You are not connected. Please login or register

service aircond/tukar aircond filter

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 service aircond/tukar aircond filter on Sat Jan 14, 2012 10:43 am

azrulaqmar


nak tanya otai2 sape yang tau cara2 nak servise aircond waja campro,,, atlleast cara cara nak tukar aircond filter

2 Re: service aircond/tukar aircond filter on Wed Jan 18, 2012 10:54 am

khalimy


tukar aircond filter ku x tau
tapi kalu service aircond sendiri ku slalu buat sendiri je
beli spray aircond rumah yg slalu buat demo kat supermarket tu dlm rm50
pastu bukak COOLING COIL box kat bwh desbod tu
anda pasti teruja dgn habuk2 yg melekat kat ctu
spray kat habuk tu
tgu 5 min
pastu baru start enjin n bukak aircond
kotoran habuk tu akan kuar melalui air aircond yg menitik kt bwh kereta
jika anda rajin menjenguk ke bwh kereta pasti anda dapat lihat sgt hitam airnya

ULANG STEP YG SAMA 3-6 BULAN KEMUDIAN

Selamat mencuba..

Terima Sarkis..

3 Re: service aircond/tukar aircond filter on Thu Jan 19, 2012 1:42 am

azrulaqmar


khalimy wrote:tukar aircond filter ku x tau
tapi kalu service aircond sendiri ku slalu buat sendiri je
beli spray aircond rumah yg slalu buat demo kat supermarket tu dlm rm50
pastu bukak COOLING COIL box kat bwh desbod tu
anda pasti teruja dgn habuk2 yg melekat kat ctu
spray kat habuk tu
tgu 5 min
pastu baru start enjin n bukak aircond
kotoran habuk tu akan kuar melalui air aircond yg menitik kt bwh kereta
jika anda rajin menjenguk ke bwh kereta pasti anda dapat lihat sgt hitam airnya

ULANG STEP YG SAMA 3-6 BULAN KEMUDIAN

Selamat mencuba..

Terima Sarkis..


Mcm mana nak bukak bg nampak cooling coil tu

4 ABANG AM...TOLONG..... on Fri Jan 27, 2012 12:30 am

khairilee


azrulaqmar wrote:
khalimy wrote:tukar aircond filter ku x tau
tapi kalu service aircond sendiri ku slalu buat sendiri je
beli spray aircond rumah yg slalu buat demo kat supermarket tu dlm rm50
pastu bukak COOLING COIL box kat bwh desbod tu
anda pasti teruja dgn habuk2 yg melekat kat ctu
spray kat habuk tu
tgu 5 min
pastu baru start enjin n bukak aircond
kotoran habuk tu akan kuar melalui air aircond yg menitik kt bwh kereta
jika anda rajin menjenguk ke bwh kereta pasti anda dapat lihat sgt hitam airnya

ULANG STEP YG SAMA 3-6 BULAN KEMUDIAN

Selamat mencuba..

Terima Sarkis..


Mcm mana nak bukak bg nampak cooling coil tu



Ha..ah la abang am....camner nak bukak....boleh bg detail....(tak sabo nak tgk abuk tu)... cyclops

5 Re: service aircond/tukar aircond filter on Tue Jan 31, 2012 1:22 am

khalimy


Sian adik2 ku bertanya..

Nak bukak box cooling coil tu kena bukak glove box dulu
Bwk kuar glove box tu dan jenguk sblh kanan akan nmpk box warna itam
Bukak skru yg ikat box tu n taraaaaa...terus nmpak cooling coil yg pasti dipenuhi habuk

p/s: Pastikan karpet kaki sentiasa di kibas utk buang habuknya krn jika tidak itulah habuk yg akan masuk ke cooling coil jika anda bukak aircond...
-Dipetik dari kata2 Ah Fatt Pomen ekon Tmn Andalas Klang-

6 Re: service aircond/tukar aircond filter on Mon Nov 04, 2013 9:42 pm

koyoung89


macam mana nk buka tu. boleh post pic kh bang..waja ku 2002 model.

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum