You are not connected. Please login or register

Lampu depan waja standard spray hitam

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 Lampu depan waja standard spray hitam on Sat Oct 24, 2009 12:56 am

din_JB


Hi Geng, Cube bg pendapat cikit..Kwn ade tgk kat kedai member kite ni die bukak seal lampu depan standard Honda EG untuk dispray hitam bahagian dlm,cantik gak jdk x payah beli set hitam baru..
Pastu kwn tanye die x leak ke time hujan lampu 2?? die ckp ok, bleh klu waja nak wat gak.. Ade sape2 pengalaman dah buat cam ni kat lampu waja x? save bnyk klu bleh wat ni, die cas rm 35 je. confused

http://saff_7@yahoo.com

2 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sat Oct 24, 2009 1:55 am

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
dh ade xsilap dlm WC ni geng2 kite tunjuk DIY step nk buat lampu dpn itam..try selongkar

3 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sat Oct 24, 2009 3:42 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
lampu aku pun spray hitam jugak.. ok je xde masalah tetap terang tapi kalau kene roadblok *** ikut nasib lepas ke x

4 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sat Oct 24, 2009 4:09 am

din_JB


cantik bro..tp plg penting x berwap lampu sudah ckup...

http://saff_7@yahoo.com

5 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sat Oct 24, 2009 5:51 am

tajoh7


elo geng....boleh spray bro..
wa dh try dh...
tp tgk kadai yg buat jgk..

6 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sat Oct 24, 2009 11:00 am

jelangkong


pakai hairdryer je broo... Very Happy

7 ....... on Sat Oct 24, 2009 1:14 pm

Sky Toro


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
senang jek kalau sendiri DIY,jimat duit lagi.
tapi kena jaga tu silikon,bila siap habis nak masuk kaw kaw silikon. Very Happy

http://www.team-force.forums2u.com

8 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sun Oct 25, 2009 1:02 am

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Sky Toro wrote:senang jek kalau sendiri DIY,jimat duit lagi.
tapi kena jaga tu silikon,bila siap habis nak masuk kaw kaw silikon. Very Happy

yup betul tu silicon kena kasi xtra skit...takut masuk air nanti...

9 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sun Oct 25, 2009 1:08 am

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
refer kat thread ni.... DIY smoke lamp amir,manzz and de geng....

http://wajaclub.forumotion.com/mods-upgrade-f4/diy-smoke-headlamp-t33.htm

10 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sun Oct 25, 2009 8:37 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
lampu aku dah berwap da tadi lepas hujan lebat.. agak2 wap tu bleh hilang ke bila lampu kete tu panas??

11 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sun Oct 25, 2009 10:05 am

are_mat


KETUA KOMUNITI
boleh bro.....sabar,dlm 2/3 ari lg ilang lah wap tu,pasni ko g tambah silicon la sket kasi x msuk air. nnt kang jadi cam signal aku,da bleh wat bele ikan dlm tu..ado je air sampai sekarang.. Razz


_________________
WC045
http://yahoo.com

12 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sun Oct 25, 2009 10:16 am

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
izZat_2635 wrote:lampu aku dah berwap da tadi lepas hujan lebat.. agak2 wap tu bleh hilang ke bila lampu kete tu panas??

cpt2 la kasi + silikon jat..cm aku dh dkt setahun aku bio..yg krom dlm tu dh terkopek2 dh..aku mmg tinggal nk kopek tembak kasi itam je..syg woo

13 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sun Oct 25, 2009 2:16 pm

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
tadi aku dah bukak lampu tinggi ape name lampu tu? dalam 15minit aku biar... cermin jadi panas wap tu hilang pastu tadi aku balik dr tgk bola wap ada pulak xhujan pun.. aiseh da xlawa tu sebelah.. cm ne nak hilang benda ni?

14 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sun Oct 25, 2009 2:54 pm

are_meen709


KETUA KOMUNITI
din_JB wrote:Hi Geng, Cube bg pendapat cikit..Kwn ade tgk kat kedai member kite ni die bukak seal lampu depan standard Honda EG untuk dispray hitam bahagian dlm,cantik gak jdk x payah beli set hitam baru..
Pastu kwn tanye die x leak ke time hujan lampu 2?? die ckp ok, bleh klu waja nak wat gak.. Ade sape2 pengalaman dah buat cam ni kat lampu waja x? save bnyk klu bleh wat ni, die cas rm 35 je. confused

murah tu rm35 je..biasa 100 tue..kalo diy pun nk modal 30hengget gak..hehe

15 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sun Oct 25, 2009 3:22 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
izZat_2635 wrote:tadi aku dah bukak lampu tinggi ape name lampu tu? dalam 15minit aku biar... cermin jadi panas wap tu hilang pastu tadi aku balik dr tgk bola wap ada pulak xhujan pun.. aiseh da xlawa tu sebelah.. cm ne nak hilang benda ni?

esok siang time tgh ari panas terik ko jemur kete ko tgh panas...then kan ade cover bulat yg tutup mentol tu belah dalam ko kasi bukak...bukak bukak 2 2 skali...try la dlu..ni suggestion je la..gune konsep sians,air terkondesasi menjadi wap air...so bukak cover bulat tu utk kasi wap air sejat di udara...

just my 2 kupang Razz

16 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sun Oct 25, 2009 9:06 pm

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
aku rase silikon ni da cukup kuat...asl sblm ni x berwap.. nanti aku cube...

17 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Tue Oct 27, 2009 11:53 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
dah 3 hari wap air ni xhilang... bila cermin panas kene lampu die kering.. walau x hujan die ada balik? cm ne leh jd?? cm ne nak settle selain aku g kedai...

18 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Tue Oct 27, 2009 9:26 pm

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
lelama jd kuning la lampu tuh

19 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Tue Oct 27, 2009 9:58 pm

are_meen709


KETUA KOMUNITI
izZat_2635 wrote:dah 3 hari wap air ni xhilang... bila cermin panas kene lampu die kering.. walau x hujan die ada balik? cm ne leh jd?? cm ne nak settle selain aku g kedai...

aku rasa ada air takung kt dlm tu la jat..baik bukak balik..DIY jer..

20 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Tue Oct 27, 2009 10:15 pm

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
ape yg jd kuning?? cover cermin tuh??

21 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Tue Oct 27, 2009 11:08 pm

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
aku dah try bukak sendiri tapi xbleh.. aku jumpa 3 skru je. 2 atas lampu 1 tepi tmpat isi air viper.. lg kat mane lg skru lampu? bp sume skru kene bukak?

22 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Wed Oct 28, 2009 6:03 am

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
kalu bio lama2 wap air tu..krom tu jd terkopek2 cam lampu aku

23 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Wed Oct 28, 2009 6:25 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
ada sape2 penah bukak lampu ni?? kat mane lg skru die menyorok?? aku jumpe 3 skru je.. skru yg lain xjumpe menyorok celah mane.. tensen!

24 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Wed Oct 28, 2009 6:37 am

wanz241


hahaha same lahh aku ingtkn nk buat jugak,tapi x jumpa skru lahh,, semua yee berape skru kt area lampu depan... aduh ssuh jgak.. tapi nk jimat heheheheheeh tolonggggggg

http://img2.mudah.my/images/26/2634402419.jpg

http://img2.mudah.my/images/26/2619635609.jpg

25 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Wed Oct 28, 2009 6:57 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Tu yg sebelah bulat putih tu skru ke? kat belah bawah tu cm ne aku nak masuk skru driver celah bwh tu.. adehh kene pg bengkel jgk nampaknye..

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum