You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 lampu enjin menyala? on Mon Jul 04, 2011 4:00 pm

boylin1000


Hi sahabat2 semua,

Saya ada masalah dgn kereta waja cps tahun 2009 saya. Bila rpm kerata mencecah 4000 lampu engine akan menyala. Saya telah pun memeriksa dan menunjukan masalah dgn "knocking sensor circuit". Saya telah pun tukar knocking sensor, tetapi masih dgn masalah yg sama. Tolong beri pendapat anda.

sekian sahaja. TQ

2 Re: lampu enjin menyala? on Mon Jul 04, 2011 11:21 am

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
ermmm... enjin cps kawe tak tau sgt.... tp kalo enjin kawe ni yang selalu kena check enjin nyala pasal air flow sensor ngan TPS sensor... kalo check enjin nyala keter jadi semput2 x???

3 Re: lampu enjin menyala? on Tue Jul 05, 2011 3:59 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
Fadzil wrote:ermmm... enjin cps kawe tak tau sgt.... tp kalo enjin kawe ni yang selalu kena check enjin nyala pasal air flow sensor ngan TPS sensor... kalo check enjin nyala keter jadi semput2 x???


klu dah somput tu..jago2 la coil plug...agak eh la


_________________
WC - 430
  jerung16


maxis-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

4 Re: lampu enjin menyala? on Tue Jul 05, 2011 3:34 pm

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
Fadzil wrote:ermmm... enjin cps kawe tak tau sgt.... tp kalo enjin kawe ni yang selalu kena check enjin nyala pasal air flow sensor ngan TPS sensor... kalo check enjin nyala keter jadi semput2 x???

kete kito mane ade air flow sensor macam kete die tu. tps sensor ade ler. hehehhehehe

5 Re: lampu enjin menyala? on Tue Jul 05, 2011 8:41 pm

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
cap_ayam wrote:
Fadzil wrote:ermmm... enjin cps kawe tak tau sgt.... tp kalo enjin kawe ni yang selalu kena check enjin nyala pasal air flow sensor ngan TPS sensor... kalo check enjin nyala keter jadi semput2 x???

kete kito mane ade air flow sensor macam kete die tu. tps sensor ade ler. hehehhehehe

dop pehe kawe..ce cite sket deh..

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum