You are not connected. Please login or register

Macam-macam ada! Barang Kereta Waja

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Wed Jan 06, 2010 12:19 pm

turbo


Salam to all,

Dah sebulan aku tak login forum ni. Harap semua members forum sihat berlaka. Aku ada ternampak satu blog ni yang jual barang accessories waja. Sekadar untuk berkongsi idea dan pendapat aje.

ni dia address blog>> http://online-mudah.blogspot.com

Semalam kereta Waja aku fuel pump dia rosak. Tiba2 aje mampus masa lalu di LDP. Nasib baik helo kwn yg ada kaki jual fuel pump ori. Dapat la harga RM350. Tu pun jenuh nak nego. Nak beli yang Taiwan baru aje RM180, tapi x tahan lama dan meter akan jadi begong selalu.

tq

2 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Wed Jan 06, 2010 12:45 pm

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
kat mana bro beli fuel pam tu Shocked Shocked Shocked Shocked

http://www.waja-club.blogspot.com

3 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Wed Jan 06, 2010 12:52 pm

turbo


saya beli di Shah Alam.memang original...saya bulan depan klu ada model, nak beli satu set lagi,saje nak standby bila jalan jauh.Harga RM350 tu dah nego..asal mamat tu jual RM400.


mie_aplus wrote:kat mana bro beli fuel pam tu Shocked Shocked Shocked Shocked

4 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Wed Jan 06, 2010 10:24 pm

abert


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
Ada jugak barang yg aku nak xde....huhhuhu...

5 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Wed Jan 06, 2010 11:02 pm

abert


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
Den nak cari heat lid yg warna hitam tue..





bagi keto den nampak lebih bersopan sikit...


6 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Wed Jan 06, 2010 11:48 pm

nobli7717


turbo wrote:Salam to all,

Dah sebulan aku tak login forum ni. Harap semua members forum sihat berlaka. Aku ada ternampak satu blog ni yang jual barang accessories waja. Sekadar untuk berkongsi idea dan pendapat aje.

ni dia address blog>> http://online-mudah.blogspot.com

Semalam kereta Waja aku fuel pump dia rosak. Tiba2 aje mampus masa lalu di LDP. Nasib baik helo kwn yg ada kaki jual fuel pump ori. Dapat la harga RM350. Tu pun jenuh nak nego. Nak beli yang Taiwan baru aje RM180, tapi x tahan lama dan meter akan jadi begong selalu.

tq

tp kn bro.. setau kwn.. fuel pam tu bole modified.... sbb ms tu kwn pn terkena.. tp pomen kwn dtg n modified smpi skng alhmdulilah... jmat kos.. Very Happy

7 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Thu Jan 07, 2010 6:21 am

turbo


nobli7717 wrote:
turbo wrote:Salam to all,

Dah sebulan aku tak login forum ni. Harap semua members forum sihat berlaka. Aku ada ternampak satu blog ni yang jual barang accessories waja. Sekadar untuk berkongsi idea dan pendapat aje.

ni dia address blog>> http://online-mudah.blogspot.com

Semalam kereta Waja aku fuel pump dia rosak. Tiba2 aje mampus masa lalu di LDP. Nasib baik helo kwn yg ada kaki jual fuel pump ori. Dapat la harga RM350. Tu pun jenuh nak nego. Nak beli yang Taiwan baru aje RM180, tapi x tahan lama dan meter akan jadi begong selalu.

tq

tp kn bro.. setau kwn.. fuel pam tu bole modified.... sbb ms tu kwn pn terkena.. tp pomen kwn dtg n modified smpi skng alhmdulilah... jmat kos.. Very Happy


Betul cakap lu bro. Aku ada dgr motor fuel pump tu blh modify. Tapi x der warranty blh tahan sampai bila. Takut jadi balik, bila jalan jauh nanti masak bro. Aku bru order semlm...saje buat stock simpan kat umah.

Member aku yg keje proton cakap, waja fuel pump yg ori pub blh tahan sampai 2~3tahun aje.

8 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Thu Jan 07, 2010 6:41 am

hafima


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
turbo wrote:
nobli7717 wrote:
turbo wrote:Salam to all,

Dah sebulan aku tak login forum ni. Harap semua members forum sihat berlaka. Aku ada ternampak satu blog ni yang jual barang accessories waja. Sekadar untuk berkongsi idea dan pendapat aje.

ni dia address blog>> http://online-mudah.blogspot.com

Semalam kereta Waja aku fuel pump dia rosak. Tiba2 aje mampus masa lalu di LDP. Nasib baik helo kwn yg ada kaki jual fuel pump ori. Dapat la harga RM350. Tu pun jenuh nak nego. Nak beli yang Taiwan baru aje RM180, tapi x tahan lama dan meter akan jadi begong selalu.

tq

tp kn bro.. setau kwn.. fuel pam tu bole modified.... sbb ms tu kwn pn terkena.. tp pomen kwn dtg n modified smpi skng alhmdulilah... jmat kos.. Very Happy


Betul cakap lu bro. Aku ada dgr motor fuel pump tu blh modify. Tapi x der warranty blh tahan sampai bila. Takut jadi balik, bila jalan jauh nanti masak bro. Aku bru order semlm...saje buat stock simpan kat umah.

Member aku yg keje proton cakap, waja fuel pump yg ori pub blh tahan sampai 2~3tahun aje.

wow..yeke...keta aku dah nak masuk lima tahun dah tu..huhu...masak kalau kena tengah2 hutan ni.

9 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Thu Jan 07, 2010 6:52 am

turbo


hafima wrote:
turbo wrote:
nobli7717 wrote:
turbo wrote:Salam to all,

Dah sebulan aku tak login forum ni. Harap semua members forum sihat berlaka. Aku ada ternampak satu blog ni yang jual barang accessories waja. Sekadar untuk berkongsi idea dan pendapat aje.

ni dia address blog>> http://online-mudah.blogspot.com

Semalam kereta Waja aku fuel pump dia rosak. Tiba2 aje mampus masa lalu di LDP. Nasib baik helo kwn yg ada kaki jual fuel pump ori. Dapat la harga RM350. Tu pun jenuh nak nego. Nak beli yang Taiwan baru aje RM180, tapi x tahan lama dan meter akan jadi begong selalu.

tq

tp kn bro.. setau kwn.. fuel pam tu bole modified.... sbb ms tu kwn pn terkena.. tp pomen kwn dtg n modified smpi skng alhmdulilah... jmat kos.. Very Happy


Betul cakap lu bro. Aku ada dgr motor fuel pump tu blh modify. Tapi x der warranty blh tahan sampai bila. Takut jadi balik, bila jalan jauh nanti masak bro. Aku bru order semlm...saje buat stock simpan kat umah.

Member aku yg keje proton cakap, waja fuel pump yg ori pub blh tahan sampai 2~3tahun aje.

wow..yeke...keta aku dah nak masuk lima tahun dah tu..huhu...masak kalau kena tengah2 hutan ni.

standby bro..takut-takut jadi.bukan nak takutkan.cuma nak ingatkan aje.

10 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Thu Jan 07, 2010 11:09 am

mAnIn_thEmIrrOr


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
den pun pernah kena tu yo...fuel pump bocor....nasib den boleh tarek stering gie tepi..bahayo gak tu....nasib x bawak laju...keter den outo...semua nye outo lock...pintu..brek..stering....kecut telor den jap...hhahahah lol! lol!

11 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Thu Jan 07, 2010 2:26 pm

are_mat


KETUA KOMUNITI
mAnIn_thEmIrrOr wrote:den pun pernah kena tu yo...fuel pump bocor....nasib den boleh tarek stering gie tepi..bahayo gak tu....nasib x bawak laju...keter den outo...semua nye outo lock...pintu..brek..stering....kecut telor den jap...hhahahah lol! lol!
woi....kelucahan melampau.hahahahahahahaha. Laughing Laughing Laughing


_________________
WC045
http://yahoo.com

12 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Thu Jan 07, 2010 11:15 pm

turbo


aku kena dekat LDP, masa tu waktu tghari yg begitu panas. Berpeluh aku mcm mandi la plk.sementara tggu member tarik kereta,aku cuba check apa yg patuu kot2 blh hidup.Terpaksa la kereta aku tinggal dlm masjid puchong perdana 1 mlm. Sbb tggu original part blm ada stock lagi.
Tu kena kat puchong! klu kena kat jln gua musang ke merapoh tgh mlm plk tu! tak masak di buatnye.


mAnIn_thEmIrrOr wrote:den pun pernah kena tu yo...fuel pump bocor....nasib den boleh tarek stering gie tepi..bahayo gak tu....nasib x bawak laju...keter den outo...semua nye outo lock...pintu..brek..stering....kecut telor den jap...hhahahah lol! lol!

13 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Fri Jan 08, 2010 12:19 am

mAnIn_thEmIrrOr


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
are_mat wrote:
mAnIn_thEmIrrOr wrote:den pun pernah kena tu yo...fuel pump bocor....nasib den boleh tarek stering gie tepi..bahayo gak tu....nasib x bawak laju...keter den outo...semua nye outo lock...pintu..brek..stering....kecut telor den jap...hhahahah lol! lol!
woi....kelucahan melampau.hahahahahahahaha. Laughing Laughing Laughing

BUKAN KELUCAHAN TU MAT...TU PERIBAHASA...HAHAHAH...MAKSUD NYE..TAKUT YG TERAMAT SGT... affraid lol! lol! lol! ABG JOE AJAR DEN TU....

14 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Fri Jan 08, 2010 1:02 am

zorro


jaga fuel filter.insya alah fuel pump anda akan bertahan..tukar fuel filter setiap kali buat major service

15 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Wed Jan 16, 2013 1:27 pm

oxychucky


turbo wrote:saya beli di Shah Alam.memang original...saya bulan depan klu ada model, nak beli satu set lagi,saje nak standby bila jalan jauh.Harga RM350 tu dah nego..asal mamat tu jual RM400.


mie_aplus wrote:kat mana bro beli fuel pam tu Shocked Shocked Shocked Shocked

salam,..
sat2 nk nages skit..uwaarrgghhhh!! Sad Sad Sad ....huhuhu..baru ja td fuel pump saya lingkup..adoi..naseb la time tu baru nk balik office..dah tersadai keta tu dekat office..mmbe dtg check, mmg fuek pump rosak..6 taun dah waja ni and ni baru 1st time kena tukar fuel pump.. affraid affraid affraid ..

16 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Tue Jan 22, 2013 1:47 am

hamdanz


oxychucky wrote:
turbo wrote:saya beli di Shah Alam.memang original...saya bulan depan klu ada model, nak beli satu set lagi,saje nak standby bila jalan jauh.Harga RM350 tu dah nego..asal mamat tu jual RM400.


mie_aplus wrote:kat mana bro beli fuel pam tu Shocked Shocked Shocked Shocked

salam,..
sat2 nk nages skit..uwaarrgghhhh!! Sad Sad Sad ....huhuhu..baru ja td fuel pump saya lingkup..adoi..naseb la time tu baru nk balik office..dah tersadai keta tu dekat office..mmbe dtg check, mmg fuek pump rosak..6 taun dah waja ni and ni baru 1st time kena tukar fuel pump.. affraid affraid affraid ..
salam bro
berapa kena fuel pump tu ?

17 mencari fuel pump yg dah rosak on Sat Apr 06, 2013 10:37 am

Meez


Salam semua,

saya sedang cari sesiapa yg nak letgo fuel pump yg dah rosak. Nak ambil fuel gauge je, saya punya gauge dah patah jarinya so meter tunjuk petrol dah tak naik.......serik dah kena habis minyak Very Happy

18 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Tue May 14, 2013 10:52 pm

ejoyz


Fuel pump sebenarnya tak payah tukar...

aku mengalamai perkara yg sama..bila nak start tak boleh...rupa2nya fuel pump...tapi nasib baik ader pomen area pd ..melayu ..dier kata selalunya kalau pi cina suruh tukar jer...melayu pun sama...dier buka...dan buat wiring tap skit dalam fuel pump tu..alhamdulillah sampai skang waja aku ok...huhuh

19 cari tayar 2nd on Tue May 20, 2014 11:32 pm

JasminMukit


Ada x sesiapa nak jual tayar 2nd 2 biji pls msg saya 0126546890

20 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Wed Jun 25, 2014 1:28 am

k o


saya ada fuel pump seken.
sape nak amik la rm50
brg dijamin ok
tukar pun sbb tank dah tukar evo

berminat boleh deal 0192922154
lokasi tesco senawang

byk lagi brg2 waja nak lego

21 Re: Macam-macam ada! Barang Kereta Waja on Sat Jan 10, 2015 9:40 pm

sham_nik


Sape2 tau crank pulley yg murah??pening wei..memekak je enjin nih

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum