You are not connected. Please login or register

Harga RUNTUH !!! Timing Belt set

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Mon Dec 28, 2009 9:52 pm

toyol_kaya


- new item from MMC (Japan)
- one set includes (oilseal,bearing,belt)
- self collect area klang-shah alam
- call for details.

017 656 0616

timing belt set utk waja (MMC) RM150
timing belt set utk waja (campro) RM180


untuk kereta2 lain, sila pm or call sy untuk dapat kn harga terkezut.huhuh.








bg sesiap yang ingin kn water pump pn ada gak..
brand GMB (Japan) siap dgn gasket skli.

RM140 jer






klik sini >> http://www.flickr.com/photos/33879534@N05/

2 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 12:01 am

toyol_kaya


tuk tebo or gsr pn ada...sila pm sy tuk tau harga terkezut..

3 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 5:51 am

khalimy


alamk baru je tuko 6 bln lepas..
mmg rege ko murah beb..
agak2 kalu beli utk next change benda ni bole basi x??
i mean expired...hehe

4 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 8:19 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
khalimy wrote:alamk baru je tuko 6 bln lepas..
mmg rege ko murah beb..
agak2 kalu beli utk next change benda ni bole basi x??
i mean expired...hehe
beli lah skang.. wat spare nanti

5 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 8:53 am

khalimy


izZat_2635 wrote:
beli lah skang.. wat spare nanti

izzat..sampai ati x nak utamakan swap tail lamp dgn kawan2 dlm forum..
Tergamak swap dgn budak dlm mudah..
huhuhu...

6 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 10:02 am

fadzli


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
khalimy wrote:
izZat_2635 wrote:
beli lah skang.. wat spare nanti

izzat..sampai ati x nak utamakan swap tail lamp dgn kawan2 dlm forum..
Tergamak swap dgn budak dlm mudah..
huhuhu...

jangan merajuk...

7 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 10:35 am

khalimy


x merajuk tapi aku kiciwa..

Weh back to topic..

Timing belt..Timing belt..

8 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 10:59 am

fairuz84


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
nak tanya kalau tukar timing belt keno tukar jugak ker water pump tu??? scratch scratch

9 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 11:13 am

khalimy


fairuz84 wrote:nak tanya kalau tukar timing belt keno tukar jugak ker water pump tu??? scratch scratch

x semestinya..
Tapi lazimnya org tukar skali sbb senang kira upah bukak skali dgn timing belt..
Jangka hayat 2 benda ni pun sikit lebih kurang je..
Betol ke aku ni..??
Memandai je..
Tapi betol la tu rasanya..

10 Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 11:36 am

jagathassan@yahoo.com


kalau tukar timing belt biasanya org tukar water pump skali la.....nati kalau nok tukar water pum kena bukak timing belt jugok....so baik buat skali haru....jimat skit....80 ribu skali major services(tuka semua) ok la kan...hehehehe....

11 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 12:19 pm

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
fadzli wrote:
khalimy wrote:
izZat_2635 wrote:
beli lah skang.. wat spare nanti

izzat..sampai ati x nak utamakan swap tail lamp dgn kawan2 dlm forum..
Tergamak swap dgn budak dlm mudah..
huhuhu...

jangan merajuk...

adoi ak da msg ko byk kali.. tgk tuan tanah senyap je... ingat xmau.. kalau mau aritu da simpan dah.. dalam muda ade lg org nak swap lampu skyline ni cube cri...

12 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 1:58 pm

Sandwich


EXCO SUKAN
khalimy wrote:
izZat_2635 wrote:
beli lah skang.. wat spare nanti

izzat..sampai ati x nak utamakan swap tail lamp dgn kawan2 dlm forum..
Tergamak swap dgn budak dlm mudah..
huhuhu...

izzat mmg camtu yo .... kawan2 punya harga sama ngan harga kat luar ...apo pon tak ley ...

http://www.eventsecurity.com.my

13 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 9:15 pm

toyol_kaya


khalimy wrote:alamk baru je tuko 6 bln lepas..
mmg rege ko murah beb..
agak2 kalu beli utk next change benda ni bole basi x??
i mean expired...hehe

hehe..sori la lmbt reply..bz mengantor brg2 nih..
hmm..insyaAllah masih ada, tu pn klu harga yg ak dpt tu masih kekal...hehe..amik pn x byk bro..wat leps blnja hari2 jer.. Razz

14 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 9:16 pm

toyol_kaya


bump lagik..
sesiapa yg berminat..pm or call terus lg sng.
tkut x smpat nk bls pm korg jer..

Cool

15 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Tue Dec 29, 2009 11:58 pm

khalimy


izZat_2635 wrote:
fadzli wrote:
khalimy wrote:
izZat_2635 wrote:
beli lah skang.. wat spare nanti

izzat..sampai ati x nak utamakan swap tail lamp dgn kawan2 dlm forum..
Tergamak swap dgn budak dlm mudah..
huhuhu...

jangan merajuk...

adoi ak da msg ko byk kali.. tgk tuan tanah senyap je... ingat xmau.. kalau mau aritu da simpan dah.. dalam muda ade lg org nak swap lampu skyline ni cube cri...

xpe la izzat..
aku gurau je la..
TQ

16 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Wed Dec 30, 2009 12:01 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
khalimy wrote:
izZat_2635 wrote:
fadzli wrote:
khalimy wrote:
izZat_2635 wrote:
beli lah skang.. wat spare nanti

izzat..sampai ati x nak utamakan swap tail lamp dgn kawan2 dlm forum..
Tergamak swap dgn budak dlm mudah..
huhuhu...

jangan merajuk...

adoi ak da msg ko byk kali.. tgk tuan tanah senyap je... ingat xmau.. kalau mau aritu da simpan dah.. dalam muda ade lg org nak swap lampu skyline ni cube cri...

xpe la izzat..
aku gurau je la..
TQ

alamak ngajuk pulak... Laughing Laughing

17 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Thu Dec 31, 2009 3:10 am

khalimy


izZat_2635 wrote:
alamak ngajuk pulak... Laughing Laughing

Weh tara hal la Jat..

Seller..
mcmana nak tau bila water pump perlu ditukar baru??
rasanya dulu aku tukar timing belt je kot..

18 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Thu Dec 31, 2009 3:16 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
khalimy wrote:
izZat_2635 wrote:
alamak ngajuk pulak... Laughing Laughing

Weh tara hal la Jat..

Seller..
mcmana nak tau bila water pump perlu ditukar baru??
rasanya dulu aku tukar timing belt je kot..

1 care bile ko isi air paip dalam spare tank tapi asyk kering.. isi kejap2 kering.. tu 1 tandanye.. yg lain aku xtau.. sebab aku dulu alami air selalu kering dlm spare tank pas tkr water pump settle prob...

19 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Thu Dec 31, 2009 3:19 am

mAnIn_thEmIrrOr


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
mcm den..isi air x kering2 mcm mana lak nie...aduh...ape pun x leh la.hahaah...punca karat lak apsal ekk...pakai air paip ekk....kalau air mineral aku dgr ok sikit...

20 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Thu Dec 31, 2009 3:22 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
mAnIn_thEmIrrOr wrote:mcm den..isi air x kering2 mcm mana lak nie...aduh...ape pun x leh la.hahaah...punca karat lak apsal ekk...pakai air paip ekk....kalau air mineral aku dgr ok sikit...

betul tu rull, air paip la penyebab karat dlam radiator seeloknye gune air mineral.. tapi aku xpenah pakai air mineral singgit tu baik aku beli coke kenyang perut aku dr aku bg kenyang perut kete Razz Razz Razz

21 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Thu Dec 31, 2009 5:08 am

Musang120


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
izZat_2635 wrote:
khalimy wrote:
izZat_2635 wrote:
alamak ngajuk pulak... Laughing Laughing

Weh tara hal la Jat..

Seller..
mcmana nak tau bila water pump perlu ditukar baru??
rasanya dulu aku tukar timing belt je kot..

1 care bile ko isi air paip dalam spare tank tapi asyk kering.. isi kejap2 kering.. tu 1 tandanye.. yg lain aku xtau.. sebab aku dulu alami air selalu kering dlm spare tank pas tkr water pump settle prob...

air kering metandakan water pump tu bocor ke?
memang patut tukar ke water pump nie atau tunggu sampai rosak..klu mcm tu bepa km patut tukar,,,

timing belt yg dijual nie ada sapa pakai tak,,mcm mana performance dia ok ker tak,,bukan ape nak pastika pkai brg kualiti hati pun senang,,aku memang cdg nak tukar nie,,klu ok aku angkat satu,,apa kata tuan tanah

22 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Thu Dec 31, 2009 5:28 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Musang120 wrote:
izZat_2635 wrote:
khalimy wrote:
izZat_2635 wrote:
alamak ngajuk pulak... Laughing Laughing

Weh tara hal la Jat..

Seller..
mcmana nak tau bila water pump perlu ditukar baru??
rasanya dulu aku tukar timing belt je kot..

1 care bile ko isi air paip dalam spare tank tapi asyk kering.. isi kejap2 kering.. tu 1 tandanye.. yg lain aku xtau.. sebab aku dulu alami air selalu kering dlm spare tank pas tkr water pump settle prob...

air kering metandakan water pump tu bocor ke?
memang patut tukar ke water pump nie atau tunggu sampai rosak..klu mcm tu bepa km patut tukar,,,

timing belt yg dijual nie ada sapa pakai tak,,mcm mana performance dia ok ker tak,,bukan ape nak pastika pkai brg kualiti hati pun senang,,aku memang cdg nak tukar nie,,klu ok aku angkat satu,,apa kata tuan tanah

xsemestinye water pump bro.. cm ak nye kes memang water pump yg kondem... air kering ni ade jugak masalah gasket, cap radiator da loose atau saluran air tu yg bocor,,, nak kepastian bro xpaya isi air dalam spare tank selama1,2 mggu kalau temp x high dgn air xde dlm spare tank memang water pump problem.. kalau temp high memang masalah radiator tu sameada gasket tebakar.. pengalaman la.. mgkin otai2 lain ade pengalaman yg lain.. Wink Wink

23 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Mon Jan 04, 2010 10:19 pm

toyol_kaya


bring
Up
my
pOst

24 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Mon Jan 11, 2010 9:24 pm

toyol_kaya


bump bump bump

25 Re: Harga RUNTUH !!! Timing Belt set on Fri Jul 09, 2010 7:55 am

toyol_kaya


bump lagik.

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum