You are not connected. Please login or register

GAB adjustable(high/low) utk di suap(swap) atau jual

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
Al-kisah...

sorang hamba Allah telah beli sebijik waja...tapi masalahnye..everytime mak n bapak die naik kete tu(dok belakang)depa dok bising pasal tak selesa..Beliau check punya check..rupanya baharulah beliau mendapat tahu bahawasanya ketidakselesaan itu berpunca daripada absober GAB yg ada pada kereta itu..absorber sport mmg tak comfort ah..Tapi cornering takyah cakap ah,mmg power ranger..so beliau membuat keputusan agar menjual absorber itu tetapi beliau tak tau jenama apa yg agak selesa tapi sport tidak dilupakan...(saja tulis panjang lebar sebab boring kat opis takde keje)

so wahai ahli2 wc yg dihormati,sapa2 ade absorber yg nak swap ngan GAB aku mai ah..tapi aku nak yg bole adjust tinggi/rendah yg penting absorber tu mesti mau selesa ah..

kalo nak beli bole gak,,bole aku wat modal beli absorber lain...tapi masalahnye aku tak berapa tau nak beli absorber apa..

zaid wc129 = 0193388994

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
pakai standard je.. paling sedap..

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
izZat_2635 wrote:pakai standard je.. paling sedap..

ko pakai standard ke?? tak sagat??

Azlie_blitz


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
zaeidos wrote:Al-kisah...

sorang hamba Allah telah beli sebijik waja...tapi masalahnye..everytime mak n bapak die naik kete tu(dok belakang)depa dok bising pasal tak selesa..Beliau check punya check..rupanya baharulah beliau mendapat tahu bahawasanya ketidakselesaan itu berpunca daripada absober GAB yg ada pada kereta itu..absorber sport mmg tak comfort ah..Tapi cornering takyah cakap ah,mmg power ranger..so beliau membuat keputusan agar menjual absorber itu tetapi beliau tak tau jenama apa yg agak selesa tapi sport tidak dilupakan...(saja tulis panjang lebar sebab boring kat opis takde keje)

so wahai ahli2 wc yg dihormati,sapa2 ade absorber yg nak swap ngan GAB aku mai ah..tapi aku nak yg bole adjust tinggi/rendah yg penting absorber tu mesti mau selesa ah..

kalo nak beli bole gak,,bole aku wat modal beli absorber lain...tapi masalahnye aku tak berapa tau nak beli absorber apa..

zaid wc129 = 0193388994

berapa spring rate depan belakang keta ko tu?

p/s:bonnet bila plak nak jual,aku nak bonet taknak adjustable bro.... Very Happy

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
BAZOOKA pakai rim 18 tayar 225/50 belakang depan 225/40 pakai abs/spring standard waja ok je... Very Happy

Sandwich


EXCO SUKAN
izZat_2635 wrote:BAZOOKA pakai rim 18 tayar 225/50 belakang depan 225/40 pakai abs/spring standard waja ok je... Very Happy

mmg la ok kalau kaki pon boleh masuk kat arch tayar tu ....

http://www.eventsecurity.com.my

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
tuka ngan den je la tp den xstandrt
pakai honda integra punye je... Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

edy_jr


nk lego brape bro?

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
edy_jr wrote:nk lego brape bro?

kalo lego berapa bole dapat? RM500 dapat tak? kalo nak lego leceh sket sebab aku nak kene cari modal beli yg baru lagi..huhu~~

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
mie_aplus wrote:tuka ngan den je la tp den xstandrt
pakai honda integra punye je... Razz Razz Razz

hang punye kalo masok lobang selesa tak?? aku takot kalo kuat bergegar...aku nye skrang lalu kat line kuning putus2 pn bergegar...

mfa2214


Uiks zaid, lobang pun hang redah ke?? Pakai la apa2 pon, kalau masuk lobang mmg tak selesa punya daaa..hehee..aku pakai jenis hwl, so far ok la jgk.. Aku ada abs depan standard, belakang apm peformax yg taknak jual, yg ni comfirm tarak gegar punya.. hehehe



Last edited by mfa2214 on Wed Dec 09, 2009 10:28 am; edited 1 time in total (Reason for editing : tambah lagi, kekeke)

http://mineismfa.blogspot.com/

xclusives


KETUA KOMUNITI
aku pakai absober stendet pastu pki spring sport Dr.Springs xder masalah klu langgar line kunen selesa je.. Very Happy Laughing Very Happy Laughing Very Happy Laughing Very Happy Laughing cyclops

Sandwich


EXCO SUKAN
zaed ..ko punya enjin tu tak nak swap ke ...kalau ko nak swap enjin ko ngan aku ...pm jer ...tak pon aku terus g umah ko skarang ... Laughing Laughing Laughing Laughing

http://www.eventsecurity.com.my

Guest


Guest
Sandwich wrote:zaed ..ko punya enjin tu tak nak swap ke ...kalau ko nak swap enjin ko ngan aku ...pm jer ...tak pon aku terus g umah ko skarang ... Laughing Laughing Laughing Laughing

KENER BAGI TU...MENURUT PERINTAHHH...SAND BAKAL KETUA KOMUNITI TU YOOO Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Razz Razz Razz cheers cheers cheers

jawe62


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Along_AC wrote:
Sandwich wrote:zaed ..ko punya enjin tu tak nak swap ke ...kalau ko nak swap enjin ko ngan aku ...pm jer ...tak pon aku terus g umah ko skarang ... Laughing Laughing Laughing Laughing

KENER BAGI TU...MENURUT PERINTAHHH...SAND BAKAL KETUA KOMUNITI TU YOOO Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Razz Razz Razz cheers cheers cheers


bakal exco kebajikan dh bunyi la plop Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Guest


Guest
[quote="Sandwich"]
izZat_2635 wrote:BAZOOKA pakai rim 18 tayar 225/50 belakang depan 225/40 pakai abs/spring standard waja ok je... Very Happy

mmg la ok kalau kaki pon boleh masuk kat arch tayar tu ....

bro..kalu nk test kuku tercabut..try lah masukan kaki kat arch aku..hahhahah...memang selesa pakai standaed..depan aku potong je spring satu gelung..hehheheh Very Happy Very Happy

Guest


Guest
[quote="bazooka"]
Sandwich wrote:
izZat_2635 wrote:BAZOOKA pakai rim 18 tayar 225/50 belakang depan 225/40 pakai abs/spring standard waja ok je... Very Happy

mmg la ok kalau kaki pon boleh masuk kat arch tayar tu ....

bro..kalu nk test kuku tercabut..try lah masukan kaki kat arch aku..hahhahah...memang selesa pakai standaed..depan aku potong je spring satu gelung..hehheheh Very Happy Very Happy

Razz Razz Razz cheers cheers cheers

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
mfa2214 wrote:Uiks zaid, lobang pun hang redah ke?? Pakai la apa2 pon, kalau masuk lobang mmg tak selesa punya daaa..hehee..aku pakai jenis hwl, so far ok la jgk.. Aku ada abs depan standard, belakang apm peformax yg taknak jual, yg ni comfirm tarak gegar punya.. hehehe

mana ada aku suka2 redah lobang..cuma terkadang tertaksengaja terredah lobang..abs depang hang tolak kat aku ah..bole??

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
xclusives wrote:aku pakai absober stendet pastu pki spring sport Dr.Springs xder masalah klu langgar line kunen selesa je.. Very Happy Laughing Very Happy Laughing Very Happy Laughing Very Happy Laughing cyclops

kalo pakai abs stended ni cornering menarik tertarik tembam tak?

Sandwich


EXCO SUKAN
zaeidos wrote:
xclusives wrote:aku pakai absober stendet pastu pki spring sport Dr.Springs xder masalah klu langgar line kunen selesa je.. Very Happy Laughing Very Happy Laughing Very Happy Laughing Very Happy Laughing cyclops

kalo pakai abs stended ni cornering menarik tertarik tembam tak?

tembam jugak la ...

http://www.eventsecurity.com.my

jawe62


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Sandwich wrote:
zaeidos wrote:
xclusives wrote:aku pakai absober stendet pastu pki spring sport Dr.Springs xder masalah klu langgar line kunen selesa je.. Very Happy Laughing Very Happy Laughing Very Happy Laughing Very Happy Laughing cyclops

kalo pakai abs stended ni cornering menarik tertarik tembam tak?

tembam jugak la ...


nk best pakai tien.... Razz Razz

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
jawe62 wrote:
Sandwich wrote:
zaeidos wrote:
xclusives wrote:aku pakai absober stendet pastu pki spring sport Dr.Springs xder masalah klu langgar line kunen selesa je.. Very Happy Laughing Very Happy Laughing Very Happy Laughing Very Happy Laughing cyclops

kalo pakai abs stended ni cornering menarik tertarik tembam tak?

tembam jugak la ...


nk best pakai tien.... Razz Razz

amboi hang perli kat aku na?

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
jawe62 wrote:
Sandwich wrote:
zaeidos wrote:
xclusives wrote:aku pakai absober stendet pastu pki spring sport Dr.Springs xder masalah klu langgar line kunen selesa je.. Very Happy Laughing Very Happy Laughing Very Happy Laughing Very Happy Laughing cyclops

kalo pakai abs stended ni cornering menarik tertarik tembam tak?

tembam jugak la ...


nk best pakai tien.... Razz Razz

hage pun best.. leh beli enjin evo4 tu

jawe62


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
bukan perli bro....brg best harga pun best laaa.... janji yg sedap pakai ok laaa....xnk tension langgar lubang gegar mmg kene pakai yg stendet.....


kene tanye admin....syok x pakai absober tien Very Happy Very Happy Very Happy

RaffaelKMC


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
GAB...ermmmmmm Mad Mad .. zaid demo cari la yg hilo soft hard..kawe rasa adjustable demo jenis hilo.. patut la keras...

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum