You are not connected. Please login or register

D.I.Y Smoke Headlamp

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 3 of 9]

51 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Wed Aug 13, 2008 5:55 am

JayenMerah


tempoyak bole campur budu ke...? err...ada org penah cuba ke ni???
resipi baru ni..

52 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Wed Aug 13, 2008 7:17 am

RaffaelKMC


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
tempoyak campur budu la best... secret recipe ore kelate tuhh... huhuhu dah lari topik nihhh...
JayenMerah wrote:tempoyak bole campur budu ke...? err...ada org penah cuba ke ni???
resipi baru ni..

53 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Fri Aug 15, 2008 4:17 am

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
nasib baik aku tak smoke headlamp ngan encik jayen...
kalau tak ngan keta keta pon masuk skali dlm kuali....

54 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Nov 25, 2008 1:14 am

are_meen709


KETUA KOMUNITI
JayenMerah wrote:akhirnya aku berjaya jugak buat smoke lamp sensorang.....
cuma malangnya bila sumer dah nak siap jer....aku terlepas lampu tu dari peganganku..akhirnya...hancur berderai...
hadussss..........

cuma..ada sikit aku nak share....
sebab aku tak berjaya melembutkan silikon tu...(hari tak panas..) pas tu plak...
hairdryer pun macam tak jalan jer.....
ini alternatifnya......akan membuatkan ianya..benar benar SMOKED LAMP !


en jayen merah berjaya membuatkan aku ketawa nak rak.. Razz Razz

55 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Nov 25, 2008 3:41 am

essjay


Moderator
Moderator
bounce bounce bounce bounce

http://www.wajaclub.com

56 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Nov 25, 2008 5:59 am

azmimaniac


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
[quote="aremeen"]
JayenMerah wrote:akhirnya aku berjaya jugak buat smoke lamp sensorang.....
cuma malangnya bila sumer dah nak siap jer....aku terlepas lampu tu dari peganganku..akhirnya...hancur berderai...
hadussss..........

cuma..ada sikit aku nak share....
sebab aku tak berjaya melembutkan silikon tu...(hari tak panas..) pas tu plak...
hairdryer pun macam tak jalan jer.....
ini alternatifnya......akan membuatkan ianya..benar benar SMOKED LAMP !
quote]


en jayen merah berjaya membuatkan aku ketawa nak rak.. Razz Razz

hohoho....betol2 hardcore ni.....hmm.....mcm menarik idea ni...huhuhuhu.. bounce

57 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Nov 25, 2008 6:06 am

RaffaelKMC


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
buat jer mie..... apa brg evo lampu chrome..ekekekeke

58 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Nov 25, 2008 6:10 am

azmimaniac


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
RaffaelKMC wrote:buat jer mie..... apa brg evo lampu chrome..ekekekeke

hehehhe..mir...aku tgk dari gaya si jayen ni wat smoke lamp dia la kan...agak2 dia ni jenis makan org tak mir?? huhuhu...aku nak sakat dia takot gak ni....

59 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Nov 25, 2008 8:49 am

wajarays


azmimaniac wrote:
RaffaelKMC wrote:buat jer mie..... apa brg evo lampu chrome..ekekekeke

hehehhe..mir...aku tgk dari gaya si jayen ni wat smoke lamp dia la kan...agak2 dia ni jenis makan org tak mir?? huhuhu...aku nak sakat dia takot gak ni....

kalau ko nak tau karektor jayen nie , ko pegi tengok citer katun doremon ... mcm mana ko nampak giant dalam tu , macam tulah rupa dan perangai redjayen nie ....

http://profiles.friendster.com/wajarays

60 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Nov 25, 2008 8:55 am

Asri


RaffaelKMC wrote:buat jer mie..... apa brg evo lampu chrome..ekekekeke

smoke lamp ni rasenye macam dah biase je... masa awal tahun 90an aku dah buat kat laser s aku.. masaalah dia ni lampu akan jadi kurang terang, kalau nak terang kena buat wire ring lain, pastu tukor bulb 100/90w baru boleh terang, satu lagi kalau buat tak cermat lama kelamaan akan masuk air... maklum je lah musim hujan ni... aku rase nak buat lagi, tapi kali ni aku ingat nak tukor color blue ke, green ke, yellow ke, red lagi garang...hehehe.... pirat pirat pirat

http://mam-rsperformance.blogspot.com/

61 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Nov 25, 2008 2:24 pm

are_meen709


KETUA KOMUNITI
Asri wrote:
RaffaelKMC wrote:buat jer mie..... apa brg evo lampu chrome..ekekekeke

smoke lamp ni rasenye macam dah biase je... masa awal tahun 90an aku dah buat kat laser s aku.. masaalah dia ni lampu akan jadi kurang terang, kalau nak terang kena buat wire ring lain, pastu tukor bulb 100/90w baru boleh terang, satu lagi kalau buat tak cermat lama kelamaan akan masuk air... maklum je lah musim hujan ni... aku rase nak buat lagi, tapi kali ni aku ingat nak tukor color blue ke, green ke, yellow ke, red lagi garang...hehehe.... pirat pirat pirat

aku pun cam tringin nak diy headlamp nih..masa lak mencemburui.. Sad

takpe memandangkan lampu pun dah sizen glass dia aku nk try gak to smoking hikhikhik Very Happy

62 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Nov 25, 2008 10:26 pm

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
aremeen wrote:
Asri wrote:
RaffaelKMC wrote:buat jer mie..... apa brg evo lampu chrome..ekekekeke

smoke lamp ni rasenye macam dah biase je... masa awal tahun 90an aku dah buat kat laser s aku.. masaalah dia ni lampu akan jadi kurang terang, kalau nak terang kena buat wire ring lain, pastu tukor bulb 100/90w baru boleh terang, satu lagi kalau buat tak cermat lama kelamaan akan masuk air... maklum je lah musim hujan ni... aku rase nak buat lagi, tapi kali ni aku ingat nak tukor color blue ke, green ke, yellow ke, red lagi garang...hehehe.... pirat pirat pirat

aku pun cam tringin nak diy headlamp nih..masa lak mencemburui.. Sad

takpe memandangkan lampu pun dah sizen glass dia aku nk try gak to smoking hikhikhik Very Happy
smoking belah dalam jer bang...
sekali smoking glass...terus kelam dibuatnya.... Very Happy hehehe

63 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Nov 25, 2008 11:14 pm

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
angkat balu la jawabnyer bad... Mad Mad

64 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Wed Nov 26, 2008 6:37 am

azmimaniac


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
aremeen...kalo ko nak buat nanti bg tau k?? aku leh tolong tengok2kan....maner tau kot2 berulang kisah mcm abg jayen kite tu kang....at least ko ader la kawan kalo nak meratapi ape2 yg patot nanti...kikikiki!!

65 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Wed Nov 26, 2008 8:48 am

are_meen709


KETUA KOMUNITI
azmimaniac wrote:aremeen...kalo ko nak buat nanti bg tau k?? aku leh tolong tengok2kan....maner tau kot2 berulang kisah mcm abg jayen kite tu kang....at least ko ader la kawan kalo nak meratapi ape2 yg patot nanti...kikikiki!!

barang spt yg dsyorkan oleh encik rafael n encik man aku dah bli kat hardware td,n tinggal masa yg akan menentukannya hihihi Twisted Evil

bila ko nk turun bp mie?

66 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Wed Nov 26, 2008 8:53 am

RaffaelKMC


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
tp kalau waja x mnjadi masalh kalau lampu malap buat smoke nih,.. sb waja kelebihan dier kita bunya lampu pki projektor.. so ia x kan malap.. try tnya pendapat yg dh smoke headlamp..aku rasa masalah ni x der.. n then aku sdiri dh pki hmpir 2 tahun..ok jer.. tmbah dah 2 kali smoke aku punya... huhuhuhu Laughing

67 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Wed Nov 26, 2008 8:57 am

are_meen709


KETUA KOMUNITI
RaffaelKMC wrote:tp kalau waja x mnjadi masalh kalau lampu malap buat smoke nih,.. sb waja kelebihan dier kita bunya lampu pki projektor.. so ia x kan malap.. try tnya pendapat yg dh smoke headlamp..aku rasa masalah ni x der.. n then aku sdiri dh pki hmpir 2 tahun..ok jer.. tmbah dah 2 kali smoke aku punya... huhuhuhu Laughing

tu yag aku nk dengor dari pakar smoke nih..
baguzz2 en rafael..tq for info bro

68 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Thu Nov 27, 2008 5:37 am

azmimaniac


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
RaffaelKMC wrote:tp kalau waja x mnjadi masalh kalau lampu malap buat smoke nih,.. sb waja kelebihan dier kita bunya lampu pki projektor.. so ia x kan malap.. try tnya pendapat yg dh smoke headlamp..aku rasa masalah ni x der.. n then aku sdiri dh pki hmpir 2 tahun..ok jer.. tmbah dah 2 kali smoke aku punya... huhuhuhu Laughing

mir?? kata nak bg aku smoke lamp ko tu?? hehehehehe...jgn sampai smoke utk kali ke3 baru nak bg aku udah ler....hehehhehe...meen...ilek dulu...tunggu aku...aku nak rakamkan aksi2 ko menyemoke kan lamp ko tu...kikikikiki!!

69 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Thu Nov 27, 2008 8:36 am

essjay


Moderator
Moderator
masuk kan dalam berita bergambo...kita lantik sumer forumers wc di sini jadik pemberita tanpa gaji.....
mie..ko okey mie? sedey lagi ker pesal keta ko tu... Shocked

http://www.wajaclub.com

70 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Fri Nov 28, 2008 5:45 am

azmimaniac


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
essjay wrote:masuk kan dalam berita bergambo...kita lantik sumer forumers wc di sini jadik pemberita tanpa gaji.....
mie..ko okey mie? sedey lagi ker pesal keta ko tu... Shocked

aku dah ok la bro....don't worry....huhuhu...anyway...aku berterima kasih kat kawan2 yg perihatin kat ebo9 aku tu....tq kawan2! mmmpuaaahhh!!!

71 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Fri Nov 28, 2008 8:06 am

are_mat


KETUA KOMUNITI
azmimaniac wrote:
essjay wrote:masuk kan dalam berita bergambo...kita lantik sumer forumers wc di sini jadik pemberita tanpa gaji.....
mie..ko okey mie? sedey lagi ker pesal keta ko tu... Shocked

aku dah ok la bro....don't worry....huhuhu...anyway...aku berterima kasih kat kawan2 yg perihatin kat ebo9 aku tu....tq kawan2! mmmpuaaahhh!!!



mie,..kete ko apasal g overhaul.?
air kering ke hape.? Very Happy Very Happy


_________________
WC045
http://yahoo.com

72 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Fri Nov 28, 2008 9:44 am

are_meen709


KETUA KOMUNITI
la kau x tau lagi ke mat? oh ye kau kt kg ek..
keta mie masuk air kat shah alam nk cari tanabe punye pasal..
sian mie... Sad

73 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Fri Nov 28, 2008 10:30 am

are_mat


KETUA KOMUNITI
aremeen wrote:la kau x tau lagi ke mat? oh ye kau kt kg ek..
keta mie masuk air kat shah alam nk cari tanabe punye pasal..
sian mie... Sad



owh,.tu mcm ka.? dia pn xde bgtau.... Very Happy Very Happy


_________________
WC045
http://yahoo.com

74 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Fri Nov 28, 2008 11:47 am

manzz1235


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
aremeen wrote:
Asri wrote:
RaffaelKMC wrote:buat jer mie..... apa brg evo lampu chrome..ekekekeke

smoke lamp ni rasenye macam dah biase je... masa awal tahun 90an aku dah buat kat laser s aku.. masaalah dia ni lampu akan jadi kurang terang, kalau nak terang kena buat wire ring lain, pastu tukor bulb 100/90w baru boleh terang, satu lagi kalau buat tak cermat lama kelamaan akan masuk air... maklum je lah musim hujan ni... aku rase nak buat lagi, tapi kali ni aku ingat nak tukor color blue ke, green ke, yellow ke, red lagi garang...hehehe.... pirat pirat pirat

aku pun cam tringin nak diy headlamp nih..masa lak mencemburui.. Sad

takpe memandangkan lampu pun dah sizen glass dia aku nk try gak to smoking hikhikhik Very Happy


Smoke jgn x smoke..... Shocked

75 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Fri Nov 28, 2008 10:01 pm

RaffaelKMC


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
are_mat wrote:
aremeen wrote:la kau x tau lagi ke mat? oh ye kau kt kg ek..
keta mie masuk air kat shah alam nk cari tanabe punye pasal..
sian mie... Sad



owh,.tu mcm ka.? dia pn xde bgtau.... Very Happy Very Happy
mat.. bersimpatila kor saing kito tuhhh..... kawe racun dio masuk GSR x ser.. huhuhu Laughing

76 Re: D.I.Y Smoke Headlamp Today at 2:22 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 3 of 9]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum