You are not connected. Please login or register

Full Hd Player || ASUS O! Play Mini ||

Go to page : 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 3]

1 Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Wed Jul 13, 2011 11:13 pm

xeratos_85


hai korang, dah lama gila x online forum ni. [projek DIY pun dah lama xjalan]

Hujung minggu lps, aku bosan sbb xde apa2 nak buat. so aku gi la jalan2 kat kl, kebetulan hari tu hari ahad lps perhimpunan tu. so jalan clear la. aku plan gi lowyat plaza. sampai sana, aku nampak satu full hd player utk tv lcd rumah .so aku dpt idea nak masukkan player tu dlm keter ..

manufacture: ASUS
Model: O!Play Mini

Compact full HD, 7.1 Channel audio multi-format living room entertainment]


website: http://www.asus.com/Multimedia/Digital_Media_Player/OPlay_Mini/
Review: http://www.techenclave.com/reviews-and-previews/review-asus-o-play-mini-191363.html

gambar player masih dlm kotak:


Muat-muat je kat celah ni..huhu


Test Run-in System :


Full HD dlm keter :


ni kat ofis.. nanti ada masa, upload dari start projek ni .. Wink

2 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Wed Jul 13, 2011 11:22 pm

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
terbaik..tpi aku nak setup PC la lam kete..ada idea??

3 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Thu Jul 14, 2011 6:15 am

soned


den dah buat tapi guna monitor auto indash ..media player buh dlm armrest,pastu IR sensor extend bagi panjang (senang nak guna remote dia), letak kat gear console, AV cable lalu bwh gear console. Puas ati la..leh layan macam2 format termasuk flv, mkv dll.

Persoalannya (utk player HD mcm bro nyer tuh).. boleh ker dapat gambo kualiti HD kalau sambung guna AV cable jer (RCA Kuning, Merah, Putih).. ataupun kena pakai HDMI cable?

Kalau kena guna HDMI... monitor kebanyakan cuma AV in jer (xde HDMI port).. ker camner?

4 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Thu Jul 14, 2011 6:41 am

xeratos_85


Goloks : Car-pc dah pernah buat. tapi di post kat forum FTO Club Malaysia. pkai mobo intel D510MO, intel SSD 40G (masa tu rm600).and pkai cetrafuse 2.1, monitor pkai mimo usb monitor. nak idea mcm mana tu? kalau ada apa2, tanya lah.

soned : dlm kereta, yang penting kualiti bunyi yang HD, kalau gambar, sekadar terang and xde noise sudah lah. sbb xde lagi monitor in-car yang betul2 support Full hd. so bila pkai HD player, kualiti bunyi lagi baik dari player biasa (stock).monitor dlm gambar ni , monitor sementara je, tgh tunggu post laju antar monitor baru.huhu.

5 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Thu Jul 14, 2011 7:15 am

xeratos_85


Speaker depan:
Alpine Type-G component Speaker

6 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Thu Jul 14, 2011 7:57 am

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
xeratos_85 wrote:Goloks : Car-pc dah pernah buat. tapi di post kat forum FTO Club Malaysia. pkai mobo intel D510MO, intel SSD 40G (masa tu rm600).and pkai cetrafuse 2.1, monitor pkai mimo usb monitor. nak idea mcm mana tu? kalau ada apa2, tanya lah.

soned : dlm kereta, yang penting kualiti bunyi yang HD, kalau gambar, sekadar terang and xde noise sudah lah. sbb xde lagi monitor in-car yang betul2 support Full hd. so bila pkai HD player, kualiti bunyi lagi baik dari player biasa (stock).monitor dlm gambar ni , monitor sementara je, tgh tunggu post laju antar monitor baru.huhu.

ado web dia??bak bagi kawan..lau setup pc leh layan sound sistem bro..cari subwoofer yang 7 8 rat tuh..

7 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Thu Jul 14, 2011 8:25 am

xeratos_85


goloks wrote:
xeratos_85 wrote:Goloks : Car-pc dah pernah buat. tapi di post kat forum FTO Club Malaysia. pkai mobo intel D510MO, intel SSD 40G (masa tu rm600).and pkai cetrafuse 2.1, monitor pkai mimo usb monitor. nak idea mcm mana tu? kalau ada apa2, tanya lah.

soned : dlm kereta, yang penting kualiti bunyi yang HD, kalau gambar, sekadar terang and xde noise sudah lah. sbb xde lagi monitor in-car yang betul2 support Full hd. so bila pkai HD player, kualiti bunyi lagi baik dari player biasa (stock).monitor dlm gambar ni , monitor sementara je, tgh tunggu post laju antar monitor baru.huhu.

ado web dia??bak bagi kawan..lau setup pc leh layan sound sistem bro..cari subwoofer yang 7 8 rat tuh..

nanti kalau jumpa, i up balik pic dia tu. dulu semangat la bende2 mcm ni , skrg dah ramai buatm terus ilang semangat. btw, woofer tu kalau kat kedai mau rm800-rm900 gak tu . original soundstream warranty by MAT. tapi ni beli ngan supplier, dapat la murah.

http://www.soundstream.com/AudioProducts/Subwoofers/picasso.htm

8 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Thu Jul 14, 2011 8:47 am

soned


yg ni pun dia gak kot

Nusantech1


Nusantech 2

9 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Thu Jul 14, 2011 9:16 am

xeratos_85


soned wrote:yg ni pun dia gak kot

Nusantech1


Nusantech 2

upload la bro punya lak.. boleh la kongsi2 pendapat ..hehe

10 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Fri Jul 15, 2011 8:11 am

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
xeratos_85 wrote:
soned wrote:yg ni pun dia gak kot

Nusantech1


Nusantech 2

upload la bro punya lak.. boleh la kongsi2 pendapat ..hehe

kene ada PC pastu ada player nie palk..huh memamng leh pasang tv 32 enci lam kete

11 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Fri Jul 15, 2011 8:14 am

xeratos_85


lcd baru dah sampai.. support high resoluton.. baru la lawa sikit gambar..haha .. Very Happy

12 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Fri Jul 15, 2011 8:17 am

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
kasi upload bang... nak tengok ni

13 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Fri Jul 15, 2011 8:25 am

xeratos_85


mlm2 gelap, xley ambik gambar byk2, nanti bende lain yang ada.ekeke .. ni je mampu snap 2 pictures .



baru siap pasang. kira final stage dah ni . kalau ada modifikasi pun , pada tapak dia. sbb skrg punya xleh nak adjust kecondongan dia ni. nak baiki skrg, tkt xsempat lak siap sbb esok ada family day ofis kat pengkalak balak.yeayy



ni hasil dia bila play movie DVD format. abaikan belang2 tu.yang asal xde tu :p


nanti mungkin akan ditukarkan tapaknya dengan ni. so boleh la adjust tahap kecondongan dia nanti.

14 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Fri Jul 15, 2011 12:43 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
tapak tu awas sikit yo...skru tepi tu cepat pecah...den pnya dah kasik weld bosi...
jadik xdo pocah lg...kui3


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

15 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Sun Jul 17, 2011 1:29 pm

xeratos_85


jerung16 wrote:tapak tu awas sikit yo...skru tepi tu cepat pecah...den pnya dah kasik weld bosi...
jadik xdo pocah lg...kui3
mcm mana lak bolih pocah tu? ekau pusing kuat bona ko?ni den xdo la nak adjust lagu yo, dah siap wat , terus tampal yo.sapo gatal2 nak adjust, den ketuk tgn dia.

16 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Sun Jul 17, 2011 4:37 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
xeratos_85 wrote:
jerung16 wrote:tapak tu awas sikit yo...skru tepi tu cepat pecah...den pnya dah kasik weld bosi...
jadik xdo pocah lg...kui3
mcm mana lak bolih pocah tu? ekau pusing kuat bona ko?ni den xdo la nak adjust lagu yo, dah siap wat , terus tampal yo.sapo gatal2 nak adjust, den ketuk tgn dia.

sobab bilo jln jauh mlm2 den jarang pakai monitor...silau la..jadik den terus lentok kn yo...asik togak lentok togak lentok lamo2 skru tu pocah...apo laie,kasik weld bosi yo la...tapi la ni x pakai lg dah...psl double-din den dah siap monitor...monitor tu pakai kek tiara..den bukak..pasang kek waja utk org blkg..asik kono tarik bebudak yo..den bukak terus...hahahaha


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

17 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Sun Jul 17, 2011 9:06 pm

xeratos_85


jerung16 wrote:
xeratos_85 wrote:
jerung16 wrote:tapak tu awas sikit yo...skru tepi tu cepat pecah...den pnya dah kasik weld bosi...
jadik xdo pocah lg...kui3
mcm mana lak bolih pocah tu? ekau pusing kuat bona ko?ni den xdo la nak adjust lagu yo, dah siap wat , terus tampal yo.sapo gatal2 nak adjust, den ketuk tgn dia.

sobab bilo jln jauh mlm2 den jarang pakai monitor...silau la..jadik den terus lentok kn yo...asik togak lentok togak lentok lamo2 skru tu pocah...apo laie,kasik weld bosi yo la...tapi la ni x pakai lg dah...psl double-din den dah siap monitor...monitor tu pakai kek tiara..den bukak..pasang kek waja utk org blkg..asik kono tarik bebudak yo..den bukak terus...hahahaha

hahaha.. sapo suruh duk men togak lentok yo. bia la dio togak yo. ni den punyo bawak sowang2 yo ni. anak bini pun xdo laei. jadi xdo sapo la nak men usik2. kalu ado bebudak main, den jentik yo tgn budak tu ha.nanti den planning nak taruk headrest monitor dua bijik blkg.tapi keno tunggu den kayo la.haha bounce

18 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Mon Jul 18, 2011 12:29 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
xeratos_85 wrote:
jerung16 wrote:
xeratos_85 wrote:
jerung16 wrote:tapak tu awas sikit yo...skru tepi tu cepat pecah...den pnya dah kasik weld bosi...
jadik xdo pocah lg...kui3
mcm mana lak bolih pocah tu? ekau pusing kuat bona ko?ni den xdo la nak adjust lagu yo, dah siap wat , terus tampal yo.sapo gatal2 nak adjust, den ketuk tgn dia.

sobab bilo jln jauh mlm2 den jarang pakai monitor...silau la..jadik den terus lentok kn yo...asik togak lentok togak lentok lamo2 skru tu pocah...apo laie,kasik weld bosi yo la...tapi la ni x pakai lg dah...psl double-din den dah siap monitor...monitor tu pakai kek tiara..den bukak..pasang kek waja utk org blkg..asik kono tarik bebudak yo..den bukak terus...hahahaha

hahaha.. sapo suruh duk men togak lentok yo. bia la dio togak yo. ni den punyo bawak sowang2 yo ni. anak bini pun xdo laei. jadi xdo sapo la nak men usik2. kalu ado bebudak main, den jentik yo tgn budak tu ha.nanti den planning nak taruk headrest monitor dua bijik blkg.tapi keno tunggu den kayo la.haha bounce


ok den doa kn ko copek kayo...blh belanjo den dua bijik gak...wahahaha


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

19 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Mon Jul 18, 2011 12:40 am

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
jerung16 wrote:
xeratos_85 wrote:
jerung16 wrote:
xeratos_85 wrote:
mcm mana lak bolih pocah tu? ekau pusing kuat bona ko?ni den xdo la nak adjust lagu yo, dah siap wat , terus tampal yo.sapo gatal2 nak adjust, den ketuk tgn dia.

sobab bilo jln jauh mlm2 den jarang pakai monitor...silau la..jadik den terus lentok kn yo...asik togak lentok togak lentok lamo2 skru tu pocah...apo laie,kasik weld bosi yo la...tapi la ni x pakai lg dah...psl double-din den dah siap monitor...monitor tu pakai kek tiara..den bukak..pasang kek waja utk org blkg..asik kono tarik bebudak yo..den bukak terus...hahahaha

nok gop...


hahaha.. sapo suruh duk men togak lentok yo. bia la dio togak yo. ni den punyo bawak sowang2 yo ni. anak bini pun xdo laei. jadi xdo sapo la nak men usik2. kalu ado bebudak main, den jentik yo tgn budak tu ha.nanti den planning nak taruk headrest monitor dua bijik blkg.tapi keno tunggu den kayo la.haha bounce


ok den doa kn ko copek kayo...blh belanjo den dua bijik gak...wahahaha

20 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Mon Jul 18, 2011 12:54 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
goloks wrote:
jerung16 wrote:
xeratos_85 wrote:
jerung16 wrote:

sobab bilo jln jauh mlm2 den jarang pakai monitor...silau la..jadik den terus lentok kn yo...asik togak lentok togak lentok lamo2 skru tu pocah...apo laie,kasik weld bosi yo la...tapi la ni x pakai lg dah...psl double-din den dah siap monitor...monitor tu pakai kek tiara..den bukak..pasang kek waja utk org blkg..asik kono tarik bebudak yo..den bukak terus...hahahaha

nok gop...


hahaha.. sapo suruh duk men togak lentok yo. bia la dio togak yo. ni den punyo bawak sowang2 yo ni. anak bini pun xdo laei. jadi xdo sapo la nak men usik2. kalu ado bebudak main, den jentik yo tgn budak tu ha.nanti den planning nak taruk headrest monitor dua bijik blkg.tapi keno tunggu den kayo la.haha bounce


ok den doa kn ko copek kayo...blh belanjo den dua bijik gak...wahahaha


yo la...den doakan semuo dlm wc ni copek kayo..lopeh tu jgn lupo belanjo den plak...kah3


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

21 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Mon Jul 18, 2011 7:57 am

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
jerung16 wrote:
goloks wrote:
jerung16 wrote:
xeratos_85 wrote:

nok gop...


hahaha.. sapo suruh duk men togak lentok yo. bia la dio togak yo. ni den punyo bawak sowang2 yo ni. anak bini pun xdo laei. jadi xdo sapo la nak men usik2. kalu ado bebudak main, den jentik yo tgn budak tu ha.nanti den planning nak taruk headrest monitor dua bijik blkg.tapi keno tunggu den kayo la.haha bounce


ok den doa kn ko copek kayo...blh belanjo den dua bijik gak...wahahaha


yo la...den doakan semuo dlm wc ni copek kayo..lopeh tu jgn lupo belanjo den plak...kah3

bereh2

22 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Mon Jul 18, 2011 8:05 am

xeratos_85


goloks wrote:
jerung16 wrote:
goloks wrote:
jerung16 wrote:


ok den doa kn ko copek kayo...blh belanjo den dua bijik gak...wahahaha


yo la...den doakan semuo dlm wc ni copek kayo..lopeh tu jgn lupo belanjo den plak...kah3

bereh2

takut dah jadi kayo, terus beli keter len, xtgk dah waja. hahahaha

23 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Mon Jul 18, 2011 8:07 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
xeratos_85 wrote:
goloks wrote:
jerung16 wrote:
goloks wrote:


yo la...den doakan semuo dlm wc ni copek kayo..lopeh tu jgn lupo belanjo den plak...kah3

bereh2

takut dah jadi kayo, terus beli keter len, xtgk dah waja. hahahaha


itu yg dikatokan lupo daratan..eh lautan


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

24 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Thu Sep 08, 2011 6:24 am

cdiq


tarik dr mane wyr power utk hd player tue?

25 Re: Full Hd Player || ASUS O! Play Mini || on Thu Sep 08, 2011 8:14 am

xeratos_85


tarik dalam acc. pastu sambungkan power dia ke DC to DC powert supply yang 5V.

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 3]

Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum