You are not connected. Please login or register

camne nak tanggal lampu depan waja ek?

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Mar 14, 2010 7:45 am

aem4700


salam..
teman bau je pkai waja nie..ate nak taggalkan lampu depan waja pun teman xtau..cdang nak masuk lampu yg gelap tue..camne nie..tolong le detailkan ape yang nak cabut n kat ne lubang skrunye..please2

2 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Mar 14, 2010 8:26 am

xclusives


KETUA KOMUNITI
pki tukul pon bole heheheheheheee Laughing Twisted Evil Laughing Twisted Evil Laughing Twisted Evil Laughing Laughing Twisted Evil Laughing Twisted Evil Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz

3 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Mar 14, 2010 9:18 am

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
dtg jer bengkel saya ..nk tanggal engine pun bole...

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

4 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Mar 14, 2010 10:08 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
hehehe bro pakai bumper standrt ke bumper lain?
kalau standrt senang je bukak grill depan tu pastu dh leh buka lampu...
kalau bumper r3 sush sikit kot kene bukak lampu...
pandangan dr sy yg seberapa nih Razz Razz Razz Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

5 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Mar 14, 2010 10:18 am

e_putra179


mie_aplus wrote:hehehe bro pakai bumper standrt ke bumper lain?
kalau standrt senang je bukak grill depan tu pastu dh leh buka lampu...
kalau bumper r3 sush sikit kot kene bukak lampu...
pandangan dr sy yg seberapa nih Razz Razz Razz Razz Razz Razz


betul tue....kalau bumper standrt mmg senang nak bukak....tapi kalau dah sarung R3...,mmg susah sket laaa nak bukak.... Shocked

6 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Mar 14, 2010 10:24 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
heheh tu lah kalau pakai r3 kene bukak bumper rasenye... Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

7 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Mar 14, 2010 10:33 am

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
x payah...cuma kena bukakan skru2 grill jer

8 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Mar 14, 2010 10:38 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Fadzil wrote:x payah...cuma kena bukakan skru2 grill jer

erk? hehehehe xpenah lagi bukak masa pakai r3 Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

9 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Mar 14, 2010 1:32 pm

riza harun


nak buka lmpu dpn senang je kene buka 3 bolt (2 kat atas,1 kat tepi sebelah bawah)

10 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Mar 14, 2010 2:27 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
ni dah mcm silap tread je. haha

http://wajaclub.forumotion.com/diy-f21/lampu-depan-waja-standard-spray-hitam-t852-15.htm

tgk kt link ni. harap dpt membantu nak bwk keluar lampu die

11 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Mar 14, 2010 11:28 pm

botakz


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
aem4700 wrote:salam..
teman bau je pkai waja nie..ate nak taggalkan lampu depan waja pun teman xtau..cdang nak masuk lampu yg gelap tue..camne nie..tolong le detailkan ape yang nak cabut n kat ne lubang skrunye..please2


Utk ahli baru, sila berikan serba sedikit perkenalan anda mengikut format dibawah :


Nama :
Lokasi :
Jenis/Model Kereta :
MODS :
Ucapan :

harap mike dpt keneykan diri dulu kat thread intro yob....
ikut la format kat atas tu...ramai kengkawan nak berkeney2 ngan yob tu...

12 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Mar 14, 2010 11:32 pm

botakz


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
riza harun wrote:nak buka lmpu dpn senang je kene buka 3 bolt (2 kat atas,1 kat tepi sebelah bawah)


Utk ahli baru, sila berikan serba sedikit perkenalan anda mengikut format dibawah :


Nama :
Lokasi :
Jenis/Model Kereta :
MODS :
Ucapan :


harap bro riza harun dapat perkenalkan diri kat thread intro...boleh la kawan2 menyambut kedatangan bro dlm forum ni...selamat berforum bro...

13 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Mon Mar 15, 2010 10:39 am

aem4700


salam semua..
nama wa..

muhammad saidun
teluk intan,perak
waja silver standart tapi power..huhu
mods 2 ape?
ucapan..salam perkenalan semua..

14 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Mon Mar 15, 2010 10:52 am

aem4700


salam..
tgk kat pic sorang kawan kita 2 bagi senang sgt tgk nak tgalkan lampu depan waja nieh..tapi aku wat xbleh arr...dah abih semua skru aku cabut cam dia suruh..tapi lampu 2 cam sgkut la..ade skill plak ke nak kuarkannye? tarik kuar camne?atas bawah @kiri kanan?

15 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Mon Mar 15, 2010 10:56 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
hehehe kene paksa sikit.. jgn lembut2 sngat... Razz Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

16 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Thu Mar 18, 2010 4:13 am

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
aem4700 wrote:salam..
tgk kat pic sorang kawan kita 2 bagi senang sgt tgk nak tgalkan lampu depan waja nieh..tapi aku wat xbleh arr...dah abih semua skru aku cabut cam dia suruh..tapi lampu 2 cam sgkut la..ade skill plak ke nak kuarkannye? tarik kuar camne?atas bawah @kiri kanan?

mmg susah sket nak bwk keluar lampu tu. kalo belah kiri senang lg nak bwk keluar, juz belah kanan susah sket sbb die akan sangkut dgn tank air wiper. nak sng bukak cover bulat yg low beam je sbb die panjang kebelakang. pandai2 la cari angle nak bwk keluar. pakse2 sket n tekan sket bumper kasi turun

17 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Thu Mar 18, 2010 6:50 am

aem4700


okies..tq2 bagi pendapat korang..nti blik aku try..lagi satu aku nak tnyer nieh..klu enjin standart(tapi power..huhu)nak masuk turbo timer..agak2 ade poblem x?..sebab member aku masuk kat pesona ade poblem,kacau e.c.u..waja pun same ke? Rolling Eyes Cool

18 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Feb 13, 2011 3:46 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
aem4700 wrote:okies..tq2 bagi pendapat korang..nti blik aku try..lagi satu aku nak tnyer nieh..klu enjin standart(tapi power..huhu)nak masuk turbo timer..agak2 ade poblem x?..sebab member aku masuk kat pesona ade poblem,kacau e.c.u..waja pun same ke? Rolling Eyes Cool


den ghaso xdo apo problem pon,cumo den pnyo baru yo jahanam...la ni dah xdo timer lg dah...kono la den amek maso nk padam enjin kalau blk jln jauh


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

19 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Feb 13, 2011 4:06 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
jerung16 wrote:

den ghaso xdo apo problem pon,cumo den pnyo baru yo jahanam...la ni dah xdo timer lg dah...kono la den amek maso nk padam enjin kalau blk jln jauh

jangan jadi macam abam man itu hari. tak do timer pun engine tak mati. hahhah

20 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Feb 13, 2011 4:09 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:

den ghaso xdo apo problem pon,cumo den pnyo baru yo jahanam...la ni dah xdo timer lg dah...kono la den amek maso nk padam enjin kalau blk jln jauh

jangan jadi macam abam man itu hari. tak do timer pun engine tak mati. hahhah


ado antu ko...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

21 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Feb 13, 2011 4:24 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
jerung16 wrote:
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:

den ghaso xdo apo problem pon,cumo den pnyo baru yo jahanam...la ni dah xdo timer lg dah...kono la den amek maso nk padam enjin kalau blk jln jauh

jangan jadi macam abam man itu hari. tak do timer pun engine tak mati. hahhah


ado antu ko...

tak do sape koba ko? abg man dah posan nak cito kono bisik2. hehehe

22 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Sun Feb 13, 2011 4:41 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:

den ghaso xdo apo problem pon,cumo den pnyo baru yo jahanam...la ni dah xdo timer lg dah...kono la den amek maso nk padam enjin kalau blk jln jauh

jangan jadi macam abam man itu hari. tak do timer pun engine tak mati. hahhah


ado antu ko...

tak do sape koba ko? abg man dah posan nak cito kono bisik2. hehehe


"iyo ko,x tau plak den"


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

23 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Mon Feb 14, 2011 3:55 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
jerung16 wrote:

"iyo ko,x tau plak den"

hahahha den dah tak larat nak golak dah. ni nak bisik pun tak bleh yo.
"ko tanyo jo sapo2 yg poie hari tu. haa ko tanyo black. sobab dio la pomen utamo. yg lain buat2 sibok jo"

24 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Mon Feb 21, 2011 2:05 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cap_ayam wrote:
jerung16 wrote:

"iyo ko,x tau plak den"

hahahha den dah tak larat nak golak dah. ni nak bisik pun tak bleh yo.
"ko tanyo jo sapo2 yg poie hari tu. haa ko tanyo black. sobab dio la pomen utamo. yg lain buat2 sibok jo"



iyo ko...nnt den tnyo...mmg nk jadik bahan la neh...

den ghaso psl wiring lampu lip lap eh tu...keh3


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

25 Re: camne nak tanggal lampu depan waja ek? on Tue Feb 22, 2011 3:52 am

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
juling mato den nak baco tulisan kocik2 ni. dah2 den sorender. hahha

pasal totibo temperature tondang naik. hari tu den dah kono. tongah cari parking kat jj totibo ekon tak jalan temp kek 120. den jalan dopan skek nak cari port dulu kot2 tersadai tak do la malu sangat nanti. hahhaha. bilo jalan laju sket tros temp turun. bilo kek umah den cek kipas 2 2 pusing, tangki air kecik putih belah kanan cukup, tp temp naik gak. poning den pk time tu. rupe2nye, den silap tak bukak cek air dalam radiator. dah nak kering radiator den. patut la air dalam tangki putih tu jernih je kaler hijau die. yg radiator tak dapat sedut dari tangki putih. punconyo, radiator cap atau pressure cap dah tak main sebab penuh karat. den korek karat2 yg ado. nak tau cap tu ok lg ko tak, ko tekan cap tu. patutnyo dio bulih main henjut2 macam absober. kalo dah tak ok, koreh tak leh tekan. cam den pun dah koreh, tp maleh punye pasal nak poie kedai spare part, den korek2 karat kek belah dalam jo. hehehe nanti ko bagitau kek abg man. rasonyo samo den kono cam dio

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum