You are not connected. Please login or register

Aircond Switch hidup kat 4 je :)

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Aircond Switch hidup kat 4 je :) on Fri Mar 21, 2014 12:27 am

jai_


Salam, ada yg berpengalaman masalah aircon switch hanya blow bila letak kat 4. Kalau 1,2,3 aircond hidup cuma tak blow.
Sejuk sangat 4 ni Smile

Pastu karpet sebelah seat kiri basah, mesti air aircon tu kan?

Ada sesiapa ada idea?

2 Re: Aircond Switch hidup kat 4 je :) on Wed Apr 02, 2014 10:14 am

soned


memang selalu bukak 4 terus ker? atau jarang guna/xpenah guna 123 tu?

fan speed relay kot..thermostat kot...xpun selector punya contact point tu problem (utk 123)..

Karpet basah? takut overflow punya saluran sumbat..so air xleh kuar ikut firewall.

3 Re: Aircond Switch hidup kat 4 je :) on Mon Apr 14, 2014 9:23 pm

hairul gsr wc025


2.0 TURBO
2.0 TURBO
jai_ wrote:Salam, ada yg berpengalaman masalah aircon switch hanya blow bila letak kat 4. Kalau 1,2,3 aircond hidup cuma tak blow.
Sejuk sangat 4 ni Smile

Pastu karpet sebelah seat kiri basah, mesti air aircon tu kan?

Ada sesiapa ada idea?

wasalam bro..bro dkat sini jarang ahli on9...sebb ramai yg on9 kek fb...bro ade sebarang pertanyaan leh la layari fb wajaclub malaysia open group...kat sana sume pertanyaan bro akan terjawab....insyaallah....tq. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

4 Re: Aircond Switch hidup kat 4 je :) on Sun Apr 27, 2014 1:27 am

FAZLI


Klo karpet basah tu..try tgk saluran paip overflow die..takot trtanggal@pendek..bila kite memandu kereta,angin dari hadapan akan menolak masok air aircod ke dlm kawasan cooling coil dan menitis ke karpet penumpang.

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum