You are not connected. Please login or register

lampu pada panel dashbord..

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 lampu pada panel dashbord.. on Wed Feb 23, 2011 9:55 pm

gemork


salam,

kawan nak bertanya...

ada tak mentol untuk panel dashborard waja warna merah atau hijau...

please informed.

2 Re: lampu pada panel dashbord.. on Thu Feb 24, 2011 6:28 am

soned


banyak dah guna LED pelbagai kaler sekarang ni..cuma kena carik yang sama base la..t10 ker, t5 ker ..kalau setakat bulb2 yang warna merah biru sumer tu...xtahan lama..nanti2 dia ilang kaler tu

3 Re: lampu pada panel dashbord.. on Thu Feb 24, 2011 2:54 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
semat jugak klu kaler len kan..eden nk carik gak la..huhuhu


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

4 Re: lampu pada panel dashbord.. on Thu Feb 24, 2011 9:49 pm

gemork


hem betul tu...
kalau jumpa bagitau kat den yo...
den pun berkonan laaaa..
haha

5 Re: lampu pada panel dashbord.. on Thu Feb 24, 2011 10:58 pm

sparrowglock


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
jay bee byk accessories bro sure bersepah nyer kena rajin cari je....xpun pi kedai abg mesti jumpa

6 Re: lampu pada panel dashbord.. on Fri Feb 25, 2011 3:42 am

gemork


KEDAI ABANG YER... MANA LOKASI TU..

7 Re: lampu pada panel dashbord.. on Fri Feb 25, 2011 4:27 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
sparrowglock wrote:jay bee byk accessories bro sure bersepah nyer kena rajin cari je....xpun pi kedai abg mesti jumpa


ko ado abg ko duk sanun min..


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

8 Re: lampu pada panel dashbord.. on Mon Mar 14, 2011 9:52 pm

gemork


aik sonyap terus

9 Re: lampu pada panel dashbord.. on Mon Mar 14, 2011 11:29 pm

sparrowglock


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
kedai abg tu kodai brothers la hahahwaaakakaka jgn marah ye tuan tuan

10 Re: lampu pada panel dashbord.. on Tue Mar 15, 2011 12:43 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
itu bkn abg la...itu adik-beradik sobab ado 's'...keh3
kodai adik-beradik..


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

11 Re: lampu pada panel dashbord.. on Tue Mar 15, 2011 12:51 am

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
aah aku pun dh byk terbako..meter dgn dashboard waja ni pake bulb ape ek? T10 ke?

12 Re: lampu pada panel dashbord.. on Tue Mar 15, 2011 1:30 am

dpablo™


aah la nak tahu jugak...size ape ye..ingat nak bubuh warna putih asyik merah je ..

13 Re: lampu pada panel dashbord.. on Thu Mar 17, 2011 1:53 am

gemork


HEM TU LA... AKU PUN DAH NAIK BOSAN DAH NIER...
NAK PAKAI KALER IJAU JUGAK LA HEHEHEHE ARUK2...

14 Re: lampu pada panel dashbord.. on Thu Mar 17, 2011 8:48 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
carik jgn x carik...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

15 Re: lampu pada panel dashbord.. on Thu Mar 17, 2011 11:25 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
cheers cheers cheers cheers cheers cheers

http://www.waja-club.blogspot.com

16 Re: lampu pada panel dashbord.. on Thu Mar 17, 2011 9:47 pm

gemork


masalahnya nak cari kat mna.... aku pun tengah pening nier mana nak cari

17 lampu pada panel dashbord. on Wed Apr 06, 2011 1:13 am

rauna


kedai ABG tu dah tak de lah , dah ganti kedai lain skg ni..tp still banyak lg accecori nya,,
mentul tu aku pernah tukar dah, aku tengok kaler merah tu sbb dia bungkus dgn getah warne merah, aku try balut dgn tape warne biru tp mcm tak best plk..sbb kebanyakan semua instrument dalaman mcm radio, aircond, semua warne merah jd tang meter dah kaler lain,mcm dah tak matching plk.

18 Re: lampu pada panel dashbord.. on Wed Apr 06, 2011 4:02 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
scratch


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

19 Re: lampu pada panel dashbord.. on Wed Apr 06, 2011 8:20 am

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
rauna wrote:kedai ABG tu dah tak de lah , dah ganti kedai lain skg ni..tp still banyak lg accecori nya,,
mentul tu aku pernah tukar dah, aku tengok kaler merah tu sbb dia bungkus dgn getah warne merah, aku try balut dgn tape warne biru tp mcm tak best plk..sbb kebanyakan semua instrument dalaman mcm radio, aircond, semua warne merah jd tang meter dah kaler lain,mcm dah tak matching plk.

tau takpe..aku pn dedulu ingat nk tuko mentol kaler oren..tapi radio dgn lain2 kaler merah cam kelaka lak

20 Re: lampu pada panel dashbord.. on Wed Apr 06, 2011 11:36 am

waja tsunami


nak bg sama bkn nye susah...he..he..he..tukar sekali ngan radio...pakai doubledin ke...ha..ha..ha

21 Re: lampu pada panel dashbord.. on Wed Apr 06, 2011 12:25 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
waja tsunami wrote:nak bg sama bkn nye susah...he..he..he..tukar sekali ngan radio...pakai doubledin ke...ha..ha..ha


pakai aladin blh ko...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

22 Re: lampu pada panel dashbord.. on Tue Apr 12, 2011 5:39 am

gemork


jerung16 wrote:
waja tsunami wrote:nak bg sama bkn nye susah...he..he..he..tukar sekali ngan radio...pakai doubledin ke...ha..ha..ha


pakai aladin blh ko...

PAKAI ALADIN AKU MINTA KETE BARU LAAA HHEHEHEH

23 Re: lampu pada panel dashbord.. on Tue Apr 12, 2011 12:08 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
gemork wrote:
jerung16 wrote:
waja tsunami wrote:nak bg sama bkn nye susah...he..he..he..tukar sekali ngan radio...pakai doubledin ke...ha..ha..ha


pakai aladin blh ko...

PAKAI ALADIN AKU MINTA KETE BARU LAAA HHEHEHEH


eden nk satuuuu...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

24 Re: lampu pada panel dashbord.. on Thu May 12, 2011 2:17 am

starz8788


gemork wrote:salam,

kawan nak bertanya...

ada tak mentol untuk panel dashborard waja warna merah atau hijau...

please informed.


hi bro,
looking for meter bulb?

http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=1515447&hl=



25 Re: lampu pada panel dashbord.. on Fri May 13, 2011 1:26 pm

shakief


starz8788 wrote:
gemork wrote:salam,

kawan nak bertanya...

ada tak mentol untuk panel dashborard waja warna merah atau hijau...

please informed.


hi bro,
looking for meter bulb?

http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=1515447&hl=




harga berape ye?teman punye udah tebako..

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum