You are not connected. Please login or register

D.I.Y Smoke Headlamp

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 9 of 9]

201 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Jul 26, 2011 6:01 am

-RaStA-


jerung16 wrote:
-RaStA- wrote:boleh je br0...alah jauh mane pun...cehhh... Very Happy
pe2 pun...jgn lupe yg nasi himpit tu ye br0...kakaka...


bereh2 insyaallah...klu ado rezki ado la taun ni...

den tertelan telan ayo liur nie...so raya on the 1st september kan br0...

202 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Jul 26, 2011 6:02 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:
-RaStA- wrote:boleh je br0...alah jauh mane pun...cehhh... Very Happy
pe2 pun...jgn lupe yg nasi himpit tu ye br0...kakaka...


bereh2 insyaallah...klu ado rezki ado la taun ni...

den tertelan telan ayo liur nie...so raya on the 1st september kan br0...


ghaso eh la...skrg ni bkn payah nk tgk anak bulan sgt pn...main pakai kalkulator yo..


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

203 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Jul 26, 2011 6:05 am

-RaStA-


jerung16 wrote:
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:
-RaStA- wrote:boleh je br0...alah jauh mane pun...cehhh... Very Happy
pe2 pun...jgn lupe yg nasi himpit tu ye br0...kakaka...


bereh2 insyaallah...klu ado rezki ado la taun ni...

den tertelan telan ayo liur nie...so raya on the 1st september kan br0...


ghaso eh la...skrg ni bkn payah nk tgk anak bulan sgt pn...main pakai kalkulator yo..

perghhh...kalkulator ya...huiii teknologi skrg nie mmg dh improve ya...

204 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Jul 26, 2011 6:07 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:


bereh2 insyaallah...klu ado rezki ado la taun ni...

den tertelan telan ayo liur nie...so raya on the 1st september kan br0...


ghaso eh la...skrg ni bkn payah nk tgk anak bulan sgt pn...main pakai kalkulator yo..

perghhh...kalkulator ya...huiii teknologi skrg nie mmg dh improve ya...


biaso la...zaman dah moden mcm rokok seludup modeng..kikiki


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

205 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Jul 26, 2011 6:10 am

-RaStA-


jerung16 wrote:
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:
-RaStA- wrote:

den tertelan telan ayo liur nie...so raya on the 1st september kan br0...


ghaso eh la...skrg ni bkn payah nk tgk anak bulan sgt pn...main pakai kalkulator yo..

perghhh...kalkulator ya...huiii teknologi skrg nie mmg dh improve ya...


biaso la...zaman dah moden mcm rokok seludup modeng..kikiki

haha...teringat sebuah keta yg den terjumpa di skudai...keta waja bodykit evo x...warna merah dunhill n lambang rokok dunhill kt pintu....ngan rim vip nye....mcm keta autoshow tu br0...mmg cun.....

206 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Jul 26, 2011 6:11 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:


ghaso eh la...skrg ni bkn payah nk tgk anak bulan sgt pn...main pakai kalkulator yo..

perghhh...kalkulator ya...huiii teknologi skrg nie mmg dh improve ya...


biaso la...zaman dah moden mcm rokok seludup modeng..kikiki

haha...teringat sebuah keta yg den terjumpa di skudai...keta waja bodykit evo x...warna merah dunhill n lambang rokok dunhill kt pintu....ngan rim vip nye....mcm keta autoshow tu br0...mmg cun.....

itu bkn kete autoshow...itu kete kilang rokok dunhill tuuuu...hahahaha


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

207 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Jul 26, 2011 6:20 am

-RaStA-


jerung16 wrote:
-RaStA- wrote:
jerung16 wrote:
-RaStA- wrote:

perghhh...kalkulator ya...huiii teknologi skrg nie mmg dh improve ya...


biaso la...zaman dah moden mcm rokok seludup modeng..kikiki

haha...teringat sebuah keta yg den terjumpa di skudai...keta waja bodykit evo x...warna merah dunhill n lambang rokok dunhill kt pintu....ngan rim vip nye....mcm keta autoshow tu br0...mmg cun.....

itu bkn kete autoshow...itu kete kilang rokok dunhill tuuuu...hahahaha

hahahaha.......jokesssss.. lol! lol! lol!

208 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Jul 26, 2011 12:47 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
cap ayam jago2 sket yo nak pakai. peringatan pertama. hahahahhahaha ni apo plak ni cito rayo. ish2 korang ni boto2 kono tarik tingo kuek2 lagi ni. heheheh aptb yo

209 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Jul 26, 2011 9:51 pm

-RaStA-


cap_ayam wrote:cap ayam jago2 sket yo nak pakai. peringatan pertama. hahahahhahaha ni apo plak ni cito rayo. ish2 korang ni boto2 kono tarik tingo kuek2 lagi ni. heheheh aptb yo

semangat perpaduan yo... Very Happy Very Happy Very Happy

210 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Wed Jul 27, 2011 5:41 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
-RaStA- wrote:
cap_ayam wrote:cap ayam jago2 sket yo nak pakai. peringatan pertama. hahahahhahaha ni apo plak ni cito rayo. ish2 korang ni boto2 kono tarik tingo kuek2 lagi ni. heheheh aptb yo

semangat perpaduan yo... Very Happy Very Happy Very Happy


semangat tabika perpaduan la dil...semangat nk rayo nih...wahahahaha


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

211 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Wed Jul 27, 2011 5:48 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
Puaso blom dah pk rayo. Hehehe apo bisnes nak buek bulan poso ni?

212 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Wed Jul 27, 2011 11:38 pm

-RaStA-


satay&yongtaufu ker.... Very Happy

213 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Thu Jul 28, 2011 1:06 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
-RaStA- wrote:satay&yongtaufu ker.... Very Happy


abih la den x leh carik mkn...sapo nk anak bini mkn niiii....

* sila ker ruangan sembang2...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

214 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Thu Jul 28, 2011 7:37 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
Ekau berniago bazar mano syam? Den nak tumpang tapak ekau bulih? Beso 1 mejo jo. Puaso ke 15 baru den stat niago. Bulih? Hehehehhe

* sila ke ruangan sembang2....

215 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Thu Jul 28, 2011 9:12 pm

soned


jauh lari topik dah ni Rolling Eyes

216 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Wed Jan 04, 2012 4:01 pm

john_pablo


syafique87 wrote:kalo ada sblh bm or kepala batas mau DIY bole lg buat utk join.....x pun tlg buat utk saya....saya byr upah la nti

bro dok penang ka??alamak,kalo x boleh ajak perasap lampu skali..baru ptg td sy dh buat sorang2 bedasarkan bro2 kita post kt page 1.mmg membantu..
so ini hasilnya...
[img][/img]

217 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Mon Jan 09, 2012 11:19 am

limmin


salam kpd semua ahli waja club..

aku dah memulakan projek mengasapkan lampu ni..
masalah nye..lampu yg aku dpt ni x berapa elok..
sbb mangkuk yg kat mentol tu(yg warna krum tu)dah jd putih..
so..de sesiapa leh bg cadangan cam ne aku nak krumkan balik mangkuk tu??

218 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Jan 10, 2012 5:39 pm

john_pablo


sapa2 kt area kulim,seberang perai kalo nak buat smoke head lamp..roger2 la saya 013-4145571..saya pon boleh tlg buatkan..hehehe

219 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Tue Mar 20, 2012 2:52 pm

NANI


cap_ayam wrote:btol tu...patutnye ko gune hair dryer dulu kasi silicon tu cair sket..baru sng nak cungkil cermin tu..refer kt thread ni..siap ade gmbr hair dryer mak aku skali...hehhe

http://wajaclub.forumotion.com/mods-upgrade-f4/lampu-depan-waja-standard-spray-hitam-t852-15.htm

tp nak buat cmne kan..bende pn dah terbelah..xleh nak buat ape...suggestion aku, pegi cari lampu dpn waja yg taiwan punye, ko tukar glass die dgn glass ko yg pecah tu...2 kali keje la nak kene cabut glass tu..xpn yg taiwan tu ko buat smoke...at least aku rs save budget sket dari nak beli ori..dalam ori tp glass je x ori..xde mslh rasanye sbb glass lambat nak nampak season...

just my 2 cents Very Happy


salam..silikon tu nk cari kat mana? berapa modal?

220 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sat Mar 24, 2012 5:01 pm

john_pablo


NANI wrote:
cap_ayam wrote:btol tu...patutnye ko gune hair dryer dulu kasi silicon tu cair sket..baru sng nak cungkil cermin tu..refer kt thread ni..siap ade gmbr hair dryer mak aku skali...hehhe

http://wajaclub.forumotion.com/mods-upgrade-f4/lampu-depan-waja-standard-spray-hitam-t852-15.htm

tp nak buat cmne kan..bende pn dah terbelah..xleh nak buat ape...suggestion aku, pegi cari lampu dpn waja yg taiwan punye, ko tukar glass die dgn glass ko yg pecah tu...2 kali keje la nak kene cabut glass tu..xpn yg taiwan tu ko buat smoke...at least aku rs save budget sket dari nak beli ori..dalam ori tp glass je x ori..xde mslh rasanye sbb glass lambat nak nampak season...

just my 2 cents Very Happy


salam..silikon tu nk cari kat mana? berapa modal?

silicon tu boleh beli kt kedai hardware..bnnyak dok ada..pilih ja nk yg brand apa cheers

221 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Mon Apr 16, 2012 6:28 am

JustNY


semalam den cuba nk buka headlamp, ms nk tarik kluar bawah dia sangkut kat bumper la..mmg gitu ke? cuba punya cuba, tgk2 bumper dah calar, trus pasang balik...
lg 1 bila dah buat camni ada effect tak keterangan menyuluh waktu mlm?

222 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Mon Apr 16, 2012 6:41 am

soned


JustNY wrote:semalam den cuba nk buka headlamp, ms nk tarik kluar bawah dia sangkut kat bumper la..mmg gitu ke? cuba punya cuba, tgk2 bumper dah calar, trus pasang balik...
lg 1 bila dah buat camni ada effect tak keterangan menyuluh waktu mlm?

yup..sangkut skit .. perlukan kekerasan minima kalau nak bukak headlamp tanpa buka bumper Laughing

223 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Mon Apr 16, 2012 8:38 am

zamzama


lampu takkan kelam / gelap sbb yg kita gelapkan tu bukannye reflector....
dah buat dan test.. mmg tak gelap!!!

224 Re: D.I.Y Smoke Headlamp Today at 2:58 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 9 of 9]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum