You are not connected. Please login or register

wiper oh wiper

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 wiper oh wiper on Mon Apr 02, 2012 11:10 am

andy_Parang


nk tnyo...apo yg xkena bila pasang wiper..dia mcm wipe xlancar...sangkut2...mcm korg pasang wipe dlm cuaca pans tnpa air...wiper or cermin yg prob? sbb dh byk btg dh wiper den tukar...mcm tu jugak...pliss.. Question

2 Re: wiper oh wiper on Mon Apr 02, 2012 4:43 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cer pakai 100% silicon nya...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

3 Re: wiper oh wiper on Tue Apr 03, 2012 12:18 am

andy_Parang


jerung16 wrote:cer pakai 100% silicon nya...

dah pakai yg silicon punya...xsmpai 2jam pas pasang, still mcm tu jugak..cina tu ckp kesan mcm den parking keto dekat dapur kedai makan..knonnnya mnyak melekat..tp den pratikan ado macam calar2 mcm org gesel ngan kertas pasir...xsure la tu...risau sebab takut moto wiper rosak asyik duk guk guk guk... drunken

4 Re: wiper oh wiper on Tue Apr 03, 2012 11:45 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
dulu aku pun camtu gak sangkut2. aku try polish cermin. pakai glass cleaner tonyoh dgn surat khabar. pastu blade wiper tu aku spray dgn silicone (yg utk getah tingkap n belting tu). setel masalah. skali wipe tros kering. wiper gerak lembab sket pasal kesat tp tade sangkut2 dah

5 Re: wiper oh wiper on Tue Apr 03, 2012 11:51 pm

8287


andy_Parang wrote:
jerung16 wrote:cer pakai 100% silicon nya...

dah pakai yg silicon punya...xsmpai 2jam pas pasang, still mcm tu jugak..cina tu ckp kesan mcm den parking keto dekat dapur kedai makan..knonnnya mnyak melekat..tp den pratikan ado macam calar2 mcm org gesel ngan kertas pasir...xsure la tu...risau sebab takut moto wiper rosak asyik duk guk guk guk... drunken

cuba tumpang pasang wiper yang sama pada kereta lain, kalau ok kereta parang yang problem, bukan wiper silicon tu atau pun cuba guna wiper biasa jer, ada problem tak, kalau tak der sah le windscreen anda tak sesuai guna wiper silicon....selamat mencuba

6 Re: wiper oh wiper on Wed Apr 04, 2012 12:29 am

andy_Parang


8287 wrote:
andy_Parang wrote:
jerung16 wrote:cer pakai 100% silicon nya...

dah pakai yg silicon punya...xsmpai 2jam pas pasang, still mcm tu jugak..cina tu ckp kesan mcm den parking keto dekat dapur kedai makan..knonnnya mnyak melekat..tp den pratikan ado macam calar2 mcm org gesel ngan kertas pasir...xsure la tu...risau sebab takut moto wiper rosak asyik duk guk guk guk... drunken

cuba tumpang pasang wiper yang sama pada kereta lain, kalau ok kereta parang yang problem, bukan wiper silicon tu atau pun cuba guna wiper biasa jer, ada problem tak, kalau tak der sah le windscreen anda tak sesuai guna wiper silicon....selamat mencuba

skrg dh pakai yg biasa punya...still juga...

7 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 05, 2012 12:16 am

azli83


dok payah pakai wiper..cabut taruk batang mop jer..settle masalah!! kekekekekekeke!!..

8 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 05, 2012 12:18 am

andy_Parang


azli83 wrote:dok payah pakai wiper..cabut taruk batang mop jer..settle masalah!! kekekekekekeke!!..

orait..terima kasih,,setel masalah...anda membantu dgn jayanya... pirat

9 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 05, 2012 12:21 am

azli83


hahahahahahha!!..biler nak t.t nih andy..kekekekekeke! rinduuuu lah..! hahahahaha!! bila lah kita nak sarung skirting yer..kikikiki!!

10 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 05, 2012 12:22 am

andy_Parang


azli83 wrote:hahahahahahha!!..biler nak t.t nih andy..kekekekekeke! rinduuuu lah..! hahahahaha!! bila lah kita nak sarung skirting yer..kikikiki!!

aku wc662 (jarang jarang timbul)...tunggu dah stabil hormon + hidup + kewangan aku, aku pasti akan kembali....

11 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 05, 2012 12:32 am

azli83


aku WC 597..timbul tenggelam timbul tenggelam...aku jua akan kembali timbul setimbul-timbulnya..bila kestabilan hidup menguasai diri secara keseluruhannya..kikiki.!! insya-Allah bolehlah kita bersama membuat kemunculan yang akan menggegarkan dunia permotoran WAJA CLUB sesuai dengan motto nya: Peneraju Dunia Permotoran Negara" cheers bounce bom affraid cat alien

12 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 05, 2012 1:30 am

andy_Parang


azli83 wrote:aku WC 597..timbul tenggelam timbul tenggelam...aku jua akan kembali timbul setimbul-timbulnya..bila kestabilan hidup menguasai diri secara keseluruhannya..kikiki.!! insya-Allah bolehlah kita bersama membuat kemunculan yang akan menggegarkan dunia permotoran WAJA CLUB sesuai dengan motto nya: Peneraju Dunia Permotoran Negara" cheers bounce bom affraid cat alien

ish..xyah la gegar sgt...cukup la skdar muncul..tu pun dah cukup terbaek kalu ko dpt muncul..hahahaha.. cyclops

13 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 05, 2012 4:13 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
andy_Parang wrote:
azli83 wrote:aku WC 597..timbul tenggelam timbul tenggelam...aku jua akan kembali timbul setimbul-timbulnya..bila kestabilan hidup menguasai diri secara keseluruhannya..kikiki.!! insya-Allah bolehlah kita bersama membuat kemunculan yang akan menggegarkan dunia permotoran WAJA CLUB sesuai dengan motto nya: Peneraju Dunia Permotoran Negara" cheers bounce bom affraid cat alien

ish..xyah la gegar sgt...cukup la skdar muncul..tu pun dah cukup terbaek kalu ko dpt muncul..hahahaha.. cyclops


tobaik pak...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

14 Re: wiper oh wiper on Sat Apr 07, 2012 8:57 am

a.d.a.m


langkah 1 : polish windscreen tue...
langkah 2 : tuang sikit ayaq glass cleaner dalam wiper water tank. jangan lebih2 tau.
kalau sangkut lagi demo kena tukar wiper link. beli proton ori sebab compatible kekadang sangkut.

15 Re: wiper oh wiper on Mon Apr 09, 2012 1:13 am

andy_Parang


a.d.a.m wrote:langkah 1 : polish windscreen tue...
langkah 2 : tuang sikit ayaq glass cleaner dalam wiper water tank. jangan lebih2 tau.
kalau sangkut lagi demo kena tukar wiper link. beli proton ori sebab compatible kekadang sangkut.

huhu..dah buat dah...krem tgn2 ni duk nyental tp kejap je ok..pastu..dia buat hal lagi...huhuuhh..kek manO ado kedai specialist cermin dopan?

16 Re: wiper oh wiper on Tue Apr 10, 2012 8:26 am

a.d.a.m


demo dah tukar wiper link sekali ker?
camtu kena bawa keta gi dr chermin...

17 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 12, 2012 12:21 am

andy_Parang


a.d.a.m wrote:demo dah tukar wiper link sekali ker?
camtu kena bawa keta gi dr chermin...
aku try tanye carwash kot2 dia leh polishkan..dia ckp xbrani sbb penah ade kes dia sental pastu cermin pecah...adeii...dr cermin tu agak2 bpe bdget? ade x dr cermin area cheras?

18 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 12, 2012 1:26 am

angkel kwundok


den pn kno mcm nier gk..........
wiper PIAA pn dh pkai..sme gk.............wiper smua brand dh tuka...sme gk...cisssss....
pkai rainwax sental ngn surat khabar......xsmp smggu jdik blek...lg trok adew laaaaa......wiper link tuka..sme gk...lopeh nie den nk amk batu bate baling kt cormin dopan.......pocah..lh claim insurnce..tgk result dier...kekekeke

19 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 12, 2012 1:37 am

andy_Parang


angkel kwundok wrote:den pn kno mcm nier gk..........
wiper PIAA pn dh pkai..sme gk.............wiper smua brand dh tuka...sme gk...cisssss....
pkai rainwax sental ngn surat khabar......xsmp smggu jdik blek...lg trok adew laaaaa......wiper link tuka..sme gk...lopeh nie den nk amk batu bate baling kt cormin dopan.......pocah..lh claim insurnce..tgk result dier...kekekeke


the best solution!!!! terbaekkkk!!!!!!!

20 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 12, 2012 2:23 am

angkel kwundok


andy......
aq byk tnye smua kate cermin yg prob...cissssssss...........
ado spe2 volunteer x baling batu bate???..kekekekee Twisted Evil

21 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 12, 2012 2:25 am

andy_Parang


angkel kwundok wrote:andy......
aq byk tnye smua kate cermin yg prob...cissssssss...........
ado spe2 volunteer x baling batu bate???..kekekekee Twisted Evil

ko buat2 isap gula2 hacks..pastu tepek kat cermin tu..insyaALLAH mujarab

22 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 12, 2012 2:30 am

angkel kwundok


andy_Parang wrote:
angkel kwundok wrote:andy......
aq byk tnye smua kate cermin yg prob...cissssssss...........
ado spe2 volunteer x baling batu bate???..kekekekee Twisted Evil

ko buat2 isap gula2 hacks..pastu tepek kat cermin tu..insyaALLAH mujarab
yoko??????...isap po parang???...
ko bab isap2 nie..mujarab jewk kn...kekekekekeke Laughing

23 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 12, 2012 2:33 am

andy_Parang


angkel kwundok wrote:
andy_Parang wrote:
angkel kwundok wrote:andy......
aq byk tnye smua kate cermin yg prob...cissssssss...........
ado spe2 volunteer x baling batu bate???..kekekekee Twisted Evil

ko buat2 isap gula2 hacks..pastu tepek kat cermin tu..insyaALLAH mujarab
yoko??????...isap po parang???...
ko bab isap2 nie..mujarab jewk kn...kekekekekeke Laughing

Hahahhahampehhh..isap btg wiper tu..ghahaha

24 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 12, 2012 2:37 am

angkel kwundok


wei!!!!!!!!!!!!!!!!!...kolom btg wiper???
awat la ganas bebeno o nie parang....??????...kekekeke Razz

25 Re: wiper oh wiper on Thu Apr 12, 2012 4:17 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
angkel kwundok wrote:wei!!!!!!!!!!!!!!!!!...kolom btg wiper???
awat la ganas bebeno o nie parang....??????...kekekeke Razz


wahahahaha...apo x kolom sedmerol yo... affraid


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

26 Re: wiper oh wiper Today at 2:22 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum