You are not connected. Please login or register

boleh ke pasang HID kt foglamp waja? waja first model...

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

Adie77


salam sahabat2...nk minta tolong ni..boleh x pasang HID kt ruang foglamp tu...kalau ada roadblock ke senang..bleh on/off...sape2 yg penah pasang..kena pkai bulb saiz ape ek? tolong~ afro afro

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
bole je.. cuma tak silap kene tuka mentol la dgn kaki mentol tu..sportlight waja pakai projektor gak tak silap

soned


foglamp waja lama - H3
foglamp waja facelift/CAMPRO - H3

Adie77


ooooooo...ha ah foglamp waja projector gak...H3 ek..thanx brader2!

Adie77


ooooooo...ha ah foglamp waja projector gak...H3 ek..thanx brader2!

evo1738


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
ore tok silau ke lampu ni bro....

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
evo1738 wrote:ore tok silau ke lampu ni bro....


diharap kepada penguna2 HID nibertimbang ghaso la yo....

den klu blk kg biaso time org tido,tapi ado gak yg on the road jam tu...kono lak lampu eh HID...
adoiiii...soba yo la... afro silau tu bro


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
nak pakai bole..tp bertimbang rasa tang brp tinggi HID tu..paling oke dalam 6k (waja cps) je tahap keterangan dia..kalu dh msk 8-12k tu mmg membuto mato..pastu kalu pakai kat foglight rasa ok sebab kat bawah tak silau sgt

soned


defeat the purpose ...

kalau nama foglamp ... fungsi dia bukan nak menyuluh jalan pun. Lagipun kedudukan dia kat bwh tu..jauh mana pun cahaya dia leh pi (even setting kilang pun xjauh mana peginya). Kalau nak pakai gak HID pastu play safe (xmo kene saman).. modify hi beam asal tukar ngan bi-xenon projektor. Kompom puas ati, dengan syarat ejas ler limpahan cahaya tu dengan standard yg sepatutnya..xde lah nak menyuluh muka org. Yang low beam..kekalkan setup sedia ada..guna bulb halogen.

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
soned wrote:defeat the purpose ...

kalau nama foglamp ... fungsi dia bukan nak menyuluh jalan pun. Lagipun kedudukan dia kat bwh tu..jauh mana pun cahaya dia leh pi (even setting kilang pun xjauh mana peginya). Kalau nak pakai gak HID pastu play safe (xmo kene saman).. modify hi beam asal tukar ngan bi-xenon projektor. Kompom puas ati, dengan syarat ejas ler limpahan cahaya tu dengan standard yg sepatutnya..xde lah nak menyuluh muka org. Yang low beam..kekalkan setup sedia ada..guna bulb halogen.


penerangan yg terang soned...cayokkk


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

evo1738


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
Kalu pasang kt foglamp dok terang sangat kan...ok gak tu ..tapi boleh masuk ko mentol dia tu...ko kena buat kaki lain....ado sapa2 dah buak ko ni...

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
amik la HID kit yg H3 punyo. bulih masuk kat foglamp tu. just nak share idea, cari sportlight kaca kuning/hella ke atau cap ayam punyo, masuk HID kat sportlight tu. memang cahaya kuning tu akan sakit mata/silau sket, tp untuk safety memandu masa kabus/hujan lebat. jalan nampak jelas sket compare dgn cahaya putih. sebab cahaya kuning wavelength dia lebih pendek dari cahaya putih, so penembusan cahaya dia lagi tinggi. cahaya merah mempunyai wavelength yg paling pendek. sebab tu kete lampu merah kat belakang. walaupun mentol kecik, dari jauh boleh nampak cahaya merah lampu tu.

Adie77


hahahaha pasang kt foglamp tak silau kot..hahaha..thanx brader2!

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
kalau tak silap HID campro cps 4k...bukan 6k
sbb tuh tak silau

evo1738


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
senang tak kalau nak pasang sendiri benda ni....kena turun bumber ker..?

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
* wrote:kalau tak silap HID campro cps 4k...bukan 6k
sbb tuh tak silau

ye betul la tu.. mmg 4k.. dan yg jd makin tak silau tu sebab dia leh kontrol.. aku tgk ade kontroller dia kat dashboard..area tempat ejas side mirror..

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
patut ler mahal headlamp nyer

mat duan


tumpang tanye..
klau nk pasang hid kat foglamp tu..
kne beli 1set hid kit ke ape ea??
sy bdk bru bljr. hehe Surprised

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
mat duan wrote:tumpang tanye..
klau nk pasang hid kat foglamp tu..
kne beli 1set hid kit ke ape ea??
sy bdk bru bljr. hehe Surprised


ya bro...kono la boli 1 set...klu boli sebolah dapek psg sebolah yo la...x gitu...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

-RaStA-


jerung16 wrote:
mat duan wrote:tumpang tanye..
klau nk pasang hid kat foglamp tu..
kne beli 1set hid kit ke ape ea??
sy bdk bru bljr. hehe Surprised


ya bro...kono la boli 1 set...klu boli sebolah dapek psg sebolah yo la...x gitu...

tp klu nk pkai hid kt foglamp waja xberbaloi gak...sbb port foglamp waja nie kecik...klu cam waja cps mmg masukkkk.... Very Happy Very Happy Very Happy

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:
mat duan wrote:tumpang tanye..
klau nk pasang hid kat foglamp tu..
kne beli 1set hid kit ke ape ea??
sy bdk bru bljr. hehe Surprised


ya bro...kono la boli 1 set...klu boli sebolah dapek psg sebolah yo la...x gitu...

tp klu nk pkai hid kt foglamp waja xberbaloi gak...sbb port foglamp waja nie kecik...klu cam waja cps mmg masukkkk.... Very Happy Very Happy Very Happy


mmg pn..stakat cukup2 mkn je hid tu..tapi bg den ok la....den ado tgk waja pasang hid ori bosch..sebijik 200...tapi tahap keterangan dio...cito pon x guno...ado duit boli yo..hahahaha


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

-RaStA-


jerung16 wrote:
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:
mat duan wrote:tumpang tanye..
klau nk pasang hid kat foglamp tu..
kne beli 1set hid kit ke ape ea??
sy bdk bru bljr. hehe Surprised


ya bro...kono la boli 1 set...klu boli sebolah dapek psg sebolah yo la...x gitu...

tp klu nk pkai hid kt foglamp waja xberbaloi gak...sbb port foglamp waja nie kecik...klu cam waja cps mmg masukkkk.... Very Happy Very Happy Very Happy


mmg pn..stakat cukup2 mkn je hid tu..tapi bg den ok la....den ado tgk waja pasang hid ori bosch..sebijik 200...tapi tahap keterangan dio...cito pon x guno...ado duit boli yo..hahahaha

hahaha...tp rasenye blh bt modifikasi kt foglamp waja mitsu x buat port besar??
maksudnye bukak foglamp then segala isi2 didalamnye tu dikeluarkan termasuk signal n jadikan port tuk foglamp je...ada beranikah!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Blackheart


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:


ya bro...kono la boli 1 set...klu boli sebolah dapek psg sebolah yo la...x gitu...

tp klu nk pkai hid kt foglamp waja xberbaloi gak...sbb port foglamp waja nie kecik...klu cam waja cps mmg masukkkk.... Very Happy Very Happy Very Happy


mmg pn..stakat cukup2 mkn je hid tu..tapi bg den ok la....den ado tgk waja pasang hid ori bosch..sebijik 200...tapi tahap keterangan dio...cito pon x guno...ado duit boli yo..hahahaha

hahaha...tp rasenye blh bt modifikasi kt foglamp waja mitsu x buat port besar??
maksudnye bukak foglamp then segala isi2 didalamnye tu dikeluarkan termasuk signal n jadikan port tuk foglamp je...ada beranikah!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

ape kata ko buat dulu..hehe..kalo jadi blh aku pertimbangkan untuk follow..hehe Twisted Evil Twisted Evil

-RaStA-


Blackheart wrote:
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:
-RaStA- wrote:

tp klu nk pkai hid kt foglamp waja xberbaloi gak...sbb port foglamp waja nie kecik...klu cam waja cps mmg masukkkk.... Very Happy Very Happy Very Happy


mmg pn..stakat cukup2 mkn je hid tu..tapi bg den ok la....den ado tgk waja pasang hid ori bosch..sebijik 200...tapi tahap keterangan dio...cito pon x guno...ado duit boli yo..hahahaha

hahaha...tp rasenye blh bt modifikasi kt foglamp waja mitsu x buat port besar??
maksudnye bukak foglamp then segala isi2 didalamnye tu dikeluarkan termasuk signal n jadikan port tuk foglamp je...ada beranikah!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

ape kata ko buat dulu..hehe..kalo jadi blh aku pertimbangkan untuk follow..hehe Twisted Evil Twisted Evil

haha...so klu jd, den jd roll model ye..huhu...blh je..den nk bt tp mase xmengizinkn plak...kui3
tp k0mpem nk try nie...klu xjd, sarung bumper r3 plak...huahua...
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Blackheart


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
-RaStA- wrote:
Blackheart wrote:
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:


mmg pn..stakat cukup2 mkn je hid tu..tapi bg den ok la....den ado tgk waja pasang hid ori bosch..sebijik 200...tapi tahap keterangan dio...cito pon x guno...ado duit boli yo..hahahaha

hahaha...tp rasenye blh bt modifikasi kt foglamp waja mitsu x buat port besar??
maksudnye bukak foglamp then segala isi2 didalamnye tu dikeluarkan termasuk signal n jadikan port tuk foglamp je...ada beranikah!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

ape kata ko buat dulu..hehe..kalo jadi blh aku pertimbangkan untuk follow..hehe Twisted Evil Twisted Evil

haha...so klu jd, den jd roll model ye..huhu...blh je..den nk bt tp mase xmengizinkn plak...kui3
tp k0mpem nk try nie...klu xjd, sarung bumper r3 plak...huahua...
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

bereh bro...den tggu perkembangannye..smoga berjaya ngan experimen baru..

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum