You are not connected. Please login or register

TIMING BELT WAJA 1.6 4G18

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Thu Oct 20, 2011 9:35 pm

mohdizhar


Cara nak tukar timing belt (4G18)
Cara buka
-buka bolt saiz 10 pada kesemua timing belt cover bhgn atas(susun bolt utk memudahkan pemasangan semula supaya bolt dipasang pada posisi asal)
-buka bolt saiz 19 pada crankshaft pulley ( soket 19 + long handle + batang paip yg sesuai ). Selak pd lantai. Crank enjin beberapa kali (crank & off balik dgn cepat supaya enjin xdpt hidup.Cuma nak dia pusingkan sikit je).buka crnk pulley.
-buka kesemua bolt timing belt cover bhg bwh (susun bolt coz xsama pjg boltnya xsalah aku.)
-pasang semula bolt pulley saiz 19 tadi
-pusingkan bolt tadi ikut arah jam sampai jumpa marking atas n marking bawh
-marking bawah adalah pada crankshaft sprocket.(ada 1 tanda timbul pada sprocket tersebut).mesti selari dgn ada 1 tanda timbul pada enjin lebih kurang posisi jam pukul 1.
-marking atas campulley mesti selari dgn tanda bucu segitiga pada headblock.(marking pada campulley pukul 3)
-bagi memastikan setting xlari, tanda marking pada campulley & pada tepi belt dgn liquid paper
-sama juga tanda dgn liquid pd crank sprocket selari dgn gigi tepi belt
-buka tensioner bearing
-jack pada bahagian bawah oil sump utk ampu berat enjin coz nak buka mounting enjin(lapik la ngan kayu ke kotak tebal ke supaya oil sump xkemek)
-buka timing belt
-buka campulley bolt saiz 17(guna combination ring + hammer).tekan kepala bolt tersebut dgn ibu jari supaya xterkeluar.ketuk slow2 arah lawan jam sampai bolt longgar.
-tarik keluar crank sprocket keluar perlahan2.jgn paksa klu ketat.klu marking xlari ia mudah keluar n xsangkut.
-buka cam n crank oil seal.cungkil dgn menggunakan screw driver flat bersaiz sederhana.cucuk pada bhg dlm seal n cungkil keluar.
*dah siap.
Cara pasang
-ambik timing belt baru sukat dgan timing belt lama.tadi dah marking liquid pada tepi belt kan? So buat marking yg sama pada timing belt baru sama spt yg lama.kira gigi yg keberapa n tanda.pasti kena sama bilangan gigi yg ditanda.(ni cara utk org yg pertama kali tukar coz amat mudah nanti..xda masalah lari setting)
-pasang cam oil seal.letak gris pd bhg dlm oil seal.bhg cam bergesel dgn oil seal shj.jgn buh byk smpi kotor.sekadar sapu je.(pastikan pada permukaan oil seal luar bertemu dgn head bersih dr minyak n gris)
-ketuk masuk oil seal baru perlahan2 dgn hammer kecik (guna soket saiz yg sesuai buh atas oil seal.ketuk soket 2.slow2 brader.pastikan xsenget.
-pasang oil seal crank.sama je cara.tapi pakai hammer n short extension.ketuk perlahan2 sampai rapat.
-oil seal mesti permukaan luar sama paras permukaan luar. Jgn terlebih masuk n jgn xhabis masuk nanti bini marah.huhuhu..
-pasang semula cam pulley
-pasang semula sprocket crank
-pasang tensioner bearing.pasang spring dia.cungkil n lock.
-pasang timing belt.tgok tanda pada timing belt yg anda buat td.pasang kat tanda yg sepatutnya pada campulley n crank sprocket.(tips.buh pada campulley dulu.pastu amik wayar or cabletie ikat bagi belt tak keluar dari pulley.
-pasang bawah plak.tgok marking mesti sama yek.
-longgarkan semula lock pada bearing n spring akan tolak belt jadi tegang.
-masuk bolt 19 crank n pusing crank 2kali pusing lengkap sampai marking pada sprocket bertemu pada marking enjin. Making campulley setentang pada tanda segitiga headblok.klu setentang memang timing anda tepat ye kwn2(harus diingat jgn hiraukan dah tanda pd belt coz tanda 2 hanya utk pastikan jrak gigi shj.memang bila dah pusing tanda pd belt dah lari.
-ketatkan lock tensioner bearing
-pasang semula cover timing bawah
-cover atas
-crankpulley n bolt
-mounting
-pasang wtrpum pulley,belt alt n a/c belt n lain2
-skrng relax jap.tgok balik ada parts or skru yg tertinggal x..cek balik kot2 ada bolt lupa nak ketat.
-klu yakin baca bismilah n start your enjin.biar enjin run 1minit.
-cabut terminal -ve bateri utk reset ecu..
-psg semula n start enjin n run 15minit.
-buat permulaan jgn rev enjin tinggi sgt lebih 4k rpm dlm 50-100km.nak serasikan.bila belt dah biasa panas sejuk korang boleh la gasak.
- ok kwan2 dah siap

klu ada korang xpaham munkin geng wc lain blen explain..kita kongsi sama apa yg ada.. lagi byk kemahiran kita dpt.

2 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Fri Oct 21, 2011 1:56 pm

zamzama


thanks for sharing!!! cheers

3 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Fri Oct 21, 2011 2:18 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
mohdizhar wrote:Cara nak tukar timing belt (4G18)
Cara buka
-buka bolt saiz 10 pada kesemua timing belt cover bhgn atas(susun bolt utk memudahkan pemasangan semula supaya bolt dipasang pada posisi asal)
-buka bolt saiz 19 pada crankshaft pulley ( soket 19 + long handle + batang paip yg sesuai ). Selak pd lantai. Crank enjin beberapa kali (crank & off balik dgn cepat supaya enjin xdpt hidup.Cuma nak dia pusingkan sikit je).buka crnk pulley.
-buka kesemua bolt timing belt cover bhg bwh (susun bolt coz xsama pjg boltnya xsalah aku.)
-pasang semula bolt pulley saiz 19 tadi
-pusingkan bolt tadi ikut arah jam sampai jumpa marking atas n marking bawh
-marking bawah adalah pada crankshaft sprocket.(ada 1 tanda timbul pada sprocket tersebut).mesti selari dgn ada 1 tanda timbul pada enjin lebih kurang posisi jam pukul 1.
-marking atas campulley mesti selari dgn tanda bucu segitiga pada headblock.(marking pada campulley pukul 3)
-bagi memastikan setting xlari, tanda marking pada campulley & pada tepi belt dgn liquid paper
-sama juga tanda dgn liquid pd crank sprocket selari dgn gigi tepi belt
-buka tensioner bearing
-jack pada bahagian bawah oil sump utk ampu berat enjin coz nak buka mounting enjin(lapik la ngan kayu ke kotak tebal ke supaya oil sump xkemek)
-buka timing belt
-buka campulley bolt saiz 17(guna combination ring + hammer).tekan kepala bolt tersebut dgn ibu jari supaya xterkeluar.ketuk slow2 arah lawan jam sampai bolt longgar.
-tarik keluar crank sprocket keluar perlahan2.jgn paksa klu ketat.klu marking xlari ia mudah keluar n xsangkut.
-buka cam n crank oil seal.cungkil dgn menggunakan screw driver flat bersaiz sederhana.cucuk pada bhg dlm seal n cungkil keluar.
*dah siap.
Cara pasang
-ambik timing belt baru sukat dgan timing belt lama.tadi dah marking liquid pada tepi belt kan? So buat marking yg sama pada timing belt baru sama spt yg lama.kira gigi yg keberapa n tanda.pasti kena sama bilangan gigi yg ditanda.(ni cara utk org yg pertama kali tukar coz amat mudah nanti..xda masalah lari setting)
-pasang cam oil seal.letak gris pd bhg dlm oil seal.bhg cam bergesel dgn oil seal shj.jgn buh byk smpi kotor.sekadar sapu je.(pastikan pada permukaan oil seal luar bertemu dgn head bersih dr minyak n gris)
-ketuk masuk oil seal baru perlahan2 dgn hammer kecik (guna soket saiz yg sesuai buh atas oil seal.ketuk soket 2.slow2 brader.pastikan xsenget.
-pasang oil seal crank.sama je cara.tapi pakai hammer n short extension.ketuk perlahan2 sampai rapat.
-oil seal mesti permukaan luar sama paras permukaan luar. Jgn terlebih masuk n jgn xhabis masuk nanti bini marah.huhuhu..
-pasang semula cam pulley
-pasang semula sprocket crank
-pasang tensioner bearing.pasang spring dia.cungkil n lock.
-pasang timing belt.tgok tanda pada timing belt yg anda buat td.pasang kat tanda yg sepatutnya pada campulley n crank sprocket.(tips.buh pada campulley dulu.pastu amik wayar or cabletie ikat bagi belt tak keluar dari pulley.
-pasang bawah plak.tgok marking mesti sama yek.
-longgarkan semula lock pada bearing n spring akan tolak belt jadi tegang.
-masuk bolt 19 crank n pusing crank 2kali pusing lengkap sampai marking pada sprocket bertemu pada marking enjin. Making campulley setentang pada tanda segitiga headblok.klu setentang memang timing anda tepat ye kwn2(harus diingat jgn hiraukan dah tanda pd belt coz tanda 2 hanya utk pastikan jrak gigi shj.memang bila dah pusing tanda pd belt dah lari.
-ketatkan lock tensioner bearing
-pasang semula cover timing bawah
-cover atas
-crankpulley n bolt
-mounting
-pasang wtrpum pulley,belt alt n a/c belt n lain2
-skrng relax jap.tgok balik ada parts or skru yg tertinggal x..cek balik kot2 ada bolt lupa nak ketat.
-klu yakin baca bismilah n start your enjin.biar enjin run 1minit.
-cabut terminal -ve bateri utk reset ecu..
-psg semula n start enjin n run 15minit.
-buat permulaan jgn rev enjin tinggi sgt lebih 4k rpm dlm 50-100km.nak serasikan.bila belt dah biasa panas sejuk korang boleh la gasak.
- ok kwan2 dah siap

klu ada korang xpaham munkin geng wc lain blen explain..kita kongsi sama apa yg ada.. lagi byk kemahiran kita dpt.

very detail and good explanation. cayalah bro. keep it up cheers

4 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Sun Oct 23, 2011 2:36 pm

zamzama


salam..
macam mana kita nak tau sama ada piston kita berada pada top dead center, TDC??

ye la, piston kan ada 4, 2 naik dan 2 turun,
masa kita pusing cam pulley, kita akan stop kat tanda pada enjin dan pully tu kan??

tapi 2 bijik piston yg mana adalah di TDC??
sama ada piston 1 dan 4 ataupun 2 dan 3??? scratch
saya nak try adjust tappet tadi, tapi terhalang pasal benda ni la...

harap dapat beri penjelasan....

5 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Sun Oct 23, 2011 3:18 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
zamzama wrote:salam..
macam mana kita nak tau sama ada piston kita berada pada top dead center, TDC??

ye la, piston kan ada 4, 2 naik dan 2 turun,
masa kita pusing cam pulley, kita akan stop kat tanda pada enjin dan pully tu kan??

tapi 2 bijik piston yg mana adalah di TDC??
sama ada piston 1 dan 4 ataupun 2 dan 3??? scratch
saya nak try adjust tappet tadi, tapi terhalang pasal benda ni la...

harap dapat beri penjelasan....

scratch


_________________
WC - 430
  jerung16


maxis-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

6 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Sun Oct 23, 2011 3:20 pm

zamzama


jerung16 wrote:
scratch

tu la pasal.. aku pon tengah gatal kepala ni pikir bende nie

7 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Mon Oct 24, 2011 12:27 am

mohdizhar


zamzama wrote:salam..
macam mana kita nak tau sama ada piston kita berada pada top dead center, TDC??

ye la, piston kan ada 4, 2 naik dan 2 turun,
masa kita pusing cam pulley, kita akan stop kat tanda pada enjin dan pully tu kan??

tapi 2 bijik piston yg mana adalah di TDC??
sama ada piston 1 dan 4 ataupun 2 dan 3??? scratch
saya nak try adjust tappet tadi, tapi terhalang pasal benda ni la...

harap dapat beri penjelasan....

buka spark plug pada silinder no.1
silinder no.1 dikira paling rapat dgn belt itu adalah piston no.1 xkira ape enjin pun klu x dinyatakan yg mana no.1
masuk screwdriver pada lubang plug tersebut
pusing crank
klu screwdriver naik sepenuhnya maknanya tdc la.mudah je.

8 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Mon Oct 24, 2011 12:55 am

zamzama


mohdizhar wrote:
zamzama wrote:salam..
macam mana kita nak tau sama ada piston kita berada pada top dead center, TDC??

ye la, piston kan ada 4, 2 naik dan 2 turun,
masa kita pusing cam pulley, kita akan stop kat tanda pada enjin dan pully tu kan??

tapi 2 bijik piston yg mana adalah di TDC??
sama ada piston 1 dan 4 ataupun 2 dan 3??? scratch
saya nak try adjust tappet tadi, tapi terhalang pasal benda ni la...

harap dapat beri penjelasan....

buka spark plug pada silinder no.1
silinder no.1 dikira paling rapat dgn belt itu adalah piston no.1 xkira ape enjin pun klu x dinyatakan yg mana no.1
masuk screwdriver pada lubang plug tersebut
pusing crank
klu screwdriver naik sepenuhnya maknanya tdc la.mudah je.

tq bro... nnt saya boleh try... Very Happy

9 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Sun Mar 25, 2012 4:54 am

zamzama


salam...
nk tanya sket..
tadi saya bukak timing belt cover 4g18 utk cek keadaan timing belt...
tekan timing belt td rasa kendur la... tapi tak sampai melendut la...
dia boleh ditegangkan ke ataupun tak boleh sebab dia guna auto tensioner??

risau gak la... harap dapat membantu saya yg agak kerisauan takut2 lompat gigi lak... scratch scratch scratch

10 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Sun Mar 25, 2012 9:47 pm

mohdizhar


zamzama wrote:salam...
nk tanya sket..
tadi saya bukak timing belt cover 4g18 utk cek keadaan timing belt...
tekan timing belt td rasa kendur la... tapi tak sampai melendut la...
dia boleh ditegangkan ke ataupun tak boleh sebab dia guna auto tensioner??

risau gak la... harap dapat membantu saya yg agak kerisauan takut2 lompat gigi lak... scratch scratch scratch

longgar sikit bolt 12 pada tgh bearing..longgar sampai bearing boleh gerak2..pusing crank ikut jam 2pusingan lengkap..bearing akan tertolak n tegangkan belt melalui kekuatan spring..ikat semula bolt 12 tersebut..selesai..

11 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Mon Mar 26, 2012 10:58 am

zamzama


terima kasih atas maklumat tadi...
timing belt tensioner pulley tu sentiasa mengawal ketegangan timing belt kan..
kiranya benda tu akan apply pressure yg sama pada tiap2 masa kan... bukannya fix kan...

byk sgt kan plak.. Laughing

12 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Mon Mar 26, 2012 8:58 pm

mohdizhar


zamzama wrote:terima kasih atas maklumat tadi...
timing belt tensioner pulley tu sentiasa mengawal ketegangan timing belt kan..
kiranya benda tu akan apply pressure yg sama pada tiap2 masa kan... bukannya fix kan...

byk sgt kan plak.. Laughing

tak..kedudukan bearing adalah tetap..tidak bergerak2 menegangkan belt..setelah bolt 12 yg kat tengah bearing 2 diketatkan..cuma jika berlaku kelonggaran bolt 12 tanpa dijangka spring tetap menolak bearing supaya belt sentiasa tegang..

13 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Tue Mar 27, 2012 7:53 am

zamzama


terima kasih, barulah faham... Smile

14 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Tue Mar 27, 2012 12:59 pm

c_mamir


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
mohdizhar wrote:Cara nak tukar timing belt (4G18)
Cara buka
-buka bolt saiz 10 pada kesemua timing belt cover bhgn atas(susun bolt utk memudahkan pemasangan semula supaya bolt dipasang pada posisi asal)
-buka bolt saiz 19 pada crankshaft pulley ( soket 19 + long handle + batang paip yg sesuai ). Selak pd lantai. Crank enjin beberapa kali (crank & off balik dgn cepat supaya enjin xdpt hidup.Cuma nak dia pusingkan sikit je).buka crnk pulley.
-buka kesemua bolt timing belt cover bhg bwh (susun bolt coz xsama pjg boltnya xsalah aku.)
-pasang semula bolt pulley saiz 19 tadi
-pusingkan bolt tadi ikut arah jam sampai jumpa marking atas n marking bawh
-marking bawah adalah pada crankshaft sprocket.(ada 1 tanda timbul pada sprocket tersebut).mesti selari dgn ada 1 tanda timbul pada enjin lebih kurang posisi jam pukul 1.
-marking atas campulley mesti selari dgn tanda bucu segitiga pada headblock.(marking pada campulley pukul 3)
-bagi memastikan setting xlari, tanda marking pada campulley & pada tepi belt dgn liquid paper
-sama juga tanda dgn liquid pd crank sprocket selari dgn gigi tepi belt
-buka tensioner bearing
-jack pada bahagian bawah oil sump utk ampu berat enjin coz nak buka mounting enjin(lapik la ngan kayu ke kotak tebal ke supaya oil sump xkemek)
-buka timing belt
-buka campulley bolt saiz 17(guna combination ring + hammer).tekan kepala bolt tersebut dgn ibu jari supaya xterkeluar.ketuk slow2 arah lawan jam sampai bolt longgar.
-tarik keluar crank sprocket keluar perlahan2.jgn paksa klu ketat.klu marking xlari ia mudah keluar n xsangkut.
-buka cam n crank oil seal.cungkil dgn menggunakan screw driver flat bersaiz sederhana.cucuk pada bhg dlm seal n cungkil keluar.
*dah siap.
Cara pasang
-ambik timing belt baru sukat dgan timing belt lama.tadi dah marking liquid pada tepi belt kan? So buat marking yg sama pada timing belt baru sama spt yg lama.kira gigi yg keberapa n tanda.pasti kena sama bilangan gigi yg ditanda.(ni cara utk org yg pertama kali tukar coz amat mudah nanti..xda masalah lari setting)
-pasang cam oil seal.letak gris pd bhg dlm oil seal.bhg cam bergesel dgn oil seal shj.jgn buh byk smpi kotor.sekadar sapu je.(pastikan pada permukaan oil seal luar bertemu dgn head bersih dr minyak n gris)
-ketuk masuk oil seal baru perlahan2 dgn hammer kecik (guna soket saiz yg sesuai buh atas oil seal.ketuk soket 2.slow2 brader.pastikan xsenget.
-pasang oil seal crank.sama je cara.tapi pakai hammer n short extension.ketuk perlahan2 sampai rapat.
-oil seal mesti permukaan luar sama paras permukaan luar. Jgn terlebih masuk n jgn xhabis masuk nanti bini marah.huhuhu..
-pasang semula cam pulley
-pasang semula sprocket crank
-pasang tensioner bearing.pasang spring dia.cungkil n lock.
-pasang timing belt.tgok tanda pada timing belt yg anda buat td.pasang kat tanda yg sepatutnya pada campulley n crank sprocket.(tips.buh pada campulley dulu.pastu amik wayar or cabletie ikat bagi belt tak keluar dari pulley.
-pasang bawah plak.tgok marking mesti sama yek.
-longgarkan semula lock pada bearing n spring akan tolak belt jadi tegang.
-masuk bolt 19 crank n pusing crank 2kali pusing lengkap sampai marking pada sprocket bertemu pada marking enjin. Making campulley setentang pada tanda segitiga headblok.klu setentang memang timing anda tepat ye kwn2(harus diingat jgn hiraukan dah tanda pd belt coz tanda 2 hanya utk pastikan jrak gigi shj.memang bila dah pusing tanda pd belt dah lari.
-ketatkan lock tensioner bearing
-pasang semula cover timing bawah
-cover atas
-crankpulley n bolt
-mounting
-pasang wtrpum pulley,belt alt n a/c belt n lain2
-skrng relax jap.tgok balik ada parts or skru yg tertinggal x..cek balik kot2 ada bolt lupa nak ketat.
-klu yakin baca bismilah n start your enjin.biar enjin run 1minit.
-cabut terminal -ve bateri utk reset ecu..
-psg semula n start enjin n run 15minit.
-buat permulaan jgn rev enjin tinggi sgt lebih 4k rpm dlm 50-100km.nak serasikan.bila belt dah biasa panas sejuk korang boleh la gasak.
- ok kwan2 dah siap

klu ada korang xpaham munkin geng wc lain blen explain..kita kongsi sama apa yg ada.. lagi byk kemahiran kita dpt.

good information..thanks for sharing.. Very Happy

15 Re: TIMING BELT WAJA 1.6 4G18 on Fri Mar 30, 2012 9:03 am

a.d.a.m


good information.
dulu kawe pun ader diy tukar timing belt tapi lepas 5 bulan bocor lak.
bukak balik rupa2nya oil seal yang beso sikit tu ada terkoyak sikit... sigh!

part oil seal 2 keping tu kena hati2.

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum