You are not connected. Please login or register

Bumper depan waja R3 Ori

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 Bumper depan waja R3 Ori on Tue Sep 27, 2011 1:41 pm

stendet


ada sesapa yg boleh membantu, kat mana boleh dapat bumper depan waja R3 ori...

2 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Sat Oct 01, 2011 10:24 pm

ejalz_308


bole je nak dapat..tp tu la mahal bro..dlm rm1300 gak anggaran kasar..kalu beli dari r3 diract pun bole tp harga lebih sikit la bro..skunk xde stok..kena ode..bayar full payment 2 week leh collect.. Very Happy

3 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Wed Oct 05, 2011 10:27 am

stendet


ejalz_308 wrote:bole je nak dapat..tp tu la mahal bro..dlm rm1300 gak anggaran kasar..kalu beli dari r3 diract pun bole tp harga lebih sikit la bro..skunk xde stok..kena ode..bayar full payment 2 week leh collect.. Very Happy

barang tu area mana??RM1300 tu just bumper saja atau 1 set skirt, spoiler???

4 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Wed Oct 05, 2011 12:33 pm

ejalz_308


area kl je..melawati..bumper dpn je bro..skirting set n spoiler lain harga..
ari tu aku ade bumper dpn ori 2nd..tp dah letgo 500 rat je..signal je xde..

r3 price front bumper rm 1,489.90..siap cat
kalu ko nak full set try usha darryl r3..012 2131691

5 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Wed Oct 05, 2011 11:02 pm

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
ejalz_308 wrote:area kl je..melawati..bumper dpn je bro..skirting set n spoiler lain harga..
ari tu aku ade bumper dpn ori 2nd..tp dah letgo 500 rat je..signal je xde..

r3 price front bumper rm 1,489.90..siap cat
kalu ko nak full set try usha darryl r3..012 2131691

pakai custum sudah bro..WCJB buat ari tu baru 700 keliling r3..

6 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Thu Oct 06, 2011 10:02 pm

ejalz_308


betul2..
kalu yg ori pun frp fibre gak..kena cermat kit le..
kalu dapat yg pu pun cun..lasak kit..
harga anggaran mcm bro golok cakap tu la..lebih kurang
pape pun ikut bro standerd nye citarasa..
tepuk dada tanya poket.. Very Happy

7 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Fri Oct 07, 2011 2:54 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
ejalz_308 wrote:betul2..
kalu yg ori pun frp fibre gak..kena cermat kit le..
kalu dapat yg pu pun cun..lasak kit..
harga anggaran mcm bro golok cakap tu la..lebih kurang
pape pun ikut bro standerd nye citarasa..
tepuk dada tanya poket.. Very Happy

yg PU ado jual gak kn x silap den


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

8 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Fri Oct 07, 2011 10:34 pm

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
jerung16 wrote:
ejalz_308 wrote:betul2..
kalu yg ori pun frp fibre gak..kena cermat kit le..
kalu dapat yg pu pun cun..lasak kit..
harga anggaran mcm bro golok cakap tu la..lebih kurang
pape pun ikut bro standerd nye citarasa..
tepuk dada tanya poket.. Very Happy

yg PU ado jual gak kn x silap den

PU ada fiber pon ada..sapa yng cepat boring amik fiber jer.murah n leh tukar2..lau nak pakai lama amik PU jer..tahan tpi AWAS kalau berlobang xleh repai bak kata kedai cat kete la..nie apa yang aku tau..lau dah ada yang repair perbetulkan ler..

9 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Sat Oct 08, 2011 4:04 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
goloks wrote:
jerung16 wrote:
ejalz_308 wrote:betul2..
kalu yg ori pun frp fibre gak..kena cermat kit le..
kalu dapat yg pu pun cun..lasak kit..
harga anggaran mcm bro golok cakap tu la..lebih kurang
pape pun ikut bro standerd nye citarasa..
tepuk dada tanya poket.. Very Happy

yg PU ado jual gak kn x silap den

PU ada fiber pon ada..sapa yng cepat boring amik fiber jer.murah n leh tukar2..lau nak pakai lama amik PU jer..tahan tpi AWAS kalau berlobang xleh repai bak kata kedai cat kete la..nie apa yang aku tau..lau dah ada yang repair perbetulkan ler..


den ghaso bkn x bleh kot...kodai maleh nk buek kojo tampal2 ni...keh3


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

10 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Sat Oct 08, 2011 12:24 pm

stendet


jerung16 wrote:
goloks wrote:
jerung16 wrote:
ejalz_308 wrote:betul2..
kalu yg ori pun frp fibre gak..kena cermat kit le..
kalu dapat yg pu pun cun..lasak kit..
harga anggaran mcm bro golok cakap tu la..lebih kurang
pape pun ikut bro standerd nye citarasa..
tepuk dada tanya poket.. Very Happy

yg PU ado jual gak kn x silap den

PU ada fiber pon ada..sapa yng cepat boring amik fiber jer.murah n leh tukar2..lau nak pakai lama amik PU jer..tahan tpi AWAS kalau berlobang xleh repai bak kata kedai cat kete la..nie apa yang aku tau..lau dah ada yang repair perbetulkan ler..




den ghaso bkn x bleh kot...kodai maleh nk buek kojo tampal2 ni...keh3


sekarang ni memang dah pakai complete set (pu)R3 dah..tp bumper depan ni asyik tanggal je cat tempat yang pecah hari tu langgar kera...dah masuk kali ke tiga cat bumper depan tu..lepas pada tu cat tu tanggal balik ..tu yang ingat nak try cari yg ori tu...

11 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Sun Oct 09, 2011 9:06 am

sepet


stendet wrote:
jerung16 wrote:
goloks wrote:
jerung16 wrote:

yg PU ado jual gak kn x silap den

PU ada fiber pon ada..sapa yng cepat boring amik fiber jer.murah n leh tukar2..lau nak pakai lama amik PU jer..tahan tpi AWAS kalau berlobang xleh repai bak kata kedai cat kete la..nie apa yang aku tau..lau dah ada yang repair perbetulkan ler..


sorry myampuk....
klu btl2 nk bumper r3 sy boleh tlg tnye...sbb sy kje sblh workshop r3..
Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink




den ghaso bkn x bleh kot...kodai maleh nk buek kojo tampal2 ni...keh3


sekarang ni memang dah pakai complete set (pu)R3 dah..tp bumper depan ni asyik tanggal je cat tempat yang pecah hari tu langgar kera...dah masuk kali ke tiga cat bumper depan tu..lepas pada tu cat tu tanggal balik ..tu yang ingat nak try cari yg ori tu...

12 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Sun Oct 09, 2011 2:22 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
sepet wrote:
stendet wrote:
jerung16 wrote:
goloks wrote:

PU ada fiber pon ada..sapa yng cepat boring amik fiber jer.murah n leh tukar2..lau nak pakai lama amik PU jer..tahan tpi AWAS kalau berlobang xleh repai bak kata kedai cat kete la..nie apa yang aku tau..lau dah ada yang repair perbetulkan ler..


sorry myampuk....
klu btl2 nk bumper r3 sy boleh tlg tnye...sbb sy kje sblh workshop r3..
Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink




den ghaso bkn x bleh kot...kodai maleh nk buek kojo tampal2 ni...keh3


sekarang ni memang dah pakai complete set (pu)R3 dah..tp bumper depan ni asyik tanggal je cat tempat yang pecah hari tu langgar kera...dah masuk kali ke tiga cat bumper depan tu..lepas pada tu cat tu tanggal balik ..tu yang ingat nak try cari yg ori tu...


yo lah...klu cat asik tertanggal yo...mmg bumper tu kono tukau la kot...cubo la..tapi klu ikut perkiraan den..bumper stendet pon tanggal gak klu local kn...ontah...poning nk membolo keto dah...pakai yo la apo yg ado...sukran2


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

13 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Fri Oct 28, 2011 5:39 am

stendet


tq buat kengkawan WC yg bagi pandangan dan cadangan... kornag memang best:D

14 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Fri Oct 28, 2011 11:24 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
stendet wrote:tq buat kengkawan WC yg bagi pandangan dan cadangan... kornag memang best:D


mana tau nih.. cheers


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

15 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Wed Nov 23, 2011 4:33 am

bl@ck$kryp3r$t


ejalz_308 wrote:area kl je..melawati..bumper dpn je bro..skirting set n spoiler lain harga..
ari tu aku ade bumper dpn ori 2nd..tp dah letgo 500 rat je..signal je xde..

r3 price front bumper rm 1,489.90..siap cat
kalu ko nak full set try usha darryl r3..012 2131691

Bro nak tye kalo PU paling murah bape ek skang nie bumper dpn R3 tu... siap skali ngn signal tu costly dlm bape hengget tu?? Very Happy

16 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Wed Nov 23, 2011 5:28 am

alip8131


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
bl@ck$kryp3r$t wrote:
ejalz_308 wrote:area kl je..melawati..bumper dpn je bro..skirting set n spoiler lain harga..
ari tu aku ade bumper dpn ori 2nd..tp dah letgo 500 rat je..signal je xde..

r3 price front bumper rm 1,489.90..siap cat
kalu ko nak full set try usha darryl r3..012 2131691

Bro nak tye kalo PU paling murah bape ek skang nie bumper dpn R3 tu... siap skali ngn signal tu costly dlm bape hengget tu?? Very Happy

salam..klu ikutkan di ipoh ms aku tukar rm350 jer..tp skrg dh lg murah la kot..

17 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Wed Nov 23, 2011 6:18 am

hairul gsr wc025


2.0 TURBO
2.0 TURBO
alip8131 wrote:
bl@ck$kryp3r$t wrote:
ejalz_308 wrote:area kl je..melawati..bumper dpn je bro..skirting set n spoiler lain harga..
ari tu aku ade bumper dpn ori 2nd..tp dah letgo 500 rat je..signal je xde..

r3 price front bumper rm 1,489.90..siap cat
kalu ko nak full set try usha darryl r3..012 2131691

Bro nak tye kalo PU paling murah bape ek skang nie bumper dpn R3 tu... siap skali ngn signal tu costly dlm bape hengget tu?? Very Happy

salam..klu ikutkan di ipoh ms aku tukar rm350 jer..tp skrg dh lg murah la kot..

Sowy yo..den plak nak mocilok..hehehehehe...den baru jek konbet R3..SBLUM pamely day wc malaysia..den dapek harge bumper R3 (PU) dlam harga bawah 3rat..beli direct kek kilang di balakaong..tapi nak dapek harga best price..kono poie ngn amar kjang baru leh dapek harga bwah 3rat tu..sobab dio MPKJ..HAHAHAHAHAHAH Razz Razz Razz Razz Razz

18 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Wed Nov 23, 2011 6:30 am

alip8131


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
hairul gsr wc025 wrote:
alip8131 wrote:
bl@ck$kryp3r$t wrote:
ejalz_308 wrote:area kl je..melawati..bumper dpn je bro..skirting set n spoiler lain harga..
ari tu aku ade bumper dpn ori 2nd..tp dah letgo 500 rat je..signal je xde..

r3 price front bumper rm 1,489.90..siap cat
kalu ko nak full set try usha darryl r3..012 2131691

Bro nak tye kalo PU paling murah bape ek skang nie bumper dpn R3 tu... siap skali ngn signal tu costly dlm bape hengget tu?? Very Happy

salam..klu ikutkan di ipoh ms aku tukar rm350 jer..tp skrg dh lg murah la kot..

Sowy yo..den plak nak mocilok..hehehehehe...den baru jek konbet R3..SBLUM pamely day wc malaysia..den dapek harge bumper R3 (PU) dlam harga bawah 3rat..beli direct kek kilang di balakaong..tapi nak dapek harga best price..kono poie ngn amar kjang baru leh dapek harga bwah 3rat tu..sobab dio MPKJ..HAHAHAHAHAHAH Razz Razz Razz Razz Razz


peh!!!murah giler..apa lagi bro yg berkenaan..sila la pergi kesana utk mendapat barang yg dihajati..dpt bumper r3 neo pun ok jgk tu..huhu

19 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Wed Nov 23, 2011 2:10 pm

ejalz_308


ic..betul la tu kedai kat balakong tu leh beli direct dgn sape ntah nama cina tu..tp kena wat appointment lu pastu g awl la..hehe
xyah la pakai ori bro..frp je pun..kalu pecah nangis la..dah la mahal..huhu
aku dah pakai tau la sengsara nye kalu crack huhu
baik beli pu fiber biase je..kalu pecah pun x la ralat sangat..huhu
cap ayam tul la r3..bikin la dari pp ke..durable la kit bodykit tu..hehe

20 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Thu Nov 24, 2011 2:59 am

hairul gsr wc025


2.0 TURBO
2.0 TURBO
alip8131 wrote:
hairul gsr wc025 wrote:
alip8131 wrote:
bl@ck$kryp3r$t wrote:

Bro nak tye kalo PU paling murah bape ek skang nie bumper dpn R3 tu... siap skali ngn signal tu costly dlm bape hengget tu?? Very Happy

salam..klu ikutkan di ipoh ms aku tukar rm350 jer..tp skrg dh lg murah la kot..

Sowy yo..den plak nak mocilok..hehehehehe...den baru jek konbet R3..SBLUM pamely day wc malaysia..den dapek harge bumper R3 (PU) dlam harga bawah 3rat..beli direct kek kilang di balakaong..tapi nak dapek harga best price..kono poie ngn amar kjang baru leh dapek harga bwah 3rat tu..sobab dio MPKJ..HAHAHAHAHAHAH Razz Razz Razz Razz Razz


peh!!!murah giler..apa lagi bro yg berkenaan..sila la pergi kesana utk mendapat barang yg dihajati..dpt bumper r3 neo pun ok jgk tu..huhu

hahahahha...kek ctu sume jenis bumper ade..jgn kan kata R3 neo..R3PU pon ado..hahahahha..tu kilang wat bumper..spoiler dan sebagainyer..hehehehehe..talak tipu pnyer lorh..hehehehehe..mnyak mulah wooo..cntoh avatar yang den pkai tu..tu gambau terbaru den konbet R3..TAPI DEN CUSTOM BUMPER TU..hehehehehe Razz Razz Razz Razz Razz

21 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Thu Nov 24, 2011 3:32 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
ustad bile ko cat kete? kaler ape tu? masyukkk

22 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Thu Nov 24, 2011 5:43 am

hairul gsr wc025


2.0 TURBO
2.0 TURBO
izZat_2635 wrote:ustad bile ko cat kete? kaler ape tu? masyukkk

Izzat..den wat sebelum FD aritu...bumper depan blakang custom..hehehehehehehe Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz

23 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Thu Nov 24, 2011 12:52 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
hairul gsr wc025 wrote:
izZat_2635 wrote:ustad bile ko cat kete? kaler ape tu? masyukkk

Izzat..den wat sebelum FD aritu...bumper depan blakang custom..hehehehehehehe Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz


iyo ko utat...den tgk mcm den blh tuka yo kaler tu...tpi pakai photoshop la...kui3


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

24 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Thu Nov 24, 2011 11:28 pm

hairul gsr wc025


2.0 TURBO
2.0 TURBO
jerung16 wrote:
hairul gsr wc025 wrote:
izZat_2635 wrote:ustad bile ko cat kete? kaler ape tu? masyukkk

Izzat..den wat sebelum FD aritu...bumper depan blakang custom..hehehehehehehe Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz


iyo ko utat...den tgk mcm den blh tuka yo kaler tu...tpi pakai photoshop la...kui3

uiks abe jerung...yang tu kaler mmg la..edit...kaler sobonar kaler putih crystal,bonet hitam diamond...mcm gambau sekarang,...den tukau tu..hehehehehe Razz Razz Razz

25 Re: Bumper depan waja R3 Ori on Fri Nov 25, 2011 3:48 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
putih ape tu ustad

26 Re: Bumper depan waja R3 Ori Today at 4:15 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum