You are not connected. Please login or register

Shock Absorber & Coil Spring Pro Ride Performance

Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 3]

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
betul tuh...
setakat nih member aku pakai lowered spring kat saga BLM ok lagi...

aku tak menyebelah sesiapa...
kadang kita beli barang nih ikut luck jugak...
keta ni ok..keta tuh tak ok...

so claim waranty jer la kammat...
tp pandangan hang tuh pon buleh dijadikan rujukan jugak

essjay


Moderator
Moderator
pengalaman saya.. orng cakap GAB bagus. Sy dah pakai lebih kurang 4 bulan full set GAB depan dan belakang...banding dgn spring improve yg digunakan oleh ghoost, jauh lebih baik jenama improve tu...meskipun rasanya GAB lebih mahal..so kesimpulannya, sedikit nasib juga memainkan peranan selain jenama dan harga!

http://www.wajaclub.com

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
kalu heavyduty tu utk teksi..tp xkan le bhgian blkg jd mendap dpn congek tul x? kalu betul utk mbawa muatan berat2 aje..for sure blkg akan jd tinggi atau keras tahap besi padu..tp kdudukan haruslah center.. yg problemo nye..blkg rendah dr depan..bukan soal blkg keras dr depan..hahaadoiyaiiiiayayayayaiiii.. xphm soklan la plak..klu cmtu teksi dgn tong NGV dgn bagasi2 customer lg..kompom berlobang spare tyr punye tempat.. Razz

turbo


Kamm Matt wrote:kalu heavyduty tu utk teksi..tp xkan le bhgian blkg jd mendap dpn congek tul x? kalu betul utk mbawa muatan berat2 aje..for sure blkg akan jd tinggi atau keras tahap besi padu..tp kdudukan haruslah center.. yg problemo nye..blkg rendah dr depan..bukan soal blkg keras dr depan..hahaadoiyaiiiiayayayayaiiii.. xphm soklan la plak..klu cmtu teksi dgn tong NGV dgn bagasi2 customer lg..kompom berlobang spare tyr punye tempat.. Razz

Salam,

Mintak maaf bnyk2 tuan...saya bukan x phm soalan...tapi tuan x paham penggunaanya.Mana ada org pakai heavyduty untuk kereta sendiri. Sebelum beli tanya betul2 pada org yang jual...selidik dulu la bro!.

Thanks,

hafima


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
sebenarnya kamm mat ni dah terkena ngan barangan proride la ni kan...tapi bila nak kelim warranty,macam2 la karenahnya...betul x mat???
kawe setuju sangat2 ngan demo mat..
memang betul,xsemua barang yang dibeli tu rosak..kalau rosak dah tentu pihak pengeluar dah tarik balik dari pasaran kan...
tapi yang jadi masalahnya bila ada sesetengah produk yang dibeli tu bermasalah,mungkin masa QC Inspection pihak pengeluar terlepas pandang...pihak pengeluar,pengedar dan juga penjual perlula
lebih bertanggungjawab dengan produk yang mereka pasarkan...after sale service tu kena mantap bro.
bukanla bila ada masalah ngan barangan,pihak pembekal g salahkan benda lain yg sebabkan produk mereka tu rosak dalam warranty.
aku dah biasa sangat dah ngan benda2 camni ni..karenah x abis2...
contoh macam kamm mat,dia punya dust cover hancur..report kat penjual ngan pengedar,macam2la alasan kata pasang x betula,salah pasangla..patutnya aduan pembeli ni kena pandang seriusla kan.... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

macam si bro turbo ni cakap...haevy duty ni untuk penggunaan yang lasak cam teksi..
kalau pikir logic,kalau dah lasak tu tentula tahan dia punya binaan kan..tentula benda seremeh dust/sand cover tu x mudah hancurkan.kalau kat teksi yang hari2 bergerak tu tahan,xkanla masuk kat waja yang jarang2 gerak boleh rosak..patut lagi tahanla...
cuba pikir balik bro...
bro promoteR3 cakap member dia dah pakai 2,3 orang ok je..alhamdulillah sebab ok,tapi xsemua barang tu ok bro..tu sebabla pengeluar ni wat warranty program..sebab dia pun xleh jamin 100% barangan dia ok...
bukan takat proride je,jenama yang sefamous TEIN pun lem tentu semua perfect kan...

JUST MY 2SEN....
nothing related to dead or alive

to kamm mat..wa support lu la bro...


out..

turbo


Salam bro hafima,

Apa yang bro cakap tu memang betul...aku setuju sgt!.Aku sebagai pengedar barang ProRide ni, blm pernah jual spec. heavyduty pada customer dan aku x galakan sgt mereka beli. Sudah memadai guna yg standard atau performance. 100% customer aku beli x pernah hadapi masalah warranty dan ada yg pernah pakai sampai 5thn pun ok.

Kepada Kamm, aku paham masalah ko,cuba ko call PIC Sapura yang aku berikan tempoh hari.Manalah tahu dia blh bantu.Aku pun x tahu nak bantu mcm mana lagi.

Thanks,

PromoteR3


hafima wrote:
bro promoteR3 cakap member dia dah pakai 2,3 orang ok je..alhamdulillah sebab ok,tapi xsemua barang tu ok bro..tu sebabla pengeluar ni wat warranty program..sebab dia pun xleh jamin 100% barangan dia ok...
bukan takat proride je,jenama yang sefamous TEIN pun lem tentu semua perfect kan...

JUST MY 2SEN....
nothing related to dead or alive

to kamm mat..wa support lu la bro...

out..

aikk?? asal aku pon kena gak nih??
Aku cuma bgtau ape yg aku sendiri experience....Shocked
And aku takde pon buat statement yg brg PRORIDE nih tak penah rosak?? Ade ke??? Mad
Please get ur facts right....

essjay


Moderator
Moderator
ermmmm...saya kira anda semua diperingkat bertukar-tukar pendapatkan? Very Happy

http://www.wajaclub.com

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
tuh la...kita jgn perang perang...
nak tukar pendapat pon jgn smpai menimbulkan ketegangan
sendiri punya tegang takper.. Very Happy

essjay


Moderator
Moderator
huh..bahasa metafora dari bad! Very Happy

http://www.wajaclub.com

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
hafima wrote:sebenarnya kamm mat ni dah terkena ngan barangan proride la ni kan...tapi bila nak kelim warranty,macam2 la karenahnya...betul x mat???
kawe setuju sangat2 ngan demo mat..
memang betul,xsemua barang yang dibeli tu rosak..kalau rosak dah tentu pihak pengeluar dah tarik balik dari pasaran kan...
tapi yang jadi masalahnya bila ada sesetengah produk yang dibeli tu bermasalah,mungkin masa QC Inspection pihak pengeluar terlepas pandang...pihak pengeluar,pengedar dan juga penjual perlula
lebih bertanggungjawab dengan produk yang mereka pasarkan...after sale service tu kena mantap bro.
bukanla bila ada masalah ngan barangan,pihak pembekal g salahkan benda lain yg sebabkan produk mereka tu rosak dalam warranty.
aku dah biasa sangat dah ngan benda2 camni ni..karenah x abis2...
contoh macam kamm mat,dia punya dust cover hancur..report kat penjual ngan pengedar,macam2la alasan kata pasang x betula,salah pasangla..patutnya aduan pembeli ni kena pandang seriusla kan.... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

macam si bro turbo ni cakap...haevy duty ni untuk penggunaan yang lasak cam teksi..
kalau pikir logic,kalau dah lasak tu tentula tahan dia punya binaan kan..tentula benda seremeh dust/sand cover tu x mudah hancurkan.kalau kat teksi yang hari2 bergerak tu tahan,xkanla masuk kat waja yang jarang2 gerak boleh rosak..patut lagi tahanla...
cuba pikir balik bro...

JUST MY 2SEN....
nothing related to dead or alive

to kamm mat..wa support lu la bro...


out..

betul..itu yg aku dok tekan kan di sini..u memang memahami jiwe i la bro,cuz aku pakai tak sampai sebulan..kete dok parking je..jalan hujung minggu,tp dust cover hancus..repot kt proride htr gamba sume,dorg bising cakap formen kampung xreti psg..pakai parts local bukan origin..tu yg aku hangin smp ke harini dan smp bila2 slagi ABS ni xkondem.. Exclamation

dr hari pertama aku psg dh mcm2 hal..dr kete diam dh mcm kete 25thn..bunyik sana sini..leh cek kt thread lamo2 mcm2 aku tnye dlm ni psl ABS bunyik bising.

bkn kt sini je aku bising..kt semua forum / blog yg jual sapura proride..sume mereka2 tu aku komplen..tp xsorg pn leh bg kata putus..sume bg feedback kt aku melalui kata2 pihak sapura je..ayat nye sama... " Formen bro tak biasa kot psg ABS camni,mesti salah psg" "Bro beli parts local kot,kalu beli ori mesti kedai parts tu kencing bro bg brg local" ...

so renung2kan..jgn gado2..aku pn xleh wtpe..dh terbeli terpakai so..rugi jela..kete dh jd lg teruk dr sebelum nye..nk bw pn dh xbernapsu..

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
aku paham aper yg hang rasa...

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
ni nk update..

kwn kpd kwn aku waja gak..

beli pro ride ni..spring performance aje..

ABS pakai stendet..

xsmp sbulan dh awoutt..memula psg cun..center je..

lps 2minggu yg dpn stil cam asal..2 jari setengah..

belakang pergh..1 jari pun xmuat..tenggelam tyr..

erm..so renung2 kan lah..ramai dh xpuas ati dgn pro ride ni..

39 All Proride Parts at Lower Price, U Worth It! on Wed Dec 01, 2010 6:47 am

Miss-Pro-Ride


Hi there, Very Happy

Want to buy proride parts at lower price? well, u just found the right place!
U no need to worry because i sell proride parts wih AFFORDABLE PRICE, EXCELLENCE QUALITY and with 1YEAR/6MONTHS WARRANTY.

ABSORBERS:

Standart Shock Absorber (Black Colour) FULL SET or FRONT/REAR POSITION
For PROTON, PERODUA and TOYOTA

Heavy Duty Absorber (Maroon Colour) FULL SET or FRONT/REAR POSITION
For PROTON, PERODUA and TOYOTA

Performance Shock Absorber (Yellow Colour) FULL SET or FRONT/REAR POSITION
For PROTON and PERODUA

SPRINGS:

Original Standart Spring FULL SET or FRONT/REAR POSITION
For PROTON and PERODUA

Performance Sport Spring FULL SET or FRONT/REAR POSITION
For PROTON, PERODUA, TOYOTA, HONDA, NISSAN and MITSUBISHI

OTHERS:

Lubricant Engine Oil
Semi Synthetic or Mineral

Performance Disc Rotor
For PROTON and PERODUA

Performance Brake PadFor PROTON and PERODUA

Panel-4 tyres

INSTALLATION:

RM60 per CAR

Location: Bandar Baru Bangi, Selangor

If u want to buy the proride parts, u can take it at Bandar Baru Bangi, Selangor or i can send to u via post.

For further details and price list, Call/SMS me at 017-3093852

40 Barangan PRORIDE on Wed Dec 01, 2010 7:05 am

Miss-Pro-Ride


Sebenarnye, barang proride bagus, sepatutnye, klau pkai sport spring kena la pkai sport spring sekali.

Saya conferm, klau korang sume pkai sume sport, sy gerenti, satu masalah pun xkn timbul. percayalah!

41 Proride suspension parts year-end sale! on Wed Dec 08, 2010 12:51 pm

Dr Proride



Ahli kelab waja..

Jualan akhir tahun Proride suspension parts pada tawaran harga murah berbanding hrga pasaran Desember ini!

Brand:Proride(suspension)

Model:Untuk semua Proton dan Perodua

Parts include:

-Performance spring
-Performance shock absorber
-Performance disc rotor
-Performance brakepad
-others(lubricants)

Stock sedia ada.Terdapat servis pemasangan.

Loc:Bandar Baru Bangi Selangor.

Authorised Dealer:017-7814996(Muhd)





C.BuJa


aku pun ade pakai proride performance full set abs n spring......tapi sungguh...sungguh...sungguh mengecewa.....br pkai 6 bulan yg belakang dh bunyi2 mcm kete umur 25 tahun bak kata kamm matt

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
eden pnyo pon bebunyik gak nih...camno nih...eden pon x pueh ati gak...
tapi den pakai apm yo...xdo kono mengono dgn yg len yo...kui3


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

mkmystar


C.BuJa wrote:aku pun ade pakai proride performance full set abs n spring......tapi sungguh...sungguh...sungguh mengecewa.....br pkai 6 bulan yg belakang dh bunyi2 mcm kete umur 25 tahun bak kata kamm matt

wahhh kalu baca di blog2 proride semuanye baik2 belaka...bagus jugak ada info2 yg "+" dan "-" ni...tp biasa laaa mane2 produk akan ade je masalahnye...saya pun duk fening nak pilih proride@gab@apm performance abs...nak pakai adjstbl abs rase mcm x mampu+keta keluarga rase mcm x sesuai lak Very Happy Very Happy ..standard abs la kot Very Happy Very Happy
lagi100x bagikan info ttg produk abs ni dr pengalaman kekawan wc

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
mkmystar wrote:
C.BuJa wrote:aku pun ade pakai proride performance full set abs n spring......tapi sungguh...sungguh...sungguh mengecewa.....br pkai 6 bulan yg belakang dh bunyi2 mcm kete umur 25 tahun bak kata kamm matt

wahhh kalu baca di blog2 proride semuanye baik2 belaka...bagus jugak ada info2 yg "+" dan "-" ni...tp biasa laaa mane2 produk akan ade je masalahnye...saya pun duk fening nak pilih proride@gab@apm performance abs...nak pakai adjstbl abs rase mcm x mampu+keta keluarga rase mcm x sesuai lak Very Happy Very Happy ..standard abs la kot Very Happy Very Happy
lagi100x bagikan info ttg produk abs ni dr pengalaman kekawan wc



klu nk jimat anta poie inject yo...kasik keras mcm sport abs...setle


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

C.BuJa


mkmystar wrote:
C.BuJa wrote:aku pun ade pakai proride performance full set abs n spring......tapi sungguh...sungguh...sungguh mengecewa.....br pkai 6 bulan yg belakang dh bunyi2 mcm kete umur 25 tahun bak kata kamm matt

wahhh kalu baca di blog2 proride semuanye baik2 belaka...bagus jugak ada info2 yg "+" dan "-" ni...tp biasa laaa mane2 produk akan ade je masalahnye...saya pun duk fening nak pilih proride@gab@apm performance abs...nak pakai adjstbl abs rase mcm x mampu+keta keluarga rase mcm x sesuai lak Very Happy Very Happy ..standard abs la kot Very Happy Very Happy
lagi100x bagikan info ttg produk abs ni dr pengalaman kekawan wc

sblm aku pkai proride ni aku pkai gab.....dan aku rasa gab (bkn yg adjustable) jauh lg bagus.....masa tukar ari tu pun gab 2 x rosak g saje gatal nk tukar...pas tu menyesal....sbb yg proride Crying or Very sad

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
mlm AGM autoshow kat presint 2 tu den ado nmpk banner proride...camno dia org promote brg tapi mcm ni jedik eh..


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

zamzama


baru pas pasang proride spring..
blakang rendah dari depan,
depan2 jari, belakang 1 jari

aku plan nak tambah getah lapik tu..
soalannye, yg asal kat kete ada getah lapik ke x?
kalau dah ada, berapa tebalnye?
nnt boleh aku bajet nk tukar yg brapa inch nye...

nnt kang beli yg 1 inch, yg asal pon 1 inch, cam sama je takyah tukar...

harap dapat memberi panduan....

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
nape jd camtu ye? aku pakai 2jari dpn blkg.. getah lapik tu xsilap ade jual 1 inci dgn 3inci je.. teksi byk beli.. rm7 je skeping

kt kete stendet rasa ade getah lapik tang belah atas spring tu je..

zamzama


Kamm Matt wrote:nape jd camtu ye? aku pakai 2jari dpn blkg.. getah lapik tu xsilap ade jual 1 inci dgn 3inci je.. teksi byk beli.. rm7 je skeping

kt kete stendet rasa ade getah lapik tang belah atas spring tu je..

itu r pasal... aku pon x tau nape jadi camtu

ni spec rim aku
Size rim=F17x7jj R17x7.5jj
Pcd=8x100/114.3mm
Offset=F40 R42

tayar 205/45/17

tapi tayar depan cun r 1 stengah jari je... u turn pon x sagat
blakang jer... tadi baru beli 2 inci.. tgk camne nnt esok pasang... ada masa nnt aku upload gambar

yg getah lapik stended tu brapa inci ek?

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 3]

Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum