You are not connected. Please login or register

Fuel Pump

Go to page : 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 3]

1 Fuel Pump on Mon Feb 28, 2011 3:25 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
salam...
sapa2 ada tutorial bergambr untuk buka fuel pump neh...
den dh berusaha sehabis daya utk buka tp x berjaya hahahaah
pastu hose inlet dan outlet tu mcm mana nk buka...
nk godek lebih2 kang takut patah plak...
nak tarik kluar fuel pump tu mcm maner?
ades try pusing kn pn x leh....
cari2 kot2 ada skru ikat fuel pum tu pn xda...
mcm mane erk... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

http://www.waja-club.blogspot.com

2 Re: Fuel Pump on Mon Feb 28, 2011 5:23 am

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
yg aku tgk..dia ade alat utk buka fuel pam tu utk tarik keluar..dia natang tu bulat ala2 box nut gitu..

kalu takdo mmg susah / mustahil nk buka keluar

pastu yg hos in/out tu tarik cabot gitu je..

3 Re: Fuel Pump on Mon Feb 28, 2011 5:44 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Kamm Matt wrote:yg aku tgk..dia ade alat utk buka fuel pam tu utk tarik keluar..dia natang tu bulat ala2 box nut gitu..

kalu takdo mmg susah / mustahil nk buka keluar

pastu yg hos in/out tu tarik cabot gitu je..

oeh yer ker??? huh patut la aku try pusing kiri kanan angkt semua xleh...

hose tu bole tarik mcm tu je? aku tgk mcm ade lock kt soket die tuh
takut gak nk tarik mcm tu je takut patah kang sush lak...

http://www.waja-club.blogspot.com

4 Re: Fuel Pump on Mon Feb 28, 2011 5:47 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
member den ponah bukak fuel pump guno pipe wrench yg bosa...sobab pipe wrench blh adjust2...cubo la


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

5 Re: Fuel Pump on Mon Feb 28, 2011 5:58 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
jerung16 wrote:member den ponah bukak fuel pump guno pipe wrench yg bosa...sobab pipe wrench blh adjust2...cubo la

uih beso gak saiz fuel pump tuh
nk guna pipe wrench saiz apo huhuhuhuhuhuh Razz Razz Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

6 Re: Fuel Pump on Mon Feb 28, 2011 6:10 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
ontah la mie...try la siza 30 ko


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

7 Re: Fuel Pump on Mon Feb 28, 2011 6:15 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
jerung16 wrote:ontah la mie...try la siza 30 ko

hahahah xpo2... jd cara nk buka die mmg kene pusing la kn??

http://www.waja-club.blogspot.com

8 Re: Fuel Pump on Mon Feb 28, 2011 6:49 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
mie_aplus wrote:
jerung16 wrote:ontah la mie...try la siza 30 ko

hahahah xpo2... jd cara nk buka die mmg kene pusing la kn??


iyo..


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

9 Re: Fuel Pump on Mon Feb 28, 2011 9:48 am

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
mie_aplus wrote:
pastu yg hos in/out tu tarik cabot gitu je..

oeh yer ker??? huh patut la aku try pusing kiri kanan angkt semua xleh...

hose tu bole tarik mcm tu je? aku tgk mcm ade lock kt soket die tuh
takut gak nk tarik mcm tu je takut patah kang sush lak...
[/quote]

tang soket hos tu aku tgk mekanik aku buat aritu dia picit camne ntah dh tercabot hos tu..setel..cam klip je

10 Re: Fuel Pump on Mon Feb 28, 2011 12:13 pm

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Kamm Matt wrote:
mie_aplus wrote:
pastu yg hos in/out tu tarik cabot gitu je..

oeh yer ker??? huh patut la aku try pusing kiri kanan angkt semua xleh...

hose tu bole tarik mcm tu je? aku tgk mcm ade lock kt soket die tuh
takut gak nk tarik mcm tu je takut patah kang sush lak...

tang soket hos tu aku tgk mekanik aku buat aritu dia picit camne ntah dh tercabot hos tu..setel..cam klip je[/quote]

owhhh tq bro... hehehehe kene ade kepakaran jugak la nk bukak klip tu erk.... huhuhuhuh

http://www.waja-club.blogspot.com

11 Re: Fuel Pump on Mon Feb 28, 2011 2:41 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
hahaha ado jogak orang pecah pale nak pk camne nak bukak fuel pump ni. samelah aku hari tu. sume care bagai tak bleh gak nak cabut. kang pakse2 patah plak klip tu. tepon abam jerung pun tak bleh nak cabut. hehehe

12 Re: Fuel Pump on Mon Feb 28, 2011 10:21 pm

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:hahaha ado jogak orang pecah pale nak pk camne nak bukak fuel pump ni. samelah aku hari tu. sume care bagai tak bleh gak nak cabut. kang pakse2 patah plak klip tu. tepon abam jerung pun tak bleh nak cabut. hehehe

jadi kesimpulannya kena hantr kedai jugak la erk??? huhuhuhuhuh
Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

http://www.waja-club.blogspot.com

13 Re: Fuel Pump on Tue Mar 01, 2011 1:29 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
mie_aplus wrote:
cap_ayam wrote:hahaha ado jogak orang pecah pale nak pk camne nak bukak fuel pump ni. samelah aku hari tu. sume care bagai tak bleh gak nak cabut. kang pakse2 patah plak klip tu. tepon abam jerung pun tak bleh nak cabut. hehehe

jadi kesimpulannya kena hantr kedai jugak la erk??? huhuhuhuhuh
Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad


hose clip tu eden x tau camno nk bukak...tapi fuel pump tu member den koba kono pusing guno pipe wrench...tu yo yg den tau...sobab den pon x tgk camno kodai bukak natang tu laie...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

14 Re: Fuel Pump on Tue Mar 01, 2011 1:50 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
jerung16 wrote:
mie_aplus wrote:
cap_ayam wrote:hahaha ado jogak orang pecah pale nak pk camne nak bukak fuel pump ni. samelah aku hari tu. sume care bagai tak bleh gak nak cabut. kang pakse2 patah plak klip tu. tepon abam jerung pun tak bleh nak cabut. hehehe

jadi kesimpulannya kena hantr kedai jugak la erk??? huhuhuhuhuh
Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad


hose clip tu eden x tau camno nk bukak...tapi fuel pump tu member den koba kono pusing guno pipe wrench...tu yo yg den tau...sobab den pon x tgk camno kodai bukak natang tu laie...

huhuh xpo la brg smpi nanti den upah je kedai psg kn senag... tgn x kotor... peluh x kluar hahahahaahah ingat saje2 nk buat pandai tukar sendiri... susah plak... Razz Razz Razz Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

15 Re: Fuel Pump on Tue Mar 01, 2011 1:59 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
mie_aplus wrote:
jerung16 wrote:
mie_aplus wrote:
cap_ayam wrote:hahaha ado jogak orang pecah pale nak pk camne nak bukak fuel pump ni. samelah aku hari tu. sume care bagai tak bleh gak nak cabut. kang pakse2 patah plak klip tu. tepon abam jerung pun tak bleh nak cabut. hehehe

jadi kesimpulannya kena hantr kedai jugak la erk??? huhuhuhuhuh
Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad


hose clip tu eden x tau camno nk bukak...tapi fuel pump tu member den koba kono pusing guno pipe wrench...tu yo yg den tau...sobab den pon x tgk camno kodai bukak natang tu laie...

huhuh xpo la brg smpi nanti den upah je kedai psg kn senag... tgn x kotor... peluh x kluar hahahahaahah ingat saje2 nk buat pandai tukar sendiri... susah plak... Razz Razz Razz Razz Razz Razz



upah eh mahal tu mie...jgn terkojot lak kang


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

16 Re: Fuel Pump on Mon Mar 21, 2011 3:26 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
dapat bukak tak mie? aku tau dah nak bukak camne klip tu. jeng jengg jengggg.... semudah abc je. hahhaaha

17 Re: Fuel Pump on Mon Mar 21, 2011 8:10 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:dapat bukak tak mie? aku tau dah nak bukak camne klip tu. jeng jengg jengggg.... semudah abc je. hahhaaha


wahahahahaha...hampeh yo..


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

18 Re: Fuel Pump on Tue Mar 22, 2011 1:19 am

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
hehehhe. boto. den dah bukak. sonang nak mapuih ruponyo. hehehe

19 Re: Fuel Pump on Tue Mar 22, 2011 4:22 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:hehehhe. boto. den dah bukak. sonang nak mapuih ruponyo. hehehe

mcm maner bro?
den x bukak2 pn lagi.. hahahaha
bg la tutorial bergamba hahahah Razz Razz Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

20 Re: Fuel Pump on Tue Mar 22, 2011 5:08 am

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
mie_aplus wrote:

mcm maner bro?
den x bukak2 pn lagi.. hahahaha
bg la tutorial bergamba hahahah Razz Razz Razz Razz Razz

ngado2 nak tutorial bergambau. hahaha time bukak malam. hanya bertemankan lampu suluh je. hehehe camni cara2 die. jeng jengg jengggg...

mule2 tarik hose ke belakang kuat2 tp jgn kuat sgt macam lawan tarik tali. secukup rase je sampai rase takleh nak bergerak dah. pastu berbekalkan skru driver leper yg hujung lebar tapi halus tajam. tgk belah dalam kepala hose tu, cungkil kiri dan kanan je sambil tarik2 hose tu sket. klip die sangkut kiri kanan je. yg kat luar bagai tu wayang je. ciss terkena aku dulu. nanti tercabut la hose tu sambil petrol keluar sket2. hose lagi 1 pun same gak care die.

pastu kene bukak cover bulat tu. lepas dah cabut hose dgn soket wire tu. cover bulat tu confirm ketat nak mampos jadi tak yah nak try gune tgn buat sakit je. ketuk dgn hammer gune rod besi atau skru driver kalo nak gigi2 cover tu hancur. hehehe bukak sampai habis pastu tarik keluar fuel pump tu. jaga2 pelampung takut cicir dalam tank. kang dah kene memancing dalam tank cari pelampung punye pasal. hehehe Razz Razz Razz Razz

precaution step : jangan hisap rokok time buat kerja. soket wire bawak ketepi jauh2 takut2 tershort circuit ade spark. pintu semua kasi bukak sebab bau petrol kuat. kang tak pasal2 ade jadi arwah plak. hehehe

21 Re: Fuel Pump on Tue Mar 22, 2011 11:23 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
mie_aplus wrote:

mcm maner bro?
den x bukak2 pn lagi.. hahahaha
bg la tutorial bergamba hahahah Razz Razz Razz Razz Razz

ngado2 nak tutorial bergambau. hahaha time bukak malam. hanya bertemankan lampu suluh je. hehehe camni cara2 die. jeng jengg jengggg...

mule2 tarik hose ke belakang kuat2 tp jgn kuat sgt macam lawan tarik tali. secukup rase je sampai rase takleh nak bergerak dah. pastu berbekalkan skru driver leper yg hujung lebar tapi halus tajam. tgk belah dalam kepala hose tu, cungkil kiri dan kanan je sambil tarik2 hose tu sket. klip die sangkut kiri kanan je. yg kat luar bagai tu wayang je. ciss terkena aku dulu. nanti tercabut la hose tu sambil petrol keluar sket2. hose lagi 1 pun same gak care die.

pastu kene bukak cover bulat tu. lepas dah cabut hose dgn soket wire tu. cover bulat tu confirm ketat nak mampos jadi tak yah nak try gune tgn buat sakit je. ketuk dgn hammer gune rod besi atau skru driver kalo nak gigi2 cover tu hancur. hehehe bukak sampai habis pastu tarik keluar fuel pump tu. jaga2 pelampung takut cicir dalam tank. kang dah kene memancing dalam tank cari pelampung punye pasal. hehehe Razz Razz Razz Razz

precaution step : jangan hisap rokok time buat kerja. soket wire bawak ketepi jauh2 takut2 tershort circuit ade spark. pintu semua kasi bukak sebab bau petrol kuat. kang tak pasal2 ade jadi arwah plak. hehehe

ok bro tq nanti den try usahan smpi buleh hahahahaha kire klip tuh wayang je la erk hahahahaa cheers cheers cheers cheers cheers

http://www.waja-club.blogspot.com

22 Re: Fuel Pump on Tue Mar 22, 2011 8:18 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
mie_aplus wrote:
cap_ayam wrote:
mie_aplus wrote:

mcm maner bro?
den x bukak2 pn lagi.. hahahaha
bg la tutorial bergamba hahahah Razz Razz Razz Razz Razz

ngado2 nak tutorial bergambau. hahaha time bukak malam. hanya bertemankan lampu suluh je. hehehe camni cara2 die. jeng jengg jengggg...

mule2 tarik hose ke belakang kuat2 tp jgn kuat sgt macam lawan tarik tali. secukup rase je sampai rase takleh nak bergerak dah. pastu berbekalkan skru driver leper yg hujung lebar tapi halus tajam. tgk belah dalam kepala hose tu, cungkil kiri dan kanan je sambil tarik2 hose tu sket. klip die sangkut kiri kanan je. yg kat luar bagai tu wayang je. ciss terkena aku dulu. nanti tercabut la hose tu sambil petrol keluar sket2. hose lagi 1 pun same gak care die.

pastu kene bukak cover bulat tu. lepas dah cabut hose dgn soket wire tu. cover bulat tu confirm ketat nak mampos jadi tak yah nak try gune tgn buat sakit je. ketuk dgn hammer gune rod besi atau skru driver kalo nak gigi2 cover tu hancur. hehehe bukak sampai habis pastu tarik keluar fuel pump tu. jaga2 pelampung takut cicir dalam tank. kang dah kene memancing dalam tank cari pelampung punye pasal. hehehe Razz Razz Razz Razz

precaution step : jangan hisap rokok time buat kerja. soket wire bawak ketepi jauh2 takut2 tershort circuit ade spark. pintu semua kasi bukak sebab bau petrol kuat. kang tak pasal2 ade jadi arwah plak. hehehe

ok bro tq nanti den try usahan smpi buleh hahahahaha kire klip tuh wayang je la erk hahahahaa cheers cheers cheers cheers cheers


wayang eh ado mcm wayang gambar tu ko...keh3


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

23 Re: Fuel Pump on Wed Mar 23, 2011 11:54 am

waja tsunami


pump waja ke bro...
kalau pum waja x susah na pun senang je..semudah makan ABC

24 Re: Fuel Pump on Fri Mar 25, 2011 12:21 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
waja tsunami wrote:pump waja ke bro...
kalau pum waja x susah na pun senang je..semudah makan ABC


mkn ABC klu tgh sakit gigi pon susah gak...keh3


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

25 Re: Fuel Pump on Sun Mar 27, 2011 10:27 pm

sparrowglock


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
huhu nak buka n pasang tu mmg semudah ABC je tp nak dpt pump yg elok tu hahaha sndiri mau ingat china pnyer bersepah2

26 Re: Fuel Pump Today at 10:37 am

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 3]

Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum