You are not connected. Please login or register

DIY reverse camera kt DVD touch screen

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 DIY reverse camera kt DVD touch screen on Wed Jul 13, 2011 10:33 pm

C.BuJa


ade sape2 tahu x mcm mana nk pasang reverse camera kat monitor dvd 2
kalau ade diagram lg cun
tq

2 Re: DIY reverse camera kt DVD touch screen on Thu Jul 14, 2011 7:02 am

xeratos_85


C.BuJa wrote:ade sape2 tahu x mcm mana nk pasang reverse camera kat monitor dvd 2
kalau ade diagram lg cun
tq

kat blkg dvd 2 din tu kan ada 3@4 wayar yang socket kuning tu. pastu ada label kat situ. satu AV in 1, AV in 2,backup camera input,dan Video out. so nanti bro just sambung wayar power pada reverse cam tu (Merah/kuning utk POSITIF , Hitam utk negatif)sambung 2 2 wayar ni pada reverse light kalau nak bg dia ada gambar time reverse la. pastu satu soket dia sambung ke "backup camera input". pastu bila kita reverse, automatic la kuar gambar tu kat lcd :p

3 Re: DIY reverse camera kt DVD touch screen on Thu Jul 14, 2011 8:03 am

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
xeratos_85 wrote:
C.BuJa wrote:ade sape2 tahu x mcm mana nk pasang reverse camera kat monitor dvd 2
kalau ade diagram lg cun
tq

kat blkg dvd 2 din tu kan ada 3@4 wayar yang socket kuning tu. pastu ada label kat situ. satu AV in 1, AV in 2,backup camera input,dan Video out. so nanti bro just sambung wayar power pada reverse cam tu (Merah/kuning utk POSITIF , Hitam utk negatif)sambung 2 2 wayar ni pada reverse light kalau nak bg dia ada gambar time reverse la. pastu satu soket dia sambung ke "backup camera input". pastu bila kita reverse, automatic la kuar gambar tu kat lcd :p

pergh lu dah boleh bukak kedai eksesori bro..memang otak lu nie sama ngan mcgiver la..

4 Re: DIY reverse camera kt DVD touch screen on Thu Jul 14, 2011 8:16 am

xeratos_85


goloks wrote:
xeratos_85 wrote:
C.BuJa wrote:ade sape2 tahu x mcm mana nk pasang reverse camera kat monitor dvd 2
kalau ade diagram lg cun
tq

kat blkg dvd 2 din tu kan ada 3@4 wayar yang socket kuning tu. pastu ada label kat situ. satu AV in 1, AV in 2,backup camera input,dan Video out. so nanti bro just sambung wayar power pada reverse cam tu (Merah/kuning utk POSITIF , Hitam utk negatif)sambung 2 2 wayar ni pada reverse light kalau nak bg dia ada gambar time reverse la. pastu satu soket dia sambung ke "backup camera input". pastu bila kita reverse, automatic la kuar gambar tu kat lcd :p

pergh lu dah boleh bukak kedai eksesori bro..memang otak lu nie sama ngan mcgiver la..

eh bro.. mana ada sampai mcm tu. sbnr nya dulu ada survey2 nad tgk2 review pasal dvd 2 din player ni . tapi yang elok2 semua harga atas rm1500 ++ . so sbb tu la terus tukar plan tu ke Asus HD player tu. baru abis dalam RM 400 . sound and gambar lagi baik dari made in china 2 din dvd player, tapi bezanya xde TV tuner and gps je la.hehe

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum