You are not connected. Please login or register

SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Fri Mar 25, 2011 12:54 pm

waja tsunami


SALAM SATU MALAYU...AKU INGIN BERKONSI DGN SEMUA..MAAFLAH KALAU DIY X SECANGGIH MANA...TP MEMANG DH BANYAK ORG BUAT....TP TUJUAN AKU MASUK KAN KE DALAM RUANG NIE HANYA LAH UNTUK BERKONSI MAKLUMAT N DAPAT MENJIMATKAN WANG KITA..JOM KITA TENGOK...

ALAT NIE MUDAH UNTUK DI PASANG......DAN DAPT MENJIMAT KAN DUIT..(DAPAT JIMAT KURANG2 RM50 GAK)




bila dh pasang benda nie...sebelum start enjin harus lah menekan brek n star...kalu terus start memang x funtion...

2 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Fri Mar 25, 2011 1:08 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cheers cheers cheers cheers cheers


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

3 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Sun Mar 27, 2011 12:20 am

C.BuJa


good info

4 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Sun Mar 27, 2011 12:48 pm

waja tsunami


selain pada brek switch...kita leh buat switch tempat lain..buat switch tambahan... Laughing Laughing

5 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Sun Mar 27, 2011 1:29 pm

soned


nak lagi real..cari set seatbelt + buckle yg ada switch (mcm ebo3 nyer) .. buh wayo switch( dr buckle) tu ke relay (mesti ada power yg melalui wayar tu la).. so selagi x fasten seat belt..selagi tu la enjin xleh nak start

rendeer

6 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Sun Mar 27, 2011 1:42 pm

waja tsunami


soned wrote:nak lagi real..cari set seatbelt + buckle yg ada switch (mcm ebo3 nyer) .. buh wayo switch( dr buckle) tu ke relay (mesti ada power yg melalui wayar tu la).. so selagi x fasten seat belt..selagi tu la enjin xleh nak start

rendeer

BOLEH MODE BRO..BLI JE SWITCH YG BUDAK PTT DUK PASANG KAT NSET PTT TU..N MODE JE KAT BAWAT SEAT....ERMMM SWITCH DIA CM NIE....




TP RASA KURANG BEST LA BRO...SBB NYE SAPA2 YG DUDUK DH LEH START KETA...KALAU GUNA BREK SWITCH BUKAN SEMUA ORG TAU..TP PE PN NIE CUMA TAMBAHAN JE TERPULANG PADA OWNER..YE X

7 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Sun Mar 27, 2011 2:18 pm

soned


tapi jarang sekali kan org lain guna kete (even pencurik) nak klip seatbelt tu? ... owner sendiri pun kadang2 malas nak fasten seatbelt ... so at least dgn cara tu masa yg sama mengajar kita memasang dulu seat belt sebelum memulakan perjalanan (ye la..selagi xpasang seat belt, camner enjin nak idupkan?) lol!

ini yang aku maksudkan

perhatikan buckle yg ada wayo tu ..

bukan buh suis tambahan..tapi gunakan suis sedia ada dlm buckle tuh. Fungsi suis tu sebenonya nak bagi blink indicator kat meter yg gambo seat belt tu ..tapi utk kes ni modify guna untuk trigger relay tuh.

8 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Sun Mar 27, 2011 10:27 pm

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
aku suka ngan cadangan soned

9 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Mon Mar 28, 2011 10:49 am

waja tsunami


forklift punya cam nie gak la....hu..hu..hu Very Happy Very Happy cheers

10 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Mon Mar 28, 2011 8:27 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
lagi satu idea, buat 1 suis pastu taruk kat tempat2 yg tersorok.
contoh macam kete abg ipar aku, die buat 1 push button switch sorok kat dalam poket tepi kat pintu belah driver tu.
so selagi tak tekan, tak bleh hidup.
dan sgt sesuai utk 4g18 sebab mase utk tggu lampu check terpadam sebelum start, boleh digunekan utk tekan switch tu.

11 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Tue Mar 29, 2011 8:33 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
apo kato klu lotak suis kek bonet blkg..itu baru betul2 safety...keh3...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

12 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Tue Mar 29, 2011 12:54 pm

waja tsunami


jerung16 wrote:apo kato klu lotak suis kek bonet blkg..itu baru betul2 safety...keh3...
ha..ha..ha..ha Laughing Laughing Laughing terlampau safty...kui..kui..kui cheers cheers

13 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Thu Mar 31, 2011 1:29 am

evo1738


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
lecer gak mcm ni...nak reves sikit pun kono pakai seat belt.....huhuhu Embarassed

14 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Thu Mar 31, 2011 1:53 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
evo1738 wrote:lecer gak mcm ni...nak reves sikit pun kono pakai seat belt.....huhuhu Embarassed


itu klu pasang kek seat belt yo...klu tompek2 lain pon ado laie...hahahaha padan muko eh


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

15 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Thu Mar 31, 2011 2:58 am

evo1738


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
jerung16 wrote:
evo1738 wrote:lecer gak mcm ni...nak reves sikit pun kono pakai seat belt.....huhuhu Embarassed


itu klu pasang kek seat belt yo...klu tompek2 lain pon ado laie...hahahaha padan muko eh

eden nok pasang kek lampo boleh...bukek lampu baru boleh start engin hahahahahah Laughing

16 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Thu Mar 31, 2011 4:05 am

soned


better buat sesuatu utk meningkatkan keselamatan kereta sendiri drpd menten sistem sedia ada...(bukan mintak sesuatu yg buruk berlaku tapi persediaan awal tu penting). Bab2 security ngan safety ni..bg aku xde kompromi la .. leceh sikit tapi berbaloi. Nak2 plak skrg ni kes curik kete makin berleluasa.. Lagipun accident xkenal gear mana..gear reverse ker, gear 1-5 ker .. lol!

17 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Fri Apr 01, 2011 2:47 am

waja tsunami


evo1738 wrote:lecer gak mcm ni...nak reves sikit pun kono pakai seat belt.....huhuhu Embarassed
yg penting keselamatan

18 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Fri Apr 01, 2011 5:48 am

Blackheart


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
soned wrote:better buat sesuatu utk meningkatkan keselamatan kereta sendiri drpd menten sistem sedia ada...(bukan mintak sesuatu yg buruk berlaku tapi persediaan awal tu penting). Bab2 security ngan safety ni..bg aku xde kompromi la .. leceh sikit tapi berbaloi. Nak2 plak skrg ni kes curik kete makin berleluasa.. Lagipun accident xkenal gear mana..gear reverse ker, gear 1-5 ker .. lol!

ade saper2 blh buatkan utk den x..hehe..den ni buto skit bab2 elektronik ni..hehe

19 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Fri Apr 01, 2011 11:02 am

waja tsunami


Blackheart wrote:
soned wrote:better buat sesuatu utk meningkatkan keselamatan kereta sendiri drpd menten sistem sedia ada...(bukan mintak sesuatu yg buruk berlaku tapi persediaan awal tu penting). Bab2 security ngan safety ni..bg aku xde kompromi la .. leceh sikit tapi berbaloi. Nak2 plak skrg ni kes curik kete makin berleluasa.. Lagipun accident xkenal gear mana..gear reverse ker, gear 1-5 ker .. lol!

ade saper2 blh buatkan utk den x..hehe..den ni buto skit bab2 elektronik ni..hehe

ko gie je kedai wiring..sok diaorg buat kan..kalau dia org x tau nak buat..ko bawa je diagram nie..kalau dia org x tau gak..lepas nie ko jgn gi lagi kedai tu,,,,,

20 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Fri Apr 01, 2011 1:02 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
waja tsunami wrote:
Blackheart wrote:
soned wrote:better buat sesuatu utk meningkatkan keselamatan kereta sendiri drpd menten sistem sedia ada...(bukan mintak sesuatu yg buruk berlaku tapi persediaan awal tu penting). Bab2 security ngan safety ni..bg aku xde kompromi la .. leceh sikit tapi berbaloi. Nak2 plak skrg ni kes curik kete makin berleluasa.. Lagipun accident xkenal gear mana..gear reverse ker, gear 1-5 ker .. lol!

ade saper2 blh buatkan utk den x..hehe..den ni buto skit bab2 elektronik ni..hehe

ko gie je kedai wiring..sok diaorg buat kan..kalau dia org x tau nak buat..ko bawa je diagram nie..kalau dia org x tau gak..lepas nie ko jgn gi lagi kedai tu,,,,,


klu susah sgt..x yah buat...kikiki..jgn mare


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

21 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Fri Jun 17, 2011 1:17 am

evo1738


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
Boleh tak buat macam keta honda...tekan break baru boleh masuk gear (auto jer)...mcm skrg keta waja kalau x tekan break pun gear boleh masuk...bahaya bila anak2 suka main tarik2 gerak...macam anak 2 aku heheheheeh... Very Happy

22 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Fri Jun 17, 2011 6:07 am

soned


tarik jer telinga anak ko tu Razz

23 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Tue Jun 21, 2011 3:47 am

evo1738


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
soned wrote:tarik jer telinga anak ko tu Razz

Hahahahahaha....dah puas tarik dah jang.....x serik2 lagi

24 Re: SAFTY...TEKAN BREK BARU LEH START on Tue Jun 21, 2011 2:59 pm

apex


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
brek suis nie mmg berbaloi gak buat...hehe...tp klau combo ngan kill switch more better...tp kill switch nie kene cr suis yg tahan panas...haha...sbb aku penah kene...kill switch utk fuel pump...tp suis cair...last2 ptg smbg cmbiase je...nk buat blk xde ms....

25 no more sorok2 lagi on Tue Mar 20, 2012 2:57 pm

mohamadfiruz


tadi cakap tersorok...ni ko dah citer...x dela tersorok lagi... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum