

54 Re: Fuel Pump on Thu May 12, 2011 12:49 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:


yg den tau kek pelampung tu ado mcm wayar yg dililit berjarak...klu wayar tu putus mmg xdo harapan...tapi klu detector tu mgkn x lg touching bahagian depan atau bila myk dlm tank sikit..blh adjust kasik dia touching je...lopeh tu ok la...kecuali detector tu tersangkut mgkn sebab dia dah sumpik sikit...jadik bila isi penuh baru dia naik blk..bila myk dah kurang dia sangkut blk kek situ...
tiara den pn tu gak penyakit eh...den adjust pastikan dia keep touching the lining walaupn dia dah sumpik sebab berkarat...kono tgk sndri la camno nk buek tu...pastikan dia x tersangkut yo...ok la nnt...insyallah

haa ado pun orang nak cite detail. den nak koba camno pun tak tau. timo kasih abam jerung. wayar yg dililit berjarak tu same konsep dgn rheostat. makin naik, makin tinggi rintangan/ohm.


pasal den dah buek kek tiara den dil...tapi nk bukak fuel pumup eh sonang...waja ni psl susah mako den biarkan pomen yo yg buek...lopeh tu den blanjo gaji dio sehari...wahahahaha


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

55 Re: Fuel Pump on Thu May 12, 2011 3:20 am

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
jerung16 wrote:
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:


yg den tau kek pelampung tu ado mcm wayar yg dililit berjarak...klu wayar tu putus mmg xdo harapan...tapi klu detector tu mgkn x lg touching bahagian depan atau bila myk dlm tank sikit..blh adjust kasik dia touching je...lopeh tu ok la...kecuali detector tu tersangkut mgkn sebab dia dah sumpik sikit...jadik bila isi penuh baru dia naik blk..bila myk dah kurang dia sangkut blk kek situ...
tiara den pn tu gak penyakit eh...den adjust pastikan dia keep touching the lining walaupn dia dah sumpik sebab berkarat...kono tgk sndri la camno nk buek tu...pastikan dia x tersangkut yo...ok la nnt...insyallah

haa ado pun orang nak cite detail. den nak koba camno pun tak tau. timo kasih abam jerung. wayar yg dililit berjarak tu same konsep dgn rheostat. makin naik, makin tinggi rintangan/ohm.


pasal den dah buek kek tiara den dil...tapi nk bukak fuel pumup eh sonang...waja ni psl susah mako den biarkan pomen yo yg buek...lopeh tu den blanjo gaji dio sehari...wahahahaha

ala nanti den buek kan utk ekau. hujung minggu ni tak pun miggu dopan. den balik kajang nanti.

56 Re: Fuel Pump on Thu May 12, 2011 1:10 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:


yg den tau kek pelampung tu ado mcm wayar yg dililit berjarak...klu wayar tu putus mmg xdo harapan...tapi klu detector tu mgkn x lg touching bahagian depan atau bila myk dlm tank sikit..blh adjust kasik dia touching je...lopeh tu ok la...kecuali detector tu tersangkut mgkn sebab dia dah sumpik sikit...jadik bila isi penuh baru dia naik blk..bila myk dah kurang dia sangkut blk kek situ...
tiara den pn tu gak penyakit eh...den adjust pastikan dia keep touching the lining walaupn dia dah sumpik sebab berkarat...kono tgk sndri la camno nk buek tu...pastikan dia x tersangkut yo...ok la nnt...insyallah

haa ado pun orang nak cite detail. den nak koba camno pun tak tau. timo kasih abam jerung. wayar yg dililit berjarak tu same konsep dgn rheostat. makin naik, makin tinggi rintangan/ohm.


pasal den dah buek kek tiara den dil...tapi nk bukak fuel pumup eh sonang...waja ni psl susah mako den biarkan pomen yo yg buek...lopeh tu den blanjo gaji dio sehari...wahahahaha

ala nanti den buek kan utk ekau. hujung minggu ni tak pun miggu dopan. den balik kajang nanti.


eden nk blk kg la ghaso eh ujong mggu ni dil ko nk kim kopok lekor ko...

bak la duit...hahahahaha


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

57 Re: Fuel Pump on Thu May 12, 2011 2:14 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
jerung16 wrote:
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:
cap_ayam wrote:

haa ado pun orang nak cite detail. den nak koba camno pun tak tau. timo kasih abam jerung. wayar yg dililit berjarak tu same konsep dgn rheostat. makin naik, makin tinggi rintangan/ohm.


pasal den dah buek kek tiara den dil...tapi nk bukak fuel pumup eh sonang...waja ni psl susah mako den biarkan pomen yo yg buek...lopeh tu den blanjo gaji dio sehari...wahahahaha

ala nanti den buek kan utk ekau. hujung minggu ni tak pun miggu dopan. den balik kajang nanti.


eden nk blk kg la ghaso eh ujong mggu ni dil ko nk kim kopok lekor ko...

bak la duit...hahahahaha

balik ganu ko? losong ko? takpo minggu dopan ado lagi.

58 Re: Fuel Pump on Thu May 12, 2011 4:09 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:


pasal den dah buek kek tiara den dil...tapi nk bukak fuel pumup eh sonang...waja ni psl susah mako den biarkan pomen yo yg buek...lopeh tu den blanjo gaji dio sehari...wahahahaha

ala nanti den buek kan utk ekau. hujung minggu ni tak pun miggu dopan. den balik kajang nanti.


eden nk blk kg la ghaso eh ujong mggu ni dil ko nk kim kopok lekor ko...

bak la duit...hahahahaha

balik ganu ko? losong ko? takpo minggu dopan ado lagi.


oret..klu ko blk kajang rojer den..kito tt kek tompek baru


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

59 Re: Fuel Pump on Fri May 13, 2011 3:46 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
jerung16 wrote:
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:
cap_ayam wrote:

ala nanti den buek kan utk ekau. hujung minggu ni tak pun miggu dopan. den balik kajang nanti.


eden nk blk kg la ghaso eh ujong mggu ni dil ko nk kim kopok lekor ko...

bak la duit...hahahahaha

balik ganu ko? losong ko? takpo minggu dopan ado lagi.


oret..klu ko blk kajang rojer den..kito tt kek tompek baru

ado kodai baru ko? menarik2. nanti den roger.

60 Re: Fuel Pump on Sat Oct 12, 2013 8:32 am

faizal87


pelampung tu brapa rm?ingat nk p tuka,meter mcm da berat je

61 Re: Fuel Pump on Wed Oct 23, 2013 3:44 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
faizal87 wrote:pelampung tu brapa rm?ingat nk p tuka,meter mcm da berat je
x tau den brapo hrgo eh tu...x ponah tukau....last repair fuelpump cumo ganti wire - dan + dgn klip soket baru...lps tu ok smpi skrg...selamat wang ringgit den....modal klip amek kek moto sadai...kikiki


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

62 Re: Fuel Pump Today at 4:13 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 3 of 3]

Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum