You are not connected. Please login or register

Alat Penjejak Kereta [DIY]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 4]

26 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Fri Dec 18, 2009 2:10 pm

xeratos_85


jawe62 wrote:
xeratos_85 wrote:
jawe62 wrote:ko dh join wajaclub blum...??? kalau blom meh ler join..ramai budak kesihatan kat sini Very Happy Very Happy Very Happy

bulan 7 tahun depan aku ade kat kedah kursus pos basik 6 bulan Very Happy Very Happy Very Happy

aku? aku belum join lagi club. ko pun kesihatan gak ke? kerje pe?

aku atenden je.. Very Happy Very Happy

ish.. tipu ler tu .. bebetul ler. MA ke? Cool

27 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Fri Dec 18, 2009 2:17 pm

jawe62


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
xeratos_85 wrote:
jawe62 wrote:
xeratos_85 wrote:
jawe62 wrote:ko dh join wajaclub blum...??? kalau blom meh ler join..ramai budak kesihatan kat sini Very Happy Very Happy Very Happy

bulan 7 tahun depan aku ade kat kedah kursus pos basik 6 bulan Very Happy Very Happy Very Happy

aku? aku belum join lagi club. ko pun kesihatan gak ke? kerje pe?

aku atenden je.. Very Happy Very Happy

ish.. tipu ler tu .. bebetul ler. MA ke? Cool

yup Very Happy

28 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Fri Dec 18, 2009 2:20 pm

xeratos_85


jawe62 wrote:
xeratos_85 wrote:
jawe62 wrote:
xeratos_85 wrote:
jawe62 wrote:ko dh join wajaclub blum...??? kalau blom meh ler join..ramai budak kesihatan kat sini Very Happy Very Happy Very Happy

bulan 7 tahun depan aku ade kat kedah kursus pos basik 6 bulan Very Happy Very Happy Very Happy

aku? aku belum join lagi club. ko pun kesihatan gak ke? kerje pe?

aku atenden je.. Very Happy Very Happy

ish.. tipu ler tu .. bebetul ler. MA ke? Cool

yup Very Happy

haha.. kan betul teka tu ... bila nak naik 32 tu? huhu

29 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Fri Dec 18, 2009 3:45 pm

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
bleh la cable mintak surat MC kt korang ni Laughing Laughing

30 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Sat Dec 19, 2009 3:19 am

jawe62


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
dpt tanggung keje lg best bro.... dpt elaun free... kalau naik 32 rugi... naik sikit jeee Very Happy Very Happy Very Happy

31 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Sat Dec 19, 2009 5:05 am

xeratos_85


jawe62 wrote:dpt tanggung keje lg best bro.... dpt elaun free... kalau naik 32 rugi... naik sikit jeee Very Happy Very Happy Very Happy

haha.. gitu lak ek . aku lak nanti aku nak sambung la aku ingat . ada rezeki , ley la naik 42.huhu

32 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Sat Dec 19, 2009 8:34 am

Sandwich


EXCO SUKAN
back to topik please .... hehe ...xeratos ... kasi upload la ko punya gamba kereta ... nak tg progress ko ...

http://www.eventsecurity.com.my

33 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Sat Dec 19, 2009 8:42 am

xeratos_85


Sandwich wrote:back to topik please .... hehe ...xeratos ... kasi upload la ko punya gamba kereta ... nak tg progress ko ...

hahah.. ada org dah marah What a Face
gambar keter nak tgk progress apa ni?huhu
BTW, 22hb ni insyaallah tukar absorber kot. ambik GAB lak.

34 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Sat Dec 19, 2009 8:44 am

Sandwich


EXCO SUKAN
xeratos_85 wrote:
Sandwich wrote:back to topik please .... hehe ...xeratos ... kasi upload la ko punya gamba kereta ... nak tg progress ko ...

hahah.. ada org dah marah What a Face
gambar keter nak tgk progress apa ni?huhu
BTW, 22hb ni insyaallah tukar absorber kot. ambik GAB lak.

bukak la satu thread bawak my waja pic tu ..tgk progress kereta ko ..sbb ko kan sll DIY ... haha... sharing is caring bro... hehehe..

http://www.eventsecurity.com.my

35 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Sat Dec 19, 2009 8:49 am

xeratos_85


Sandwich wrote:
xeratos_85 wrote:
Sandwich wrote:back to topik please .... hehe ...xeratos ... kasi upload la ko punya gamba kereta ... nak tg progress ko ...

hahah.. ada org dah marah What a Face
gambar keter nak tgk progress apa ni?huhu
BTW, 22hb ni insyaallah tukar absorber kot. ambik GAB lak.

bukak la satu thread bawak my waja pic tu ..tgk progress kereta ko ..sbb ko kan sll DIY ... haha... sharing is caring bro... hehehe..

lor.. rasa nya dah byk letak pic keter dlm thread mana ntah . tapi tang DIY tu , semua kerja2 tu duk kat dalam , so kemungkinan xnampak jugak DIY dia tu . aku rasa pic2 tu ada kat thread "Introduction" tu kot..

36 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Jan 04, 2010 6:06 am

viperz


fuh! terrer bro.. nak buat gak lepas nih... Very Happy Very Happy

37 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Mon Jan 04, 2010 2:42 pm

Guest


Guest
salam farid ,kiterorg order 5o set kat bro...kiterorg byr upah amacam...dapat pahala wooo Very Happy Razz Razz Razz cheers cheers cheers

38 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Thu Jan 07, 2010 4:56 am

xeratos_85


Along_AC wrote:salam farid ,kiterorg order 5o set kat bro...kiterorg byr upah amacam...dapat pahala wooo Very Happy Razz Razz Razz cheers cheers cheers

hehe .. actually wat bende ni kira diy mudah je bro. so sape2 yang nak wat tu , boleh la buat sendiri . kalau ada pepe soalan , ley la tanya saya Embarassed

39 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Thu Jan 07, 2010 12:01 pm

Guest


Guest
xeratos_85 wrote:
Along_AC wrote:salam farid ,kiterorg order 5o set kat bro...kiterorg byr upah amacam...dapat pahala wooo Very Happy Razz Razz Razz cheers cheers cheers

hehe .. actually wat bende ni kira diy mudah je bro. so sape2 yang nak wat tu , boleh la buat sendiri . kalau ada pepe soalan , ley la tanya saya Embarassed
ok bro....nanti kiterorag tanya... Very Happy

40 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Sat Feb 06, 2010 12:06 am

xeratos_85


Along_AC wrote:
xeratos_85 wrote:
Along_AC wrote:salam farid ,kiterorg order 5o set kat bro...kiterorg byr upah amacam...dapat pahala wooo Very Happy Razz Razz Razz cheers cheers cheers

hehe .. actually wat bende ni kira diy mudah je bro. so sape2 yang nak wat tu , boleh la buat sendiri . kalau ada pepe soalan , ley la tanya saya Embarassed
ok bro....nanti kiterorag tanya... Very Happy

dah siap ke bro punya alat tu ? Razz
nanti kan projek terbaru .. "komputer kereta" Very Happy

41 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Sun Feb 07, 2010 3:10 am

Guest


Guest
xeratos_85 wrote:
Along_AC wrote:
xeratos_85 wrote:
Along_AC wrote:salam farid ,kiterorg order 5o set kat bro...kiterorg byr upah amacam...dapat pahala wooo Very Happy Razz Razz Razz cheers cheers cheers

hehe .. actually wat bende ni kira diy mudah je bro. so sape2 yang nak wat tu , boleh la buat sendiri . kalau ada pepe soalan , ley la tanya saya Embarassed
ok bro....nanti kiterorag tanya... Very Happy

dah siap ke bro punya alat tu ? Razz
nanti kan projek terbaru .. "komputer kereta" Very Happy

belum bro...huhuhu bz.. mmg nak buat tu....komputer keter? menarik tu...

42 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Sun Feb 07, 2010 3:14 am

xeratos_85


Along_AC wrote:
xeratos_85 wrote:
Along_AC wrote:
xeratos_85 wrote:

hehe .. actually wat bende ni kira diy mudah je bro. so sape2 yang nak wat tu , boleh la buat sendiri . kalau ada pepe soalan , ley la tanya saya Embarassed
ok bro....nanti kiterorag tanya... Very Happy

dah siap ke bro punya alat tu ? Razz
nanti kan projek terbaru .. "komputer kereta" Very Happy

belum bro...huhuhu bz.. mmg nak buat tu....komputer keter? menarik tu...

skrg ni baru peringkat cari barang, kumpul barang, n buat kajian2 sikit. nanti bila projek dah start, dapat la tgk pic nya :p

43 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Sun Feb 07, 2010 3:16 am

Guest


Guest
xeratos_85 wrote:
Along_AC wrote:
xeratos_85 wrote:
Along_AC wrote:
ok bro....nanti kiterorag tanya... Very Happy

dah siap ke bro punya alat tu ? Razz
nanti kan projek terbaru .. "komputer kereta" Very Happy

belum bro...huhuhu bz.. mmg nak buat tu....komputer keter? menarik tu...

skrg ni baru peringkat cari barang, kumpul barang, n buat kajian2 sikit. nanti bila projek dah start, dapat la tgk pic nya :p

tp projek HP ff tu mmg nak kene buat tu....byk kegunannya...bole pasang kat keter bini den lak...risau keter kat kl ni...macam bole jadi

44 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Sun Feb 07, 2010 3:18 am

xeratos_85


Along_AC wrote:
xeratos_85 wrote:
Along_AC wrote:
xeratos_85 wrote:

dah siap ke bro punya alat tu ? Razz
nanti kan projek terbaru .. "komputer kereta" Very Happy

belum bro...huhuhu bz.. mmg nak buat tu....komputer keter? menarik tu...

skrg ni baru peringkat cari barang, kumpul barang, n buat kajian2 sikit. nanti bila projek dah start, dapat la tgk pic nya :p

tp projek HP ff tu mmg nak kene buat tu....byk kegunannya...bole pasang kat keter bini den lak...risau keter kat kl ni...macam bole jadi

uik.. ni riso keter ilang ke bini ilang? Razz
yang HP ff tu , kira mudah la bro . cuma kena ada masa je la nak buat tu .. hujung2 minggu tu , kalau xde pepe , try2 la bukak armrest tu.

45 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Thu Apr 29, 2010 5:37 am

mnnuht


kalau nak top up hp yg di sorok tu ... kena aaa buka concole tu balik ekk ???

46 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Thu Apr 29, 2010 6:06 am

xeratos_85


mnnuht wrote:kalau nak top up hp yg di sorok tu ... kena aaa buka concole tu balik ekk ???

bagus.. soalan yang bagus.. hehehe
kan ni pakai hotlink.. so xde la masalah nak topup dia.. jgn pkai share kredit tau.. sbb tu tambah 3 hari je..

lagi pun ni kan pkai hotlink youth club. dia tahan 4 tahum . tapi wajibkan kita topup sekurang-kurangnya rm10 setahun. jadi , dlm setahun kena topup sekali je la rm10..

cara nak topup dia mudah je, bukak maybank2u.com.my, pastu ambik je kat buy online, then ambik instant topup.. just masukkan je no phone ho kita kat website m2u ni, pastu dia auto topup la.. Surprised

47 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Thu Apr 29, 2010 9:51 pm

mnnuht


nak tambah sikit :


kalau nak tahu hp yg disorokkan hidup atau tak ... try miss call ... kalau tak dapat dihubungi maknanya hp tu "off" ...


ada cara lain ke leh tahu hp yg disorokkan tu hidup ek ???

48 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Fri Apr 30, 2010 5:40 am

xeratos_85


mnnuht wrote:nak tambah sikit :


kalau nak tahu hp yg disorokkan hidup atau tak ... try miss call ... kalau tak dapat dihubungi maknanya hp tu "off" ...


ada cara lain ke leh tahu hp yg disorokkan tu hidup ek ???

rasanya ada ckp kot kat depan tu.. set kan semua bunyi off, termasuk vibrate.. tapi pastikan "warning tone" tu di on kan (untuk nokia) .. pastu mcm aku nya, bila pusing je kunci keter ke "ACC", kita akan dengar bunyi "BEEP" lembut je.. tu maknanya hp idup la tu. :p

49 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Tue May 04, 2010 11:26 am

lokmanhakim4798


Moderator
Moderator
bro ko mmg mc gyver malaysia lerr tabik springggggggg Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

http://www.facebook.com/lokmanhakim4798

50 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] on Tue May 04, 2010 12:27 pm

xeratos_85


lokmanhakim4798 wrote:bro ko mmg mc gyver malaysia lerr tabik springggggggg Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing


hahah .. xde la bro.. sikit2 je projek ni pun.. nama pun projek hujung minggu kan.. tapi lps ni ada projek besar ni .. maybe tgh bulan ni start .. carPC Very Happy

51 Re: Alat Penjejak Kereta [DIY] Today at 2:53 am

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 4]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Similar topics

-

» Jac on the Cagiva

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum