You are not connected. Please login or register

Shock Absorber & Coil Spring Pro Ride Performance

Go to page : 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 3]

turbo


Salam,

Untuk kereta Waja...PRICE PROMOTION Jan.2010!!!

Pro Ride,Sapura brand

1. Performance Spec. for Coil Spring
Front and Rear LH&RH---RM250.00

2. Performance Spec. for Shock Absorber
Front and Rear LH&RH---RM385.00

3. Standard Spec. for Coil Spring
Front and Rear LH&RH---RM105.00

4. Standard Spec. for Shock Absorber
Front and Rear LH&RH---RM273.00

*Warranty : 6months
*Nitrogen Gas filled

"Ride to the maximum"
#Slide Control
#Driving Comfort
#Stability & Traction
#Drivability & Responsive

Note: For the others model for Proton & Perodua, please email to me...partaccessories@gmail.com.
For detail, please visit http://online-mudah.blogspot.com

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
bro brg ni ambk kt supplier mane?

turbo


izZat_2635 wrote:bro brg ni ambk kt supplier mane?


Salam,

Our compny is authorized distributor Sapura Pro Ride yang menawarkan harga istimewa kepada end customer. Harga market untuk waja performance termasuk spring & absorber baru RM1200. Kami menjual dengan harga promosi RM630.00 complete set dengan warranty 6 months.

Kebanyakkan kedai accessories & workshop tidak menjual produk Pro Ride dan sukar untuk didapati.

Thanks,

Wie
Pengurus Pemasaran & Pembangunan
MS ENG. SOLUTION

mAnIn_thEmIrrOr


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
bro...upah pasang sekali ke bro..heheheh...

turbo


mAnIn_thEmIrrOr wrote:bro...upah pasang sekali ke bro..heheheh...

Salam,

tidak termasuk upah pasang. Sy hanya jual barang aje. Kos upah kebiasaannya RM70~RM100.

tq,

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
aku dh pakai proride ni heavyduty..

tp memeningkan kapla aku = $$$ byk pakai..

cz..br pakai xsmp sbulan dust cover aku hancur kiri kanan..

tu pakai yg ori..cz diameter heavyduty proride utk waja besar + penutup seal shaft dia lebar..

nt aku cri pic yg aku dh snap..skg ni aku terpakse beli cover dust ori waja + celop minyak itam kasi kembang..

br ade freeplay leh naik turun tanpa tersangkut..

harap pihak sapura leh kaji balik yg utk heavyduty..bukan ape..nyusah kn pengguna..

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A


tempat yg aku tandakan tu coverdust tersangkut tak bole turun..sebab cuping dia tu lebar gile..sampaikan coverdust aku cair..hancuss..

kalu pihak sapura leh potong cuping telinga seal tu..br ade freeplay yg cun utk coverdust turun naik..abis pakai xsampai sbulan dh hancus..

rm35 sbijik cover dust..kiri kanan..dh rm70..upah rm70..dh rm140..kalu pakai 6bulan..dh brp riban..leh beli adjustable..tp duit xpe sgt..yg paling sakit ialah hati.. Evil or Very Mad

dia xngam utk depan aje..blkg ok..

bkn nk drop bro punye biz..tp sb sy pengguna yg pakai..so xnk member lain pun pening kapla..

dan tak silap warranty utk spring ialah 1tahun..abs 6bulan..

mAnIn_thEmIrrOr


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
bagus kammat ......inform yg bagus...dan bukti yg cukup...

turbo


Salam,

Aku simpati dgn masalah ko. Setiap product Sapura ProRide ada warranty 6 months untuk claim back to Sapura. Jika ada masalah seperti ini, guna kad warranty yang diberi,bawa sendiri asorber tu datang ke Sapura Port Klang atau call opis Sapura. Nanti Warranty Team akan check dan buat investigate.

Sebelum itu, jangan buat apa2 modification atau repair sendiri pada product jika ada tempoh warranty. Nanti nak claim balik x dapat.

So, kesimpulannya>>>tidak la memeningkan kepala dan tiada kos tambahan.

Thanks,

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
abs xosak..just cuping tu je jd pengacau..

mmg sapura dh test..tp bile pakai hari2 tak sama bentuk keadaan nye..

nk claim test uji kaji - menyiasat..kurang 3-4ari..

3-4ari tu aku nk gantung kete aku pakai ape pulak?

tupang pakai batu bata ke? What a Face What a Face What a Face What a Face

kesimpulan nye stil memeningkan kapla..sebab nk buka pakai $$$ nk psg pakai $$$

nkwt alightmnt balik pakai $$$ ... kalu leh claim sume tu pada sapura br xmemeningkan kapla..


lol! lol! lol! lol! lol! lol!


sebab tak ramai pakai yg heavyduty ni..

PromoteR3


Kamm Matt wrote:
sebab tak ramai pakai yg heavyduty ni..

Bro, nk tanye arr... yg heavy duty nih yg mane ek?

Psl yg kt atas tu Standard ngan Performance jek... Very Happy

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
yg cam dlm gambo sy tnjuk tu..kaler maroon..slalu mmg org tak jual heavyduty,kene buat special request..kire nye kene order.. Cool

ingatkan lepas beli takdo problemo..$$$ tak lebur..rupeČ makin lebur..

hahahai..

PromoteR3


Kamm Matt wrote:yg cam dlm gambo sy tnjuk tu..kaler maroon..slalu mmg org tak jual heavyduty,kene buat special request..kire nye kene order.. Cool

ingatkan lepas beli takdo problemo..$$$ tak lebur..rupeČ makin lebur..

hahahai..


ooo... psl tu ler... konpius aku...
Pasal aku pki yg Performance tu ok jek... huhuhu....
Nasib badan ler.... huhuh... Laughing Laughing Laughing

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
tak bole nk nasib badan la..pihak sapura kene la tanggungjawap..bile aku forwardkan bende ni..dok bg reason aku pakai parts xori la pasang xbetul la..

parts lain sume aku beli baru and ori..pasang pun pomen aku dh abis cek dh..pasang sume ok..

last2 cek..bende tu yg sangkut..sampai kene rendam dlm minyak itam kasi coverdust tu kembang sikit..tp makin lembut la jd nye cover tu..

tak kira la yg tu special request ke ape..sb bukan aku minta spec tu di adakan..tp spec ni dari 4tahun lepas sapura mmg dh keluarkan..

tp seller ramai tak jual sebab takde permintaan..dan ramai yg tatau spec heavyduty pun ada bg ABS proride ni..bile ade permintaan br seller amb dan jual.

tapi pihak kilang dh keluarkan spec jenis tu..so patut kene buat la ape yg patut utk customer dia bila produk ade problem.


sekian..

~pengguna teraniaya~ Evil or Very Mad

turbo


Kamm Matt wrote:tak bole nk nasib badan la..pihak sapura kene la tanggungjawap..bile aku forwardkan bende ni..dok bg reason aku pakai parts xori la pasang xbetul la..

parts lain sume aku beli baru and ori..pasang pun pomen aku dh abis cek dh..pasang sume ok..

last2 cek..bende tu yg sangkut..sampai kene rendam dlm minyak itam kasi coverdust tu kembang sikit..tp makin lembut la jd nye cover tu..

tak kira la yg tu special request ke ape..sb bukan aku minta spec tu di adakan..tp spec ni dari 4tahun lepas sapura mmg dh keluarkan..

tp seller ramai tak jual sebab takde permintaan..dan ramai yg tatau spec heavyduty pun ada bg ABS proride ni..bile ade permintaan br seller amb dan jual.

tapi pihak kilang dh keluarkan spec jenis tu..so patut kene buat la ape yg patut utk customer dia bila produk ade problem.


sekian..

~pengguna teraniaya~ Evil or Very Mad


Salam Tuan,

Kebanyakkan customer order utk Porformance & standard aje. Masalah ini tuan boleh ajukan pada Mr. Kazura (019-3198246), opis (03-31688812) mungkin beliau dapat membantu.Harap bersabar....

Thanks,

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
kalau nak pos..kena tambah baper plak...

utk sport spring

turbo


* wrote:kalau nak pos..kena tambah baper plak...

utk sport spring

Salam bro,

Lokasi mana tuan? kalau tuan tinggal area lembah klang kita COD aje la. Sebab kos penghantaran agak tinggi, saya guna POSLAJU. Mereka akan kira ikut saiz kota & berat sekali. Saya dpt rasakan cukup tinggi kos delivery.

COD area saya adalah...PJ,Puchong,Klang & Shah Alam.

Thanks,

http://online-mudah.blogspot.com

wajunk


kalu pakai rim stendet 15 195 55
nak pakai loweet spring ok x?
spring pe yg tuan rekomenkan?
x tenggelam ke kalu nek penoh?
maklom la balik kg sume nak nek? Razz hahaha

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
1 je kelemahan pro ride ni kalu waja+iswara+saga la .. aku pakai spring performance dia..

spring ni..dia rendah blkg dr depan..

depan 2jari..blkg 1jari.. Twisted Evil

PromoteR3


Kamm Matt wrote:1 je kelemahan pro ride ni kalu waja+iswara+saga la .. aku pakai spring performance dia..

spring ni..dia rendah blkg dr depan..

depan 2jari..blkg 1jari.. Twisted Evil

Takde ar gak bro...
Aku pakai spring performance dia last year, and aku recommend 3 org member aku... ok jek...
Depan 1 jari, Blakang sejari stengah... BEST GILER!!... (untuk budjet nyer spring ler...)

Just my 2 Cents... Laughing

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
xtau la tu..tp abg aku iswara..aku waja..dgn kwn aku saga..sume camtu..depan 2jari..blkg 1jari..

dan ade sorang budak kt protonbiz forum..pakai wira..depan 1jari 1/2..blkg 1jari gak..

ni bkn aku nk drop biz org ha..aku just bgtau ape yg aku dh pakai ape yg dh jadi..

xde niat pn nk osakkan biz org..aku pn biz brg gak..tp yela aku xnk kang kwn2 jd cm aku,pening pale..duit abis..kete nth haper2 lg truk..

zaeidos


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
Kamm Matt wrote:xtau la tu..tp abg aku iswara..aku waja..dgn kwn aku saga..sume camtu..depan 2jari..blkg 1jari..

dan ade sorang budak kt protonbiz forum..pakai wira..depan 1jari 1/2..blkg 1jari gak..

ni bkn aku nk drop biz org ha..aku just bgtau ape yg aku dh pakai ape yg dh jadi..

xde niat pn nk osakkan biz org..aku pn biz brg gak..tp yela aku xnk kang kwn2 jd cm aku,pening pale..duit abis..kete nth haper2 lg truk..

iswara mmg camtu kot..member aku nye iswara pn depan jongang lebih..

*


2.0 TURBO
2.0 TURBO
pendapat aku...aper aper spring pon kena match ngan absober yg sesuai gak la

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
nth..nk ckp match dgn abs yg sesuai tu cam xbetul je..sb aku beli 1set proride ni dgn abs dia..jongket gak.

abg aku dgn kwn aku saga iswara beli 1set heavyduty..dulu2 proride tunjuk sample saga iswara sume center dpn blkg..tp bile beli psg..jongket lak..

nth la..aku xnk komen byk..korg leh menilai sdri $$$$ yg bakal korg lebur kan..

turbo


Kamm Matt wrote:nth..nk ckp match dgn abs yg sesuai tu cam xbetul je..sb aku beli 1set proride ni dgn abs dia..jongket gak.

abg aku dgn kwn aku saga iswara beli 1set heavyduty..dulu2 proride tunjuk sample saga iswara sume center dpn blkg..tp bile beli psg..jongket lak..

nth la..aku xnk komen byk..korg leh menilai sdri $$$$ yg bakal korg lebur kan..

Salam bro,

setahu saya lah,heavyduty ni kebiasaannya digunakan untuk teksi sahaja. Untuk kereta persendirian guna yg standard & performance aje dah cukup bagus.Heavyduty ni digunakan untuk membawa muatan yang berlebihan...

Sebelum kita membeli sesuatu produk, kita kena tanya penggunaannya dan tujuan kita membeli. Jangan mudah terpengaruh dgn saleman dan yg paling penting bertanya la pada orang yang berpengalaman.

Sekadar nasihat...

Thanks

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 3]

Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum