You are not connected. Please login or register

[WTB] Waja 4g18 ekzos standard

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Sat Jun 09, 2012 4:18 am

aku46


Salam, sy tgh mencari ekzos standard waja..tak tahan dah bunyi ekzos Marco nih No
kalau ada yg nak tolak murah2 roger la cheers
sy kat area banting/sepang.

2 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Mon Jun 11, 2012 3:02 am

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
pakai muffler perdana v6 lg syok...bunyi slow...sedap skit pick up nyer

3 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Mon Jun 11, 2012 3:14 am

aku46


yeke..yg twin tip tu kn? menarik gak.. plug n play je ke kat waja?

4 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Mon Jun 11, 2012 4:35 am

Blackheart


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
* wrote:pakai muffler perdana v6 lg syok...bunyi slow...sedap skit pick up nyer

muffler v6 inlet bpe inci?

5 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Tue Jun 12, 2012 5:50 am

gONe1479


aku46 wrote:Salam, sy tgh mencari ekzos standard waja..tak tahan dah bunyi ekzos Marco nih No
kalau ada yg nak tolak murah2 roger la cheers
sy kat area banting/sepang.

salam der..aku tgh pki ekjoz standed ni..nak full set piping ke nak muffler je???
ade 2 caro nak nego ni..

1)swap suke sama suke(bergantung kpd tahap kenyaringan ekjoz anda) lol!
2)swap jugak tp aku tambah sket la..

6 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Tue Jun 12, 2012 6:11 am

aku46


gONe1479 wrote:

salam der..aku tgh pki ekjoz standed ni..nak full set piping ke nak muffler je???
ade 2 caro nak nego ni..

1)swap suke sama suke(bergantung kpd tahap kenyaringan ekjoz anda) lol!
2)swap jugak tp aku tambah sket la..

sy nak muffler je..ok jgk tu klu nk swap. Bro duk kat mane ye?

7 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Tue Jun 12, 2012 6:38 am

gONe1479


aku46 wrote:
gONe1479 wrote:

salam der..aku tgh pki ekjoz standed ni..nak full set piping ke nak muffler je???
ade 2 caro nak nego ni..

1)swap suke sama suke(bergantung kpd tahap kenyaringan ekjoz anda) lol!
2)swap jugak tp aku tambah sket la..

sy nak muffler je..ok jgk tu klu nk swap. Bro duk kat mane ye?

ok la camtu..boleh jmpe kasi dgr sket camno bunyik marco tu..nak kene tau spec sket gak..auto ke manual..inlet outlet..aku dok area serdang/bangi/ptrjaya..

8 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Tue Jun 12, 2012 6:47 am

aku46


gONe1479 wrote:
ok la camtu..boleh jmpe kasi dgr sket camno bunyik marco tu..nak kene tau spec sket gak..auto ke manual..inlet outlet..aku dok area serdang/bangi/ptrjaya..
blh je klu kt putrajaya..kete waja manual 4g18. inlet outlet tu y xtau,hehe owner lama y psg ekzos ni..blh ukur sendiri x? Klu blh nnt aku try ukur

9 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 13, 2012 12:37 am

gONe1479


aku46 wrote:
gONe1479 wrote:
ok la camtu..boleh jmpe kasi dgr sket camno bunyik marco tu..nak kene tau spec sket gak..auto ke manual..inlet outlet..aku dok area serdang/bangi/ptrjaya..
blh je klu kt putrajaya..kete waja manual 4g18. inlet outlet tu y xtau,hehe owner lama y psg ekzos ni..blh ukur sendiri x? Klu blh nnt aku try ukur

ouh yeke..ni tabung bantal ke tabung yg silinder tu bro?skrg mmg tgh carik ekzos gak tp prefer yg type bantal la..klau silinder tu kurang berkenan sket..nanti org chop kete kuat lak x pasal padahal stended batu je~ lol!

cube post sket gbr ekjoz tu bro..boleh share dgn yg lain manetau ade gak yg berkenan ke Cool

10 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 13, 2012 12:53 am

aku46


yeke..tu la pehal tah owner lama buat mcm ni Smile
ni je gambar yg ade..

11 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 13, 2012 3:09 am

gONe1479


aku46 wrote:yeke..tu la pehal tah owner lama buat mcm ni Smile
ni je gambar yg ade..

uishhh tgk skirting ni je da tau ni kete laju ni..ade sentuhan R3..hehehe Twisted Evil
nnt kite setting time la bro n jmpe..nak dgr bunyi die gak..xkan nak soh upload sound plak kan lol!

12 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 13, 2012 3:34 am

alip8131


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
gONe1479 wrote:
aku46 wrote:yeke..tu la pehal tah owner lama buat mcm ni Smile
ni je gambar yg ade..

uishhh tgk skirting ni je da tau ni kete laju ni..ade sentuhan R3..hehehe Twisted Evil
nnt kite setting time la bro n jmpe..nak dgr bunyi die gak..xkan nak soh upload sound plak kan lol!

ni mesti bunyi lebih kurang trumpet ni...baik jgk ekzos ni... Smile Smile

13 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 13, 2012 3:54 am

gONe1479


alip8131 wrote:
gONe1479 wrote:
aku46 wrote:yeke..tu la pehal tah owner lama buat mcm ni Smile
ni je gambar yg ade..

uishhh tgk skirting ni je da tau ni kete laju ni..ade sentuhan R3..hehehe Twisted Evil
nnt kite setting time la bro n jmpe..nak dgr bunyi die gak..xkan nak soh upload sound plak kan lol!

ni mesti bunyi lebih kurang trumpet ni...baik jgk ekzos ni... Smile Smile

hahaha..haaaaaaa dah kate dah..mesti ade yg berkenan punye.. afro lol!

14 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 13, 2012 4:16 am

alip8131


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
gONe1479 wrote:
alip8131 wrote:
gONe1479 wrote:
aku46 wrote:yeke..tu la pehal tah owner lama buat mcm ni Smile
ni je gambar yg ade..

uishhh tgk skirting ni je da tau ni kete laju ni..ade sentuhan R3..hehehe Twisted Evil
nnt kite setting time la bro n jmpe..nak dgr bunyi die gak..xkan nak soh upload sound plak kan lol!

ni mesti bunyi lebih kurang trumpet ni...baik jgk ekzos ni... Smile Smile

hahaha..haaaaaaa dah kate dah..mesti ade yg berkenan punye.. afro lol!

keta aku standad abah jer gone..malu nk msk ekzos power2 ni..huhuhu..ikut kan ati tu mmg la nk merasa pakai ekzos ni,tp tula...klu tuan punye bdn sudi amek ekzos aku ble ler..aku punye ekzos cap ayam kg jer.. Neutral Neutral

15 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 13, 2012 5:12 am

aku46


r3 cuma luaran je, dalaman 99.99% standard Laughing

@gONe1479 : nak jmpe cmne ye? sng sms/call 013-2481143

16 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 13, 2012 6:07 am

gONe1479


alip8131 wrote:
gONe1479 wrote:
alip8131 wrote:
gONe1479 wrote:

uishhh tgk skirting ni je da tau ni kete laju ni..ade sentuhan R3..hehehe Twisted Evil
nnt kite setting time la bro n jmpe..nak dgr bunyi die gak..xkan nak soh upload sound plak kan lol!

ni mesti bunyi lebih kurang trumpet ni...baik jgk ekzos ni... Smile Smile

hahaha..haaaaaaa dah kate dah..mesti ade yg berkenan punye.. afro lol!

keta aku standad abah jer gone..malu nk msk ekzos power2 ni..huhuhu..ikut kan ati tu mmg la nk merasa pakai ekzos ni,tp tula...klu tuan punye bdn sudi amek ekzos aku ble ler..aku punye ekzos cap ayam kg jer.. Neutral Neutral

ehh jgn la camtu abam alip..kete luaran ganazzz ni slalunye kalau lalu tepi die mesti bunyi merdu je..ekzos sama engin bunyi harmoni je katekan..tp tu la..ekzos ni klau pki kat mual sedap la kot..klau kat auto takut sebu plak..betul ke?

17 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 13, 2012 6:09 am

gONe1479


aku46 wrote:r3 cuma luaran je, dalaman 99.99% standard Laughing

@gONe1479 : nak jmpe cmne ye? sng sms/call 013-2481143


orite2 insyaallah xdehal..mungkin hujung minggu ni ke(sabtu/ahad) kite bleh jmpe..klau x dan mggu ni,mggu dpn pon boley~x mnjadi masalah..nah amik num aku gak- gone(0126467278)

18 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 27, 2012 12:04 am

alip8131


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
bro..ekzos ni masih available ker??

19 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 27, 2012 3:51 am

aku46


ada lg.. sori minggu lps abg sy pinjam kete g keje, kete die rosak..so tak blh buat ape2.

20 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 27, 2012 4:16 am

alip8131


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
aku46 wrote:ada lg.. sori minggu lps abg sy pinjam kete g keje, kete die rosak..so tak blh buat ape2.

eemm..minggu dpn klu xde apa2 hal bleh la jumpe..ble la swap ekzos tp nk dgr bunyi cammaner dulu la..klu perang sgt mau kena maki ngan bini aku..hahaha..ble ker??

21 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 27, 2012 4:27 am

gONe1479


alip8131 wrote:
aku46 wrote:ada lg.. sori minggu lps abg sy pinjam kete g keje, kete die rosak..so tak blh buat ape2.

eemm..minggu dpn klu xde apa2 hal bleh la jumpe..ble la swap ekzos tp nk dgr bunyi cammaner dulu la..klu perang sgt mau kena maki ngan bini aku..hahaha..ble ker??

nak join hampa bedua..nak dengaq bunyi sekali..heheh Cool ..kalau alip xnak,mana tau aku nak..sunyi sgt pon x best gak Razz

22 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 27, 2012 4:36 am

alip8131


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
gONe1479 wrote:
alip8131 wrote:
aku46 wrote:ada lg.. sori minggu lps abg sy pinjam kete g keje, kete die rosak..so tak blh buat ape2.

eemm..minggu dpn klu xde apa2 hal bleh la jumpe..ble la swap ekzos tp nk dgr bunyi cammaner dulu la..klu perang sgt mau kena maki ngan bini aku..hahaha..ble ker??

nak join hampa bedua..nak dengaq bunyi sekali..heheh Cool ..kalau alip xnak,mana tau aku nak..sunyi sgt pon x best gak Razz

hahaha..boleh..minggu dpn kite jumpe di kl..bekenan trus g swap..

23 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 27, 2012 10:28 pm

gONe1479


alip8131 wrote:
gONe1479 wrote:
alip8131 wrote:
aku46 wrote:ada lg.. sori minggu lps abg sy pinjam kete g keje, kete die rosak..so tak blh buat ape2.

eemm..minggu dpn klu xde apa2 hal bleh la jumpe..ble la swap ekzos tp nk dgr bunyi cammaner dulu la..klu perang sgt mau kena maki ngan bini aku..hahaha..ble ker??

nak join hampa bedua..nak dengaq bunyi sekali..heheh Cool ..kalau alip xnak,mana tau aku nak..sunyi sgt pon x best gak Razz

hahaha..boleh..minggu dpn kite jumpe di kl..bekenan trus g swap..

tobaek la bam alip..nanti dah sampai kl halo2 sy ye~ Very Happy

24 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 27, 2012 10:42 pm

alip8131


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
gONe1479 wrote:
alip8131 wrote:
gONe1479 wrote:
alip8131 wrote:

eemm..minggu dpn klu xde apa2 hal bleh la jumpe..ble la swap ekzos tp nk dgr bunyi cammaner dulu la..klu perang sgt mau kena maki ngan bini aku..hahaha..ble ker??

nak join hampa bedua..nak dengaq bunyi sekali..heheh Cool ..kalau alip xnak,mana tau aku nak..sunyi sgt pon x best gak Razz

hahaha..boleh..minggu dpn kite jumpe di kl..bekenan trus g swap..

tobaek la bam alip..nanti dah sampai kl halo2 sy ye~ Very Happy

boleh..aku plan aku igt nk jumpe ari ahad kt s.alam..senang ckit..apa kata anda??

25 Re: [WTB] Waja 4g18 ekzos standard on Wed Jun 27, 2012 10:48 pm

gONe1479


alip8131 wrote:
gONe1479 wrote:
alip8131 wrote:
gONe1479 wrote:

nak join hampa bedua..nak dengaq bunyi sekali..heheh Cool ..kalau alip xnak,mana tau aku nak..sunyi sgt pon x best gak Razz

hahaha..boleh..minggu dpn kite jumpe di kl..bekenan trus g swap..

tobaek la bam alip..nanti dah sampai kl halo2 sy ye~ Very Happy

boleh..aku plan aku igt nk jumpe ari ahad kt s.alam..senang ckit..apa kata anda??

ahad bile tu bam alip??kalau ahad ni taboley la..sebab nak kene punggah barang nak pindah rumah..kalau minggu dopan tu maybe boleh la kot sebab dah setting nak gerak dataran kan.

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum