You are not connected. Please login or register

lampu depan(adjust)

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 lampu depan(adjust) on Wed Mar 02, 2011 5:01 am

yuslan


assalamualaikum...salam 1WC....nak tnya kpd bro2 WC lh..mcm mana nak ejas tinggi/rendah lampu depan waja?adakah pancaran cahaya kiri dgn kanan tak sama?






2 Re: lampu depan(adjust) on Wed Mar 02, 2011 9:53 am

soned


Rolling Eyes

3 Re: lampu depan(adjust) on Wed Mar 02, 2011 10:45 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
yuslan wrote:assalamualaikum...salam 1WC....nak tnya kpd bro2 WC lh..mcm mana nak ejas tinggi/rendah lampu depan waja?adakah pancaran cahaya kiri dgn kanan tak sama?

waalaikummussalam nk ekjas tinggi rendah tu rase nye kene pusing sku putih kt atas lampu tu huhuhuhuhu
seperti bulat merah dalam gambr tu...
kalau salah tlg btl kn hehehehe

tp kalau waja cps ada suiz auto je hehehehe



http://www.waja-club.blogspot.com

4 Re: lampu depan(adjust) on Wed Mar 02, 2011 1:16 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
mie_aplus wrote:
yuslan wrote:assalamualaikum...salam 1WC....nak tnya kpd bro2 WC lh..mcm mana nak ejas tinggi/rendah lampu depan waja?adakah pancaran cahaya kiri dgn kanan tak sama?

waalaikummussalam nk ekjas tinggi rendah tu rase nye kene pusing sku putih kt atas lampu tu huhuhuhuhu
seperti bulat merah dalam gambr tu...
kalau salah tlg btl kn hehehehe

tp kalau waja cps ada suiz auto je hehehehe






iyo ko mie...best nye


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

5 Re: lampu depan(adjust) on Wed Mar 02, 2011 2:55 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
mie_aplus wrote:
yuslan wrote:assalamualaikum...salam 1WC....nak tnya kpd bro2 WC lh..mcm mana nak ejas tinggi/rendah lampu depan waja?adakah pancaran cahaya kiri dgn kanan tak sama?

waalaikummussalam nk ekjas tinggi rendah tu rase nye kene pusing sku putih kt atas lampu tu huhuhuhuhu
seperti bulat merah dalam gambr tu...
kalau salah tlg btl kn hehehehe

tp kalau waja cps ada suiz auto je hehehehe




betul2. yg bulat merah tu ejas tinggi rendah. kalo lekat kat kete, skru allen key tu dok bawah batang besi ape name tu eh yg pegang radiator. ade lubang atas die. pakai skru driver je pusing2. yg sebelah satu lagi skru putih gak ejas kiri kanan

6 Re: lampu depan(adjust) on Wed Mar 02, 2011 10:13 pm

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
jerung16 wrote:
mie_aplus wrote:
yuslan wrote:assalamualaikum...salam 1WC....nak tnya kpd bro2 WC lh..mcm mana nak ejas tinggi/rendah lampu depan waja?adakah pancaran cahaya kiri dgn kanan tak sama?

waalaikummussalam nk ekjas tinggi rendah tu rase nye kene pusing sku putih kt atas lampu tu huhuhuhuhu
seperti bulat merah dalam gambr tu...
kalau salah tlg btl kn hehehehe

tp kalau waja cps ada suiz auto je hehehehe






iyo ko mie...best nye

hehehehe btl la....
waja cps ada suis ekjas lampu sebelh suiz side mirror



Razz Razz Razz Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

7 Re: lampu depan(adjust) on Sat Mar 30, 2013 11:14 pm

sarjan.bluess


Berapa tinggi yg disyorkan dan point target selepas di adjust....

8 Re: lampu depan(adjust) on Fri May 03, 2013 8:35 am

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
bukan kalu low beam waja.. dia leh ejas kiri kanan je ke pantulan dia??

yg high beam je bole ejas tinggi rendah??

9 Re: lampu depan(adjust) on Thu May 09, 2013 9:15 am

Blackheart


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
kalo dh adjust, tp still xnaik mcmne ek..mgkn tapak dh patah @ loose, ade solution lain x slain tukar baru..syg lg lmpu ni..

10 Re: lampu depan(adjust) on Fri May 10, 2013 3:22 am

-RaStA-


Blackheart wrote:kalo dh adjust, tp still xnaik mcmne ek..mgkn tapak dh patah @ loose, ade solution lain x slain tukar baru..syg lg lmpu ni..

paras lampu rendah @ projektor jatuh merupakan penyakit biasa bg jalopy kiter nie...mcm den punye dua2 lampu projektor kaki patah...tp klu nk setting pun boleh...
br0 amik skru panjg pastu cube ikat kt atas cover hitam projector tu...semakin kedalam skru trun, semakin naik projektor lampu kiter tu..skru tu akan bertindak menaikkn lampu projektor kiter tu...
harap br0 pahm...klu den blk umah nnti tangkp gambo lampu keta den yg diikat ngan skru... Smile Smile Smile Smile

11 Re: lampu depan(adjust) on Fri May 10, 2013 4:35 am

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
amek jgn tak amek.. nk tiru juge

12 Re: lampu depan(adjust) on Sun May 12, 2013 8:49 pm

Blackheart


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
-RaStA- wrote:
Blackheart wrote:kalo dh adjust, tp still xnaik mcmne ek..mgkn tapak dh patah @ loose, ade solution lain x slain tukar baru..syg lg lmpu ni..

paras lampu rendah @ projektor jatuh merupakan penyakit biasa bg jalopy kiter nie...mcm den punye dua2 lampu projektor kaki patah...tp klu nk setting pun boleh...
br0 amik skru panjg pastu cube ikat kt atas cover hitam projector tu...semakin kedalam skru trun, semakin naik projektor lampu kiter tu..skru tu akan bertindak menaikkn lampu projektor kiter tu...
harap br0 pahm...klu den blk umah nnti tangkp gambo lampu keta den yg diikat ngan skru... Smile Smile Smile Smile

haha..idea yg bgguussss..tq bro..
tggu bro upload gmbrla..

13 Re: lampu depan(adjust) on Wed May 15, 2013 11:51 pm

arepow


-RaStA- wrote:
Blackheart wrote:kalo dh adjust, tp still xnaik mcmne ek..mgkn tapak dh patah @ loose, ade solution lain x slain tukar baru..syg lg lmpu ni..

paras lampu rendah @ projektor jatuh merupakan penyakit biasa bg jalopy kiter nie...mcm den punye dua2 lampu projektor kaki patah...tp klu nk setting pun boleh...
br0 amik skru panjg pastu cube ikat kt atas cover hitam projector tu...semakin kedalam skru trun, semakin naik projektor lampu kiter tu..skru tu akan bertindak menaikkn lampu projektor kiter tu...
harap br0 pahm...klu den blk umah nnti tangkp gambo lampu keta den yg diikat ngan skru... Smile Smile Smile Smile


terbaiklah bro..nak tiru ni...
bro xsampai umah lagi ker???? xmuncul2 gambar nih...kekeke

14 Re: lampu depan(adjust) on Tue May 21, 2013 8:28 am

FAZLI


-RaStA- wrote:
Blackheart wrote:kalo dh adjust, tp still xnaik mcmne ek..mgkn tapak dh patah @ loose, ade solution lain x slain tukar baru..syg lg lmpu ni..

paras lampu rendah @ projektor jatuh merupakan penyakit biasa bg jalopy kiter nie...mcm den punye dua2 lampu projektor kaki patah...tp klu nk setting pun boleh...
br0 amik skru panjg pastu cube ikat kt atas cover hitam projector tu...semakin kedalam skru trun, semakin naik projektor lampu kiter tu..skru tu akan bertindak menaikkn lampu projektor kiter tu...
harap br0 pahm...klu den blk umah nnti tangkp gambo lampu keta den yg diikat ngan skru... Smile Smile Smile Smile

tongue betoi tu..lampu keto den pon dua2 belah dah xboley adjust..tapak patah...kwn mood sendiri pakai dawai,buat kemas2 bagi x nampak kantoi... lol!

15 Re: lampu depan(adjust) on Mon Sep 30, 2013 12:59 pm

pojie28


mcm mana tuh bro...ikat atas cover hitam mana...ada gambar tak

16 Re: lampu depan(adjust) on Mon Sep 30, 2013 1:01 pm

pojie28


mcm mana tuh bro...ikat atas cover hitam mana...ada gambar tak

17 Re: lampu depan(adjust) Today at 10:36 am

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum