You are not connected. Please login or register

D.I.Y Smoke Headlamp

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 7 of 9]

151 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sat Nov 07, 2009 5:54 am

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
viperz wrote:salam, nak tanya skit. buat smoke h/lamp ni, J*J n p*l*s tr*f*k tak tahan ke? ada penah lalu rdblock ngan smoked h/lamp? kawan penah kena tahan skali oleh tr*f*c. alasan dia lampu keta tak ikut spec keselamatan???... bole trima pakai ka alasan nih?

Stakat ni roadblock j*j,p*l*s mahupun trafik yg penah kawe tempoh x ade lg yang tegur pasal smoke h/lamp ni...mgkn p*l*s tu dengki ngan headlamp ko kot viperz...ekekeke

152 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sat Nov 07, 2009 4:39 pm

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
viperz wrote:salam, nak tanya skit. buat smoke h/lamp ni, J*J n p*l*s tr*f*k tak tahan ke? ada penah lalu rdblock ngan smoked h/lamp? kawan penah kena tahan skali oleh tr*f*c. alasan dia lampu keta tak ikut spec keselamatan???... bole trima pakai ka alasan nih?

***** tu buta kot.. cube suruh die tgk time malam xde perbezaan pun.. tetap terang... aku xphm la terang salah gelap salah.. kang taruk lampu laser kang.. ha xpenah dibuat org tu..

153 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sun Nov 08, 2009 12:34 am

viperz


ntah la...ari tu nak beli dr member. dia lego keta, so acc semua jual asing2. tak sampai sehari testing, dah kena lambaian maut. satu keta dia pusing, nak carik salah, last2 lampu tu jugak yg dia sound. bila tgok, sama jek terang dia ngan lampu ori. bukannya kta bagi tutup lampu tu ngan sticker ke ape pon...tak paham la diaorang nih. j*j kata boleh, tr*f*k kata tak boleh bla3...mana yg betul??? yg jd mangsa...kitaaa jugak... Sad

154 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sun Nov 08, 2009 12:36 am

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
dia takleh saman...buleh sound jer

155 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sun Nov 08, 2009 12:50 am

viperz


mgkin sbb tu dia tak tulis...cuma bagi warning je. skrg dh buka balik sbb nak install LED dalam tu, ikut style Audi...hehehe. Kalo this tme, kena tahan bru puas ht sbb mmmg buat kacau...hehehe

156 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Fri Nov 20, 2009 8:49 pm

mastermindw


nak bukak lampu ni, kna bukak grill dulu kan? cemana nak bukak grill tu..puas da mencari skru2 yang terselindung..yang ada berderet kat atas tu je..lain tak jumpe..sory kalo soalan ni agak bodoh..tp nak buat cemana, da tak tahu..

Laughing Laughing Laughing

157 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Fri Nov 20, 2009 9:53 pm

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
kene bukak skru2 plastik yang kat atas tu....pahtu kat bawah ade 2 klip...ko tarik jer klua grill tu...tercabut la klip bawah tu...

158 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sat Nov 21, 2009 4:54 am

mastermindw


Fadzil wrote:kene bukak skru2 plastik yang kat atas tu....pahtu kat bawah ade 2 klip...ko tarik jer klua grill tu...tercabut la klip bawah tu...

da smoke kan da lampu..haha...siap projektor lagi..tp syg la..mata keretaku berparut..cermin lampu terbelah 2 time tanggalkan lampu tadi.. pale pale pale pale

159 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sat Nov 21, 2009 5:40 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
mastermindw wrote:
Fadzil wrote:kene bukak skru2 plastik yang kat atas tu....pahtu kat bawah ade 2 klip...ko tarik jer klua grill tu...tercabut la klip bawah tu...

da smoke kan da lampu..haha...siap projektor lagi..tp syg la..mata keretaku berparut..cermin lampu terbelah 2 time tanggalkan lampu tadi.. pale pale pale pale

lor huhuh cam ner leh tebelah pulak...
pikak cermin tu pakai aper?
Mad Mad Mad Mad Mad Mad

http://www.waja-club.blogspot.com

160 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sat Nov 21, 2009 9:50 am

mastermindw


pakai skru driver mata rata...silap sy la bro..memula cungkil kat bahagian lekuk luar lampu tu..memula pecah serpih je..pastu, sy cungkil dlm pulak.tak sngka bahagian yang serpih tadi tu, kekuatan die tak kuat da...then die retak 45 degree..terbelah 2 la glass tuh..

nasihat kpd org2 yang nak DIY..time nak pisahkan glass ngan plastik lampu tu, cungkil bahagian dlm,kna kopek sket plastik lampu tuh, baru bleh cungkil..kalo tak, haha, layan la lampu smoke dgn hati yang tiada tenteram..adoi..

161 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sat Nov 21, 2009 11:29 am

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Ermmmm....sebaik2nya gunakan hair dryer utk lembut kan gam silikon asal tu...panaskan dulu sekeliling lampu tu..bile gam silikon tu cair senang skit bukak..

162 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sat Nov 21, 2009 11:08 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
btol tu...patutnye ko gune hair dryer dulu kasi silicon tu cair sket..baru sng nak cungkil cermin tu..refer kt thread ni..siap ade gmbr hair dryer mak aku skali...hehhe

http://wajaclub.forumotion.com/mods-upgrade-f4/lampu-depan-waja-standard-spray-hitam-t852-15.htm

tp nak buat cmne kan..bende pn dah terbelah..xleh nak buat ape...suggestion aku, pegi cari lampu dpn waja yg taiwan punye, ko tukar glass die dgn glass ko yg pecah tu...2 kali keje la nak kene cabut glass tu..xpn yg taiwan tu ko buat smoke...at least aku rs save budget sket dari nak beli ori..dalam ori tp glass je x ori..xde mslh rasanye sbb glass lambat nak nampak season...

just my 2 cents Very Happy

163 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sun Nov 22, 2009 11:14 pm

mastermindw


btul gak tu bro..thanks for ur suggestion.

Laughing Laughing Laughing

164 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sun Nov 22, 2009 11:41 pm

viperz


bahagian nak bukak glass tu yg very the bahaya...risiko pecah tetap ada...tapi hasilnya dijamin mendatangkan senyuman dan sengihan yang bermakna... Wink Wink Wink

165 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Thu Mar 18, 2010 7:26 am

aem4700


cun2...maveles!

166 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Wed Jan 19, 2011 10:57 am

ady wc


maaf kalo mencelah yer sahabat semua..habis kalo nak spray kena gosok kertas pasir dulu ker.. Cool

167 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Wed Jan 19, 2011 2:14 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
ady wc wrote:maaf kalo mencelah yer sahabat semua..habis kalo nak spray kena gosok kertas pasir dulu ker.. Cool

gosok sket dgn kertas pasir paling halus. kalo tak gosok pun tak pe, cat melekat je. tapi takut lame2 tertanggal cat hitam tu.

168 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Wed Jan 19, 2011 9:01 pm

soned


kalau malas nak gosok kertas pasir, malas nak cat, rendam jer dlm clorox ...

169 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Thu Jan 20, 2011 10:02 pm

wan ah tong


gud info.....
leh la wat nnt.....
hu3.....

http://www.facebook.com/wan.ah.tong

170 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Thu Jan 20, 2011 10:06 pm

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
kalau gosaok mls... rendam dalam clorox pn malas...
g kdai xsesori beli yg dh siap spray tu.... hehehehe
tokey tu siap pasang kn skali Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

http://www.waja-club.blogspot.com

171 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Fri Jan 21, 2011 2:27 am

wan ah tong


mie_aplus wrote:kalau gosaok mls... rendam dalam clorox pn malas...
g kdai xsesori beli yg dh siap spray tu.... hehehehe
tokey tu siap pasang kn skali Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

betol tu.....
modal pn bertambah byk.....
klo na modal rendah, D.I.Y & ringan2kan lah tulang 2.....
renung2kn & selamat berjaya.....
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

http://www.facebook.com/wan.ah.tong

172 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Fri Jan 21, 2011 3:29 am

soned


mie_aplus wrote:kalau gosaok mls... rendam dalam clorox pn malas...
g kdai xsesori beli yg dh siap spray tu.... hehehehe
tokey tu siap pasang kn skali Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

kalau dah suh apek buatkan pastu malas plak nak bayo........... lagi xtau nk ckp apa la lol!

173 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sun Jan 30, 2011 1:16 am

Musang120


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
soned wrote:
mie_aplus wrote:kalau gosaok mls... rendam dalam clorox pn malas...
g kdai xsesori beli yg dh siap spray tu.... hehehehe
tokey tu siap pasang kn skali Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

kalau dah suh apek buatkan pastu malas plak nak bayo........... lagi xtau nk ckp apa la lol!

apek tue pon tak ckap bayak,,terus hempuk dengan lampu.. Mad

174 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sun Jan 30, 2011 3:11 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Musang120 wrote:
soned wrote:
mie_aplus wrote:kalau gosaok mls... rendam dalam clorox pn malas...
g kdai xsesori beli yg dh siap spray tu.... hehehehe
tokey tu siap pasang kn skali Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

kalau dah suh apek buatkan pastu malas plak nak bayo........... lagi xtau nk ckp apa la lol!

apek tue pon tak ckap bayak,,terus hempuk dengan lampu.. Mad


klu mcm tu jgn poie kodai apek...poie la kodai ahmoi... bounce bounce bounce bounce


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

175 Re: D.I.Y Smoke Headlamp on Sun Jan 30, 2011 6:49 am

Musang120


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
jerung16 wrote:
Musang120 wrote:
soned wrote:
mie_aplus wrote:kalau gosaok mls... rendam dalam clorox pn malas...
g kdai xsesori beli yg dh siap spray tu.... hehehehe
tokey tu siap pasang kn skali Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

kalau dah suh apek buatkan pastu malas plak nak bayo........... lagi xtau nk ckp apa la lol!

apek tue pon tak ckap bayak,,terus hempuk dengan lampu.. Mad


klu mcm tu jgn poie kodai apek...poie la kodai ahmoi... bounce bounce bounce bounce

klu ahmoi hempuk takpa,, bounce

176 Re: D.I.Y Smoke Headlamp Today at 2:56 am

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 7 of 9]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum