You are not connected. Please login or register

4G93 NA ENGINE

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 3 of 4]

51 Re: 4G93 NA ENGINE on Mon Oct 10, 2011 10:34 am

eastfrog


bro lokman, skali endorse ker?

52 Re: 4G93 NA ENGINE on Mon Oct 10, 2011 12:13 pm

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
call saya terus utk sebarang pertanyaan 0122375631

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

53 Re: 4G93 NA ENGINE on Tue Oct 11, 2011 12:43 pm

sleeplesscatt


lokmanhakim4798 wrote:call saya terus utk sebarang pertanyaan 0122375631

ok bro will call u soon... (bro dh penat ke menaip dlm forum ni?... Smile

54 Re: 4G93 NA ENGINE on Tue Oct 11, 2011 1:04 pm

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
bukan dah penat ...tp call tu lebih senang utk berbicara dan mudah utk difahami

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

55 Re: 4G93 NA ENGINE on Fri Dec 09, 2011 2:30 am

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
12 biji engine 4g93 baru sampai....berminat bole roger...

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

56 Re: 4G93 NA ENGINE on Fri Dec 09, 2011 3:08 am

Blackheart


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
lokmanhakim4798 wrote:12 biji engine 4g93 baru sampai....berminat bole roger...

4g93t ada x abam lokman..

57 Re: 4G93 NA ENGINE on Fri Dec 09, 2011 4:46 pm

golotech


bro abam lokman...

enjin gdi 1.8 turbo ok ke d pkai....
jenis manje ke tahan lasak....
spare part senang cari x.... mhal x barangnya...

58 Re: 4G93 NA ENGINE on Sat Dec 10, 2011 11:41 pm

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
Blackheart wrote:
lokmanhakim4798 wrote:12 biji engine 4g93 baru sampai....berminat bole roger...

4g93t ada x abam lokman..

4g93t ada halfcut...harga 9.8k

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

59 Re: 4G93 NA ENGINE on Tue Feb 14, 2012 11:32 am

CHT


abg man..

Sy tak nak tukar enjin 4G93..

kalau enjin ori waja tukar high power camshaft berapa? ada kuat sikit tak? agak agak berapa yer?

60 Re: 4G93 NA ENGINE on Fri Feb 17, 2012 8:32 am

ViNCERO


CHT wrote:abg man..

Sy tak nak tukar enjin 4G93..

kalau enjin ori waja tukar high power camshaft berapa? ada kuat sikit tak? agak agak berapa yer?
Hi Cam Powerzone Ok Rasenye Combine Dgn Port N Porlish Lagi Best

61 Re: 4G93 NA ENGINE on Mon Feb 20, 2012 9:30 am

th3s373n


salam abam lokman, nk tye kalau nk upgrade blok 1.6 ke 1.8(4g93 or 4g93t), crankshaft,piston,ecu kne tkar gk ke?

62 Re: 4G93 NA ENGINE on Sat Feb 25, 2012 2:29 pm

aazmi108


lokmanhakim4798 wrote:12 biji engine 4g93 baru sampai....berminat bole roger...

abang lokman, adakah enjin ni masih ada lagi? RM3500 tu siap semua ke? endorse? lain lain ada kena tambah wang ka?

63 Re: 4G93 NA ENGINE on Sun Feb 26, 2012 1:41 am

emry8990


salam...abg lokman...tolang update arge siap pasg tuk 4g93....

64 Re: 4G93 NA ENGINE on Fri Mar 23, 2012 12:11 pm

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
skrg nie tgh pasang engine 4g93 kt bengkel saya .sila berkunjung

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

65 Re: 4G93 NA ENGINE on Sun Mar 25, 2012 10:27 pm

hafizwaja


as'kum,, bang lokman klu saya nak trade in engin waja campro 06 manual nak ambil mivec berapa kos kasar tambahan yekk,,,, tq

66 Re: 4G93 NA ENGINE on Sat Apr 21, 2012 11:19 am

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
bole dtg bengkel bincang

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

67 Re: 4G93 NA ENGINE on Sat Apr 21, 2012 11:23 am

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
ok 20 unit engine 4G93 sohc telah tiba....so tk der masalah utk upgrade engine nie....Saya ada byk stock...bole berkunjunng di bengkel saya .

Bulan Mac 2012 yg pasang engine nie wc member BFY Latif & Erie WC kuantan. Outsider Amad NZ (Sepang),Suhana (puchong) , Rahmat (Nilai), Waja Gombak.

so far semua thumbs up....

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

68 Re: 4G93 NA ENGINE on Thu Apr 26, 2012 10:32 am

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
engine tinggal 10 unit jer lagi....cepat kepada sesiapa yg berminat

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

69 Re: 4G93 NA ENGINE on Wed May 23, 2012 2:20 pm

jeYMan


lokmanhakim4798 wrote:engine tinggal 10 unit jer lagi....cepat kepada sesiapa yg berminat


Salam 1Malaysia Bro Lok!!!!

Ingin bertanya sedikit dan mohon pendapat!!!
Aku guna exora M.line and berminat nak tukar engine ke 4g93 terbalik,bole ke join group nie??
and berapa Kos!!!

Harap Bro Lok x kisah!!!

Bole tau location Bangkel Bro Lok??

Exora Mline... 2010...ada surat beranak da,sbb da setel abis kat bank!!!

atau any sugestion untuk engine Exora Saya!!!

Thx Bro LOk....

70 Re: 4G93 NA ENGINE on Sat May 26, 2012 11:48 am

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
jeYMan wrote:
lokmanhakim4798 wrote:engine tinggal 10 unit jer lagi....cepat kepada sesiapa yg berminat


Salam 1Malaysia Bro Lok!!!!

Ingin bertanya sedikit dan mohon pendapat!!!
Aku guna exora M.line and berminat nak tukar engine ke 4g93 terbalik,bole ke join group nie??
and berapa Kos!!!

Harap Bro Lok x kisah!!!

Bole tau location Bangkel Bro Lok??

Exora Mline... 2010...ada surat beranak da,sbb da setel abis kat bank!!!

atau any sugestion untuk engine Exora Saya!!!

Thx Bro LOk....


emmm sound intersting....tq kerana berminat dgn 4g93 sohc anyway bengkel saya di damansara damai.
H-G-17 , Jalan PJU 10/10A,
Damansara Damai,
47830 petaling jaya ,
Selangor.

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

71 Re: 4G93 NA ENGINE on Sat May 26, 2012 11:49 am

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
lokmanhakim4798 wrote:
jeYMan wrote:
lokmanhakim4798 wrote:engine tinggal 10 unit jer lagi....cepat kepada sesiapa yg berminat


Salam 1Malaysia Bro Lok!!!!

Ingin bertanya sedikit dan mohon pendapat!!!
Aku guna exora M.line and berminat nak tukar engine ke 4g93 terbalik,bole ke join group nie??
and berapa Kos!!!

Harap Bro Lok x kisah!!!

Bole tau location Bangkel Bro Lok??

Exora Mline... 2010...ada surat beranak da,sbb da setel abis kat bank!!!

atau any sugestion untuk engine Exora Saya!!!

Thx Bro LOk....


emmm sound intersting....tq kerana berminat dgn 4g93 sohc anyway bengkel saya di damansara damai.
H-G-17 , Jalan PJU 10/10A,
Damansara Damai,
47830 petaling jaya ,
Selangor.

byk pilihan sebenarnya tp ikut pada budget

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

72 mencari 4G93 GDi Turbo on Thu Jun 14, 2012 11:58 am

royalfinger


salam...sy mencari halfcut lancer cedia berenjin 4G93 GDI turbo.
kalo ada sapa2 boleh carikan dgn harga berpatutan...sila bg tau ye... dlm masa terdekat,
lagi cantik boleh pasang skali...

selain tu, bleh ty x sapa2 yg tau mcm mn condisi enjin ni bila sangkut kat waja... sapa2 tau or ada pengalaman sila eritakan ye...

sekian terima kasih

73 Re: 4G93 NA ENGINE on Thu Jun 14, 2012 12:21 pm

th3s373n


royalfinger wrote:salam...sy mencari halfcut lancer cedia berenjin 4G93 GDI turbo.
kalo ada sapa2 boleh carikan dgn harga berpatutan...sila bg tau ye... dlm masa terdekat,
lagi cantik boleh pasang skali...

selain tu, bleh ty x sapa2 yg tau mcm mn condisi enjin ni bila sangkut kat waja... sapa2 tau or ada pengalaman sila eritakan ye...

sekian terima kasih

kalau nk tau lbih lnjut tye otai kte abg lokman di under 3 garage...bleh dpt mcm2 yg anda mau...

74 Re: 4G93 NA ENGINE on Thu Jun 14, 2012 12:56 pm

royalfinger


th3s373n wrote:
royalfinger wrote:salam...sy mencari halfcut lancer cedia berenjin 4G93 GDI turbo.
kalo ada sapa2 boleh carikan dgn harga berpatutan...sila bg tau ye... dlm masa terdekat,
lagi cantik boleh pasang skali...

selain tu, bleh ty x sapa2 yg tau mcm mn condisi enjin ni bila sangkut kat waja... sapa2 tau or ada pengalaman sila eritakan ye...

sekian terima kasih

kalau nk tau lbih lnjut tye otai kte abg lokman di under 3 garage...bleh dpt mcm2 yg anda mau...

mcm mn mau kontek beliyau ye?

75 Re: 4G93 NA ENGINE on Fri Jun 15, 2012 1:11 pm

th3s373n


royalfinger wrote:
th3s373n wrote:
royalfinger wrote:salam...sy mencari halfcut lancer cedia berenjin 4G93 GDI turbo.
kalo ada sapa2 boleh carikan dgn harga berpatutan...sila bg tau ye... dlm masa terdekat,
lagi cantik boleh pasang skali...

selain tu, bleh ty x sapa2 yg tau mcm mn condisi enjin ni bila sangkut kat waja... sapa2 tau or ada pengalaman sila eritakan ye...

sekian terima kasih

kalau nk tau lbih lnjut tye otai kte abg lokman di under 3 garage...bleh dpt mcm2 yg anda mau...

mcm mn mau kontek beliyau ye?

ni no beliau 0122375631.... alamat bgkel spt yg trtera di atas...
Tp nk tye sket npe nk pkai gdi? da survey n study ke psai enjin ni...

76 Re: 4G93 NA ENGINE Today at 2:58 am

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 3 of 4]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum