You are not connected. Please login or register

DIY buka meter

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 DIY buka meter on Wed Oct 17, 2012 11:18 pm

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
Kali ni kita DIY buka meter waja tuka mentol meter pula ya..

ramai yg buat cara sukar dan merosakkan konsol stereng + skru cover meter.. sebab malas nk buka 1 extra konsol.. yaktu cover konsol stering rack waja.. padahal benda mudah aje..

ok kali ni saya tunjukkan cara nya ya. mudah.. cuma agk lama.. utk membuka dgn cermat kurang2 40min d perlukan..

OK.. memula.. cabot klua 3 skru dlm gambarajah d bawah


kemudian boleh lah slow2 kopek tarik klua cover konsol tersebut.. tiada gambar.. sorry.. dia semuanya clip aje. tarik dr atas ke bawah ya..

ok kemudian akan nampak dgn mudah nya skru cover display meter tersebut..


ok..cabot klua skru tersebut.. dan tariklah slow2 bingkas cover meter tersebut ya.. semuanya menggunakan klip juga.. tarik dr bhgian bawah ke atas.. perlahan2..



ok setelah cover meter dpt d buka. akan nampak 4 skru yg mengikat meter tersebut.. tarik klua juga skru2 tersebut..

ok setelah meter berjaya dr tarik.. akan nampak 2 soket.. 1 kuning dan 1 biru ya.. cara nk buka soket tersebut begini..





picu soket tersebut harus d tolak ke depan sprti dlm gambarajah ya.. hanya tolak ke depan dan soket tersebut akan berjoget2 klua dr palam nya dgn otomatis.. mudah!

ok dan kita akan dpt hasil sebegini ya.. fahamkan?mudahkan?



dan boleh la bawak kelua meter tersebut dan letak d atas meja utk lakukan proses memilih mentol yg dh kong.. lapik dgn kain tau.. nanti cala cover meter.. meter juga pegang dgn firm jgn buai2 cam buai laju2 tu.. nanti temperature meter dgn minyak boleh rosak taw..



ok.. lepas tu boleh la cabot mentol2 nye ye.. sekian..!!

2 Re: DIY buka meter on Thu Oct 18, 2012 12:58 am

alip8131


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
Kamm Matt wrote:Kali ni kita DIY buka meter waja tuka mentol meter pula ya..

ramai yg buat cara sukar dan merosakkan konsol stereng + skru cover meter.. sebab malas nk buka 1 extra konsol.. yaktu cover konsol stering rack waja.. padahal benda mudah aje..

ok kali ni saya tunjukkan cara nya ya. mudah.. cuma agk lama.. utk membuka dgn cermat kurang2 40min d perlukan..

OK.. memula.. cabot klua 3 skru dlm gambarajah d bawah


kemudian boleh lah slow2 kopek tarik klua cover konsol tersebut.. tiada gambar.. sorry.. dia semuanya clip aje. tarik dr atas ke bawah ya..

ok kemudian akan nampak dgn mudah nya skru cover display meter tersebut..


ok..cabot klua skru tersebut.. dan tariklah slow2 bingkas cover meter tersebut ya.. semuanya menggunakan klip juga.. tarik dr bhgian bawah ke atas.. perlahan2..



ok setelah cover meter dpt d buka. akan nampak 4 skru yg mengikat meter tersebut.. tarik klua juga skru2 tersebut..

ok setelah meter berjaya dr tarik.. akan nampak 2 soket.. 1 kuning dan 1 biru ya.. cara nk buka soket tersebut begini..





picu soket tersebut harus d tolak ke depan sprti dlm gambarajah ya.. hanya tolak ke depan dan soket tersebut akan berjoget2 klua dr palam nya dgn otomatis.. mudah!

ok dan kita akan dpt hasil sebegini ya.. fahamkan?mudahkan?



dan boleh la bawak kelua meter tersebut dan letak d atas meja utk lakukan proses memilih mentol yg dh kong.. lapik dgn kain tau.. nanti cala cover meter.. meter juga pegang dgn firm jgn buai2 cam buai laju2 tu.. nanti temperature meter dgn minyak boleh rosak taw..



ok.. lepas tu boleh la cabot mentol2 nye ye.. sekian..!!


matt aku xnmpk gambar pun..ker aku sorg jer yg xnmpk.. study study scratch scratch

3 Re: DIY buka meter on Fri Oct 19, 2012 9:45 pm

camproResing




Kamm Matt wrote:

alip8131 wrote:

matt aku xnmpk gambar pun..ker aku sorg jer yg xnmpk.. study study scratch scratch

tu la pasal...mane gambo nyer... Question

4 Re: DIY buka meter on Fri Oct 19, 2012 10:50 pm

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
yeke? aku nampak je ni.. korang right klik kt icon gambo tu.. buka kt new tab.. try tgk takpun ni aku dh paste link dia

1) http://s13.postimage.org/8lsiqsw11/121020121742.jpg

2) http://s13.postimage.org/wfbrvqzvp/121020121743.jpg


3) http://s13.postimage.org/8cuy0vj8l/121020121744.jpg

4) http://s13.postimage.org/6mbwze1ph/121020121746.jpg

5) http://s13.postimage.org/hzygalc85/121020121747.jpg

6) http://s13.postimage.org/cpthjarz9/121020121745.jpg

7) http://s13.postimage.org/y0r1nka3p/121020121748.jpg

Cool http://s13.postimage.org/t3i2g6xid/121020121752.jpg

5 Re: DIY buka meter on Sat Oct 20, 2012 1:29 am

alip8131


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
Kamm Matt wrote:yeke? aku nampak je ni.. korang right klik kt icon gambo tu.. buka kt new tab.. try tgk takpun ni aku dh paste link dia

1) http://s13.postimage.org/8lsiqsw11/121020121742.jpg

2) http://s13.postimage.org/wfbrvqzvp/121020121743.jpg


3) http://s13.postimage.org/8cuy0vj8l/121020121744.jpg

4) http://s13.postimage.org/6mbwze1ph/121020121746.jpg

5) http://s13.postimage.org/hzygalc85/121020121747.jpg

6) http://s13.postimage.org/cpthjarz9/121020121745.jpg

7) http://s13.postimage.org/y0r1nka3p/121020121748.jpg

Cool http://s13.postimage.org/t3i2g6xid/121020121752.jpg

ok matt..tq..dh boleh tgk dh..

6 Re: DIY buka meter on Mon Dec 17, 2012 1:44 pm

helmut123


Kamm Matt wrote:yeke? aku nampak je ni.. korang right klik kt icon gambo tu.. buka kt new tab.. try tgk takpun ni aku dh paste link dia

1) http://s13.postimage.org/8lsiqsw11/121020121742.jpg

2) http://s13.postimage.org/wfbrvqzvp/121020121743.jpg


3) http://s13.postimage.org/8cuy0vj8l/121020121744.jpg

4) http://s13.postimage.org/6mbwze1ph/121020121746.jpg

5) http://s13.postimage.org/hzygalc85/121020121747.jpg

6) http://s13.postimage.org/cpthjarz9/121020121745.jpg

7) http://s13.postimage.org/y0r1nka3p/121020121748.jpg

Cool http://s13.postimage.org/t3i2g6xid/121020121752.jpg

9) http://www.billige-fotos.de

7 Re: DIY buka meter Today at 2:57 am

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum