You are not connected. Please login or register

4G93 NA ENGINE

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 4]

26 Re: 4G93 NA ENGINE on Tue Dec 07, 2010 9:47 am

abysss82


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
Blackheart wrote:dashboard tue ngam ke masuk waja..

mmg ngam....

po lg. tukar laa..enjin besar doh...haha....

27 Re: 4G93 NA ENGINE on Thu Dec 09, 2010 12:48 am

invisibleman


Spec R wrote:
invisibleman wrote:bro, engine tu leh masuk kat wira 1.3 x?*** leh lps x?

Hi Bro,

Bro nak tanya pasal 4G93 NA atau 4G93 GDI ?

yang aku tanye tu 4g93 na....yg ASRI offer tu...blh masuk dalam wira 1.3? kene modidified ape2 atau plug and play jer? *** endose blh lulus?

28 Re: 4G93 NA ENGINE on Thu Dec 09, 2010 2:03 am

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
invisibleman wrote:
Spec R wrote:
invisibleman wrote:bro, engine tu leh masuk kat wira 1.3 x?*** leh lps x?

Hi Bro,

Bro nak tanya pasal 4G93 NA atau 4G93 GDI ?

yang aku tanye tu 4g93 na....yg ASRI offer tu...blh masuk dalam wira 1.3? kene modidified ape2 atau plug and play jer? *** endose blh lulus?

yg tu jenis terbalik,agaknya tak bole masuk belah wira ni...

29 Re: 4G93 NA ENGINE on Thu Dec 09, 2010 2:43 am

Blackheart


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
abysss82 wrote:
Blackheart wrote:dashboard tue ngam ke masuk waja..

mmg ngam....

po lg. tukar laa..enjin besar doh...haha....

ikutkan ht mmg berkenan tgk dashboard tue..meter dia support ke ngn enjin..

30 Re: 4G93 NA ENGINE on Mon Jan 17, 2011 2:54 pm

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
end disember 2010 saya pergi ke Okinawa Japan utk ambil engine 4G93 sohc bawa balik ke Malaysia...dari 5 saya bawa balik 2 dah terpasang...3 lagi masih ada.

kini bole di gunakan pada Proton Waja Renault...goreng pisang panas...engine limited.

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

31 Re: 4G93 NA ENGINE on Wed Jan 26, 2011 7:37 am

om


bro ada lg enjin nie?xpon yg nk trade in blok waja ke...sama surat...bncang harga..

32 Re: 4G93 NA ENGINE on Thu Jan 27, 2011 1:41 am

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
om wrote:bro ada lg enjin nie?xpon yg nk trade in blok waja ke...sama surat...bncang harga..

call bro lokman directly 0122375631

33 Re: 4G93 NA ENGINE on Thu Jan 27, 2011 12:17 pm

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
om wrote:bro ada lg enjin nie?xpon yg nk trade in blok waja ke...sama surat...bncang harga..

engine 4g93 masih tinggal 1 unit hubungi segera ....0122375631

nmpknya kena g Jepun lagi nie amik engine nie fuhhhhhh fenin...mana nk cari yerrrr

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

34 Re: 4G93 NA ENGINE on Sat Feb 26, 2011 4:58 am

syahrulez


tuan tanah...
nk tanya sket..
brg ada lagi ka??

35 Re: 4G93 NA ENGINE on Sun Feb 27, 2011 1:10 pm

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
syahrulez wrote:tuan tanah...
nk tanya sket..
brg ada lagi ka??


byk ado kek jopon nunnnnn...


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

36 Re: 4G93 NA ENGINE on Tue Mar 08, 2011 3:59 am

zamani


maintainance ok x?? org bru pkai keter..

37 Re: 4G93 NA ENGINE on Tue Mar 08, 2011 12:27 pm

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
kebanyakan nya respon tip top. jarang yg ada masalah.

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

38 Re: 4G93 NA ENGINE on Wed Mar 09, 2011 9:44 am

AraMyiEz


Spec R wrote:Gambar upload !!!








mmg smart dashboard dia.abg lokman nila kete yg saya jumpa td.dsbord kilat baru g.tp enjin NA tip tronik gak..

39 Waja 1.6 Auto Half Cut on Fri May 27, 2011 6:25 pm

Spec R


Hello Waja Members,

Tumpang tread yea... I ada complete set Waja 1.6 Auto punya engine, complete set macam half cut, owner dah tukar evo 4, so dia nak jual engine dia. PM saya kepada sesiapa yang berminat.

Terima Kasih... Very Happy

40 Re: 4G93 NA ENGINE on Sun May 29, 2011 3:03 pm

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
Spec R wrote:Hello Waja Members,

Tumpang tread yea... I ada complete set Waja 1.6 Auto punya engine, complete set macam half cut, owner dah tukar evo 4, so dia nak jual engine dia. PM saya kepada sesiapa yang berminat.

Terima Kasih... Very Happy

engine tahun bila ? dan bape rm????? nk jual

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

41 Re: 4G93 NA ENGINE on Mon May 30, 2011 7:52 am

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
bro lokman...2.0NAn auto ada x??brapa harga??aku ngah usha enjin nie

42 Waja Engine on Thu Jun 16, 2011 10:39 am

Spec R


lokmanhakim4798 wrote:
Spec R wrote:Hello Waja Members,

Tumpang tread yea... I ada complete set Waja 1.6 Auto punya engine, complete set macam half cut, owner dah tukar evo 4, so dia nak jual engine dia. PM saya kepada sesiapa yang berminat.

Terima Kasih... Very Happy

engine tahun bila ? dan bape rm????? nk jual

Tahun 2005, RM 4k - Complete set engine with Wiring, ECU, Gearbox, Dashboard, Meter, Disc Brake depan belakang siap dengan absorber Kayaba and etc..

43 Re: 4G93 NA ENGINE on Fri Jun 17, 2011 2:16 am

ar.azrul


bro lokman...

tumpang tanya, 4g93 na yg brother offer ni enjin kosong ke complete dengan gear box & wiring???
harga still sama ke? gua dah pening giler ngan waja 1.8 gua ni... bulan lepas baru operate gear box...
bulan ni immobilizer lak buat hal... nak kena kuar duit lg tukar ECU. tolong reply secepat mungkin sebelum gua tukar satu set ECU ngan immobilizer...

44 Re: 4G93 NA ENGINE on Fri Jun 17, 2011 3:59 am

Fadzil


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
ar.azrul wrote:bro lokman...

tumpang tanya, 4g93 na yg brother offer ni enjin kosong ke complete dengan gear box & wiring???
harga still sama ke? gua dah pening giler ngan waja 1.8 gua ni... bulan lepas baru operate gear box...
bulan ni immobilizer lak buat hal... nak kena kuar duit lg tukar ECU. tolong reply secepat mungkin sebelum gua tukar satu set ECU ngan immobilizer...

kalo urgent bek kol direct jer abam lokman tu...ni no die 0122375631...maybe die tgh bz kat bengkel...ehehehe
kalo x keberatan boleh intro dulu dalam thread inroduction ni http://wajaclub.forumotion.com/f1-introduction ... boleh kenal-kenal dulu....huhuhu

peace yoo!!!

45 Re: 4G93 NA ENGINE on Tue Aug 09, 2011 1:39 am

agc5188


salam bro...selamat berpose.. nak tanya engine 4g93 mitsubhisi niee kalau kat jepun dia sumbat dalam keta jenis apa bro. kalau di malaysia bro kata proton waja lah kan.sajer nak tau info nie.

lagi satu soalan saya nak tanya..ada ker engine CPS halfcut nya,yang masih elok. diantara engine CPS dgn 4g93 mana power bro.
TQ

46 Re: 4G93 NA ENGINE on Tue Aug 09, 2011 4:45 am

-RaStA-


agc5188 wrote:salam bro...selamat berpose.. nak tanya engine 4g93 mitsubhisi niee kalau kat jepun dia sumbat dalam keta jenis apa bro. kalau di malaysia bro kata proton waja lah kan.sajer nak tau info nie.

lagi satu soalan saya nak tanya..ada ker engine CPS halfcut nya,yang masih elok. diantara engine CPS dgn 4g93 mana power bro.
TQ

salam br0...
cps nie 1.6
4g93 nie 1.8
so br0 tgk la cc mane yg tinggi... Very Happy
CPS nie dikenali sebagai CAM PROFILE SYSTEM...
model nie merupakan model terbaru proton waja selepas zaman kegemilangan waja 4G18 dan waja campro...
enjin 4g18 nie merupakan enjin mitsubishi...(from 2000-2005)..
harap maklum...

47 Re: 4G93 NA ENGINE on Sun Sep 25, 2011 2:26 pm

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
saya ada 6 unit engine nie ...baru sampai dari jepun...sila call saya kepada sesiapa yg berminat

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

48 Re: 4G93 NA ENGINE on Sat Oct 08, 2011 4:27 pm

sleeplesscatt


lokmanhakim4798 wrote:saya ada 6 unit engine nie ...baru sampai dari jepun...sila call saya kepada sesiapa yg berminat

Harga kekal ke bro?... Ni kira trade in ker?... Berminat gak ni...

49 Re: 4G93 NA ENGINE on Sat Oct 08, 2011 10:45 pm

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
sleeplesscatt wrote:
lokmanhakim4798 wrote:saya ada 6 unit engine nie ...baru sampai dari jepun...sila call saya kepada sesiapa yg berminat

Harga kekal ke bro?... Ni kira trade in ker?... Berminat gak ni...

skrg siap pasang RM3.5k coz nilai Yen Jepun dah naik. trade in kena tgk engine lama dulu.

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

50 Re: 4G93 NA ENGINE on Mon Oct 10, 2011 3:36 am

chiosh_joy


lokmanhakim4798 wrote:
sleeplesscatt wrote:
lokmanhakim4798 wrote:saya ada 6 unit engine nie ...baru sampai dari jepun...sila call saya kepada sesiapa yg berminat

Harga kekal ke bro?... Ni kira trade in ker?... Berminat gak ni...

skrg siap pasang RM3.5k coz nilai Yen Jepun dah naik. trade in kena tgk engine lama dulu.



gear auto tiptronik or manual??

51 Re: 4G93 NA ENGINE Today at 2:20 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 4]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum