You are not connected. Please login or register

Fuel Pump

Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 3]

26 Re: Fuel Pump on Sun Mar 27, 2011 10:28 pm

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
weh jumaat nih aku blk pengkalan hulu...

27 Re: Fuel Pump on Mon Mar 28, 2011 3:46 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
ades den dh lepas bukak hose tu...
nk bukak fuel pump xlepas2
hbs ketuk dh xmau tebukak gak hahahahah Razz Razz Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

28 Re: Fuel Pump on Mon Mar 28, 2011 8:46 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
mie_aplus wrote:ades den dh lepas bukak hose tu...
nk bukak fuel pump xlepas2
hbs ketuk dh xmau tebukak gak hahahahah Razz Razz Razz Razz Razz

ketat nau kalo ketuk tak mau gak. hmmm
ko rase dah habis kuat ko ketuk? tp kang kuat2 sgt mau hancur tros cover tu.
ade jual ke ek cover tu? kalo ade jual hancurkan aje. hehhe
tak pun try ketuk dgn 2 orang same2. sorang ketuk kanan, sorang ketuk kiri.
pahamkan maksud aku?

29 Re: Fuel Pump on Tue Mar 29, 2011 2:07 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
mie_aplus wrote:ades den dh lepas bukak hose tu...
nk bukak fuel pump xlepas2
hbs ketuk dh xmau tebukak gak hahahahah Razz Razz Razz Razz Razz

ketat nau kalo ketuk tak mau gak. hmmm
ko rase dah habis kuat ko ketuk? tp kang kuat2 sgt mau hancur tros cover tu.
ade jual ke ek cover tu? kalo ade jual hancurkan aje. hehhe
tak pun try ketuk dgn 2 orang same2. sorang ketuk kanan, sorang ketuk kiri.
pahamkan maksud aku?

paham2... dh begegar keta aku ketuk hahahahaa
dh nk hancur cover hitam tu... huhuhuhuh Razz Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

30 Re: Fuel Pump on Tue Mar 29, 2011 5:50 am

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
sape ade fuel pam lama yg pelampung dia elok lagi? kawan aku baru beli waja pelampung dia dh osak..pam nye ok lagik..dia dok sri manja klang lama..

31 Re: Fuel Pump on Tue Mar 29, 2011 10:47 pm

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Kamm Matt wrote:sape ade fuel pam lama yg pelampung dia elok lagi? kawan aku baru beli waja pelampung dia dh osak..pam nye ok lagik..dia dok sri manja klang lama..

sama mcm aku.. tp nk bukak fuel pump tu x lepas2
Razz Razz Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

32 Re: Fuel Pump on Wed Mar 30, 2011 12:09 am

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
nak kene kontek si ayam la..minta dia demo..hehe

33 Re: Fuel Pump on Wed Mar 30, 2011 3:02 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
si ayam tu habih semua dia nk buek sendri...elok gak tu...hahaha cheers


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

34 Re: Fuel Pump on Thu Apr 07, 2011 2:16 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
ayam den lopeh. hehehehe den raso pelampung ade jual kek kedai spare part. masalah biasa tu pelampung tak lagi jadi pelampung di atas air. hehehe nasib la korang tak contact aku. sorang dak wc melaka pun don contact aku fuel pump die tgh problem, mintak aku repairkan. aku ade kat kajang ni sampai ahad. kalo nak aku tolong, insyallah aku cube usahakan.

35 Re: Fuel Pump on Sat Apr 09, 2011 1:05 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:ayam den lopeh. hehehehe den raso pelampung ade jual kek kedai spare part. masalah biasa tu pelampung tak lagi jadi pelampung di atas air. hehehe nasib la korang tak contact aku. sorang dak wc melaka pun don contact aku fuel pump die tgh problem, mintak aku repairkan. aku ade kat kajang ni sampai ahad. kalo nak aku tolong, insyallah aku cube usahakan.


bereh dil...membantu pada yg perlu


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

36 Re: Fuel Pump on Tue Apr 26, 2011 9:17 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
jerung16 wrote:

bereh dil...membantu pada yg perlu

den tadohal. bulih jo. minggu lopeh bukakkan fuel pump nazri. tp dio punyo pasal meter minyak kejap naik kejap tak naik. sonang jo tu. hehehe

37 Re: Fuel Pump on Wed Apr 27, 2011 3:24 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:

bereh dil...membantu pada yg perlu

den tadohal. bulih jo. minggu lopeh bukakkan fuel pump nazri. tp dio punyo pasal meter minyak kejap naik kejap tak naik. sonang jo tu. hehehe


keto den x blh klu x blh paneh enjin...musti kono paneh dulu dlm 5minit baru blh jln...klu ekon lg la...dah jln jauh baru blh bukak ekon...apsal ek...TB problem ko...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

38 Re: Fuel Pump on Wed Apr 27, 2011 10:58 am

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
jerung16 wrote:


keto den x blh klu x blh paneh enjin...musti kono paneh dulu dlm 5minit baru blh jln...klu ekon lg la...dah jln jauh baru blh bukak ekon...apsal ek...TB problem ko...

pasal somput tu ko? tak setel lagi? cubo serbis TB tu. cable plug dgn coil ok lagi kan?

39 Re: Fuel Pump on Wed Apr 27, 2011 1:22 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:


keto den x blh klu x blh paneh enjin...musti kono paneh dulu dlm 5minit baru blh jln...klu ekon lg la...dah jln jauh baru blh bukak ekon...apsal ek...TB problem ko...

pasal somput tu ko? tak setel lagi? cubo serbis TB tu. cable plug dgn coil ok lagi kan?


somput dah ok..tuka coil plug...tapi klu enjin lom cukup paneh keto x blh jln...dia padam sendiri..dah la kono tgu lamo baru blh start blk...lopeh tu kono tgu paneh enjin baru blh jln...klu tongah2 jln kono...mmg kono maki la..hahahaha


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

40 Re: Fuel Pump on Wed Apr 27, 2011 9:01 pm

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
ke natang auto choke rosak? atau natang yg utk stabil kan idle tu tak jalan dah

41 Re: Fuel Pump on Thu Apr 28, 2011 3:03 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Kamm Matt wrote:ke natang auto choke rosak? atau natang yg utk stabil kan idle tu tak jalan dah


natang tu yg mana satu...x tau den tu yo..


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

42 Re: Fuel Pump on Thu Apr 28, 2011 5:05 am

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
keto ekau auto ko? samo macam den dulu. crank pagi2, timing tros naik sampai 2 pastu timing turun sket2 smpai bawak 1k rpm, maknonyo engine dah paneh la tu. tolak masuk R atau D ko kalo tak paneh laie, engine mati tak pun somput2 jap. engine dah paneh pun, lepas crank jo teruih masuk D pun mati tak pun somput2 jap. senang cito timing keno bg turun dulu. den try serbis TB, pastu ok dah. den raso stepper motor pun ade kaitan gak.

43 Re: Fuel Pump on Thu Apr 28, 2011 10:04 am

irman86


cap_ayam wrote:keto ekau auto ko? samo macam den dulu. crank pagi2, timing tros naik sampai 2 pastu timing turun sket2 smpai bawak 1k rpm, maknonyo engine dah paneh la tu. tolak masuk R atau D ko kalo tak paneh laie, engine mati tak pun somput2 jap. engine dah paneh pun, lepas crank jo teruih masuk D pun mati tak pun somput2 jap. senang cito timing keno bg turun dulu. den try serbis TB, pastu ok dah. den raso stepper motor pun ade kaitan gak.

yeah..pomen ni da jadi housemate aku..jimat la pasni..haha cheers cheers cheers

http://irman.net

44 Re: Fuel Pump on Thu Apr 28, 2011 2:13 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
irman86 wrote:
cap_ayam wrote:keto ekau auto ko? samo macam den dulu. crank pagi2, timing tros naik sampai 2 pastu timing turun sket2 smpai bawak 1k rpm, maknonyo engine dah paneh la tu. tolak masuk R atau D ko kalo tak paneh laie, engine mati tak pun somput2 jap. engine dah paneh pun, lepas crank jo teruih masuk D pun mati tak pun somput2 jap. senang cito timing keno bg turun dulu. den try serbis TB, pastu ok dah. den raso stepper motor pun ade kaitan gak.

yeah..pomen ni da jadi housemate aku..jimat la pasni..haha cheers cheers cheers


untung la ko...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

45 Re: Fuel Pump on Tue May 03, 2011 12:43 pm

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
fuh masaalah meter minyak den dh settle...
pelampung hilang entah kemana... hahahaha tak dapat di kesan...

http://www.waja-club.blogspot.com

46 Re: Fuel Pump on Fri May 06, 2011 12:51 am

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
mie_aplus wrote:fuh masaalah meter minyak den dh settle...
pelampung hilang entah kemana... hahahaha tak dapat di kesan...

ape lagi memancing la dalam tank tu. hehehe dapat pun bukak cover bulat hitam tu. ade tools die sebenarnye.

47 Re: Fuel Pump on Fri May 06, 2011 2:01 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
mie_aplus wrote:fuh masaalah meter minyak den dh settle...
pelampung hilang entah kemana... hahahaha tak dapat di kesan...

ape lagi memancing la dalam tank tu. hehehe dapat pun bukak cover bulat hitam tu. ade tools die sebenarnye.



cheers cheers cheers


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

48 Re: Fuel Pump on Mon May 09, 2011 12:38 am

rauna


jerung16 wrote:
cap_ayam wrote:
mie_aplus wrote:fuh masaalah meter minyak den dh settle...
pelampung hilang entah kemana... hahahaha tak dapat di kesan...

ape lagi memancing la dalam tank tu. hehehe dapat pun bukak cover bulat hitam tu. ade tools die sebenarnye.



cover plastic tu bukak dia tak susah pun..ambil besi tumpul ketuk secara menyerong ikut lawan jam..

cheers cheers cheers

49 Re: Fuel Pump on Mon May 09, 2011 6:17 am

via_valentinik


cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:

bereh dil...membantu pada yg perlu

den tadohal. bulih jo. minggu lopeh bukakkan fuel pump nazri. tp dio punyo pasal meter minyak kejap naik kejap tak naik. sonang jo tu. hehehe

salam Ayam.. (hehe.. kwn sebelah aku kata aku gila bg salam kat ayam.. sapo yg gilo neh..?? hehe.. Razz)

bro.. saya pnya meter pn cam tuh arr.. kene isi banyak (dalam RM50 ke atas) br dia naik.. kalau tak dekat E jo la.. kalau kes macam nih pelampong nya prob yerk..??

sebelum nih dh buat tak tau lagi.. main agak2 jer.. tapi minggu lepas dah tekono dah.. minyak x ckup.. Crying or Very sad nasib depan umah jer.. tgh urgent nk g futsal tournement lak tu.. belari-lari ayam saya gi beli minyak..

Any suggestion bro..?? hm..

50 Re: Fuel Pump on Tue May 10, 2011 5:03 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
via_valentinik wrote:

salam Ayam.. (hehe.. kwn sebelah aku kata aku gila bg salam kat ayam.. sapo yg gilo neh..?? hehe.. Razz)

bro.. saya pnya meter pn cam tuh arr.. kene isi banyak (dalam RM50 ke atas) br dia naik.. kalau tak dekat E jo la.. kalau kes macam nih pelampong nya prob yerk..??

sebelum nih dh buat tak tau lagi.. main agak2 jer.. tapi minggu lepas dah tekono dah.. minyak x ckup.. Crying or Very sad nasib depan umah jer.. tgh urgent nk g futsal tournement lak tu.. belari-lari ayam saya gi beli minyak..

Any suggestion bro..?? hm..

samada pelampung punya hal, ataupun circuit detector yg detect paras minyak kat fuel pump tu. rasenye circuit detector tu. bilah hujung dia tak touch circuit satu lagi. cuba cek dulu.

51 Re: Fuel Pump Today at 10:40 am

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 3]

Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum