You are not connected. Please login or register

Alat Penjejak Kereta [DIY]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 4 of 4]

76 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Sun Jul 17, 2011 11:36 pm

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
xeratos_85 wrote:
goloks wrote:
xeratos_85 wrote:
goloks wrote:

kalau pkai yang motherboard atom and hardisk SSD, xde masalah la pasal gegar2 ni. tapi kalau pkai hdd biasa, tu yang kena cari tempat yang sesuai. lagi pun SSD ni tahan gegar and tahan cuaca sikit. masalahnya mahal and kecik kapasitinya.hehe

pergh aku dah kira total dia dalam rm1k gak xtermasuk monitor..leh tahan..hehehe...tpi menarik giler la...hahaha..satu hari nanti pasti aku wat...walaupon barang pc drop mendadak tpi ssd nie xreti2 nak murah..paaku usb jer aku inagat..pakai window xp home edision..hahaha


klau nak ikutkan pengalaman, dulu dah test winxp, win vista n win 7. yang paling cepat boot n shut down,win 7 la. ram pakai 2gb, lagi byk pkai barang2 yang guna port USB, Lagi byk ram dia guna.

tpi win7 byak space memori..winxp dalam 1gb dah cukup...nanti kene study lagi biar jadi murah..baru leh main audio pas nie..hehehe..thx bro for the idea n infomation..nak wat alat penjejak kete dlu..dah beli nokia rm65 skarang ngah test tahan brapa ari sampai bat abis..sebab kete jarang jalan...nie dah 8hari termasuk hari nie baru 2bar turun..heheehhee

tapi winxp tu suka blue screen. install win7, pastu set semua low la. dekstop pun wat windows classic. start-up dari tekan butang ke ready ambik 15 saat je. win xp dlm 45 saat Shocked [/quote]

yeah btol tu..sebab kat umah aku pakai win7 ultimate..setting low profile biar gambar nampak petak2..biar xlawa display tpi laju performent...heheh..

77 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Jul 18, 2011 12:32 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
goloks wrote:
xeratos_85 wrote:
goloks wrote:
xeratos_85 wrote:

pergh aku dah kira total dia dalam rm1k gak xtermasuk monitor..leh tahan..hehehe...tpi menarik giler la...hahaha..satu hari nanti pasti aku wat...walaupon barang pc drop mendadak tpi ssd nie xreti2 nak murah..paaku usb jer aku inagat..pakai window xp home edision..hahaha


klau nak ikutkan pengalaman, dulu dah test winxp, win vista n win 7. yang paling cepat boot n shut down,win 7 la. ram pakai 2gb, lagi byk pkai barang2 yang guna port USB, Lagi byk ram dia guna.

tpi win7 byak space memori..winxp dalam 1gb dah cukup...nanti kene study lagi biar jadi murah..baru leh main audio pas nie..hehehe..thx bro for the idea n infomation..nak wat alat penjejak kete dlu..dah beli nokia rm65 skarang ngah test tahan brapa ari sampai bat abis..sebab kete jarang jalan...nie dah 8hari termasuk hari nie baru 2bar turun..heheehhee

tapi winxp tu suka blue screen. install win7, pastu set semua low la. dekstop pun wat windows classic. start-up dari tekan butang ke ready ambik 15 saat je. win xp dlm 45 saat Shocked

yeah btol tu..sebab kat umah aku pakai win7 ultimate..setting low profile biar gambar nampak petak2..biar xlawa display tpi laju performent...heheh..[/quote]


klu pakai netbook pn ok gak kot...kocik dan ramping yo


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

78 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Jul 18, 2011 12:39 am

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
jerung16 wrote:
goloks wrote:
xeratos_85 wrote:
goloks wrote:


klau nak ikutkan pengalaman, dulu dah test winxp, win vista n win 7. yang paling cepat boot n shut down,win 7 la. ram pakai 2gb, lagi byk pkai barang2 yang guna port USB, Lagi byk ram dia guna.

tpi win7 byak space memori..winxp dalam 1gb dah cukup...nanti kene study lagi biar jadi murah..baru leh main audio pas nie..hehehe..thx bro for the idea n infomation..nak wat alat penjejak kete dlu..dah beli nokia rm65 skarang ngah test tahan brapa ari sampai bat abis..sebab kete jarang jalan...nie dah 8hari termasuk hari nie baru 2bar turun..heheehhee

tapi winxp tu suka blue screen. install win7, pastu set semua low la. dekstop pun wat windows classic. start-up dari tekan butang ke ready ambik 15 saat je. win xp dlm 45 saat Shocked

yeah btol tu..sebab kat umah aku pakai win7 ultimate..setting low profile biar gambar nampak petak2..biar xlawa display tpi laju performent...heheh..


klu pakai netbook pn ok gak kot...kocik dan ramping yo[/quote]

takut xtahan gegar..kene hempap2 bonggol..lain la macam ko pakai ejastble..

79 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Jul 18, 2011 12:55 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
goloks wrote:
jerung16 wrote:
goloks wrote:
xeratos_85 wrote:

tpi win7 byak space memori..winxp dalam 1gb dah cukup...nanti kene study lagi biar jadi murah..baru leh main audio pas nie..hehehe..thx bro for the idea n infomation..nak wat alat penjejak kete dlu..dah beli nokia rm65 skarang ngah test tahan brapa ari sampai bat abis..sebab kete jarang jalan...nie dah 8hari termasuk hari nie baru 2bar turun..heheehhee

tapi winxp tu suka blue screen. install win7, pastu set semua low la. dekstop pun wat windows classic. start-up dari tekan butang ke ready ambik 15 saat je. win xp dlm 45 saat Shocked

yeah btol tu..sebab kat umah aku pakai win7 ultimate..setting low profile biar gambar nampak petak2..biar xlawa display tpi laju performent...heheh..


klu pakai netbook pn ok gak kot...kocik dan ramping yo

takut xtahan gegar..kene hempap2 bonggol..lain la macam ko pakai ejastble..
[/quote]


eden pakai matitable yo la..mano blh ejas2 lg dah...hahaha


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

80 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Jul 18, 2011 6:26 am

xeratos_85


goloks wrote:
jerung16 wrote:
goloks wrote:
xeratos_85 wrote:

tpi win7 byak space memori..winxp dalam 1gb dah cukup...nanti kene study lagi biar jadi murah..baru leh main audio pas nie..hehehe..thx bro for the idea n infomation..nak wat alat penjejak kete dlu..dah beli nokia rm65 skarang ngah test tahan brapa ari sampai bat abis..sebab kete jarang jalan...nie dah 8hari termasuk hari nie baru 2bar turun..heheehhee

tapi winxp tu suka blue screen. install win7, pastu set semua low la. dekstop pun wat windows classic. start-up dari tekan butang ke ready ambik 15 saat je. win xp dlm 45 saat Shocked

yeah btol tu..sebab kat umah aku pakai win7 ultimate..setting low profile biar gambar nampak petak2..biar xlawa display tpi laju performent...heheh..


klu pakai netbook pn ok gak kot...kocik dan ramping yo

takut xtahan gegar..kene hempap2 bonggol..lain la macam ko pakai ejastble..
[/quote]

adjustable la keras macam gajah. den punyo keto raso dia punyo gegar walau langgar batu kecik.huhu .. sampai kan org2 tua yang duk seat blkg mesti komplen sakit pinggang.ekekeke

81 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Jul 18, 2011 7:55 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
xeratos_85 wrote:
goloks wrote:
jerung16 wrote:
goloks wrote:

tapi winxp tu suka blue screen. install win7, pastu set semua low la. dekstop pun wat windows classic. start-up dari tekan butang ke ready ambik 15 saat je. win xp dlm 45 saat Shocked

yeah btol tu..sebab kat umah aku pakai win7 ultimate..setting low profile biar gambar nampak petak2..biar xlawa display tpi laju performent...heheh..


klu pakai netbook pn ok gak kot...kocik dan ramping yo

takut xtahan gegar..kene hempap2 bonggol..lain la macam ko pakai ejastble..

adjustable la keras macam gajah. den punyo keto raso dia punyo gegar walau langgar batu kecik.huhu .. sampai kan org2 tua yang duk seat blkg mesti komplen sakit pinggang.ekekeke[/quote]


yg sebonar eh org tua ko sogan nk koba pinggang dio sakit....tu yg dio org salahkan keto ko spring koras....keh3


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

82 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Jul 18, 2011 7:58 am

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
jerung16 wrote:
xeratos_85 wrote:
goloks wrote:
jerung16 wrote:

yeah btol tu..sebab kat umah aku pakai win7 ultimate..setting low profile biar gambar nampak petak2..biar xlawa display tpi laju performent...heheh..


klu pakai netbook pn ok gak kot...kocik dan ramping yo

takut xtahan gegar..kene hempap2 bonggol..lain la macam ko pakai ejastble..

adjustable la keras macam gajah. den punyo keto raso dia punyo gegar walau langgar batu kecik.huhu .. sampai kan org2 tua yang duk seat blkg mesti komplen sakit pinggang.ekekeke


yg sebonar eh org tua ko sogan nk koba pinggang dio sakit....tu yg dio org salahkan keto ko spring koras....keh3[/quote]

so nak pakai apa biar sedap ea??baru pasang niat nak tukar nie..

83 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Jul 18, 2011 8:00 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
goloks wrote:
jerung16 wrote:
xeratos_85 wrote:
goloks wrote:


klu pakai netbook pn ok gak kot...kocik dan ramping yo

takut xtahan gegar..kene hempap2 bonggol..lain la macam ko pakai ejastble..

adjustable la keras macam gajah. den punyo keto raso dia punyo gegar walau langgar batu kecik.huhu .. sampai kan org2 tua yang duk seat blkg mesti komplen sakit pinggang.ekekeke


yg sebonar eh org tua ko sogan nk koba pinggang dio sakit....tu yg dio org salahkan keto ko spring koras....keh3

so nak pakai apa biar sedap ea??baru pasang niat nak tukar nie..
[/quote]


x silap den hwl kot...den ghaso blh adjust2 tahap spring dio tu...cubo ko chek kek posting2 yg ado...ado cito psl adjustable abs ni


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

84 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Jul 18, 2011 8:07 am

xeratos_85


goloks wrote:
jerung16 wrote:
xeratos_85 wrote:
goloks wrote:


klu pakai netbook pn ok gak kot...kocik dan ramping yo

takut xtahan gegar..kene hempap2 bonggol..lain la macam ko pakai ejastble..

adjustable la keras macam gajah. den punyo keto raso dia punyo gegar walau langgar batu kecik.huhu .. sampai kan org2 tua yang duk seat blkg mesti komplen sakit pinggang.ekekeke


yg sebonar eh org tua ko sogan nk koba pinggang dio sakit....tu yg dio org salahkan keto ko spring koras....keh3

so nak pakai apa biar sedap ea??baru pasang niat nak tukar nie..
[/quote]

aku pkai GAB. tapi kalau nak betul2 sedap, try titan la. pernah naik keter guna abs tu. tapi rm4000++ la satu set Razz

85 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Jul 18, 2011 8:08 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
xeratos_85 wrote:
goloks wrote:
jerung16 wrote:
xeratos_85 wrote:

takut xtahan gegar..kene hempap2 bonggol..lain la macam ko pakai ejastble..

adjustable la keras macam gajah. den punyo keto raso dia punyo gegar walau langgar batu kecik.huhu .. sampai kan org2 tua yang duk seat blkg mesti komplen sakit pinggang.ekekeke


yg sebonar eh org tua ko sogan nk koba pinggang dio sakit....tu yg dio org salahkan keto ko spring koras....keh3

so nak pakai apa biar sedap ea??baru pasang niat nak tukar nie..

aku pkai GAB. tapi kalau nak betul2 sedap, try titan la. pernah naik keter guna abs tu. tapi rm4000++ la satu set Razz [/quote]


adoi...hrgo x ingt..lupo akal kojap...blh dapek dua bijik ipad tuuu


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

86 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Jul 18, 2011 8:11 am

xeratos_85


jerung16 wrote:
xeratos_85 wrote:
goloks wrote:
jerung16 wrote:

adjustable la keras macam gajah. den punyo keto raso dia punyo gegar walau langgar batu kecik.huhu .. sampai kan org2 tua yang duk seat blkg mesti komplen sakit pinggang.ekekeke


yg sebonar eh org tua ko sogan nk koba pinggang dio sakit....tu yg dio org salahkan keto ko spring koras....keh3

so nak pakai apa biar sedap ea??baru pasang niat nak tukar nie..

aku pkai GAB. tapi kalau nak betul2 sedap, try titan la. pernah naik keter guna abs tu. tapi rm4000++ la satu set Razz


adoi...hrgo x ingt..lupo akal kojap...blh dapek dua bijik ipad tuuu[/quote]

tapi berbaloi la. sbb dia fully customize utk sesebuah keter tu, bukan pasang siap kat kilang. pastu dia punya abs arm tu pun, dah nak sama besar mcm batang abs tu.

87 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Jul 18, 2011 8:13 am

jerung16


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
xeratos_85 wrote:
jerung16 wrote:
xeratos_85 wrote:
goloks wrote:


yg sebonar eh org tua ko sogan nk koba pinggang dio sakit....tu yg dio org salahkan keto ko spring koras....keh3

so nak pakai apa biar sedap ea??baru pasang niat nak tukar nie..

aku pkai GAB. tapi kalau nak betul2 sedap, try titan la. pernah naik keter guna abs tu. tapi rm4000++ la satu set Razz


adoi...hrgo x ingt..lupo akal kojap...blh dapek dua bijik ipad tuuu

tapi berbaloi la. sbb dia fully customize utk sesebuah keter tu, bukan pasang siap kat kilang. pastu dia punya abs arm tu pun, dah nak sama besar mcm batang abs tu.[/quote]


humanghai...mmg pueh ati gak la klu dapek...pado yg ghaso2 eh dah berlambak wang ringgit tu blh la mencubo yo...pueh kn ati anda sebelum pueh kn ati org lain...x gitu


_________________
WC - 430
  jerung16


xox-017-3500970    
umobile-018-2793244

jerung16_yongtaufu@yahoo.com  
http://jerung16.multiply.com/
http://wcnegeri9.blogspot.com/
http://wajaclub.cjb.net/
https://www.facebook.com/jerung16

88 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Fri Nov 04, 2011 4:41 am

armpunkz


pergh kreatif bounce bounce bounce
ako wat tmbah tp tak pernah wat laa cme idea dtg smasa trmenung.. pki radio handy vhf.. sorok la kt mne2 contoh dlm boot keta ke. smbg kt pencucuk rokok tu untk smbr power.. pastu wat mcm ***** pnye leh kuar suara tp speaker tu pastikn di sorok tp leh d denger d luar.. setting frekuensi siap2.. klo keta hilang je wat sprt tuan rumah wat friend finder.. pastu tmbhn nk bg pencurik tu malu kita pki handy yg dh stanby kt kita ckp .. "perhatian kereta ini telah di curi.. sesiapa yg mjumpai sila tahan kereta ini " msti dia mgelabah Laughing Laughing Laughing

89 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Fri Nov 04, 2011 5:09 am

xeratos_85


armpunkz wrote:pergh kreatif bounce bounce bounce
ako wat tmbah tp tak pernah wat laa cme idea dtg smasa trmenung.. pki radio handy vhf.. sorok la kt mne2 contoh dlm boot keta ke. smbg kt pencucuk rokok tu untk smbr power.. pastu wat mcm ***** pnye leh kuar suara tp speaker tu pastikn di sorok tp leh d denger d luar.. setting frekuensi siap2.. klo keta hilang je wat sprt tuan rumah wat friend finder.. pastu tmbhn nk bg pencurik tu malu kita pki handy yg dh stanby kt kita ckp .. "perhatian kereta ini telah di curi.. sesiapa yg mjumpai sila tahan kereta ini " msti dia mgelabah Laughing Laughing Laughing


tapi kalau nak pakai radio , tahan ke frekaunsi dia? kalau paling jauh pun , 1km je dapat.ekekek

90 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Nov 07, 2011 2:49 am

goloks


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
xeratos_85 wrote:
armpunkz wrote:pergh kreatif bounce bounce bounce
ako wat tmbah tp tak pernah wat laa cme idea dtg smasa trmenung.. pki radio handy vhf.. sorok la kt mne2 contoh dlm boot keta ke. smbg kt pencucuk rokok tu untk smbr power.. pastu wat mcm ***** pnye leh kuar suara tp speaker tu pastikn di sorok tp leh d denger d luar.. setting frekuensi siap2.. klo keta hilang je wat sprt tuan rumah wat friend finder.. pastu tmbhn nk bg pencurik tu malu kita pki handy yg dh stanby kt kita ckp .. "perhatian kereta ini telah di curi.. sesiapa yg mjumpai sila tahan kereta ini " msti dia mgelabah Laughing Laughing Laughing


tapi kalau nak pakai radio , tahan ke frekaunsi dia? kalau paling jauh pun , 1km je dapat.ekekek

btol2..radio amator paling pon 5km..kalo macam pak peliz pakai tu yang baru rare..satu malaysia leh layan freq dia..

91 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] Today at 4:15 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 4 of 4]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4

Similar topics

-

» Jac on the Cagiva

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum