You are not connected. Please login or register

Lampu depan waja standard spray hitam

Go to page : Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 2]

26 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Thu Oct 29, 2009 8:18 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
masalah aku da settle aku da tape habis .. rupenye air tu masuk melalui tempat bukak lampu yg bulat ada 2 tu.. benda tu kan ada lubang keluarkan wap panas.. aku da tape sume Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

27 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Fri Oct 30, 2009 6:05 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
adeii aku punye pn suda masuk air la..td hujan lebat siap kilat petir sana sini kt melaka ni...balik2 umah tgk belah kanan dh ade wap air..celah mane air masuk ni..hais~~

lampu tu ade 4 skru..2 kt atas,1 belakang grill(kene cabut grill tu br nmpk skru),lg 1 dok dalam2 sket belah fender...korg seluk tgn raba2 sket jmpe la skru die(refer pic,aku ada tunjuk tempat skru tu)..pakai wrench tools yg proton kasi dlm box kelabu tu sng sket keje..kiri nye sng bwk kuar tp kanan ssh sket sbb nnt belakang lampu tersangkut sket dgn tank air wiper tu..pandai2 la cari angle kasi die sng keluar..dah terkeluar amik skru driver leper cabut pin soket wire tu..lps tu dah boleh start wat keje2 mengasapkan lampu...hehhehe

ni mase aku DIY buat lampu asap..time ni aku tukau minyak itam skali...

minyak ni mmg terbaek...mmg marvellous...






yg bulat merah tu skru lampu tu..yg arrow merah,skru yg tersorok sket tu...



nak hilangkan kilat2 ni,gosok dgn kertas pasir plg halus..pastu spray dgn kaler flat black..kalo mls gosok tuang dgn petrol..nnt jd hitam gak sbb material tu plastic hitam,tp hitam die kusam sket..so spray la gak kaler flat black..






jemur tgh panas kasi gam silicon tu lembik...kang senang nak lekat balik..









grill pn kasi hitam...


hasilnya...taraaa......






modal buat smoke headlamp ni,
gam silicon(rm6)+kertas pasir(rm1)+1 tin spray flat black(rm5) = cuma rm12+sedikit kesabaran dan kesungguhan utk menjadikan kete kesayangan menjadi lebih cantik...
dari hantar kedai charge rm100,baek simpan rm88 tu buat isi minyak ron97...xpn tambah duet sket,beli ccfl angle ring masuk skali mase buat smoke headlamp ni..

28 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sat Oct 31, 2009 2:48 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
patut la aku cari skru lg 1 xjumpe rupenye menyorok tepi coil tu...
aku punye lampu air masuk melalui penutup lampu yg bulat bleh pusing tu.. kan die ada lubang kt situ... aku da black tape situ habis2 skang da settle masalah xpayah bukak lampu... Cool

29 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Wed Nov 18, 2009 3:29 am

fariq86


ada yg cat lampu tu warna putih or merah... korang rasa sesuai tak nak buat style keter ferrari nyer lampu???

30 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Mon Mar 15, 2010 10:35 am

aem4700


ka perak nie ne kdai yg ade watkan lampu pray bagi itam ek?..
aku nak tau la..ade sape2 tau ble kasi tau sama aku yang nak tau..huhu

31 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Thu Mar 18, 2010 5:56 am

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
aem4700 wrote:ka perak nie ne kdai yg ade watkan lampu pray bagi itam ek?..
aku nak tau la..ade sape2 tau ble kasi tau sama aku yang nak tau..huhu

naseb ko kat perak. kalo ko area2 kl or melaka dah aku leh watkan. hehe DIY je. bukan susah pn. bounce bounce

32 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Sat Apr 10, 2010 2:03 am

Komeng


izZat_2635 wrote:masalah aku da settle aku da tape habis .. rupenye air tu masuk melalui tempat bukak lampu yg bulat ada 2 tu.. benda tu kan ada lubang keluarkan wap panas.. aku da tape sume Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

bro ko bukak balik kasi lap blah dlm ke
atau jemur tgh panas je..
lampu aku pon da jadi camni la..risau plak
mntk tunjuk ajar sket.. Laughing

33 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Tue Apr 13, 2010 11:31 am

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
Komeng wrote:
bro ko bukak balik kasi lap blah dlm ke
atau jemur tgh panas je..
lampu aku pon da jadi camni la..risau plak
mntk tunjuk ajar sket.. Laughing

dlu mase aku br lps buat, berwap air gak kalo hujan lebat. ade bocor sket. tp aku biar je sbb kalo mlm, haba mentol dah boleh keringkan air tu. kalo siang jemur kete tgh panas. kasi hala dpn kene matahari. insyallah boleh kering. silicon jd cair sket bile kene haba. so die boleh mold sndri. yg bocor boleh tutup sndri. tp kalo mcm byk je air yg masuk dgn xkering2 gak, baik bukak balik dan seal cantik2.

34 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Fri Sep 10, 2010 11:43 am

LeeRain


Tu yg sebelah bulat putih tu skru ke? kat belah bawah tu cm ne aku nak masuk skru driver celah bwh tu.. adehh kene pg bengkel jgk nampaknye..

35 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Tue Oct 19, 2010 11:13 am

danny_imperials


sape yg bole tlg aku spray headlamp? ehehe
aku dok Shah Alam seksyen 6 Smile

36 smoke headlamp D.I.Y on Wed Nov 03, 2010 8:29 am

wan1207


klaw kat penang kat mna leh wat???

37 Re: Lampu depan waja standard spray hitam on Wed Nov 03, 2010 1:18 pm

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
wan1207 wrote:klaw kat penang kat mna leh wat???

Do It Yourself jer bro wan...
ikut step kat thread ni http://wajaclub.forumotion.com/diy-f21/diy-smoke-headlamp-t33.htm

38 thanx..... on Sun Nov 07, 2010 3:46 pm

wan1207


trima kasih byk2 bro fadzil.....
sgt membantu link 2......

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 2]

Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum