You are not connected. Please login or register

modyfy standart pnye lampu to angle eye

Go to page : Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 2]

26 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Thu Nov 19, 2009 3:43 pm

mao2


eagle eye memang tak kluar kn headlamp+ccfl utk waja.. eagle eye pon jual ring jer.. and dier suruh pasang sendiri atau anta kedai yg bertauliah.. try2 usha EA Works..(dulu org2 Autogenesis) ccfl dier pasang ngan spray itam dlm 350 kot.. dan leh dier buat kan suis utk off/on ccfl tu.. tp tmbh sket la duit.. ada waranty sthn tak silap aku.. Smile Smile

27 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Thu Nov 19, 2009 10:01 pm

mAnIn_thEmIrrOr


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
kat mana kedai tu mao....boleh on/off ni yg menarik nie...

28 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Thu Nov 19, 2009 11:43 pm

viperz


suis on/off? nape prlu psg suis ni? bukan dia on/off ikut lampu kecik tu ke? or utk off ccfl tu bila lalu rdblck pak J? Smile

29 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Thu Nov 19, 2009 11:45 pm

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
viperz wrote:suis on/off? nape prlu psg suis ni? bukan dia on/off ikut lampu kecik tu ke? or utk off ccfl tu bila lalu rdblck pak J? Smile

yes bila lalu roadblock jayPjay..

30 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Fri Nov 20, 2009 12:01 am

viperz


owh...haram rupa nya benda nih... Shocked Shocked Shocked
ingatkan legal sbb bmw dah ada pasg benda nih kat production cars mereka... Very Happy

31 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Fri Nov 20, 2009 12:03 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
viperz wrote:owh...haram rupa nya benda nih... Shocked Shocked Shocked
ingatkan legal sbb bmw dah ada pasg benda nih kat production cars mereka... Very Happy

jayPjay semua haram dmata die... kalau boleh ape yg proton keluar melalui spesifikasi kilang, yg tu lah die nak.. Evil or Very Mad Evil or Very Mad

32 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Fri Nov 20, 2009 12:15 am

viperz


izZat_2635 wrote:
viperz wrote:owh...haram rupa nya benda nih... Shocked Shocked Shocked
ingatkan legal sbb bmw dah ada pasg benda nih kat production cars mereka... Very Happy

jayPjay semua haram dmata die... kalau boleh ape yg proton keluar melalui spesifikasi kilang, yg tu lah die nak.. Evil or Very Mad Evil or Very Mad

kalo proton kuar Waja ngan rwd, siap msk V12 6000cc, rim 24in, full set HID, xzos straight flow 5 inci...rasa2nya lepas rdblk jugak la ye...heheh
i wish...hmmm...

33 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Fri Nov 20, 2009 12:17 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
confirm la lepas kalau kete tu dilancarkan.. Very Happy

34 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Fri Nov 20, 2009 8:18 am

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
viperz wrote:suis on/off? nape prlu psg suis ni? bukan dia on/off ikut lampu kecik tu ke? or utk off ccfl tu bila lalu rdblck pak J? Smile

pada kawe suis on/off ni utk menjaga hayat lampu ccfl tu....kalo xde suis ni ccfl tu sentiasa menyala ikut headlamp....kalo perjalanan yang jauh memang burn ccfl tu...kalo ade suis sekurang2nya kita boleh buka time nak bergaya jer...ekekekekeke

35 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Fri Nov 20, 2009 3:54 pm

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Fadzil wrote:
viperz wrote:suis on/off? nape prlu psg suis ni? bukan dia on/off ikut lampu kecik tu ke? or utk off ccfl tu bila lalu rdblck pak J? Smile

pada kawe suis on/off ni utk menjaga hayat lampu ccfl tu....kalo xde suis ni ccfl tu sentiasa menyala ikut headlamp....kalo perjalanan yang jauh memang burn ccfl tu...kalo ade suis sekurang2nya kita boleh buka time nak bergaya jer...ekekekekeke

tul tu cth mcm lampu fog lamp ak la.. evo9 punye fog lamp cepat tebakar.. ak xpnh bukak pun kecuali pegi tt n begaye..

36 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Sun Nov 22, 2009 11:29 pm

viperz


izZat_2635 wrote:
Fadzil wrote:
viperz wrote:suis on/off? nape prlu psg suis ni? bukan dia on/off ikut lampu kecik tu ke? or utk off ccfl tu bila lalu rdblck pak J? Smile

pada kawe suis on/off ni utk menjaga hayat lampu ccfl tu....kalo xde suis ni ccfl tu sentiasa menyala ikut headlamp....kalo perjalanan yang jauh memang burn ccfl tu...kalo ade suis sekurang2nya kita boleh buka time nak bergaya jer...ekekekekeke

tul tu cth mcm lampu fog lamp ak la.. evo9 punye fog lamp cepat tebakar.. ak xpnh bukak pun kecuali pegi tt n begaye..

betul jugak ye...kalo tgh pecut 150kmj kat highway, sapa yg nak notice kta tgh bgaya ngan angel eyes tu...hahahah

37 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Mon May 24, 2010 12:29 am

alphaQ


mao2 wrote:Kalau nk senang proses DiY tu.. bli heat gun.. aku DiY blacken aritu cepat lagi mudah ngan aku tak topup pon silicon glue tu.. aku reheat balik pastu lekat teros.. cume time tu aku buat stock CCFL sold out.. klu tak dah lame aku lekat skali..
http://www.angeleyesheadlight.com/
website nih leh tolong kepada sesape yg nk DiY.. siap ada installation guide lagi.. cheers
terima kasih bro kongsi website tuu =D

38 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Fri Sep 10, 2010 11:43 am

LeeRain


klu nak buat murah2 tanya abg long...sure dia leh tolong punye...

39 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Fri Sep 10, 2010 11:36 pm

tzztp


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
Sky Toro wrote:
edy_jr wrote:hmm.. xcmfom lg nih ngn mber aku.xbalik raye nih.. kne keje(standby).huhuhu... mls gak nak wat.brg pun tarak.. suh kdai la kot.. angle eye tu ktne r nk cari kat area ipoh nih?brpe r hrge kt cni?
Question Question Question

fren i suggetion better u go tat shop pay and play.
safety and easy and no need u work,lolx... Very Happy

btl2...tk de risiko Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz

40 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Fri May 27, 2011 11:52 am

ady wc


maaf semua...ring tu ada warna kuning kerrr Question Question Question Question

41 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Sun May 29, 2011 12:11 pm

awie CAY23


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
ady wc wrote:maaf semua...ring tu ada warna kuning kerrr Question Question Question Question

Setakat yang saya pernah tgk.. Putih, Merah, Biru.. rasa2 ada tu kot..

42 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Tue Aug 30, 2011 4:04 am

bye34ska


http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,57638.0.html

nie cara2 nak homemade eagle eye ring Smile

43 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Mon Sep 26, 2011 10:48 pm

AraMyiEz


Fadzil wrote:
viperz wrote:suis on/off? nape prlu psg suis ni? bukan dia on/off ikut lampu kecik tu ke? or utk off ccfl tu bila lalu rdblck pak J? Smile

pada kawe suis on/off ni utk menjaga hayat lampu ccfl tu....kalo xde suis ni ccfl tu sentiasa menyala ikut headlamp....kalo perjalanan yang jauh memang burn ccfl tu...kalo ade suis sekurang2nya kita boleh buka time nak bergaya jer...ekekekekeke

btul tu abam padil,sy dlu pon wat suis klu nk guna jew on..tp skrg da pkai lmpu campro jd xde la ring tu..kan klu beli ring tu ada relay.pon leh bakar ke..heheh newbies

44 Re: modyfy standart pnye lampu to angle eye on Mon Sep 26, 2011 11:38 pm

soned


yang tebako selalunya inverter .. jarang sangat ring tebako, kecuali patah. Inverter yang mahai pun kengkadang xtahan lama .. so, nasib la.

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 2]

Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum