You are not connected. Please login or register

DIY Foglight Waja

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 DIY Foglight Waja on Fri Dec 11, 2009 6:10 am

xeratos_85


Jumpa lampu kepala ni kat tempat lelong kat pasar. pastu rasa mcm boleh modify buat foglight je. terus beli n modify kasi masuk MME waja. hehe..lampu kepala ni diorg jual rm10 satu . so aku ambik la 3 lampu ni n satu lampu sulug biasa. abg tu suh bayar rm35 je. so kira2 dlm rm35 je diabiskan untuk buat bende ni . tu pun xsampai rasanya.





















Penutup Lampu sedia untuk di cat:


Lapisan pertama cat silver :


Lampisan Ke 2cat silver :


Penutup belakang lampu yang sedia untuk ditebuk :


Penutup belakang yang telah ditebuk :
































Very Happy


Ni pic time lampu ni beroperasi:

Bukak Lampu Kecik :


Bukak Foglight :


On Lampu besar :


Foglight Off :


Foglight On :


Foglight Off 2 :


Foglight On 2 :



Last edited by xeratos_85 on Sat Dec 12, 2009 2:35 pm; edited 1 time in total

2 Re: DIY Foglight Waja on Fri Dec 11, 2009 6:46 am

nuain7479


1.6 DOHC N/A
1.6 DOHC N/A
lawa gak lampu nie..xeratos mmg kreatif le.. Very Happy

3 Re: DIY Foglight Waja on Fri Dec 11, 2009 8:26 am

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
byk betul gambar penin tgk... warna ape kaler tu xeratos??

4 Re: DIY Foglight Waja on Fri Dec 11, 2009 9:46 am

cap_ayam


1.8 DOHC N/A
1.8 DOHC N/A
kasi post sket pic on time malam...baru menyerlah sket...

5 Re: DIY Foglight Waja on Fri Dec 11, 2009 10:06 am

Sandwich


EXCO SUKAN
gud job bro ... i like DIY ...lain dari yang lain ... Smile

http://www.eventsecurity.com.my

6 Re: DIY Foglight Waja on Fri Dec 11, 2009 10:56 am

mie_aplus


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
good job bro hehehe
kalau semua org cam xeratos_85 nie ttp la kedai aksesori Razz Razz Razz Razz Razz

http://www.waja-club.blogspot.com

7 Re: DIY Foglight Waja on Fri Dec 11, 2009 2:54 pm

xeratos_85


izZat_2635 wrote:byk betul gambar penin tgk... warna ape kaler tu xeratos??

mcm mana xnak fenin, si nuain7479 tu qoute sekali dengan gambar2 :p

8 Re: DIY Foglight Waja on Fri Dec 11, 2009 2:54 pm

xeratos_85


warna? asalnya warna hitam. tapi cat warna silver sbb warna body waja tu silver.huhu

cap_ayam : pic time malam? tgk la nanti ada masa ambik la. sbb malam ni kuar . so xsempat nak ambik.xde la terang sgt pun , mcm lampu suluh je la Razz

9 Re: DIY Foglight Waja on Fri Dec 11, 2009 3:48 pm

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
lawa FTO..model ape tu? GPR ke GPX? ngee... Very Happy

10 Re: DIY Foglight Waja on Fri Dec 11, 2009 4:59 pm

xeratos_85


uik, sempat gak ke nampak fto tu ? :p GPX 2.0 tu ..huhu

11 Re: DIY Foglight Waja on Sat Dec 12, 2009 12:21 am

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
ni enjin v6 ek? nice car..menten ok?

12 Re: DIY Foglight Waja on Sat Dec 12, 2009 12:38 am

xeratos_85


Kamm Matt wrote:ni enjin v6 ek? nice car..menten ok?

a'ah V6 , MIVEC. menten ek? nak kata ok pun xok gak . tapi kalau minyak tu , jalan jauh jimat la . Terengganu -> KL rm60 ley dpt. kalau waja tu , RM90 pun dah nyala balik warning. Rolling Eyes

13 Re: DIY Foglight Waja on Sat Dec 12, 2009 1:21 am

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
org ckp abs dia leh convert msk waja punye xsilap.. Cool

cuz b4 ni nk beli dh FTO buat 2nd car..tau la sikit2..

tp nk beli GPR dulu..

14 Re: DIY Foglight Waja on Sat Dec 12, 2009 2:32 pm

xeratos_85


Kamm Matt wrote:org ckp abs dia leh convert msk waja punye xsilap.. Cool

cuz b4 ni nk beli dh FTO buat 2nd car..tau la sikit2..

tp nk beli GPR dulu..

abis tu , jadi x beli skrg ni ? :p

Ni pic time lampu ni beroperasi:

Bukak Lampu Kecik :


Bukak Foglight :


On Lampu besar :


Foglight Off :


Foglight On :


Foglight Off 2 :


Foglight On 2 :

15 Re: DIY Foglight Waja on Sat Dec 12, 2009 9:15 pm

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
oh biru kaler lampu fog tu..terang gak tu..

hehe skg ni xtau lg..jiwe kt 320i pn ade..kt FTO pn ade..

tgu yg mana offer cun.. Cool

16 Re: DIY Foglight Waja on Sat Dec 12, 2009 10:47 pm

xeratos_85


actually warna putih, pure white. tapi dlm camera kadang2 jadi biru , kadang2 jadi pink.
wahh... jiwa nak 320i je? yang model tahun bila tu . rasa mcm nak pakai honda NSX pun ada ni :p

17 Re: DIY Foglight Waja on Sat Dec 12, 2009 10:52 pm

Kamm Matt


2.0 DOHC N/A
2.0 DOHC N/A
oo bole ek bertuka2 kaler dia..hehe

e46 320i..nk beli m3 ori xmampu..

pergh nsx tu..gilerss la..

bole la jual FTO tu murah2..ekeke What a Face

18 Re: DIY Foglight Waja on Sun Dec 13, 2009 9:58 am

Zhaf_wc 128


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
smart.bro..klu lampu tu besar sket lg cun,huhu Very Happy

19 Re: DIY Foglight Waja on Sun Dec 13, 2009 10:05 am

xeratos_85


Zhaf_wc 128 wrote:smart.bro..klu lampu tu besar sket lg cun,huhu Very Happy

kalau ada , dah mmg beli dah . ni pun xrancang nak buat foglight ni . jalan2 kat pasar, tgk org duk lelong lampu suluh , terus beli . pastu datang idea nak buat foglight ni .huhu .. tapi bro, kalau besar2 sgt , nampak lak kotak tu nanti .

20 Re: DIY Foglight Waja on Sun Dec 13, 2009 10:07 am

Zhaf_wc 128


1.6 SOHC N/A
1.6 SOHC N/A
xeratos_85 wrote:
Zhaf_wc 128 wrote:smart.bro..klu lampu tu besar sket lg cun,huhu Very Happy

kalau ada , dah mmg beli dah . ni pun xrancang nak buat foglight ni . jalan2 kat pasar, tgk org duk lelong lampu suluh , terus beli . pastu datang idea nak buat foglight ni .huhu .. tapi bro, kalau besar2 sgt , nampak lak kotak tu nanti .

hehehe tahu xper...respek u,bb idea yg bijak.

21 Re: DIY Foglight Waja on Sun Dec 13, 2009 10:28 am

xeratos_85


Zhaf_wc 128 wrote:
xeratos_85 wrote:
Zhaf_wc 128 wrote:smart.bro..klu lampu tu besar sket lg cun,huhu Very Happy

kalau ada , dah mmg beli dah . ni pun xrancang nak buat foglight ni . jalan2 kat pasar, tgk org duk lelong lampu suluh , terus beli . pastu datang idea nak buat foglight ni .huhu .. tapi bro, kalau besar2 sgt , nampak lak kotak tu nanti .

hehehe tahu xper...respek u,bb idea yg bijak.

xde la bijak pun , biasa je tu .heheh
sbb i mmg minat ngan eletronik ni sejak umur 7 tahun lagi ari tu .

22 Re: DIY Foglight Waja on Sun Dec 13, 2009 12:09 pm

izZat_2635


1.8 GSR TURBO
1.8 GSR TURBO
tu mcm gmbar pemburu hantu je...

23 Re: DIY Foglight Waja on Sun Dec 13, 2009 12:53 pm

xeratos_85


izZat_2635 wrote:tu mcm gmbar pemburu hantu je...

uik.. yg mana satu mcm gambar pemburu hantu?

24 Re: DIY Foglight Waja on Sun Dec 13, 2009 1:54 pm

Guest


Guest
xeratos_85 wrote:actually warna putih, pure white. tapi dlm camera kadang2 jadi biru , kadang2 jadi pink.
wahh... jiwa nak 320i je? yang model tahun bila tu . rasa mcm nak pakai honda NSX pun ada ni :p

pasal 320i mmg idaman den 2010 ni insyallah Twisted Evil

by the way lu mmg kreatif lah pasal lampu tu...kalau suruh den confirm jadi punyer...jadi terbakar satu keter Razz

25 Re: DIY Foglight Waja on Sun Dec 13, 2009 11:03 pm

viperz


steady lampu tu bro. mcm lmpu PIAA jugak gayanya...heheh

26 Re: DIY Foglight Waja Today at 2:54 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum